JVC DLA-X35, DLA-X55, DLA-X75 et DLA-X95

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA-X35, DLA-X55, DLA-X75 et DLA-X95

Ο sony όμως με την ίριδα του που παρόλο δεν γίνεται ποτέ αντιληπτή (45000:1), απενεργοποιημένη για να παίξει και καλά σωστά, ρυθμισμένη σε μια σχετικά χαμηλή θέση βγάζει 16000:1 μαύρο (ενώ η φωτεινότειτα παραμένει κατά πολύ καλύτερη του jvc) το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο και το κατατάσει 2ο καλύτερο στην κατηγορία τιμής.
εσυ Κλεων να κανεις παρεα με τον nelsonα....:tongue:

τα νουμερακια τα πηρες απο το το Γαλλικο site και ειναι με αυτοματη ιριδα δλδ αλλα benq 6000 :biggrin:

High brightness light 650 lux or 1704 lumens 16250:1 dynamic contrast
Low brightness light 450 lux or 1180 lumens 45000:1 dynamic contrast

native contrast κατω απο 6000:1

........:dance2:

Reaction score
123
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-vpl-hw50es-review-201212042380.htm?page=Picture Quality

Frankly, we found the VPL-HW50ES’s native contrast performance to be excellent anyway so didn’t use the dynamic iris, instead using the [Manual] mode and choosing to freeze the iris at a fairly low level. Sony should be congratulated for including this as an option; we’ve complained about the lack of it on other comparably priced projectors. This is where the screen size, and also to some extent your preference for deeper blacks over brighter whites comes into play. The manual iris mode has no less than 100 steps (0 being the darkest), meaning that attenuating light from the projector while the lamp is at its brightest (when new) and slowly opening the iris over time as it ages, is possible. All the controls are there if you want them, and the flexibility Sony have provided means that your needs are catered to regardless of what your opinion of dynamic iris features is.

Βαριέμαι να ψάξω νμα αποδείξω τι έχω δει όταν εσύ αρκείσαι σε αυτό που είδες αρύθμιστο και σε 200'. Τα νούμερα που αναφέρεις είναι ανακριβή και χαμηλότερα και απο του vpl-hw30es!!! H σταθερή ίριδα του σονυ ρυθμίζεται σε 100 βήματα. Σου λέω ξανά ότι το μαύρο στον χώρο μου είναι ελάχιστα καλύτερο του jvc αλλά σε όλα τα άλλα κερδίζει ο sony. Εάν θέλεις έχει εοκόνα πιο dlp και με μαύρα ένα κλικ κάτω του jvc. Δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ αλλά όλα τα τεστ ανα τον κόσμο. Ο JVC χ35 τιμάτε ίδη στο εξωτερικό κάτω από τις 2.500 μαζί με τα γυαλιά και το emiter όταν ο sony παίρνει αυτές τις κριτικές συγκρινόμενος με τον 55. Αφού τέλος πάντων σου αρέσει τόσο ο 35 αγόρασε τον και καλορίζικος. Τέλος

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.390
Απάντηση: JVC DLA-X35, DLA-X55, DLA-X75 et DLA-X95

Reaction score
15.548

τα νουμερα που αναφερω ειναι απο review Kλεων....δεν τα εβγαλα απο την Κεφαλα μου :biggrin:

.........δεν ειναι οτι βαριεσαι......απλα αυτα που γραφεις δεν υπαρχουν.

ολα τα review δινουν τον 50 χειροτερο σε native contrast

......ειναι στα επιπεδα του epson 9000...αντε λιγο καλυτερος με κανα 2χιλιαρο on/off παραπανω....

γιαυτο που θελεις να βλεπεις ειναι μια χαρα ο 50ρης.....οι jvc χαιεντιζουν :tongue:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
Re: Απάντηση: JVC DLA-X35, DLA-X55, DLA-X75 et DLA-X95

JVC DLA-X55R Color Temperature

Out of the Box Measurements:

Lumen Output and Color Temp at 100 IRE (mid zoom):

Cinema= 712 @ 6506, 451 @ 6827 in default Low lamp mode
Film= 676 @ 5967
Natural= 721 @ 6510
Stage= 793 @ 7736
Animation= 775 @ 8377
3D= 793 @ 7755
User 1-5= 721 @ 6518

JVC DLA-x30 Color Temperature

Out of the Box Measurements:

Lumen Output and Color Temp at 100 IRE (mid zoom):

Cinema= 918 @ 6871
Film= 867 @ 6134
Natural= 911 @ 6857
Stage= 824 @ 8072
Animation= 797 @ 8561
3D= 856 @ 7908
User 1-5= 921 @ 6902

Jvc dla-x55
Best Mode (User 1): Lumens at 100 IRE: 703 @ 6588K
Brightest Mode (Stage) : Lumens at 100 IRE: (no "quick-cal" needed): 793 lumens

Jvc dla-x30
Best Mode: Lumens at 100 IRE: 892 @ 6463K
Brightest Mode: Lumens at 100 IRE: 1084 with color temp set to High Bright

http://www.projectorreviews.com/jvc/dla-x55r/calibration.php
http://www.projectorreviews.com/jvc/dla-rs45/calibration.php

Και όλα αυτά με αυξημένο υπερβολικά τον θόρυβο. Στις 100 ώρες φαίνεται να έχει και ένα 10% πτώση φωτεινότητας ο καινούριος όπως δειλά δειλά αναφέρεται στο avsforum...
Δυστιχώς πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί σε αυτή την κατηγορία τιμής... Το θέμα είναι να διαλέξεις με ποιούς μπορείς να ζήσεις πιο καλά...
Απο avsforum μετρήσεις για τον x-35 για τον οποίο και είχα την απορία:

Reported info:
2D Low lamp (calibrated/uncalibrated Natural): 717 / 631 lumens
2D High lamp (calibrated/uncalibrated Natural): 939 / 916 lumens
3D High lamp (uncalibrated 3D profile): 995 lumens
Lag (gaming): 80 ms

Ο 55άρης θαρρώ έχει στα specs του 100 lumens λιγότερα σε σχέση με τον 35.

Reaction score
15.548

και στον sony 50 δεν δινουν ουτε ενα reference ρε παιδι μου στο avforums....εστω ακομα και μετα απο καλιμπραρισμα....:tongue:

Reaction score
123
Εδώ το avforums πέρυσι έγραφε ότι ο x30 έχει καλό 3d χωρίς ghosting. Αναφέρεις το ένα και μοναδικό review που ειναι υπέρ του jvc και προσπερνάς ολα τα αλλά. Καλορίζικος και καλοθεατος! Αν ψάξεις κάπου στα άσχετα θα βρεις ολα τα review του 50 που τον βγαζουν προβολεα της χρονιας μαζεμένα για να μην κουράζεσαι. Και δεν ειναι ένα..... Ειναι πολλά :whistling:

Reaction score
123
Re: Απάντηση: JVC DLA-X35, DLA-X55, DLA-X75 et DLA-X95

Απο avsforum μετρήσεις για τον x-35 για τον οποίο και είχα την απορία:

Reported info:
2D Low lamp (calibrated/uncalibrated Natural): 717 / 631 lumens
2D High lamp (calibrated/uncalibrated Natural): 939 / 916 lumens
3D High lamp (uncalibrated 3D profile): 995 lumens
Lag (gaming): 80 ms
[FONT=

[/FONT]
Ο 55άρης θαρρώ έχει στα specs του 100 lumens λιγότερα σε σχέση με τον 35.
Πέρα από τα specs αν ρωτήσεις τον Μανώλη που αγαπάει τον jvc θα σου πει ότι στην πράξη ο 55 είναι λίγο πιο φωτεινός από τον 35. Και εγώ με τα specs την πατησα και λόγω ότι ο 30 μου άρεσε πολύ. Η μοναδική απαίτηση που είχα από τον 35 ήταν να είναι σαν τον 30 που πούλησα με καλύτερο 3d.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
Καταρχήν ας συμφωνήσουμε ότι ο sony είναι ένας πάρα πολύ καλός προβολέας. Μπορεί να ταιριάξει σε περισσότερα συστήματα απ' ότι ο jvc. Ισχύει ότι έχει δεχτεί απο users κυρίως διθυραμβικά σχόλια. Φαίνεται μάλιστα να είναι αρκετά καλύτερος απ' τον epson. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο epson αξίζει τέτοια απαξίωση. Όλοι τον είδαμε και πάθαμε όταν ακούσαμε και την τιμή του.
Άσχετα απ' τα specs, τα νούμερα που παραθέτω είναι μετρήσεις pre και after calibration. Τα νούμερα αυτά δε συνάδουν με τη δική σου εμπειρία απ' τον 35άρη. Γι' αυτό και η απορία μου. Έπεσες στο κομμάτι ή συμβαίνει κάτι άλλο με τους φετινούς jvc;

Η φωτεινότητα με την ίριδα στο -8 , μετρήθηκε στα 14,5fl και τέρμα ανοιχτή στα 22,5fl. Τώρα μένει να δούμε το πως θα συμπεριφερθεί η λάμπα με την πάροδο των ωρων. Επιπλέον στις συγκεκριμένες μετρήσεις δεν έχω υπολογίσει το gain της οθόνης.
...jvc dla x-55 σε οθόνη 106'' firehawk με τη λάμπα στο normal.

Reaction score
123
Καταρχήν ας συμφωνήσουμε ότι ο sony είναι ένας πάρα πολύ καλός προβολέας. Μπορεί να ταιριάξει σε περισσότερα συστήματα απ' ότι ο jvc. Ισχύει ότι έχει δεχτεί απο users κυρίως διθυραμβικά σχόλια. Φαίνεται μάλιστα να είναι αρκετά καλύτερος απ' τον epson. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο epson αξίζει τέτοια απαξίωση. Όλοι τον είδαμε και πάθαμε όταν ακούσαμε και την τιμή του.
Άσχετα απ' τα specs, τα νούμερα που παραθέτω είναι μετρήσεις pre και after calibration. Τα νούμερα αυτά δε συνάδουν με τη δική σου εμπειρία απ' τον 35άρη. Γι' αυτό και η απορία μου. Έπεσες στο κομμάτι ή συμβαίνει κάτι άλλο με τους φετινούς jvc;

...jvc dla x-55 σε οθόνη 106'' firehawk με τη λάμπα στο normal.
Είπα ότι μπορεί να φταίει και το κομμάτι που είχε κακή σύγκλιση ενώ αν ισχύει αυτό που μου είπαν από την αντιπροσωπεία ήταν και χτυπημένος ( αυτό βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει καθώς δεν είχα δει κάτι ). Ο Μανώλης που τον ρώτησα μου είπε ότι ο x55ειναι πιο φωτεινός πέρα από αυτό που λένε τα specs.... Σε 106΄ ο 55 ειναι super και ενδεχομένως ο sony πολύ φωτεινός! Στις 120' εμένα ο χ35 μου άρεσε με την λάμπα στο high αλλά δεν άντεχα τον θόρυβο 1.5 μέτρο πάνω από το κεφάλι μου. Τώρα έχω το ίδιο αποτέλεσμα με τον sony και την λάμπα στο low έχοντας παράλληλα καλύτερα χρώματα λόγω cms.

Reaction score
123
Για μένα κόντρα ισχύει μόνο μεταξύ x55 και 50. Εχουν και οι 2 cms, ο ένας eshift ο άλλος reality creation. Καλύτερα μαύρα ο jvc καλύτερο 3d ο sony. 5300ευρώ ο jvc 3200ευρώ ο sony. Στην κατηγορία όμως τιμής του 50 κόντρα δεν υφίσταται. Χάνει λίγο στο μαύρο αλλά κερδίζει σε όλα τα αλλά. Cms, shadow detail, ANSI contrast, κίνηση, 3d.

Reaction score
15.548

καλοθεατος Κλεων...καλη επιλογη για τις ιντσες που παιζεις και για το πως θελεις να βλεπεις....

αυτα ομως( shadow detail, ANSI contrast)μην τα αναφερεις για τον sony.....
....ειναι σαν να βριζεις την αναφορα.:tongue:

Reaction score
123
ευχαριστώ, μόλις τον παρέλαβα και δείχνει πολύ καλός! Κρίμα που είσαι τόσο προκατηλημένος... Για μένα είναι σαν να λέμε αν είναι καλύτερη η bmw ή η mercedes... δεν έχει νόημα... Παρουσίαση εντός εβδομάδας :smile:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
ευχαριστώ, μόλις τον παρέλαβα και δείχνει πολύ καλός! Κρίμα που είσαι τόσο προκατηλημένος... Για μένα είναι σαν να λέμε αν είναι καλύτερη η bmw ή η mercedes... δεν έχει νόημα... Παρουσίαση εντός εβδομάδας :smile:
Περιμένουμε!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Ωχ...δεν θα πει τίποτα,αν του έχει τύχει και αυτό
...τον βλέπω με τηλεόραση η' στην καλύτερη με ένα Μπενεκιού:laugh:

Κλέωωωωωνννν:smile:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος