ΑΓΟΡΑ DAC.Ποιο;

Reaction score
14
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ DAC.Ποιο;

Χωρίς να έχω ακούσει το TEAC UD-H01 (οπότε κρατάω κάποιες επιφυλάξεις), πιστεύω ότι τα υπόλοιπα μηχανήματα σου που αναφέρεις, "σηκώνουν" ακόμα καλύτερο dac.
Φίλε μου MILES συμφωνώ απόλυτα αλλά αν δεν πρόσεξες τις προηγούμενες σελίδες κάπου αναφέρω 'οτι κινούμαι σ΄αυτή την κατηγορία μέχρι να μπώ στα κόλπα. Μετά σίγουρα θα προγραμματιστεί καλύτερη αγορά και το TEAC θα μεταφερθεί στην Σάμο στο εκεί σύστημα. Σου εύχομαι καλές γιορτές!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Πές μας τις μέχρι τώρα εντυπώσεις σου αν θέλεις... :)

Reaction score
14

Πές μας τις μέχρι τώρα εντυπώσεις σου αν θέλεις... :)
Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει γιατί η μουσική από αρχεία μέσω υπολογιστή είναι στη διαδικασία του κατεβάσματος. Από αυτά που έχω ακούσει μεχρι τώρα από το TEAC σαφώς η ποιότητα της μουσικής που παίρνω είναι πιστεύω κατά πολύ ανωτερη από τα λεφτά που αξίζει αλλά να σημειώσω ξανά ότι η εμπειρία μου με αυτό τον τρόπο αναπαραγωγής ειναι μηδενική. Οστόσο σε σύγκριση με το dac του Esoteric το Teac υστερεί αρκετά. Η μουσική αναπαράγεται σαφώς πιο στεγνά επομένως αρμονικά είναι φτωχότερο και η μουσική ροή και το τίμπρο του κατώτερο. Η στερεοφωνική εικόνα στήνεται λίγο πιο πίσω από τα ηχεία και οι πληροφορίες ως προς την θέση και την διαγραφή των οργάνων πλησιάζει,σ΄αυτό το σημείο, περισότερο το Esoteric.Να μην ξεχνάμε βέβαια την πολύ μεγάλη διαφόρα τιμής των δύο. Θα τα ξαναπούμε!:202:

Reaction score
14

Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει γιατί η μουσική από αρχεία μέσω υπολογιστή είναι στη διαδικασία του κατεβάσματος. Από αυτά που έχω ακούσει μεχρι τώρα από το TEAC σαφώς η ποιότητα της μουσικής που παίρνω είναι πιστεύω κατά πολύ ανωτερη από τα λεφτά που αξίζει αλλά να σημειώσω ξανά ότι η εμπειρία μου με αυτό τον τρόπο αναπαραγωγής ειναι μηδενική. Οστόσο σε σύγκριση με το dac του Esoteric το Teac υστερεί αρκετά. Η μουσική αναπαράγεται σαφώς πιο στεγνά επομένως αρμονικά είναι φτωχότερο και η μουσική ροή και το τίμπρο του κατώτερο. Η στερεοφωνική εικόνα στήνεται λίγο πιο πίσω από τα ηχεία και οι πληροφορίες ως προς την θέση και την διαγραφή των οργάνων πλησιάζει,σ΄αυτό το σημείο, περισότερο το Esoteric.Να μην ξεχνάμε βέβαια την πολύ μεγάλη διαφόρα τιμής των δύο. Θα τα ξαναπούμε!:202:
Συνεχίζω με τις εντυπώσεις μου από το dac TEAC UD – H 01 που είχα υποσχεθεί. Κατ’ αρχάς να τονίσω- όπως διαπίστωσα- ότι το συγκεκριμμένο μηχάνημα “ ακούει “ στις αλλαγές των καλωδίων διασύνδεσης. Συγκεκριμμένα χρησιμοποίησα τρία διαφορετικά καλώδια με τα οποία το dac ανταποκρίθηκε αποδίδοντας ανάλογα με την ποιότητα των καλωδίων. Και αν η διαφορά απόδοσης μεταξύ του φθηνού Kimper Timpre και του Nordost Valhalla θα περίμενε κανείς ότι είναι αναμενόμενη, η εναλλαγή μεταξύ Valhalla και Frey- αναλλογιζόμενοι και την τιμή του Teac- να μην ήταν εύκολα αντιληπτή.Όμως όταν πέρναγα από το ένα στο άλλο η επί πλέον διαφάνεια,καθαρότητα και οι διαστάσεις της μουσικής σκηνής και η καλύτερη περιγραφή και τοποθέτηση των μουσικών στον χώρο του Valhalla ήταν ευδιάκριτη και όχι μόνο από εμένα. Αυτό συνέβαινε και από την είσοδο USB και από την S/PDIF. Το dac μετά την πρωτοχρονιά μεταφέρθηκε στην Σάμο όπου και χρησιμοποιήθηκε σαν εξωτερικό dac για το player Creek 50 mk2. Χώρις πολλά λόγια “το κατάπιε” από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Βελτιώθηκε κατακόρυφα ως προς την ησυχία, την ισορροπία και την ομαλότητα σε όλο το συχνοτικό φάσμα. Συγκεκριμμένα οι χαμηλές συχνότητες έγιναν πιο περιγραφικές,νευρικές και ταχύτερες από πριν που η απόσβεσή τους ήταν αργή και τα μπάσα έκαναν ουρα. Οι μεσαίες συχνότητες έντονα περιγραφικές και καθαρές και οι υψηλές κρυστάλινες και πλέον καθορισμένες. Η στερεοφωνική εικόνα απέκτησε περισσότερο βάθος και επεκτάθηκε ως προς το πλάτος δεξια-αριστερα όπου και διακρίνεται στην κατηγορία του ο Primare I30.Συμπερασματικά αν και η αναλυση, η καθαρότητα, η περιγραφή και η διαφάνεια βελτιώθηκαν κατά πολύ ο ήχος δεν παρουσιάστηκε στεγνός αλλά διατήρησε την λυρικότητα και την ροή που είχε και πρώτα αν δεν βελτιώθηκε πιθανόν και στον συγκεκριμμένο τομέα. Αυτά όταν το Teac χρησιμοποιήθηκε ως εξωτερικό dac στα δύο συστήματα που έχω περιγράψει. Από την USB είσοδο τώρα στο σύστημα που έχω εδώ στην Αθήνα και σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή καλές η κακές εγγραφές και σε όποια δειγματοληψία και αρχεία υψηλής ανάλυσης, παρουσιάστηκε σε σχέση με το Esoteric,το Clearaudio level 2 CMB και πολύ περισσότερο με το Revox B77 mk2 στεγνό με έλλειψη αρμονικών και μουσική ροή κατώτερου επιπέδου. Εκεί που πλησίασε κάπως είναι στην στερεοφωνική εικόνα και την περιγραφή στον χώρο. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά μου φάνηκε ότι τα αρχεία ανάλυσης 16/44,1 να μην πώ και αρκετά αρχεία MP3 ακούστηκαν περισσότερο λυρικά και με καλύτερη αρμονική απόληξη. Συμπερασματικά το TEAC UD-H1 για τα λέφτά του είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα που μπορεί να αναβαθμίσει πολλά player πιθανόν ακόμα και τιμής περί τα 700-800 Ε-όπως φάνηκε από την κόντρα με το CREEK 50 mk2 όπως και να ληφθή υπ’ ‘οψιν ότι ως USB κοντραρίστηκε με μηχανήματα πολλαπλάσιας τιμής χωρίς όμως να
παρουσιάζει ήχο ανάλογο της μεγάλης διαφοράς τιμής του

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Μπραβο για την περιγραφη πολυ καλος!:615:

Reaction score
14

Μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας –χρήσης του Dac Teac UD-H01 επανέρχομαι για να βοηθήσω πιθανόν μελλοντικούς επίδοξους αγοραστές του εν λόγω μηχανήματος. Όντως το Teac μετά από μερικές δεκάδες ώρες λειτουργίας του βελτιώνεται ηχητικά πιθανόν λόγω στρωσίματος του αναλογικού μερους του. Συγκεκριμμένα οι μεσουψηλές και περισσότερο οι υψηλές του συχνότητες γλυκαίνουν χωρίς όμως να χάνουν την περιγραφική ικανότητα και την διάυγεια τους. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα αντικατέστησα το καλώδιο ρεύματος που το συνόδευε με ένα καλύτερο (Furukawa PCOCC) και “καθάρισαν” περαιτέρω οι υψηλές συχνότητες σε ένα σχετικό βαθμό και οι χαμηλές “έδεσαν” και έγιναν ταχύτερες και καθαρότερες.

Και τώρα προσοχη!!!
Το συγκεκριμμένο Dac δεν κλειδώνει αυτόματα τις συχνότητες δειγματοληψίας και του μήκους της λέξης, στα Windows 7 τουλάχιστον και το χειρότερο ακόμη και αν το ρυθμίσεις χειροκίνητα έχει προβλήματα στην αναπαραγωγή με foobar/wasapi.Η αναπαραγωγή με foobar (δεν δέχεται wasapi) στα XP είναι απροβλημάτιστη.Η εταιρεία στο site της την τελευταία φορά που το κοίταξα συνιστά την χειροκίνητη ρύθμιση που όμως στην περίπτωσή μου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας το αναφέρει. Θα βοήθήσει και μένα αλλά και άλλους κατόχους του Teac ud-01

Reaction score
14
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ DAC.Ποιο;

Η βοήθεια που ήθελα να προσφέρω βασικά αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετώπισα με τα windows.Τώρα αν εσύ προτιμάς το εργοστασιακό καλώδιο κανένα πρόβλημα.Σε κουβέντα να βρισκόμαστε μου φαίνεται!

Reaction score
1.622

Η βοήθεια που ήθελα να προσφέρω βασικά αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετώπισα με τα windows.Τώρα αν εσύ προτιμάς το εργοστασιακό καλώδιο κανένα πρόβλημα.Σε κουβέντα να βρισκόμαστε μου φαίνεται!
Νομίζω οτι σου ζητήθηκε να παραθέσεις ένα επιχειρημα προκειμένου να μας βοηθήσεις όλους να καταλάβουμε...δεν υπάρχει λόγος να δυσανασχετείς...:thumbsup:

Reaction score
14

Τι δεν είναι κατανοητό; Ότι υπάρχει πρόβλημα με τα Windows; Που το είδες ότι δυσανασχέτισα,απλώς δεν συνεχίζω στο θέμα με το καλώδιο. Εκεί είδατε εσείς την ουσία των γραφόμενων μου;

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Σε mac με εγκατάσταση των drivers του, παίζει απροβλημάτιστα.

Reaction score
14

Να και ένας άνθρωπος που πιάνει το νόημα αυτών που έγραψα και απαντά ουσιαστικά! Παραλειψή μου που δεν ανέφερα ότι το πρόβλημα αφορα τα pc

Reaction score
372

Τι δεν είναι κατανοητό; Ότι υπάρχει πρόβλημα με τα Windows; Που το είδες ότι δυσανασχέτισα,απλώς δεν συνεχίζω στο θέμα με το καλώδιο. Εκεί είδατε εσείς την ουσία των γραφόμενων μου;
Φίλε [FONT=&amp]maxoscesar [/FONT]με την αναφορά σου σε καλώδια και δη ρεύματος, δυστυχώς έθιξες ένα ευαίσθητο θέμα που σε κάποιους κτυπάει συναγερμό και προκαλεί αντίρρηση (πρέπει να συνδέεται κατ' ευθείαν με τις νευρικές χορδές γιατί δεν εξηγείται αλλιώς).

Μη στεναχωριέσαι όμως, υπάρχουν και άλλοι που καταλαβαίνουν καλά τι εννοείς.
Απλώς απέφευγε να αναφέρεσαι συχνά σε καλώδια γιατί τα πράγματα ξεφεύγουν.

Πάντως σε ευχαριστούμε για την αναφορά σου στο dac και το πρόβλημα που αντιμετώπισες με windows 7.

D

deleted user 10898

Guest
μαλιστα....
παμε παλι.
επειδη ψαχνω για dac που ναι παιζει native dsd, ενδιαφερομαι για τα Teac.
μπορειτε αν εχετε την καλοσυνη να με διαφωτισετε που ειναι καλυτερο το συγκεκριμενο καλωδιο, ωστε να επιλεξω και εγω ενα καλυτερο απο το μαμα, για να "καθαρισουν" τα ψηλα και να "δεσουν" τα χαμηλα?
φορουμ ειναι, καλο ειναι να μειραζομαστε...
μπορει να κανει και στο Εsoteric μου καλο.
ε?

Reaction score
14

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει το TEAC UD-H01 ας φροντίσει να έχει PC με WINDOWS XP. Αν πρόκειται να συνδιάσει την αγορά του TEAC με αγορά υπολογιστή για χρήση αποκλειστικά μουσικής να πάρει MAC όχι PC.Αυτό το τονίζω γιατί στα τελευταίας γενιάς PC πολύ δύσκολα εγκαθίστανται τα XP. Εσείς τώρα κ.VET φροντίστε πρωτίστως να έχετε WINDOWS XP για να σας παίξει το DAC που σκέπτεστε να αγοράσετε και μετά ασχοληθείτε με καθαρά ψηλά και δεμένα μπάσα.

D

deleted user 10898

Guest
MacBook με Amarra και pure vinyl.
Εβαλα και audirvana και ακούω έναν σκληρό dsd απο την μετρικ.
αλλα κρίμα δεν ειναι;
Αλλα και να πάρω dac που ανάλογα με το καλώδιο ρεύματος θα παίζει αλλιώς, με προβληματίζει.

Reaction score
14

Κύριε VET δεν σας ανησυχεί το γεγονός ότι εδώ και τόσες μέρες ο μοναδικός ίσως προβληματισμός σας είναι τα σύρματα,υπάλληλος της ΔΕΗ είσαστε;Επειδή όμως εγώ έχω να ασχοληθώ με ουσιαστικότερους προβληματισμούς σταματώ εδώ γιατί το αστείο παρατράβηξε.Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι για το συγκεκριμμένο DAC και μπορώ να βοηθήσω έχει καλώς.

Reaction score
372

MacBook με Amarra και pure vinyl.
Εβαλα και audirvana και ακούω έναν σκληρό dsd απο την μετρικ.
αλλα κρίμα δεν ειναι;
Αλλα και να πάρω dac που ανάλογα με το καλώδιο ρεύματος θα παίζει αλλιώς, με προβληματίζει.
Μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα αφού ότι dac και να διαλέξεις θα παίζει (έστω και λίγο) αλλιώς με διαφορετικά καλώδια ρεύματος.
Αυτή είναι η πραγματικότητα ευτυχώς ή δυστυχώς, είτε την ακούς είτε όχι (εξαρτάται βέβαια από το αν θέλεις να την ακούσεις).
Αν η ιδέα της επιλογής καλωδίου σε αγχώνει, διάλεξε απλά ένα dac που σου ταιριάζει ηχητικά και οικονομικά, χρησιμοποίησε το με το καλώδιο που δίνουν μαζί και σταμάτα εκεί. Τόσο απλά.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@