Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Tσ τσ τσ...ούτε ένα κουαρτέτο εγχόρδων?
Μια φούγκα,μια σονάτα ............ενα κατι τις ρε παιδί μου .
Άσε που δεν έχει και καθαροτέτχια πουθενά στο αναλογικό του .
Ακόμα και προτράκτορα αλλουνού αγόρασε και οχι καθαροτέτχιο .

Κατάντια φίλε μου,ξεφτίλα....
μην του το πείτε όμως και στεναχωρηθεί :cool:

Reaction score
8.905

Είσαι μια φούγκρα εσύ...:roflmao:

Reaction score
30.455

Μια φούγκα,μια σονάτα ............ενα κατι τις ρε παιδί μου .
Άσε που δεν έχει και καθαροτέτχια πουθενά στο αναλογικό του .
Ακόμα και προτράκτορα αλλουνού αγόρασε και οχι καθαροτέτχιο .

Κατάντια φίλε μου,ξεφτίλα....
μην του το πείτε όμως και στεναχωρηθεί :cool:
Για την καθαροτέτοια ένα έχω να πω...όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Για την καθαροτέτοια ένα έχω να πω...όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια...
[YOUTUBE]yi1cdbRWQao[/YOUTUBE]

Reaction score
666

Έτσι είναι...δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου το διλλημα "αξίζει ή δεν αξίζει τον κόπο" στο βαθμό που συζητάμε για χόμπι.Άλλος γουστάρει το μοντελισμό ,άλλος φτιάχνει παζλ 3.000 τεμαχίων και άλλος γουστάρει να σετάρει κεφαλές και να δοκιμάζει βραχίονες...
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η έννοια του χομπίστα είναι αποδεκτή στο υπόλοιπο κομμάτι της ηχητικής αναπαραγωγής (ηχεία ,ενισχυτικά ,άλλες πηγές) αλλά είναι συζητήσιμη σε ότι αφορά το πικάπ.Κάποιος γουστάρει και ψιλοασχολείται ,άλλος λίγο παραπάνω άλλος καθόλου και άλλος τα χώνει τρελά για το κέφι του...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Άλλωστε νομίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ασχολούνται έχουν ήδη πίσω τους μια δισκοθήκη (μικρή ή μεγάλη δεν έχει και τόση σημασία) ,την οποία γουστάρουν να αξιοποιούν που και που και αυτό δεν αναιρείται από το γεγονός πως δεν υπάρχουν νέες κυκλοφορίες..

Στην πρώτη παράγραφο θα συμφωνήσω και σεβαστή η προτίμηση κι η επιθυμία του καθενός για το βινύλιο.

Στη δευτερη όμως θεωρώ ότι είναι συζητήσιμη από τη στιγμή που δεν υπάρχει τεχνολογική πρόοδος ή εξέλιξη στα πικαπ και στα βινύλια. Τα ίδια και τα ίδια διαφορετικά σερβιρισμένα. Παράδειγμα η Rega γνωστή εταιρεία κατασκευής value for money πικαπ αποφάσισε να φτιάξει το Rega Naiad. http://www.monoandstereo.com/2013/07/rega-naiad-turntable.html
Όσο καλοπροαίρετος κι αν είμαι αυτό δεν μπορώ να το θεωρήσω εξέλιξη.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του ηχητικού συστήματος έχουν σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης κι εξέλιξης ειδικά τα ενισχυτικά και οι ψηφιακές πηγές και λιγότερο τα ηχεία.

Reaction score
30.455

Στην πρώτη παράγραφο θα συμφωνήσω και σεβαστή η προτίμηση κι η επιθυμία του καθενός για το βινύλιο.

Στη δευτερη όμως θεωρώ ότι είναι συζητήσιμη από τη στιγμή που δεν υπάρχει τεχνολογική πρόοδος ή εξέλιξη στα πικαπ και στα βινύλια. Τα ίδια και τα ίδια διαφορετικά σερβιρισμένα. Παράδειγμα η Rega γνωστή εταιρεία κατασκευής value for money πικαπ αποφάσισε να φτιάξει το Rega Naiad. http://www.monoandstereo.com/2013/07/rega-naiad-turntable.html
Όσο καλοπροαίρετος κι αν είμαι αυτό δεν μπορώ να το θεωρήσω εξέλιξη.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του ηχητικού συστήματος έχουν σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης κι εξέλιξης ειδικά τα ενισχυτικά και οι ψηφιακές πηγές και λιγότερο τα ηχεία.
Κοίτα ,πρώτον δεν έκανα καμία αναφορά σε προτίμηση...μιλώντας για τον εαυτό μου τουλάχιστον ακούω από παντού..ανάλογα με τη διάθεση ,το χρόνο ή τις συνθήκες...και δεν έχω ψηφιακά ή αναλογικά απωθημένα.

Δεύτερον..δε συνέδεσα σε καμια περίπτωση το χόμπι με την πρόοδο ή την εξέλιξη του μέσου.
Είπα πως απλά είναι άλλο ένα χόμπι όπως όλα τα άλλα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται

Reaction score
791

Προσφορά και ζήτηση. Τα πέτρινα χρόνια του βινυλίου τα πάντα ήταν πάμφθηνα ακόμα ακόμα και τα μεταφορικά. Σήμερα πλέον η κατάσταση είναι κωμικοτραγική ακόμα και τα μεταφορικά είναι λες και μεταφέρεις αυτοκίνητο, ένα lp αξίας 1,99$ απο αμερική 18$ μεταφορικά. Οσο για την εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν είναι στο βινύλιο και το cd. Και τέλος άλλο χόμπυ του μουσικόφιλου, άλλο του μηχανάκια, άλλο του ντιούη και άλλο του επιδειξία. Το ότι όλα έχουν σαν κοινή βάση την οικιακή αναπαραγωγή μουσικής δεν σημαίνει ότι ο καθένας έχει εμπλοκή στο άθλημα απο την ίδια σκοπιά. Αναλόγως που ανήκεις πράττεις. ΙΜΗΟ

Reaction score
3.967

Δεν είναι αναγκαστικo΄ το να ανήκεις κάπου. Οι γραμμές ούτως ή άλλως διασταυρώνονται.
Σκέψου ότι πολλοί απο μας διανύουμε την Τρίτη ή την τέταρτη δεκαετία στο χόμπι. Οκ, δεν γίνεται 35 χρόνια να έχεις την ίδια καβλ@. εκτός και ζεις σε καταψύκτη.
Το ζητούμενο για μένα είναι, όπως για πολλά στην όμορφη ζωή μας, αν σου πούνε ότι απο αύριο δεν θα ακούς τις μουσικές σου στο σύστημά σου, θα γουστάρεις ή θα σαλτάρεις?
Δηλαδή η επαφή με την ουσία της ακρ΄οασης με το τετ α τετ με τον εαυτό σου, με τα αυλα ταξίδια του νου, με τα σώψυχά σου, όχι με το αν ακούς βινύλιο η σεντι η παπαρί και πόσο το αγόρασες.
Εξ άλλου το χόμπι όπως και κάθε εξαιρετικό, οφείλεις να το πληρώνεις.

Reaction score
1.000

Προσφορά και ζήτηση. Τα πέτρινα χρόνια του βινυλίου τα πάντα ήταν πάμφθηνα ακόμα ακόμα και τα μεταφορικά. Σήμερα πλέον η κατάσταση είναι κωμικοτραγική ακόμα και τα μεταφορικά είναι λες και μεταφέρεις αυτοκίνητο, ένα lp αξίας 1,99$ απο αμερική 18$ μεταφορικά. Οσο για την εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν είναι στο βινύλιο και το cd. Και τέλος άλλο χόμπυ του μουσικόφιλου, άλλο του μηχανάκια, άλλο του ντιούη και άλλο του επιδειξία. Το ότι όλα έχουν σαν κοινή βάση την οικιακή αναπαραγωγή μουσικής δεν σημαίνει ότι ο καθένας έχει εμπλοκή στο άθλημα απο την ίδια σκοπιά. Αναλόγως που ανήκεις πράττεις. ΙΜΗΟ
Και ομως τόσο κοστίζουν τα μεταφορικά από Αμερική..
Δεν έχει να κάνει με το τι αγοραζεις αλλά με τον τρόπο μεταφοράς (αεροπλάνο) εκτός αν προτιμάς να σου έρθει με πλοίο... ;)

Sent via my android Sony Xperia S

Reaction score
3.967

...επίσης στο χόμπι αυτό οφείλεις και να παραμυθιάζεσαι.
Να γίνεσαι και κάργα μαλάκας.
Να πατάς τις μπανανόφλουδες.

Δεν γίνεται αλλοιώς.

Η μάλλον γίνεται, ακούς τρανζιστοράκι και γουστ΄αρεις, ακούς τα πουλιά στο π΄αρκο, οκ, άλλο χόμπι αυτό από το νάχεις 100 κιλά συσκευές ήχου, 4000 δίσκους, 10Τ σκληρούς με μουσική κ.α. Μέσα στο σπίτι σου.

Reaction score
666

Να παραμυθιάζεσαι από άγνοια το καταλαβάινω και είναι λογικό.
Το να παραμυθιάζεσαι εν γνώσει σου είναι ηλιθιότητα.

Κανείς όως δεν είναι τέλειος. Όλοι λίγο πολύ κάνουμε λάθη αλλά δεν πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε.

Reaction score
2

,,,,,, ασχετο αλλα σχετικο. Peter Tschaikowsky- Herbert Von Karajan -Berliner Philarmoniker 104811 stereo , ειναι για πουλημα, υπαρχη τιμη ?????

Reaction score
0

Είμαι πολύ νέος στο θέμα βυνιλιο...

Αλλα...

Η χροιά, η γλυκαδα και ζεστασιά που βγάζει το βυνιλιο δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο..

Reaction score
4.250

Αλλα...

Η χροιά, η γλυκαδα και ζεστασιά που βγάζει το βυνιλιο δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο..
....Νομιζεις!

gonis

Luger
Reaction score
12.497

Αλλα...

Που ησουνα τοσο καιρο εσυ;Επιτρεπεται με τετοιες αποψεις να εχεις 33 μηνυματα σε 2 1/2 χρονια;

Reaction score
666

Να προσθέσω κάτι ακόμα στη συζήτηση, κι αυτό είναι τα γραμμάρια των δίσκων βινυλίου (ειδιkά των επανεκδόσεων)

Βλέπω μια τάση για "size does matter" or better said "weight does matter" από πλευράς συγκεκριμένων εταιρειών, π.χ.

Acoustic sounds. Θα δείτε 120, 140, 150, 180, 200 γραμμάρια.

Γιατί όλη αυτή η διαβαθμιση? Το θεωρώ τουλάχιστον ύποπτο. Πόση πια διαφορά στον ήχο μπορεί να κάνουν 10 ή 20 gr παραπάνω?

Μάλλον έχουνε ξεφύγει...

Reaction score
2

ευχαριστω !!!!

Reaction score
420

ωχ... αρχισαν τα οργανα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa