Coaxial VS optical

Reaction score
62
Θα ήθελα λίγα τα φώτα σας.

Εχω κάποιο pc το οποία είναι συνδεμένο μέσω toshlink με το dac.
Δυστηχώς το PC δεν έχει έξοδο coaxial.
Το ερώτημα λοιπόν είναι :
Αξίζει τον κόπο (θα υπάρξουν ακουστές διαφορές) αν αγοραστεί και τοποθετηθεί κάποιος usb το coax converter (τύπου hiface) στο pc και καθώς επίσης και ένα καλώδια 75 Ω?
Σημείωση τα αρχεία που ακούω είναι συνήθως το πολύ 24/96 οπότε καλύπτομαι όσον αφορά την δειγαμτοληψία
Αν ναι έχετε να προτείνετε κάποιον?

Ευχαριστώ

D

deleted user 10898

Guest
Αξίζει κάθε ευρώ,
αναλογα με το dac σου, θα ακούσεις απο μέτρια εώς τεράστια διάφορα.
μαλλον ο Κώστας παραπάνω δεν διάβασε καλα αυτο που ρώτας, και απάντησε για τις διάφορες οπτικής ομοαξονικης που ουσιαστικά ειναι αμελητέες.
η διάφορα που θα ακούσεις με hiface ειναι σαν να αναβαθμιζεις το dac σου σε ένα Νεο με asynchronous USB.
Δυστυχώς αν εχεις dac που δεν ειναι ικανο σε διορθωσεις λαθων χρονισμου, ειναι απο τις λίγες διάφορες που ειναι ακουστες εύκολα και πάντα...

Reaction score
62
Απάντηση: Coaxial VS optical

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Το Dac είναι το Dac - 5 της Xindak.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλές λεπτομέρειες για το πως διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα. Ξέρω μόνο οτι από την coax παίρνει μέχρι 24/192 και από την optical μέχρι 24/96 όπως είναι και το σύνηθες δηλαδή. Οπότε λέω να το τολμήσω.

Ξέρουμε καμιά πηγή από Ελλάδα για προμήθεια Belden 1694A ή έστω κάποιου καλού rg59 με το μέτρο?

Reaction score
62

Είχες δίκιο! καθάρισε ο τόπος!
Και να φανταστείς ότι παίζει με ένα καλώδιο (το τίποτα) που έφτιαξα με rg59 και κόστισε 4 ευρώ!

mille grazie!!!

Reaction score
2.098

Άξιζε η αναβάθμιση που έκανες, σωστά έπραξες. Που να βάλεις και κανά καλώδιο της προκοπής.

Reaction score
62

Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιο αξιοπρεπές που να μην "δαγκώνει" πολύ? (έστω και 2nd hand)

Reaction score
2.098

Τι εννοείς να δαγκώνει, σε τι ποσό θες να κινηθείς?

Reaction score
15.469
Καλημερα ,μια ερωτηση κι απο 'μενα
χρησιμοποιω σαν βασικη πηγη υπολογιστη απο τον οποιο με οπτικη ινα μεταφερω ηχο στο hd 970 που χρησιμοποιω σαν dac,
η προσθηκη του M2Tech – hiFace θα μου εδινε καλυτερο ηχο ?
απο τα specs του hd970 παραθετω
Signal Format
Sampling Frequency 32 kHz to 96 kHz
D/A Conversion Multi-Level Delta-Sigma
Oversampling 24 Bits/384 kHz Asynchronous Sample Rate Convertor
αλλα δεν ξερω πως και αν θα ταιριαξουν ολα αυτα μαζι...

Reaction score
2.098

Αν χρησιμοποιείς απλή οπτική μία απλή μετάβαση σε γυάλινη οπτική θα βελτιώσει σαφέστατα τον ήχο σου. Εμπειρικά οι οπτικές ίνες κάνουν τον ήχο πιο μουσικό, με τη κακή έννοια, και μασκάρουν πληροφορία. Αν πήγαινες σε HiFace θα είχες ακόμα καλύτερο ήχο.

Reaction score
372

Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιο αξιοπρεπές που να μην "δαγκώνει" πολύ? (έστω και 2nd hand)
Θοδωρή ένα καλύτερο καλώδιο usb κάνει μεγάλη διαφορά από τα απλά που συνήθως χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, αντίστοιχη με αυτή που πήρες βάζοντας στο σύστημα σου το hiface.
Μπορείς να έρθεις σπίτι μου όποτε θέλεις για να ακούσεις και μόνος σου.

Εγώ χρησιμοποιώ το Coffee της Audioquest αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα καλά σε διάφορες τιμές.
Δες το budget σου και αν είναι δυνατόν, προσπάθησε να ακούσεις κάποια καλώδια usb στο σύστημα σου για να δεις ποιό σου ταιριάζει καλύτερα.

Reaction score
62

Σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές μέχρι 50 ευρώ...

Reaction score
2.098

Νομίζω ο φίλος πήρε το απλό Hi Face που συνδέεται απευθείας στον υπολογιστή.

Edit: Μπερδεύτηκα τώρα, USB καλώδιο ψάχνεις ή SPDIF RCA?

Reaction score
62

Θοδωρή ένα καλύτερο καλώδιο usb κάνει μεγάλη διαφορά από τα απλά που συνήθως χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, αντίστοιχη με αυτή που πήρες βάζοντας στο σύστημα σου το hiface.

Εγώ χρησιμοποιώ το Coffee της Audioquest αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα καλά σε διάφορες τιμές.
Δες το budget σου και αν είναι δυνατόν, προσπάθησε να ακούσεις κάποια καλώδια usb στο σύστημα σου για να δεις ποιό σου ταιριάζει καλύτερα.
Μιχάλη, το συνδέω κατευθεία πάνω στο pc οπότε δεν παρεμβάλεται usb καλώδιο. Σε ευχαριστώ πάντως.

Reaction score
62

Νομίζω ο φίλος πήρε το απλό Hi Face που συνδέεται απευθείας στον υπολογιστή.

Edit: Μπερδεύτηκα τώρα, USB καλώδιο ψάχνεις ή SPDIF RCA?
Ψάχνω SPDIF RCA

Reaction score
7.336

από τις δικούς μου πειραματισμούς....ενά προσιτό καλώδιο usb κάνει διαφορά σε σχέση με το noname για εκτυπωτές κλπ. Ακόμα και το πολύ προσιτό forest της audioquest (με μικρό μήκος 75cm) βελτίωσε σημαντικά τον ήχο στο δικό μου setup (κόστος μαζί με μεταφορικά 33 ευρώ). Για τους φίλους που έχουν υπολογιστή-λάπτοπ με οπτική έξοδο και dac χωρίς ασύγχρονη είσοδο usb, ας την ξεχάσουν και ας προτιμήσουν μια συσκεύη usb to coaxial (m2tech,musical fidelity v-link) και από εκεί σήμα στο dac,η βελτίωση είναι σημαντική.

Reaction score
62

Απλά να διευκρινήσω ότι το DAC δεν έχει USB οπότε το set up είναι

PC ---> Hiface 2 ---> spdif rca ---> DAC

Reaction score
2.098

Κάπου πωλείται ένα Digicoupler της Van Der Hul από τον antonisgr, είχα και εγώ ένα αλλά το έδωσα. Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Reaction score
13

που τα διαβαζεται αυτα????

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.588
μπορουμε να τ ακουσουμε κιολας, περαν απ το να το διαβασουμε, ειναι ΚΑΙ ακουστικο το χομπυ μας!

:smile:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.705
Νεότερο μέλος