- Μηνύματα
- 5.776
- Reaction score
- 1.187
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797
Στις δυόμιση από τις 3 περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω. Γιατί στην περίπτωσή που είναι συνδεδεμένος ο ακροδέκτης της γείωσης προφανώς μετράμε μηδέν.
Σασί μηχανήματος με γείωση πολυπριζου είπα να μετρήσουμε.Το pin της γειωσης (στα μηχανηματα που το εχουν συνδεδεμενο) ειναι αμεσα και απ'ευθειας ενωμενο μεσω του καλωδιου στην γειωση του πολυμπριζου και κατ επεκταση του πινακα.
Εαν μετρησουμε στον αερα το φις του μηχανηματος τοτε το pin της γειωσης με το pin του ουδετερου δεν θα πρεπει να εχουν καμια επαφη.
Η μετρηση με βολτομετρο οπως την αναφερεις δεν ειναι δυνατον να γινει σε καμια περιπτωση, πανω στο μηχανημα.
Για να ελενξουμε εαν το μηχανημα ειναι γειωμενο (κυριως το σασσι του) αρκει να ομομετρησουμε το pin της γειωσης ως προς το σασσι η ως προς καποιο RCA.
Στις δυόμιση από τις 3 περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω. Γιατί στην περίπτωσή που είναι συνδεδεμένος ο ακροδέκτης της γείωσης προφανώς μετράμε μηδέν.