Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
30.455
Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Ποιός να ασχολείται Σαββατόβραδο με προαιώνιες διαφωνίες........:sleep:

Περσινά ξινά σταφύλια
Ενώ η Κυριακάτικη μεσημεριανή σιέστα προσφέρεται για τέτοιου είδους διαφωνίες....:sneaky:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Βάστα να μπούνε και οι κρυφές μέσα να δείτε τι θα γίνει :cool:

Reaction score
3.917

Καλό μήνα, μπήκε ο Φθινόπωρος στα μουλωχτά, καιρός για σκληρούς και βινύλια....όποιος δεν έχει....δεν πειράζει!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ενώ η Κυριακάτικη μεσημεριανή σιέστα προσφέρεται για τέτοιου είδους διαφωνίες....:sneaky:
Τι κ...φάλα που είσαι ενίοτε :tongue:

Reaction score
663

Καλό μήνα, μπήκε ο Φθινόπωρος στα μουλωχτά, καιρός για σκληρούς και βινύλια....όποιος δεν έχει....δεν πειράζει!

Καλό μήνα να 'χουμε. Τυχερός όποιος δεν έχει πικαπ και βινύλια. Λιγότερη ταλαιπωρία.

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι από

Εγώ ακούω με τα αυτιά μου. Εσύ;;; Λ.Σ.
Δηλαδη αυτη ειναι η αποδειξη για το μεγα πλεονεκτημα των λαμπατων μηχανηματων? Μας επεισες Λουκα!

Θα σου πω ομως ποιο πραγματικα ειναι το πλεονεκτημα των λαμπατων μηχανηματων.

Οι τεχνικοι που κανουν εγγραφη με λαμπατα μηχανηματα επιλεγουν πολυ προσεκτικα την μουσικη που θα εγγραψουν. Η ιδια η μουσικη αυτου καθ αυτου ειναι εντυπωσιακη. Δεν θα επανεγγραψουν κατι που αρχικα ηταν μετριο.

Αγορασα απο σενα ενα καταπληκτικο δισκο του Λουις Αρμστρονγκ. Ενα κομματι απο τη μια κι αλλο ενα απο την πισω μερια (45 στροφων). Βαρυ δισκακι και εντυπωσιακο στο χρωμα (λευκο προς ασημι). Οσες φορες και να τ ακουω (κι εγω ολως παραδοξως απο τα αυτια ακουω!) παντα μ εντυπωσιαζει (και οχι μονο εμενα). Χαλαλι τα 50 ευρω. Ποτε δεν το μετανιωσα.

Ομως μια φορα βαλθηκα να τα βρω τα ιδια κομματια στο διαδικτυο. Και οντως τα πετυχα " St James Infirmary" & " I Ain t Got Nobody". Τα δυο μαζι γυρω στα 800 μεγαμπαιτ. Το αποτελεσμα? Το ιδιο ισως και καλυτερα απο την αυλη μορφη. ΑΝ δεν το εψαχνα θα εμενα με την εντυπωση οτι εχεις απολυτο δικαιο. Το ιδιο εκανα με οτι εχω παρει σε βινυλιο που να ειναι πολυ καλης ποιοτητας. Δεν εχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ την υπεροχη του βινυλιου. Εξακολουθω κι ακουω βινυλιο παρολα αυτα. Για αλλους λογους.

Ολες οι εγγραφες που γινονται πλεον με τον τροπο που γραφεις Λουκα ειναι σε εξαιρετικη μουσικη. Οντως ειναι καλη η εγγραφη και πολυ προσεγμενη. Αλλα μεχρι εκει. Μην πας να το συγκρινεις, καηκες!

Reaction score
408

αυτα που λεει ο vastsar!!!

οι περισσοτεροι που ακουν θεωρουν οτι τα παντα ξεκινουν απ το δισκο η το cd τους και αρνουνται πεισματικα να δουν τι γινεται πριν. απο μια αποψη βεβαια εχουν δικιο γιατι σου λεει εγω απο δω και περα εχω τον ελεγχο.

δεν ειναι ολοι βλακες στα studio που πανε και δινουν του κοσμου τα λεφτα για μικροφωνα με λαμπατους προενισχυτες. και μην νομιζετε οτι ειναι μοδα η οτι τα ζητανε οι καλλητεχνες. οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα!

και μην ξεχνατε οτι αυτοι βιοποριζονται απ αυτο και θα ηθελαν να μειοσουν το κοστος. αλλα απο τοτε που μπηκε το dat στο μαστερινγ η λαμπα αρχισε να πηγαινει συννεφο.

και δεν ειναι μονο τα λαμπατα μικροφωνα που ειναι στανταρντ πλεον. ειναι και οι λαμπατοι κομπρεσσορες, και ποιο σπανια τα λαμπατα eq, κατι manley και κατι τετοια...

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι από

Ομως μια φορα βαλθηκα να τα βρω τα ιδια κομματια στο διαδικτυο..... με οτι εχω παρει σε βινυλιο που να ειναι πολυ καλης ποιοτητας. Δεν εχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ την υπεροχη του βινυλιου.....
Θα ήθελα από περιέργεια να μου πεις τι πηγές έχεις :
α) πικάπ, κεφαλή, φόνο κλπ.
β) Τι dac εχεις
γ) σε ποιους δίσκους έκανες το ΑΒ

Reaction score
8.905

Καλό μήνα να 'χουμε. Τυχερός όποιος δεν έχει πικαπ και βινύλια. Λιγότερη ταλαιπωρία.
Σε όλους σας καλό μήνα, εγώ πάλι ταλαιπωρούμαι να βρω ένα DAC...:biggrin:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

εγώ πάλι ταλαιπωρούμαι να βρω ένα DAC...:biggrin:
Εσύ ταλαιπωρείσαι να βρείς τα λεφτά για το dac

Reaction score
1.815

Καλά σου λέει ο κόσμος!
Μου θες και DAC!!!
Kάτσε στ' αυγά σου ντεεεεε!
Μέχρι και στο Star Trek ακούγανε βινύλιο... τι το θες το DAC? Οπισθοπορεία κάνεις??:roflmao:

Reaction score
8.905

Έχω φουλ πράμα σε σκληρούς δίσκους... και θέλω επειγόντως να αναβαθμιστώ... σε ακριβότερο DAC απο αυτο που εχω...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.778
ετσι, να μπαινουμε δυναμικα στο φθινοπωρο ...!!

αντε, νυχτωνει, ανοιγω τους λαμπατους να ζεσταθουν λιγο (και το κλιματιστικο μαζι, μην παμε απο ασφυξια..), βαζω το πικαπι να γυρναει, λιγο κρασακι κ χαλαρωνω...

οκ ?

συνεχιζουμε?

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

ετσι, να μπαινουμε δυναμικα στο φθινοπωρο ...!!
αντε, νυχτωνει, ανοιγω τους λαμπατους να ζεσταθουν λιγο (και το κλιματιστικο μαζι, μην παμε απο ασφυξια..), βαζω το πικαπι να γυρναει, λιγο κρασακι κ χαλαρωνω... οκ ? συνεχιζουμε?
Το βάζεις μόνο να γυρνάει (και ακούς φλάκια) η βάζεις και δίσκο πάνω στο πλατό...:tongue: :laugh:

Reaction score
8.905

Εσύ ταλαιπωρείσαι να βρείς τα λεφτά για το dac
:frown: Τι να κάνω, αναγκαστικά θα βγάλω στο σφυρί "πράγματα"... :smile:

Reaction score
4.247

Θα ήθελα από περιέργεια να μου πεις τι πηγές έχεις :
α) πικάπ, κεφαλή, φόνο κλπ.
β) Τι dac εχεις
γ) σε ποιους δίσκους έκανες το ΑΒ
Πηγη: CD player: Accustic Arts MK2
Turnable: Roksan Radius 5
Κεφαλη: ZYX Bloom R-50
Phono: Spertos MS1Dac:Logitech Squeezebox touch (με το εξτρα τροφοδοτικο + εσωτερικο ρολοι χρονισμου)

Οσο για το ΑΒ μου βαζει δυσκολα. Εχω κανει παρα πολλα κι εχω γραψει εδω στο παρελθων γι αυτα. Μην με ξαναβαζεις να πηγαινω στην δισκοθηκη (ο χρονος ειναι λιγος πλεον). Αρκεσου σ αυτο που εγραψα στο προηγουμενο ποστ. Η αναλυση ηταν 36/192 αλλα και σε απλα το ντακ οπως και το σιντι πλαιυερ μια χαρα τα πανε.

Θα ελεγα οτι το πικαπ ειναι εντυπωσιακο το ποσο καλα παιζει για μια τεχνολογια που πλεον πολυ λιγοι γραφικοι μειναμε ν ακουμε απ αυτο. Αλλα μην ειμαστε και υπερβολικοι στις απαιτησεις απ αυτο. Μπορει μια παλια Μερσεντες να γυαλιστει και να δειχνει πολυ ομορφη. Δεν θα την βαλεις ομως και σε αγωνες ταχυτητας. Δεν αποκλειεται ομως καποιος να ριξει πολλα λεφτα επανω της και να πετυχει ακομη και για ενα τετοιο αυτοκινητο υψηλη ταχυτητα. Τι θα αποδειξει ομως, οτι ολες οι παλιες Μερσεντες τρεχουν πολυ γρηγορα?

Το ιδιο και με το πικαπ. Μπορει καποιος να δωσει κανα δεκαρικο για πικαπ, 3-4 χιλιαρικα για φονο κι αλλα τοσα για κεφαλη. Αλοιμονο αν δεν παιξει καλα! Αλλα τι συμπερασμα θα βγαλουμε, οτι τα πικαπ παιζουν καλυτερα? Μην τρελαθουμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ