Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Reaction score
181
Απάντηση: Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Να σταθώ στο στάδιο ωρίμανσης??

Κατα πόσο μπορεί να εξελιχθεί επιπλέον η Α/Β??

Ενώ όπως παρακολουθώ και ακούω τα πράγματα.... οι Δ τάξη έχει πολύ ψωμί..
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα και θεωρώ ότι σε 2-3 χρόνια ίσως να μην υπάρχουν
αυτά τα ερωτήματα. Όμως η ερώτηση είναι σήμερα που υπάρχει ακόμα ανταγωνισμός
(για εμένα πάλι στο θέμα του γούστου-νομίζω η τάξη Δ είναι σε ξεκάθαρα ανοδική
πορεία) και οφείλουμε να βοηθήσουμε τον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας, που θέλει
να ξοδέψει τα χρήματα του (hard-earned που λένε και στο US) να πάρει την καλύτερη
δυνατή απόφαση γιατί ΟΛΟΙ κάποια στιγμή βρεθήκαμε σε αυτή την "άβολη" θέση και χρειαζόμασταν
μία βοήθεια παραπάνω. Απλά, σε 2-3 χρόνια εάν τα πράγματα είναι όντως έτσι (δλδ η τάξη Δ
είναι ξεκάθαρα πάνω), ΠΑΛΙ θα πρέπει να προωθούμε τα σωστά design με τη διαφορά πλέον
οτι θα έχουν ξεκαθαρίσει και τα θέματα των ακριβών τιμολογιακών πολιτικών και το βάρος
θα έχει μετατοπιστεί σε άλλα θέματα.

Βαρδαξόγλου Τάσος (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ)

Reaction score
1.380

Η ταξη Δ δεν ειναι τεχνολογια 2 μηνων, δε συμφωνω με το να περιμενω για να την αξιολογησω ή να επενδυσω. Προσωπικα ποτε δεν με ενοιαζε το ειδος (λαμπα ή τρανζιστορ, κορνες, TLS ή bass reflex). Κρατω ανοιχτο μυαλο και κρινω τον καθε κατασκευαστη με αυτο που προσφερει. Εχω ακουσει ηχο της αρεσκειας μου απο πολυ διαφορετικα συστηματα, αυτο αλλωστε ειναι και το ζητουμενο για μενα. Να απολαμβανω τη μουσικη μεσω ενος HiFi συστηματος, οχι να απολαμβανω το HiFi συστημα μεσω της μουσικης.

Ενισχυτικα ταξης Δ εχουν φτιαξει αρκετες εταιρειες με διαφορετικα modules και κυκλωματα. Σημασια δεν εχει μονο το module που χρησιμοποιει ο καθε κατασκευαστης αλλα και πως το ενσωματωνει στο κυκλωμα του. Το μεγαλο θετικο στην ταξη Δ για μενα ειναι τα πολλα Watt σε χαμηλοτερη τιμη απο οτι στην ταξη ΑΒ. Οχι οτι φταιει η ταξη ΑΒ (και καθε ταξη), η μαλακυνση των εταρειων και καταναλωτων φταιει που επι δεκαετιες οι μεν πουλανε σε εξωφρενικες τιμες ενισχυτες ταξης ΑΒ και οι δε που θεωρουν οτι οι τιμες ειναι ΟΚ και αγοραζουν. Προσωπικα η τσεπη μου δεν αντεχει ουτε τους περισσοτερους ενισχυτες ταξης Δ αλλα βλεπω χαμηλοτερη τιμολογιακη πολιτικη σε αυτους τους ενισχυτες και επιτελους πολλα Watt για ηχεια που τα χρειαζονται.

Οσο για τους ενισχυτες τους Γιαννη (Omega amps) εχω ακουσει διαφορετικα μοντελα και στο σπιτι μου και στο σπιτι του με αρκετα διαφορετικα ηχεια. Το αποφασισα πριν δυο χρονια, αν και οταν βρω τα χρηματα θα επενδυσω. Οχι γιατι ο Γιαννης ειναι Ελληνας ή γιατι ειναι ωραιος τυπος. Απλα οι ενισχυτες του ειναι καλοσχεδιασμενοι, οδηγουν ηχεια απροβληματιστα και το τελικο αποτελεσμα αρεσει στα αυτια μου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Και μιας και αποφασίσατε να εγγραφείτε στο forum πείτε μας και 2 λογια παραπάνω για την εταιρία και τα προϊόντα σας.
Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη,για αμφότερες πλευρές,μια παρουσίαση.

Reaction score
181

Και μιας και αποφασίσατε να εγγραφείτε στο forum πείτε μας και 2 λογια παραπάνω για την εταιρία και τα προϊόντα σας.
Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη,για αμφότερες πλευρές,μια παρουσίαση.
Καλησπέρα,

Βεβαίως και μπορεί να γίνει μία σύντομη παρουσίαση, απλά θα ανοιχτεί σε ένα καινούργιο post.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και καλό βράδυ.

Reaction score
0

Γεια σας και απο εμένα. Λογω τις δουλείας μου, εχω σχεδιάσει κυκλωματα ενισχυσης σε class d, για διαφορες εφαρμογες. Περα απο ιδιοτητες οπως, αποδοση καταναλωσης (power efficiency), μέγεθος (sizing), Ψύξη(cooling), (αρα φτηνοτερο), δεν μπορώ να φανταστω γιατί σε οικιακό περιβάλον η class D παράγει κάλητερη μουσική απο τις class A, A/B. Για εφαρμογες οπως τηλεφωνα, φορητα players, ενδοεποικοινωνιες, laptop sound, tv sound, line arrays, PA, αντε και ενα subwoofer, OK, αλλα διαφορετικά??.

Με εκτίμηση, και χωρις κανένα σκοπο για αντιπαραθεση.
Ισα, Ισα, να ενημερώθώ θέλω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.943

Γεια σας και απο εμένα. Λογω τις δουλείας μου, εχω σχεδιάσει κυκλωματα ενισχυσης σε class d, για διαφορες εφαρμογες. Περα απο ιδιοτητες οπως, αποδοση καταναλωσης (power efficiency), μέγεθος (sizing), Ψύξη(cooling), (αρα φτηνοτερο), δεν μπορώ να φανταστω γιατί σε οικιακό περιβάλον η class D παράγει κάλητερη μουσική απο τις class A, A/B. Για εφαρμογες οπως τηλεφωνα, φορητα players, ενδοεποικοινωνιες, laptop sound, tv sound, line arrays, PA, αντε και ενα subwoofer, OK, αλλα διαφορετικά??.

Με εκτίμηση, και χωρις κανένα σκοπο για αντιπαραθεση.
Ισα, Ισα, να ενημερώθώ θέλω.
Εδώ μπαίνεις στα χωράφια του costasEAR. Ελπίζω ο Κώστας να έχει χρόνο να απαντήσει. Αλλιώς ψάξε λίγο τα ποστ του στους ενισχυτές (ενίοτε και στα ηχεία, αλλά και αλλού). Θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Περα απο ιδιοτητες οπως, αποδοση καταναλωσης (power efficiency), μέγεθος (sizing), Ψύξη(cooling), (αρα φτηνοτερο), δεν μπορώ να φανταστω γιατί σε οικιακό περιβάλον η class D παράγει κάλητερη μουσική απο τις class A, A/B.
Η απόδοση μπορεί να είναι εφάμιλλη - με πολύ κόπο από την πλευρά του σχεδιαστή - όχι καλύτερη.
Αλλά θα έχεις πάρει τα οφέλη που αναφέρεις και ό,τι αυτά συνεπάγονται.
Επειδή ακριβώς αυτά τα οφέλη δεν είναι καθόλου αμελητέα, μπορεί το τελικό προϊόν να είναι σημαντικά καλύτερη λύση από τα ανταγωνιστικά "συμβατικά" ενισχυτικά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON