my first class d amplifier.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: my first class d amplifier.

Μπραβο Τακούλη μας, τοχεις το μικροβιο σε μεγαλη δοση. Αντι για τον Μαρκου φερτα σε μενα να τα δοκιμάσουμε, αυτός δεν εχει μπάσο.... χαχαχαχα.... :biggrin:

Reaction score
1.789
Απάντηση: Re: my first class d amplifier.

Δε βαριέσαι, όλοι νέοι (και ενθουσιασμένοι που ανακαλύπταμε τον Class D κόσμο) ήμασταν κάποτε. Those were the days.

Στο θέμα μας τώρα, με αντικειμενικά κριτήρια οτιδήποτε κάνεις θα είναι χειρότερο από την αντίστοιχη μοντούλα σε έκδοση HG (με ποιοτικότερα υλικά) και με τα HxR regulators.
Υποκειμενικά, σε αρκετούς αρέσει η λάμπα μπροστά, όπως και κάτι τεράστιοι "audiophile" πυκνωτές στην είσοδο ή/και μεταξύ input + power stage (παρόλο που τεχνικά είναι μέγα σφάλμα). Αξίζει να πειραματιστείς, ειδικά στην ST που έχεις και είναι η πιο "γυμνή" μοντούλα (από τις retail, γιατί οι ΟΕΜ είναι ακόμα πιο ευέλικτες).
Κωστα ευχαριστω και παλι!!
Πανως εγω ICE φτιαχνω.

Reaction score
1.789
Απάντηση: my first class d amplifier.

παντως ελαβα υπ οψη μου αυτο με το κερδος του πρωτου σταδιου και κανω μια αλλαγη.

η λυχνια τελικα που θα οδηγει θα ειναι η d3a με μετασχηματιστη! με την 6c19 που εχει mu 2 δεν γινεται αν καταργησω το πρωτο σταδιο που λες. ευχαριστω και παλι!

Reaction score
1.789

Αυτή η ενισχυτική πλακέτα είναι μια πολύ προσιτή επιλογή για να εισέλθει κανείς στο χώρο των διακοπτικών ενισχυτικών:
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=1191

και δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο στην τροφοδοσία της, έτσι κι αλλιώς είναι μικρής ισχύος και δουλεύει και με χάλια τροφοδοσία ανέτως (65 db PSRR), άσε που υπάρχει και έτοιμη λύση, η οποία είναι και αρκετά οικονομική:
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=3140

Πάντως, με 20 mOhm αντίσταση εξόδου, πρέπει να είναι ενδιαφέρον το df του, ε λαμπάτε φίλε μας;;;

Ελπίζω να το ταίζεις με 50 βολτ ΑΚΡΙΒΩΣ... :cool:
κωστα μετα την συμβουλη του Κ.Φ θα βαλω την d3a και μετασχηματιστη στην εξοδο!! φαντασου εναν μικρο set με τον classd σε ρολο μετασχηματιστη εξοδου!!! καθοτι ειναι σκετο συρμα!!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: my first class d amplifier.

Κωστα ευχαριστω και παλι!!
Πανως εγω ICE φτιαχνω.
Kάτσε γιατί μπερδεύτηκα...
Εγώ αναφέρομαι σε αυτά που έδειξες νωρίτερα:
http://www.hypex.nl/product/ucd-amplifier-modules/ucd180st.html

Αν όντως φτιάχνεις ICE (δηλ ICEpower που είναι τελείως διαφορετική τεχνολογία από τα Hypex παραπάνω), τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά γιατί συνήθως δεν έχουν τίποτα στην είσοδο. Εκεί παίζει πολύ το buffer ως λύση γιατί παρουσιάζουν σχετικά χαμηλή και μεταβλητή αντίσταση εισόδου (~20k στις χαμηλές και πέφτει κάτω από 8k στα 20kHz - αν και η κατάσταση βελτιώνεται κάπως με την αφαίρεση ενός φίλτρου που έχουν στην είσοδο). Βολεύει και για να μπορείς να τα παίζεις σε BTL mode (οπότε χρειάζεται συμμετρικό σήμα) ακόμα κι από SE πηγές.

Για τα Hypex, ψάξε έναν Ολλανδό με nickname Koifarm στο diyaudio (και στο zelfbouwaudio.nl - αν δε βαριέσαι να παίζεις με translator). Αυτό που έχεις σκεφτεί είναι πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον από το SRPP που δοκίμαζε, αλλά ήταν ο πρώτος που είχα δει να ψάχνει το υβρικό UCD και βοήθησε πολύ κόσμο να...λαμπαδιάσει τα UCD του (αν δεν κάνω λάθος πλέον το έχει κάνει επάγγελμα!).

Reaction score
1.789

>:( Βολεύει και για να μπορείς να τα παίζεις σε BTL mode (οπότε χρειάζεται συμμετρικό σήμα) ακόμα κι από SE πηγές.

Γι αυτο θα μπει ο μετασχηματιστης!:wink:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Σωστός!
Στις δικές μου κατασκευές χρησιμοποιώ τους Cinemag. Πολύ καλοί και οικονομικοί.
Παλιά η εταιρεία λεγόταν Reichenbach Transformers και κατασκεύαζε τους ίδιους μ/τ για λογαριασμό της Jensen.

Reaction score
1.789

εγω εχω κατι αρχαιους και σπανιουςacro που ειναι ιδανικοι για την d3a σε συνδεσμολογια τριοδου και ειναι 1/1 !!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.203

Πανως εγω ICE φτιαχνω.
μας έχεις βραχυκυκλώσει εντελώς!

βρε τρελοκομείο, έχεις πάρει μοντούλες της ICE ή μοντούλες της Hypex;

ή πήρες μοντούλες Hypex και εσύ τις βαφτίζεις ICE γιατί ...έτσι μας αρέσει; (α-λα- χάινεκεν;)

Τέλος πάντων, για να μη τους ψάχνεις (κάτι που θεωρώ αναπόφευκτο - ιδίως αν βγάλεις αίμα στο ψάξιμο και στο διάβασμα για μετασχηματιστές) έχω ένα ζευγάρι cinemag που κάθονται προς το παρών, οπότε αν θες στους στέλνω πακέτο ή αν περάσει κάποιος νότιος από δω να τους δώσω να στους φέρει να κάνεις δοκιμή.

Πολύ σωστό το σχόλιό σου περί χρήσης μετασχηματιστών για οδήγηση των τελικών σταδίων σε BTL mode (που απαιτούν συμμετρική πηγή) από SE πηγές, όπως φυσικά ισχύει και το ανάποδο, αν δηλαδή έχεις συμμετρική πηγή και SE τελικό στάδιο, καθώς θα εκμεταλλευθείς πλήρως το διαφορικό σήμα στο πρωτεύον του μετασχηματιστή, και δε θα "ακυρώσεις" το μισό προενισχυτικό σου στάδιο στέλνοντάς το στη γη ή αφήνοντάς το στον αέρα.

Λες δικαιολογημένα να την βγάλαν λάμπα του μήνα; Για δες:

http://vinylsavor.blogspot.gr/2012/12/tube-of-month-d3a.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.203
Απάντηση: Re: my first class d amplifier.

Στο θέμα μας τώρα, με αντικειμενικά κριτήρια οτιδήποτε κάνεις θα είναι χειρότερο από την αντίστοιχη μοντούλα σε έκδοση HG (με ποιοτικότερα υλικά) και με τα HxR regulators.
παλιοζωή...

http://www.hypex.nl/docs/HxR12_datasheet.pdf

χάλι μαύρο.

Τάκη, κάνε ένα κόπο να δεις το άνωθεν pdf. Έτσι, πληροφοριακά. Νομίζω πως αξίζει τουλάχιστον να του ρίξεις μια ...ματιά.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
διαφορά μεταξύ ICE και Hypex?

Με απλά λογια για μενα τον ασχετο, ποια ειναι η διαφορά μεταξύ ICE και Hypex? και ποια τα (+) και τα (-), μην βαλετε link δεν θα καταλάβω.... :biggrin:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: διαφορά μεταξύ ICE και Hypex?

Με απλά λογια για μενα τον ασχετο, ποια ειναι η διαφορά μεταξύ ICE και Hypex? και ποια τα (+) και τα (-), μην βαλετε link δεν θα καταλάβω.... :biggrin:
Πολλές.
Όμως η πιο ουσιαστική διαφορά, ΙΜΗΟ, είναι ότι o Brunoς έχει καταφέρει να συμπεριλάβει το φίλτρο εξόδου στο (βαρβάτο και...sophisticated) feedback loop. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Κυρίως:

Πλέον και οι άλλοι το παλεύουν και έχουν βελτιώσει τη συμπεριφορά τους σε πραγματικό φορτίο (π.χ. τελευταία γενιά ICE), αλλά τα UCD παραμένουν πιο αποτελεσματικά και βελτιώνονται συνεχώς σε όλους τους τομείς (καταλήγοντας στις απλησίαστες μετρήσεις NCore).

Δυστυχώς, λίγοι κατέχουν Θεωρία Ελέγχου μη γραμμικών συστημάτων (βλ. τα πηνία που υπάρχουν στο φίλτρο εξόδου, για παράδειγμα) όπως ο κυρ-Putzeys.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: διαφορά μεταξύ ICE και Hypex?

Ευχαριστω, βέβαια εκεινο που καταλαβα είναι οτι τα Proac ηχεία συμπεριφέρονται (γενικά) καλύτερα.... :biggrin:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ευχαριστω, βέβαια εκεινο που καταλαβα είναι οτι τα Proac ηχεία συμπεριφέρονται (γενικά) καλύτερα.... :biggrin:
... αν και πιο εύκολο φορτίο δειχνει να είναι το Sonus Faber ....:whistling:

Y

Yiannis_B

Guest

Πολλές.
Όμως η πιο ουσιαστική διαφορά, ΙΜΗΟ, είναι ότι o Brunoς έχει καταφέρει να συμπεριλάβει το φίλτρο εξόδου στο (βαρβάτο και...sophisticated) feedback loop.
Πλέον και οι άλλοι το παλεύουν και έχουν βελτιώσει τη συμπεριφορά τους σε πραγματικό φορτίο (π.χ. τελευταία γενιά ICE), αλλά τα UCD παραμένουν πιο αποτελεσματικά και βελτιώνονται συνεχώς σε όλους τους τομείς (καταλήγοντας στις απλησίαστες μετρήσεις NCore).

Δυστυχώς, λίγοι κατέχουν Θεωρία Ελέγχου μη γραμμικών συστημάτων (βλ. τα πηνία που υπάρχουν στο φίλτρο εξόδου, για παράδειγμα) όπως ο κυρ-Putzeys.
Υπάρχει μία παρεξήγηση, που πρώτος και καλύτερος ο Bruno αναφέρει, για να ευλογήσει τα γένια του δηλαδή, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η αρνητική ανάδραση που χρησιμοποιεί δεν είναι εφαρμόσιμη μόνο στα class D. Την έχει χρησιμοποιήσει και σε μη πρωτοκλασάτους Α/Β κατά τον ίδιο, με αξιόλογα αποτελέσματα. Απλώς δεν πιστεύει στα Α/Β για καθαρά οικονομικούς και περιβαντολογικούς λόγους.

Δεν έχω λόγο να είμαι αρνητικός, και τελικά συμπεραίνω, ότι άσχετα από την τοπολογία ενός ενισχυτή, πάντα θα υπάρχει μέλλον σε όλες τις σχεδιάσεις, ακόμη και στις λάμπες.

Τέλος το έχω ξαναπεί, αλλά το μέλλον είναι στα συστήματα κλειστού βρόχου που έχουν ως μέρος της ανάδρασης τα ίδια τα μαγνητικά κυκλώματα των μεγαφώνων.

Πολλοί κατέχουν Θεωρία Ελέγχου μη γραμμικών συστημάτων αλλά δεν ασχολούνται με το audio.

Δυστυχώς στο audio δεν καταπιάνονται μεγάλα μυαλά, εξαιτίας του περιορισμένου αγοραστικού κοινού.

Y

Yiannis_B

Guest

Κοινώς....στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθλαμος. :cool:

Y

Yiannis_B

Guest

DTC was patented by Manfred Depenbrock in the US[SUP][4][/SUP] and in Germany,[SUP][5][/SUP] the latter patent having been filed on October 20, 1984, both patents having been termed direct self-control (DSC).

Σκεφτείτε ότι το 1984 ήταν σε θέση να έχουν έλεγχο ροπής κινητήρα χωρίς encoder, (η PWM διαμόρφωση χρησιμοποιούνταν κάτι δεκαετίες πίσω), κάτι που κάλιστα μπορεί να εφαρμοστεί στην οδήγηση μεγαφώνων από τότε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_torque_control

Το audio είναι χαλαρά 5 δεκαετίες πίσω, ακόμη και με τους class D.

http://www05.abb.com/global/scot/sc...TD1_Motor_control_with_DTC_RevB_EN_lowres.pdf

Y

Yiannis_B

Guest

Φανταστείτε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που μπορεί να ελέγξει την ροπή ενός μεγαφώνου σε κάτι δέκατα του μsec ακολουθώντας το μουσικό σήμα όπως έχει υποστεί επεξεργασία το τελευταίο, για να συνεργάζεται άριστα με τον χώρο σας.

Ζητάω πολλά? :smile:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.317
Members
38.682
Νεότερο μέλος
Andrewk