ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Reaction score
0
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Ολοι οι ραδιοενισχυτες της εταιριας ακουγονται διαφορετικα απο τις αντιστοιχες εισαγωγικες σειρες, αυτο ισχυει απο παλια αλλα και τωρα με τις σειρες A-S, R-S , AX, RX. Οι ραδιοενισχυτες εχουν λιγοτερα δυναμικα και πιο "στρογυλο" ηχο που υπολειπεται σε αναλυση ειδικα μεσουψηλα και υψηλα. Επισης οι ραδιοενισχυτες εχουν αλλης αντιστασης ποτενσιομετρα με αποτελεσμα να ανεβαζουν πιο γραμμικα ενταση σε σχεση με τη διαδρομη τους, και να φτανεις πολυ ψηλα το ποτενσιομετρο ενω οι ολοκληρωμενοι δινουν τα γκαζια τους απο χαμηλα.

Για μενα εαν ο φιλος θελει σοβαρη οδηγηση πρεπει να παει σε αλλου τυπου ενισχυτικα, μια κατηγορια τιμης πανω.
Μιλαμε για 2 στερεο ολοκληρωμενους ενισχυτες που μοιαζουνε κατα τ'αλλα παρα πολυ !!!
Δεν ειναι ο καινουργιος μου κανενας ψηφιακος πολυκαναλος !!!

Ασε πια το αλλο......260watt καταναλωση o RX-797 εναντι 210watt του ΑΧ-496 !!!!

Reaction score
2

Εσενα εχει πισω επιχρυσα RCA ο 797 ???

Τα 2 γεφυρωματα πισω ρε παιδια τι ακριβως κανουνε ???
Επίχρυσα, όχι.

Τα γεφυρώματα είναι για να χρησιμοποιηθεί ως τελικός ή ως προενισχυτής αν αφαιρεθούν.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μιλαμε για 2 στερεο ολοκληρωμενους ενισχυτες που μοιαζουνε κατα τ'αλλα παρα πολυ !!!
Δεν ειναι ο καινουργιος μου κανενας ψηφιακος πολυκαναλος !!!

Ασε πια το αλλο......260watt καταναλωση o RX-797 εναντι 210watt του ΑΧ-496 !!!!
Δεν ειπα ποτε οτι οι διαφορες που ανεφερα παραπανω ειναι επιπεδου ολοκηρωμενου με ΑV ενισχυτη. Για μοντελα της ιδιας εταιριας ομως, σε παραπλησιες τιμες και με πολλα κοινα κατασκευαστικα χαρακτηριστικα, ακουγονται αρκετα διαφορετικα. Οσο για την καταναλωση του ενος εναντι του αλλου, καταλαβαινω τι λες. Σκεψου ομως οτι το τροφοδοτικο στον RX δινει ρευμα και στο tuner μερος της υλοποιησης, ενω του ΑΧ ειναι αυστηρα για τον ολοκληρωμενο...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.181

Παντελή τα tuners δεν καίνε τίποτα απο ρεύμα. 5-10watts το πολύ.

Reaction score
0

Καμια προταση λοιπον γενικα ???? Εστω και για καλωδια ηχειων...........

Ασχετο,δοκιμες-κοντρα δοκιμες εκαψα με τα πολλα το ενα tweeter !!!

Reaction score
2

Να πω και γω την αποψη μου μιας και εχω τον 797 με μετρο συγκρισεις τον 496rds 2x75rms.
Λοιπον,αλλαξα τον 496 με τον 797 για την εξοδο sub που εχει και για τα λιγα watt παραπανω..
Πριν τον αγορασω δεν πηγα καπου να τον ακουσω απλα διαβασα καλα λογια και ειπα αφου ειναι της ιδιας εταιρειας θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα ο ηχος αλλα καλυτερες δυναμικες στα μπασα..
Στην πραξη ομως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ο ηχος ειναι πιο ανοιχτος(στερεοφωνικος) και τα μπασα του πιο ηπια(ασθενικα) στις χαμηλες εντασεις σε αντιθεση ομως που οσο ανοιγω την ενταση αρχιζει και δειχνει την δυναμη του χωρις να παραμορφωνει ο ηχος τοσο ευκολα οπως του 496..!
Εγω δεν εχω παραπονο απο τον 797 γιατι ενα διαστημα οδηγουσε 4 ηχεια δαπεδου 3 δρομων,4 μεγαφωνων και πολυ απλα ειχα εναν τελειο ηχο..!!! καθαρος και γεματος ηχος με συνεχομενη εκτονωση στα μπασα(σεισμικα)!!! Αφου σε φιλους και γνωστους που το ακουγαν τους ελεγα οτι με πηγε κοντα στα 5000ε και ελεγαν ''το πιστευω'' !!! εγω τον πηρα 350ε πριν 5 χρονια αλλα τοσο τον πουλουσαν και τοτε 400ε και κατι.

Reaction score
2

εγω αν ειχα χρημα για πεταμα θα επαιρνα για ενισχυτη των onkyo integra κοστος στα 2000Ε.Δινει ογκο στον ηχο και το ηχειο παιζει δυναμικα στα μπασα απο τις χαμηλες εντασεις.. και απο ηχεια τα mission m35i.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντελή τα tuners δεν καίνε τίποτα απο ρεύμα. 5-10watts το πολύ.
Γιαννη, δεν το ανεφερα μονο για την καταναλωση, απλα για το γεγονος οτι ειναι επιπλεον κυκλωμα στη σχεδιαση με οτι συνεπαγεται. Το ξερω οτι δεν καινε πολυ τα τιουνερ, ενα Γιαμαχα που εχω εχει 15αρι τροφοδοτικο..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Καμια προταση λοιπον γενικα ???? Εστω και για καλωδια ηχειων...........

Ασχετο,δοκιμες-κοντρα δοκιμες εκαψα με τα πολλα το ενα tweeter !!!
δεν θα βρεις αυτο που θες με αλλαγη καλωδιων, μην μπλεξεις..

Reaction score
1.830

Μήπως ο 496 φαινόταν να έχει περισσότερο μπάσο λόγω υπο-οδήγησης?

Καμιά φορά αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι ιδιαίτερα...γλυκό.

ika

News
Reaction score
16.074

Σύμφωνα με το HIFI Engine, ο 496 είναι 2Χ85W με 150 mV ευαισθησία εισόδων ενώ ο 797 είναι 2Χ100W με ευαισθησία 200 mV. Η διαφορά στην ισχύ είναι μικρή (+15%) και ίσως οχι αντιληπτή από το αυτί, ενώ η διαφορά στην ευαισθησία=αναισθησία εισόδων ακόμα μεγαλύτερη (+33%). Και μόνο από τις πιο αναίσθητες εισόδους γραμμής, δικαιολογείται να ακούγεται χαμηλώτερα ο 797. Αν υπολογίσουμε και όλα τα προαναφερθέντα από τους συμφορουμίτες, το οτι ο 797 παίζει πιο σιγά με το VOLUME στην ίδια θέση είναι λογικό και δεν μου δείχνει να είναι πρόβλημα. Για την ποιότητα του ήχου είναι περίεργο.

ryk

Reaction score
925

ika

News
Reaction score
16.074

Επειδή ο 797 έχει και έξοδο SUB, που δεν υπάρχει στον 496, μήπως αυτή είναι ενεργοποιημένη και για το λόγο αυτό τα μπάσα σας ακούγονται ασθενικά;

Reaction score
2

δεν υπαρχει καποια ρυθμιση για το sub.. απλα ο ενισχυτης ετσι παιζει..
Εχει φιλος στερεοφωνικο compact της sony μικρα ηχεια βιβλιοθηκης 2 δρομων,2 μεγαφωνων. γουφερακι-μιντ θα ειναι 4''. Η ποιοτητα και η εμφαση στις χαμηλες απο τις χαμηλες εντασεις δεν συγκρινεται με το δικο μου..! λενε οτι οσο πιο μικρο ειναι το ηχειο τοσο πιο καλα ακουγεται απο κοντα.. σε συνδιασμο βεβαια σωστης παντρειας ενισχυτη-ηχεια.

Reaction score
1.187

Εχω αγοράσει τον RX-797 για τον ανιψιό μου. Ποτέ δεν μού φάνηκε ασθενικός ή ότι έχει έλλειψη μπάσου. Βέβαια παίζει με τα ευαίσθητα Klipsch RB-61 τα οποία τα "σκίζει" όμως. Δεν τολμάς να πας το volume στο "παρά δέκα"...

Reaction score
2

εγω δεν αγχωνομαι γιατι εχω ακουσει και τον nad 2x120 rms με τα crystal audio 3 μεγαφωνων και επαιζε με τον ιδιο τροπο στα μπασα.. και το ειχε στο +2 ενω εγω στο +1 αλλα τα δικα μου ειναι 4αρων δηλαδη 2 γουφερ παραπανω. Εγω προτεινω οποιος εχει χωρο στο σπιτι του για δικαναλη ακροαση να εχει 2 ζευγη ηχεια.

Reaction score
0

Σύμφωνα με το HIFI Engine, ο 496 είναι 2Χ85W με 150 mV ευαισθησία εισόδων ενώ ο 797 είναι 2Χ100W με ευαισθησία 200 mV. Η διαφορά στην ισχύ είναι μικρή (+15%) και ίσως οχι αντιληπτή από το αυτί, ενώ η διαφορά στην ευαισθησία=αναισθησία εισόδων ακόμα μεγαλύτερη (+33%). Και μόνο από τις πιο αναίσθητες εισόδους γραμμής, δικαιολογείται να ακούγεται χαμηλώτερα ο 797. Αν υπολογίσουμε και όλα τα προαναφερθέντα από τους συμφορουμίτες, το οτι ο 797 παίζει πιο σιγά με το VOLUME στην ίδια θέση είναι λογικό και δεν μου δείχνει να είναι πρόβλημα. Για την ποιότητα του ήχου είναι περίεργο.
Επειδη αυτα ολα τα ειχα δει κ εγω καθως διαβαζα τα manuals τους αλλα δεν καταλαβα ακριβως.....δεν μας τα κανεις πιο λιανα..............

Μαλλον το θεμα sub-out ειναι που κανει την δουλεια......σου λεει αμα θες ογκο και μπασα......παρε sub woofer !!!!

Reaction score
2

Τα παραλές... Εδώ ο δικός μου... με 12" ηχεία...

Last edited by a moderator:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.413
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim