Denon AVR 3313 vs Pioneer SC-LX56 vs Yamaha RX-A2020

Reaction score
1
Κατάλληλος ενισχυτής για ηχοσύστημα

Καλησπέρα σε όλους,

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να ανοίξω το θέμα σε αυτή την ενότητα του Forum ή στην ενότητα των ηχείων Home cinema καθώς ότι θα αναφέρω αφορά ένα σύστημα που λειτουργεί και ως Home ciname αλλά και για μουσικές ακροάσεις.
Ο προβληματισμός μου ξεκινάει από το γεγονός ότι θα αντικαταστήσω τον Denon AVR 4306 που είχα με έναν καινούριο.
Οι επιλογές μου σε ενισχυτή είναι μεταξύ

• Denon AVR 3313
  • Pioneer SC-LX56 ή 76
  • Yamaha RX-A2020

Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός Pioneer SC LX 83 (μεταχειρισμένο) αλλά θα δούμε.
Σε ότι αφορά τα ηχεία που έχω, αυτά είναι τα εξής :
  • Front Focal JM Lab Electra 926
  • Center B&W LCR 60S3
  • Subwoofer JM Lab Electra SW 900
  • Rear Monitor Audio Silver RS-FX
Με τη παραδοχή ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή(...) και άρα δεν μπορώ να έχω και ένα τελικο (κυρίως) για τα δύο μπροστά, τι θα επιλέγατε εσείς για ενισχυτή, έτσι ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ?
Το ερώτημα βέβαια το έχω θέσει κατά κάποιο τρόπο και στην ενότητα των ενισχυτών, αλλά εκεί υπό το πρίσμα μόνο της επιλογής του ενισχυτή ως δυνατότητες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συνδρομές σας.:smile:

Reaction score
539
Απάντηση: Κατάλληλος ενισχυτής για ηχοσύστημα

Νομίζω τα κυρίως ηχεία σου χρειάζονται κάτι καλύτερο από έναν AVR του χιλιάρικου.
Οδηγούνται σωστά, σε δικάναλο πρόγραμμα, από τον denon που έχεις τώρα;

Reaction score
1

Νομίζω τα κυρίως ηχεία σου χρειάζονται κάτι καλύτερο από έναν AVR του χιλιάρικου.
Οδηγούνται σωστά, σε δικάναλο πρόγραμμα, από τον denon που έχεις τώρα;
Αγαπητέ philosopher,

Με πληγώνεις...
Ο καθένας προσπαθεί μα βάση τις δυνατότητές του...
Αλλιώς θα επέλεγα ενα δικάναλο βαρβάτο (όχι του χιλιάρικου...) ή/και θα έδινα κανά πεντάρι χιλιαρικάκια για AVR...
Καταλαβαίνω πώς το βλέπεις, μόνο που πρέπει να δω και τι αντέχει η τσέπη μου.
Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που και οι του "χιλιάρικού" μπορεί να΄ναι πολυτέλεια...

Συνεπώς, σε ευχαριστώ για την επισήμανση, αλλά αν θες πες μου με βάση αυτά τα μοντέλα ή/και παραπλήσια τι θα μου πρότεινες.

Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.634
Απάντηση: Denon AVR 3313 vs Pioneer SC-LX56 vs Yamaha RX-A2020

Προσωπικά, αν ήταν εφικτή η λύση του μεταχειρισμένου 83, θα τον προτιμούσα, αφού έχει ικανή ισχύ για να οδηγήσει τα ηχεία σου.

Reaction score
29.590

Καλησπέρα σε όλους,

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να ανοίξω το θέμα σε αυτή την ενότητα του Forum ή στην ενότητα των ηχείων Home cinema καθώς ότι θα αναφέρω αφορά ένα σύστημα που λειτουργεί και ως Home ciname αλλά και για μουσικές ακροάσεις.
Ο προβληματισμός μου ξεκινάει από το γεγονός ότι θα αντικαταστήσω τον Denon AVR 4306 που είχα με έναν καινούριο.
Οι επιλογές μου σε ενισχυτή είναι μεταξύ

• Denon AVR 3313
  • Pioneer SC-LX56 ή 76
  • Yamaha RX-A2020

Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός Pioneer SC LX 83 (μεταχειρισμένο) αλλά θα δούμε.
Σε ότι αφορά τα ηχεία που έχω, αυτά είναι τα εξής :
  • Front Focal JM Lab Electra 926
  • Center B&W LCR 60S3
  • Subwoofer JM Lab Electra SW 900
  • Rear Monitor Audio Silver RS-FX
Με τη παραδοχή ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή(...) και άρα δεν μπορώ να έχω και ένα τελικο (κυρίως) για τα δύο μπροστά, τι θα επιλέγατε εσείς για ενισχυτή, έτσι ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ?
Το ερώτημα βέβαια το έχω θέσει κατά κάποιο τρόπο και στην ενότητα των ενισχυτών, αλλά εκεί υπό το πρίσμα μόνο της επιλογής του ενισχυτή ως δυνατότητες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συνδρομές σας.:smile:
Εγω θα ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί θέλεις να αλλάξεις τον 4306?
Απο θέμα ισχύος είναι όλοι τους στα ίδια πάνω κάτω, με μικροδιαφορές των 10-20 watts, που ποτέ δεν ακούγονται.Αυτό είναι παλιό γνωστό θέμα μην τα ξαναλέμε. Για room correction , απο οτι ξέρω ο 4306 έχει το audyssey xt, το οποίο είναι μια χαρά.Για 3d και λοιπά δεν ξέρω αλλά υπολογίζω οτι δεν τα παίζει . Οπότε ποιός ο λόγος αλλαγής του? Αν είναι η ισχύς μόνο θα κάνεις μια τρύπα στο νερό οτι και αν πάρεις , απο τους ολοκληρωμένους που ανέφερες. Πάρε τελικό , αν θές πιο πολλά watts. Kαι με την προυπόθεση οτι τα ηχεία σου τα front αντέχουν πιο πολλά watts.
Αλλιώς άλαξε ηχεία . Πιο σωστό είναι. Τώρα αν ο μόνος λόγος είναι το καλύτερο room correction , παω πάσσο, αλλά το θεωρώ overkill.

Reaction score
29.590

Προσωπικά, αν ήταν εφικτή η λύση του μεταχειρισμένου 83, θα τον προτιμούσα, αφού έχει ικανή ισχύ για να οδηγήσει τα ηχεία σου.

Αυτό εδω είναι ικανή οδήγηση?
Μπουαχαχαχαχα/.

Power output per channel 190W Condition 1kHz, 1% THD, 6Ω

Rated Power Output 190W per channel

Power Requirements AC 220 - 230 V / 50/60 Hz

Power Consumption (in use / standby) 330 W / 0.30 W

Μεταφρασμένο σε αληθινά νούμερα rms ισχύος το 190/6 @1κhz@1% distortion= 130w/8@20-20khz@0,1%distortion στην καλύτερη.
Και πολλά λεω γιατί πρέπει να μιλάμε και για όλα τα κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα. Ούτε 100w δεν είναι ετσι. Οχι δλδ οτι οι άλλοι είναι.
Οπότε η λύση είναι ή άλλα ηχεία , ή τελικός ενισχυτής για τα μπροστινά.
Facts of life που λέει και μια ψυχή εδω μέσα.

Reaction score
802

Τα παρακάτω απο το hometheater.com
Ο LX83 ειναι σχεδόν 30% πάνω σε ισχύ απο τον LX86 , ενω πρέπει να ειναι μετα τον Susano , ο πιο δυνατός σύγχρονος (2hdmi out,hd audio, 3d , lan) ενισχυτης a/v.
Θα είναι εύκολα πιο ικανος σε οδηγηση απο τον 4306 ... καμμιά σχέση με ενισχυτές τύπου 2020,3313 ...
[h=2]Προφανώς και δεν κάνω συγκριση με ικανούς δικάναλους.

Pioneer Elite SC-37 A/V Receiver HT Labs Measures[/h]

HT Labs MeasuresFive channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 135.7 watts
1% distortion at 171.9 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 125.4 watts
1% distortion at 164.7 watts

[h=2]Denon AVR-4310CI A/V Receiver HT Labs Measures[/h]

HT Labs MeasuresFive channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 113.8 watts
1% distortion at 131.0 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 104.6 watts
1% distortion at 116.6 watts

Reaction score
1

Εγω θα ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί θέλεις να αλλάξεις τον 4306?
Απο θέμα ισχύος είναι όλοι τους στα ίδια πάνω κάτω, με μικροδιαφορές των 10-20 watts, που ποτέ δεν ακούγονται.Αυτό είναι παλιό γνωστό θέμα μην τα ξαναλέμε. Για room correction , απο οτι ξέρω ο 4306 έχει το audyssey xt, το οποίο είναι μια χαρά.Για 3d και λοιπά δεν ξέρω αλλά υπολογίζω οτι δεν τα παίζει . Οπότε ποιός ο λόγος αλλαγής του? Αν είναι η ισχύς μόνο θα κάνεις μια τρύπα στο νερό οτι και αν πάρεις , απο τους ολοκληρωμένους που ανέφερες. Πάρε τελικό , αν θές πιο πολλά watts. Kαι με την προυπόθεση οτι τα ηχεία σου τα front αντέχουν πιο πολλά watts.
Αλλιώς άλαξε ηχεία . Πιο σωστό είναι. Τώρα αν ο μόνος λόγος είναι το καλύτερο room correction , παω πάσσο, αλλά το θεωρώ overkill.
Συνονόματε σε ευχαριστώ και ακούω αυτά που μου λες.
Είναι και το να έχω ένα πιο δυνατό συτστημα αλλά και να έχω καινούριες τεχνολογίες.
Εν πάσει περιπτώσει θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ένας αξιοπρεπής τελικός θα έλυνε όλα τα προβλήματα αλλά λεφτά δεν υπάρχουν καλέ μου ανθρωπε...

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια.

Γιάννης

ps Το μυνημα που συνοδεύει τις απαντήσεις σου "Human stupidity, ENDLESS" θα με βρει σύμφωνο, πλην όμως (με το συμπάθιο) μπορεί κάποιος να μπερδευτεί σε ποιον απευθύνεται...Φιλικά...

Reaction score
539

Αγαπητέ philosopher,

Με πληγώνεις...
Ο καθένας προσπαθεί μα βάση τις δυνατότητές του...
Αλλιώς θα επέλεγα ενα δικάναλο βαρβάτο (όχι του χιλιάρικου...) ή/και θα έδινα κανά πεντάρι χιλιαρικάκια για AVR...
Καταλαβαίνω πώς το βλέπεις, μόνο που πρέπει να δω και τι αντέχει η τσέπη μου.
Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που και οι του "χιλιάρικού" μπορεί να΄ναι πολυτέλεια...

Συνεπώς, σε ευχαριστώ για την επισήμανση, αλλά αν θες πες μου με βάση αυτά τα μοντέλα ή/και παραπλήσια τι θα μου πρότεινες.

Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς.
Παρεξήγησες φίλε μου. Προφανώς δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη σου.
Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι, κατά τη γνώμη μου, δεν οδηγείς σωστά τα ηχεία που έχεις. Προσωπικά με το budget που διαθέτεις θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο τελικό ή κάποιο avr δυνατότερο και πάλι μεταχειρισμένο.
Πιθανότατα θα άλλαζα και ηχεία.
Σίγουρα όμως δεν θα έδινα ένα χιλιάρικο για έναν avr σαν αυτούς που κοιτάς. Ίσως ο pioneer που ανέφερες είναι καλή περίπτωση.

Reaction score
29.590

Συνονόματε σε ευχαριστώ και ακούω αυτά που μου λες.
Είναι και το να έχω ένα πιο δυνατό συτστημα αλλά και να έχω καινούριες τεχνολογίες.
Εν πάσει περιπτώσει θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ένας αξιοπρεπής τελικός θα έλυνε όλα τα προβλήματα αλλά λεφτά δεν υπάρχουν καλέ μου ανθρωπε...

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια.

Γιάννης

ps Το μυνημα που συνοδεύει τις απαντήσεις σου "Human stupidity, ENDLESS" θα με βρει σύμφωνο, πλην όμως (με το συμπάθιο) μπορεί κάποιος να μπερδευτεί σε ποιον απευθύνεται...Φιλικά...

Οπως σου λέει και κάποιος άλλος που δεν συγκράτησα το όνομά του , πάρε εναν τελικό μεταχειρισμένο.Χωρίς να εχω ψάξει στις αγγελίες τελευταίως υπολογίζω οτι κάτι θα βρείς, και οχι με μια περιουσία.Θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Reaction score
1

Καλησπέρα ,

Επειδή εγώ δεν είμαι καθόλου καλός σε αυτά και επειδή δεν ξέρω τι σημαίνει το κάθε τι.
Τα δύο μπροστινά είναι όπως έχω πει τα electra 926 που έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
speakers: 4
Impendance 8Ohms
Freq.response 38-23000Hz
sensibility 91(db/W/m)
Power handling 200 Watts
Bi-wirring capability : Yes.

Τώρα...αν θες ...μου λες τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί ένας ενισχυτής σαν αυτόν που μου προτείνεις θα τα οδηγούσε καλά.
Επιπλέον λέει στην αγγελία ότι ο ενισχυτής "Η ισχυς που αποδιδει με τροφοδοσια 230V ειναι 2*510 watt/8ohm , 2*760 watt/4ohm , 2*960 watt/2ohm
Γεφυρωνεται με αποδοση 1900 watt/4ohm". Θα λειτουργούν αρμονικά ο συγκεκριμένος ενισχυτής με τα ηχεία και αν ναι γιατί.
Κάνω ερωτήσεις, μάλλον απλοικές για σένα, αλλά εγώ τις κάνω και αν θες απαντάς.
Θα με βοηθούσε να καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι καλύτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
29.590

Θα οδηγήσει πολύ καλύτερα τα ηχεία σου λόγω εξαιρετικά μεγάλης ισχύος.Σε καλύπτει απο όλες τις πλευρές. Τα υπόλοιπα και να σου τα εξηγήσω εδω γραπτώς , εκτός του οτι θα γράφω κανά δίωρο και βαριέμαι , δεν θα σε διαφωτίσουν ιδιαίτερα.
Για τα περαιτέρω έχεις πμ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo