Ποδήλατο

Reaction score
5.879
Απάντηση: Ποδήλατο...

Hρθε η ωρα να παρω στον μικρο νεο ποδηλατο.
Ειναι 9 ετων και 1,50 υψος. Αν και ο μικρος θελει ΒΜΧ,εκανα μια γενικη ερευνα σημερα το απογευμα στα μαγαζια.

Σε ολα τα καταστηματα μου ειπαν να του παρω ενα 26αρι για να την βγαλει μεχρι και το γυμνασιο.
Ωστοσο δεν ειδα και πολλα BMX στα μαγαζια.

Βρηκα αυτο http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=192_198&product_id=1841
Προσεξα οτι ολα τα ΒΜΧ ειναι 20αρια.Ποια η γνωμη σας,να το παρω, η σε 2-3 χρονια θα ζηταει μεγαλυτερο?

Ειδα και αυτο που μου αρεσε εμενα! http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=192_194&product_id=653

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Σήμερα, που λέτε, ο Μάιος έχει 15. Κάθε 15η Μαΐου, διοργανώνεται σε παγκόσμια κλίμακα η Ποδηλασία της Σιωπής. Αναμίχθηκα στην διοργάνωση και στην προώθηση της εκδήλωσης στη Λευκωσία, οπότε λέω σήμερα το πρωί "ας πάω με το ποδήλατο δουλειά και μετά να πάω κατευθείαν στην ποδηλασία". Ανεβαίνω που λέτε στο ποδήλατο κάνω 4-5 χιλιόμετρα και λίγο πριν έναν κυκλικό κόμβο, ενώ κινούμουν στην αριστερή λωρίδα, ένα αυτοκίνητο από τη δεξιά επιχείρησε να μπει στην αριστερή (θυμηθείτε, στην Κύπρο οδηγάνε ανάποδα) και ιδού το αποτέλεσμα:

View attachment 26272 View attachment 26273 View attachment 26271

Είμαι καλά (πρόλαβα και πετάχτηκα από το ποδήλατο πριν να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλιώς, κρίνοντας από τη θέση της σέλας, μπορεί να μην είχα δεξί πόδι τώρα), δεν χτύπησα, ο οδηγός καλέσε αμέσως την ασφαλιστική του, γενικά όλα εντάξει. Μάλιστα, δίνοντας μου το τηλέφωνό του, μου είπε ότι εάν δεν με πάρει τηλέφωνο η ασφαλιστική του εντός 2 ημερών (όπως υποσχέθηκαν) για να πάρω την επιταγή αποζημίωσης, να τον ενημερώσω για να τους τα "χώσει". Επίσης, είπε στην ασφαλιστική του ότι "ο άνθρωπος" (εγώ) "δεν έχει αυτοκίνητο και πηγαινοέρχεται στη δουλειά του με το ποδήλατο, μην διανοηθείτε να τον ταλαιπωρήσετε"!

Απλά, δεν έχω ποδήλατο πλέον και δεν ήμουν σε φάση να πάρω άλλο την παρούσα χρονική περίοδο...

(άντε τώρα να πείσω τη σύζυγο να με αφήσει να ανέβω ξανά σε ποδήλατο...:whistling:)
Ωπ τώρα το είδα!!!Χαίρομαι που είσαι καλά!!!

Reaction score
777
Προσοχή παιδιά προσοχή!!!
Κλείνω ουσιαστικά μια δεκαετία που λειτουργώ (και) το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο και θεωρώ ότι το ποδήλατο δεν έχει κανένα δικαίωμα απέναντι στο αμάξι.
Αυτό φυσικά δεν θα έπρεπε να ισχύει αλλα δυστυχώς έτσι είναι στην Ελλάδα. Οπότε δεν προσέχουμε μόνο εμάς αλλα και τον απέναντι. Γιατί αν ο απέναντι κάνει λάθος τότε πάλι εμείς θα την πληρώσουμε...

Reaction score
180

Δυστυχως δεν υπαρχει η λεξη προτεραιοτητα στη ποδηλασια στη πολη.
Απλως σταματας να περασει το αυτοκινητο για να εισαι σιγουρος για τη
σωματικη σου ακεραιοτητα. (τρεχεις με τετοια ταχυτητα ωστε να εισαι σε θεση
παντα να φρεναρεις αποτελεσματικα)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Hρθε η ωρα να παρω στον μικρο νεο ποδηλατο.
Ειναι 9 ετων και 1,50 υψος. Αν και ο μικρος θελει ΒΜΧ,εκανα μια γενικη ερευνα σημερα το απογευμα στα μαγαζια.

Σε ολα τα καταστηματα μου ειπαν να του παρω ενα 26αρι για να την βγαλει μεχρι και το γυμνασιο.
Ωστοσο δεν ειδα και πολλα BMX στα μαγαζια.

Βρηκα αυτο http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=192_198&product_id=1841
Προσεξα οτι ολα τα ΒΜΧ ειναι 20αρια.Ποια η γνωμη σας,να το παρω, η σε 2-3 χρονια θα ζηταει μεγαλυτερο?

Ειδα και αυτο που μου αρεσε εμενα! http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=192_194&product_id=653
Γιάννη τα ποδήλατα που κοιτάς είναι αυτά που ονομάζω <<Ποδήλατα της μιας βδομάδας>>.
Ενώ το κόστος απόκτησης τους είναι χαμηλό, σε μια βδομάδα αρχίζουν τα προβλήματα και ή δεν έχεις ποδήλατο από αναμονή επισκευής ή πληρώνεις πολύ περισσότερα από ότι θα έδινες για ένα αξιόπιστο ποδήλατο.
Καλώς ή κακώς τα περιφερειακά τους είναι πολύ φτηνά και τα προβλήματα συνεχόμενα. Σκέψου και τη χρήση που τους κάνουν οι πιτσιρικάδες και πόσο τα προσέχουν και θα καταλάβεις ότι μπαίνεις σε μπελάδες.:frown:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.744
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Γιάννη τα ποδήλατα που κοιτάς είναι αυτά που ονομάζω <<Ποδήλατα της μιας βδομάδας>>.
Ενώ το κόστος απόκτησης τους είναι χαμηλό, σε μια βδομάδα αρχίζουν τα προβλήματα
Εγώ πιστεύω ότι ούτε την πρώτη βδομάδα δουλεύουν σωστά. :smile:

Reaction score
5.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Ενώ το κόστος απόκτησης τους είναι χαμηλό, σε μια βδομάδα αρχίζουν τα προβλήματα και ή δεν έχεις ποδήλατο από αναμονή επισκευής ή πληρώνεις πολύ περισσότερα από ότι θα έδινες για ένα αξιόπιστο ποδήλατο.
Καλώς ή κακώς τα περιφερειακά τους είναι πολύ φτηνά και τα προβλήματα συνεχόμενα. Σκέψου και τη χρήση που τους κάνουν οι πιτσιρικάδες και πόσο τα προσέχουν και θα καταλάβεις ότι μπαίνεις σε μπελάδες.:frown:
Πετρο συμφωνω ,αλλα το πρωτο που σκεφτηκα ειναι οτι το κλεψιμο παει συννεφο,και δεν θα κλαιω τα λεφτα μου,και οτι το ποδηλατο δεν θα εχει καθημερινη χρηση.Οσο για τα Leader δεν εχω ακουσει και ασχημα λογια για τα χρηματα τους.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.485

xfader said:
[...]Όποτε μπορείς πάρε καινούργιο γιατί έτσι όπως στο έκανε δεν παίρνει επισκευή.[...]
Επιβεβαιώθηκε και από τον ποδηλατά μου. Ο σκελετός "άρπαξε", στράβωσε, όπως θέλετε πείτε το, σε βαθμό που δεν επισκευάζεται. Αύριο το παραδίδω στην ασφαλιστική και παραλαμβάνω την επιταγή. Πάω για άλλο, μάλλον trekking (προσανατολισμένο σε ασφάλτινες διαδρομές), να με βγάλει μέχρι το Δεκέμβρη που θα πάω - κατά πάσα πιθανότητα - για το GF02.

petermeni said:
Τα 60-70 χιλιόμετρα βγαίνουν με οποιοδήποτε ποδήλατο trekking των 350 ευρώ και χαλαρά.

Αν πας σε τέτοιο ποδήλατο έχεις άλλες βλέψεις. Brevet των 200 χιλιομέτρων ή και αγώνες.
Συνήθως, χρειαζόμαστε για τις ανάγκες μας ένα προϊόν Α κόστους και επιλέγουμε κάτι πολύ ακριβότερο για ψυχολογικούς και μόνο λόγους.
Με ένα fitness των 800 ευρώ είσαι κάτι παραπάνω από καλυμένος για αποστάσεις των 100 χιλιομέτρων.
Πέτρο, σέβομαι την άποψή σου, αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Προσπάθησα αρκετές φορές να κάνω 60-70 χλμ με το πρώην ποδήλατό μου (το οποίο ήταν MTB, αλλά του είχα "φορέσει" λάστιχα δρόμου), κάποιες φορές τα κατάφερα, κάποιες όχι. Το κοινό γνώρισμα και των δύο περιπτώσεων ήταν η κούραση, η οποία επηρέασε σημαντικά την απόδοσή μου. Ναι, ΟΚ, οι ποδηλασίες που κάνω δεν είναι αγωνιστικές, ούτε έχω τέτοιες βλέψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει να τις ευχαριστιέμαι - κάτι στο οποίο η υπερβολική κούραση δεν βοηθάει...

Με το GF02 στοχεύω στο να κάνω μεγάλες (για μένα) αποστάσεις με καλύτερη απόδοση και λιγότερη κούραση. Τα 60-70χλμ είναι ο αρχικός στόχος, αλλά με τον καιρό, μπορεί να αυξηθούν - οπότε θέλω να είμαι καλυμμένος. Δεν ξέρω εάν ποτέ φτάσω τα 200χλμ, αλλά δεν θα ήθελα εάν κάποια στιγμή το προσπαθήσω να με "σταματήσει" το ποδήλατο.

Στο κάτω κάτω, εάν το GF02 (στην έκδοση με Shimano 105, που με ενδιαφέρει) είναι για Brevet ή/και αγώνες, οι υπόλοιπες εκδόσεις του GF02 ή, ακόμα, το GF01 για τι είναι (να μην πάμε στις άλλες σειρές aero, race και impec, γιατί εκεί ξεφεύγει το πράγμα);:smile:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Φίλε μου καλώς ή κακώς όταν επιλέγεις ποδήλατο η κούραση είναι δεδομένη.
Ποδήλατο και ξεκούραστος απλά ΔΕΝ πάνε μαζί. Όταν ποδηλατείς ξεκούραστος απλά <<πατάς>> και άλλο, ή κοινός <<αυξάνεις ρυθμό>> ώστε πάλι κουράζεσαι κάνοντας και άσκηση.

Η λύση για ξεκούραστες ποδηλατικές διαδρομές λέγεται <<ηλεκτρικό ποδήλατο>>. Είναι δε πολύ καλή λύση όσων αφορά το... πάω όσο μου κάνει κέφι και μετά αναλαμβάνει ο ηλεκτροκινητήρας ώστε να φτάσω ατσαλάκωτος στο προορισμό μου.

Μιας και ανέφερες ως περιοριστικό παράγοντα το ποδήλατο βουνού που είχες...
Έχω συναντήσει δύο φορές στη λεωφόρο Φυλής ένα μαυριδερό ξερακιανό τύπο 60 ετών.
Καβαλάει ένα αρχαίο σιδερένιο ποδήλατο βουνού, που σίγουρα ζυγίζει πάνω από 16-17 κιλά συν τέσσερα μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου και παρελκόμενα.
Πιάσαμε τη κουβέντα και μου είπε πως κάθε Σαββάτο και Κυριακή ξεκινάει από τον Άλιμο που μένει, καβαλάει τα μισά βουνά της Αττικής και κάνει συνολικά πάνω από 220 χιλιόμετρα.
Πιστεύεις ότι τον βοηθάει το ποδήλατο?

Όσον αφορά τι είναι και τι όχι αγωνιστικό ποδήλατο, επειδή πληροφορίες ακούγονται πολλές και κάπου υπάρχει σύγχυση.
Αγώνας είναι η Ανάβαση Πεντέλης όπως και ο Γύρος Ιταλίας. Διαφορετική εμβέλεια, διαφορετική προβολή, διαφορετικό βάρος ρίχνουν οι εταιρίες. Όσο για το ποιο είναι κατάλληλο για αγωνιστικό θα αναφέρω δυο παραδείγματα...

Νικήτρια του φετινού Attica 3o Races η Αγγελική. Με τι ποδήλατο? Cube αλουμινένιο με σειρά tiagra!!!
Στον 3ο Ποδηλατικό γύρο Λίμνης Πλαστήρα, την περασμένη μόλις Κυριακή, 3ος στους άντρες ο Κένετ. Με τι ποδήλατο...
Leader αλουμίνιο 11,5 κιλά με σειρά Sora-tiagra επάνω.

Καταλαβαίνεις πως αν τα παραπάνω είναι ποδήλατα που παίρνουν νίκες σε αγώνες, τι είναι αυτό που σκοπεύεις να αγοράσεις.

Ειλικρινά δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να μιλήσω υποτιμητικά, μιας που και εγώ έχω πολύ δρόμο μέχρι να φτάσω σε ένα καλό σημείο που θέλω, αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι πως...

Ποδηλάτη σε κάνουν τα πόδια και όχι το ποδήλατο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.744
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Αυτό είναι πολύ σωστό και αποτελεί σχεδόν αξίωμα. Με πολύ απλά λόγια, αν καταφέρει κάποιος να δει πρακτική/χρονική διαφορά λόγω ποδηλάτου, σημαίνει πως ήδη βρίσκεται κοντά στα όρια του φυσικού του ταλέντου. Μιλάω βέβαια μεταξύ ενός "μέτριου" και ενός ακριβότερου ποδηλάτου. Τα εντελώς φτηνιάρικα τα αφήνω απέξω.

Από την άλλη, μετράει αρκετά και το πόσο εξαρτημένος είναι κάποιος με την τεχνολογία και τον καταναλωτισμό. Και θα φέρω για παράδειγμα τον εαυτό μου. Το ποδήλατο ανέκαθεν μου άρεσε και για τις τεχνολογικές του εξελίξεις. Θυμάμαι το πόσο ψείρας ήμουν όταν έκανα πρωταθλητισμό με την κάθε λεπτομέρεια σε ρυθμίσεις, ανταλλακτικά, πιέσεις κλπ. Όταν πριν λίγα χρόνια ξανάρχισα τις προπονήσεις, το έκανα περισσότερο επειδή "ζήλευα" τα τεχνολογικά άλματα που έχουν γίνει από την εποχή μου. Δεν μου είχε λείψει καθόλου η κούραση, ο ιδρώτας, η "μάχη" με τις καιρικές συνθήκες, η επικινδυνότητα του οδικού μας δικτύου κλπ. Κάποιος σαν και μένα, παρόλο που δεν ασχολείται πια με αγώνες (όσο κρατιέμαι... :biggrin:), θέλει να έχει ένα καλό/σύγχρονο ποδήλατο, μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του πάντα. Το καλό ποδήλατο (όπως και τα στοιχεία που συλλέγει το computer) μου δίνει κίνητρο να βγω για προπόνηση, ακόμα και τις μέρες που δεν έχω διάθεση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αλέξανδρε για να σε τσιτώσω λιγάκι...
Δες περιβάλον στον 3ο Γύρο Λίμνης Πλαστήρα τη Κυριακή που μας πέρασε και πες μου αν αξίζει το κόπο!!!

Reaction score
777
Όσον αφορά τι είναι και τι όχι αγωνιστικό ποδήλατο, επειδή πληροφορίες ακούγονται πολλές και κάπου υπάρχει σύγχυση.
Αγώνας είναι η Ανάβαση Πεντέλης όπως και ο Γύρος Ιταλίας. Διαφορετική εμβέλεια, διαφορετική προβολή, διαφορετικό βάρος ρίχνουν οι εταιρίες. Όσο για το ποιο είναι κατάλληλο για αγωνιστικό θα αναφέρω δυο παραδείγματα...
Αυτό ακριβώς!!!Θέλω να δω πότε θα γίνουμε (βασικά θα προσεγγίσουμε) τη φιλοσοφία της Ευρώπης που χρησιμοποιεί city bikes. Τα πιο άνετα απ όλα. Επειδή φυσικά οι δρόμοι δεν κάνουν για city το treking είναι πολύ καλό. Και το υβριδικό fitness αξίζει…

Reaction score
118

Δεν είμαι ποδηλάτης. Ποτέ δεν ήμουν. Για να είμαι ακριβής όσο κι αν φαίνεται παράλογο ή χαζό ανέβηκα σε ποδήλατο για πρώτη φορά πριν 3 περίπου χρόνια. Εκτοτε δεν κάνω συστηματικά.
Κάποιες φορές όμως έβγαλα 50 κι 60 χλμ με το MTB μου. Κάθε φορά που το σκέφτομαι το πρόβλημα για κάτι παραπάνω δεν είναι το ποδήλατο. Το πρόβλημα είμαι εγώ. Η φυσική μου κατάσταση, ο περιορισμένος χρόνος, η βαρεμάρα πολλές φορές. Ποτέ όμως το ποδήλατο. Αν και ακατάλληλο για μεγάλες διαδρομές αν και κουραστικό κάποιες άλλες ποτέ δεν ήταν το ποδήλατο ο ανασταλτικός παράγοντας.

Reaction score
209

Θα την βρεις τη φόρμα σου. Θα βρεις και το ρυθμό σου και θα δεις ότι σιγά σιγά θα αυξάνεται η μ.ο.τ.
Η όρεξη να κάνεις ποδήλατο είναι και αυτή σημαντικός παράγοντας. Φυσικά αν κάνεις κάτι καταναγκαστικά δε θα σου αρέσει. Αν το κάνεις γιατί σου αρέσει, τότε αλλάζει το πράγμα.
Στην αρχή κι εμένα με πονάγανε τα πόδια, μουδιάζανε τα χέρια, αλλά μετά τις πρώτες φορές ο πόνος έφυγε και μετά ήρθε ο ρυθμός... . Διατηρείς και τη φυσική σου κατάσταση γιατί όπως και να το κάνεις είναι άσκηση. Απλά θέλει χιλιόμετρα (κάμποσα) για να πεις ότι κάνεις άσκηση. Δεν είναι τρέξιμο, ούτε κολύμπι. Είναι ποδήλατο που σημαίνει ότι ενεργειακά είναι πιο αποδοτικό από τα τελευταία.

Ξέχνα τα φτηνιάρικα ποδήλατα γενικώς. Είναι ποδήλατα που σε κάνουν να μετανιώσεις γιατί τα αγόρασες. Άσε που ότι γλίτωσες σε αγορά θα το πληρώσεις σε σέρβις.
Είναι πολλοί οι παράγοντες όπως καταλαβαίνεις. Άλλο να μπορείς να αλλάζεις ταχύτητες ακαριαία σε λιγότερες μοίρες και άλλο να μην μπορείς. Άλλο να μπορείς να χρησιμοποιείς την κινητική ενέργεια προς όφελός σου και άλλο να μην μπορείς, π.χ. σε ένα ποδήλατο που κλειδώνουν οι μπουκάλες εμπρός όταν χρειάζεται.

Reaction score
209

Αυτό ακριβώς!!!Θέλω να δω πότε θα γίνουμε (βασικά θα προσεγγίσουμε) τη φιλοσοφία της Ευρώπης που χρησιμοποιεί city bikes. Τα πιο άνετα απ όλα. Επειδή φυσικά οι δρόμοι δεν κάνουν για city το treking είναι πολύ καλό. Και το υβριδικό fitness αξίζει…
Όταν λες Ευρώπη, συγκρίνεις ας πούμε την Αθήνα με την Κοπενχάγη; Παίζει ρόλο και η κλίση του εδάφους.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Όταν λες Ευρώπη, συγκρίνεις ας πούμε την Αθήνα με την Κοπενχάγη; Παίζει ρόλο και η κλίση του εδάφους.
Όλες τις πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.ακομα και στο κορφοβουνι θα δεις σακάκι σε ποδήλατο. Συστηνω για αθηνα τρεκινγκ εξαιτίας της έλλειψης υποδομών...προσωπικά έχω fitness.

Reaction score
777

Δυστυχως δεν υπαρχει η λεξη προτεραιοτητα στη ποδηλασια στη πολη.
Απλως σταματας να περασει το αυτοκινητο για να εισαι σιγουρος για τη
σωματικη σου ακεραιοτητα. (τρεχεις με τετοια ταχυτητα ωστε να εισαι σε θεση
παντα να φρεναρεις αποτελεσματικα)
Βασικα σταματα ακομα και αν ο άλλος εχει στοπ! Την έχω γλιτώσει πολλές φορές έτσι.....

Reaction score
777
Είχα και εγώ κακές εμπειρίες με ποδήλατα απο σούπερ μάρκετ.
Καλύτερα ένα φθηνό ideal. Τη φθηνη σειρα. Απο κει και πανω αξίζει μια αγορα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.485

Φίλε μου καλώς ή κακώς όταν επιλέγεις ποδήλατο η κούραση είναι δεδομένη.
Ποδήλατο και ξεκούραστος απλά ΔΕΝ πάνε μαζί. Όταν ποδηλατείς ξεκούραστος απλά <<πατάς>> και άλλο, ή κοινός <<αυξάνεις ρυθμό>> ώστε πάλι κουράζεσαι κάνοντας και άσκηση.

Η λύση για ξεκούραστες ποδηλατικές διαδρομές λέγεται <<ηλεκτρικό ποδήλατο>>. Είναι δε πολύ καλή λύση όσων αφορά το... πάω όσο μου κάνει κέφι και μετά αναλαμβάνει ο ηλεκτροκινητήρας ώστε να φτάσω ατσαλάκωτος στο προορισμό μου.

Μιας και ανέφερες ως περιοριστικό παράγοντα το ποδήλατο βουνού που είχες...
Έχω συναντήσει δύο φορές στη λεωφόρο Φυλής ένα μαυριδερό ξερακιανό τύπο 60 ετών.
Καβαλάει ένα αρχαίο σιδερένιο ποδήλατο βουνού, που σίγουρα ζυγίζει πάνω από 16-17 κιλά συν τέσσερα μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου και παρελκόμενα.
Πιάσαμε τη κουβέντα και μου είπε πως κάθε Σαββάτο και Κυριακή ξεκινάει από τον Άλιμο που μένει, καβαλάει τα μισά βουνά της Αττικής και κάνει συνολικά πάνω από 220 χιλιόμετρα.
Πιστεύεις ότι τον βοηθάει το ποδήλατο?

Νικήτρια του φετινού Attica 3o Races η Αγγελική. Με τι ποδήλατο? Cube αλουμινένιο με σειρά tiagra!!!
Στον 3ο Ποδηλατικό γύρο Λίμνης Πλαστήρα, την περασμένη μόλις Κυριακή, 3ος στους άντρες ο Κένετ. Με τι ποδήλατο...
Leader αλουμίνιο 11,5 κιλά με σειρά Sora-tiagra επάνω.

Καταλαβαίνεις πως αν τα παραπάνω είναι ποδήλατα που παίρνουν νίκες σε αγώνες, τι είναι αυτό που σκοπεύεις να αγοράσεις.

Ειλικρινά δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να μιλήσω υποτιμητικά, μιας που και εγώ έχω πολύ δρόμο μέχρι να φτάσω σε ένα καλό σημείο που θέλω, αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι πως...

Μισό λεπτό, γιατί άρχισα να νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ για κάτι...

Προφανώς, τα πόδια κάνουν τον ποδηλάτη και όχι το ποδήλατο (συμφωνώ κι επαυξάνω), αλλά τρεις γραμμές πιο πάνω γράφεις "εάν τα ποδήλατα αυτά παίρνουν νίκες σε αγώνες[...]". Δεν θέλω να παίξω την κολοκυθιά, αλλά τελικά, ποιος παίρνει τη νίκη στον αγώνα, ο ποδηλάτης ή το ποδήλατο; Ή μήπως, ο συνδυασμός τους;:wink:

Νιώθω ότι παρεξήγησες το θέμα "κούραση και ποδήλατο" - προφανώς και θα κουραστώ κάνοντας ποδήλατο. Δεν θα σχολιάσω καν τη λύση του ηλεκτρικού ποδήλατου. Ποτέ και πουθενά δεν είπα ότι θέλω να φτάνω ατσαλάκωτος στον προορισμό μου. Αυτό που αναφέρεις για ηλεκτρικό ποδήλατο το εκλαμβάνω ως ατυχές αστείο (αν όχι ως ειρωνία...). Ο κυριούλης που κάνει 220χλμ κάθε Σάββατο και Κυριακή (μπράβο του ανθρώπου!), προφανώς είναι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα - μακάρι να φτάσουμε στην ηλικία του και να μπορούμε να καβαλάμε ποδήλατα και να κάνουμε 50χλμ. Την κατάστασή του μετά την ποδηλασία, την ξέρουμε; Πιστεύεις ότι με ένα πιο ελαφρύ ποδήλατο (π.χ. το πρώην Ghost 1300 μου ζύγιζε 13 κιλά), δεν θα έκανε πιο ευχάριστη τη διαδρομή του; Πιστεύεις ότι η προσπάθεια που κάνει και η ενέργεια που παράγει δεν θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα/καλύτερη απόδοση, με ένα πιο ελαφρύ ποδήλατο;

Προσωπικά, ρίχνω το "βάρος" στην απόλαυση της διαδρομής και όταν αγκομαχώ στο ποδήλατο, χωρίς να παίρνω το επιθυμητό αποτέλεσμα, χάνω την απόλαυση. Για να μην παρεξηγηθώ εκ νέου, με τον όρο "απόλαυση" προφανώς δεν εννοώ να ποδηλατώ και να κοιτάω τα πουλάκια στα δέντρα γύρω μου, αλλά το αίσθημα της επίτευξης της απόστασης-στόχου που βάζω στον εαυτό μου και την ανάλογη ικανοποίηση (επίτευξη στόχου + ικανοποίηση = επιθυμητό αποτέλεσμα). Όσο βελτιώνεται η φυσική μου κατάσταση, τόσο θα μεγαλώνουν οι αποστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό ακριβώς!!!Θέλω να δω πότε θα γίνουμε (βασικά θα προσεγγίσουμε) τη φιλοσοφία της Ευρώπης που χρησιμοποιεί city bikes. Τα πιο άνετα απ όλα. Επειδή φυσικά οι δρόμοι δεν κάνουν για city το trekking είναι πολύ καλό. Και το υβριδικό fitness αξίζει…
Η ιδέα/πρόταση για trekking/city bike καταγράφεται και θα μελετηθεί!:thumbsup:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα μου...
Είπες κάπου ότι το ποδήλατο το χρησιμοποιείς καθημερινά και για τη δουλειά σου.
Είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ώστε να φτάνουν σε καλή κατάσταση στην εργασία τους και ταυτόχρονα να κάνουν τη πλάκα τους.
Δεν το είπα υποτιμητικά αλλά σαν εναλλακτική πρόταση.

Όσο για τα ποδήλατα και τις θέσεις στους αγώνες...
Η αναφορά έγινε για να δεις τελικά ότι, αγωνιστικό ποδήλατο δεν είναι μόνο αυτό που τρέχει ο Wiggins στο Γύρο Ιταλίας, αλλά και αυτό που τρέχει ένας αθλητής χαμηλότερου προϋπολογισμού, σε κάποιο τοπικό αγώνα.
Αυτό που κοιτάς είναι σίγουρα ποδήλατο που μπορεί να κάνει αγώνες, έστω σε εισαγωγικό στάδιο.

Για την περίπτωση σου και τα χιλιόμετρα που το θέλεις επιμένω σε ένα υβριδικό- fitness ποδήλατο. Υπάρχουν τύποι που κάνουν τοπικούς αγώνες και με τέτοια αφού βασικά ο εξοπλισμός είναι κούρσας με ίσιο, ποιο άνετο, τιμόνι, και περιφερειακά ένα κλικ κάτω από τη κορυφή.
Υπάρχει ας πούμε σειρά 105 ή Veloce για υβριδικό.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster