SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Reaction score
767
Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

παντως, ευχαριστω για τις απαντησεις και το feedback ομορφόπαιδα...

η λιστα κλεινει σιγα-σιγα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πα να την μπεσω γιατι με αυτα που διαβασα ματωσανε τα ματακια μου, το αποεμα θα ξηγηθω μορτικα........(danas mod)

Reaction score
767

Σε περιμενω ν'ακουσουμε,ειλικρινα.:thumbsup:
να σαι καλα...ειμαι σιγουρος οτι θα μεινω με το σαγονι κατω με αυτα που θα ακουσω...και σε περιποιημενο ακουστικα χωρο...

μου χει πει και ο καλιμπράτορας ,οταν ειχε ερθει και τον ειχα ρωτησει για ηχεια κλπ κλπ...

ειστε σε άλλο επιπεδο γενικα...ο dedicated ειναι nirvana

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

πα να την μπεσω γιατι με αυτα που διαβασα ματωσανε τα ματακια μου, το αποεμα θα ξηγηθω μορτικα........(danas mod)
η καρδουλα σου μη ματωσει(βλεπε μερκελ:gotcha:)
:tongue:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ας μου επιτρέψει ο flash την κατάχρηση του νήματος για να ρωτήσω κάτι τελευταίο...

2 svs sb13 μπορούν να δώσουν (ανάλογα και με το περιεχόμενο της ταινίας) την αίσθηση του "δεν ακουω το χαμηλό - αλλά το αισθάνομαι"?...
αν η σκηνή της ταινίας έχει την πληροφορία, μπορούν να το κάνουν?...ή δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά?...ή θα το καταλάβω μόνο άμα κανιβαλίσω σε εντάσεις?...το χαμηλα ειναι σχετικο, ποσο χαμηλα ?

δε θέλω να πάω σε ported sub για τους δικούς μου λόγους...αλλά θέλω είπαμε ενίοτε, να έχω αυτή την αίσθηση...αυτό το δίνουν 2 sb13αρια?...ή πρεπει να παει κανείς σε μεγάλα sub πχ στο velodyne dd15+?.... που απ οτι διαβάζω σε reviews το κάνει...ή και στο 15αρι θα πρεπει να κανιβαλίσω για να πάρω αυτόν τον υπόηχο?...(το μικρότερο 12αρι άραγε το κάνει αυτο?)

όσο λιγότερες κινήσεις κάνει ο κώνος για να βγάλει ένταση, σημαίνει και μικρότερες παραμορφώσεις... έτσι δεν είναι?...και επειδέι μιλαμε για sealed, αυτό στα χαρτιά σημαίνει οτι ακόμα και σε νορμαλ εντάσεις το 15αρι θα κάνει λιγοτερη προσπαθεια να βγαλει το χαμηλο που απαιτει η ταινια...αλλά με 2 svs, η υπεροχή του velo δεν παύει να υφίσταται, όσον αφορα τον αερα που μετατοπίζεται απο 2 κώνους vs 1?...

οι παραμορφωσεις (που μετρανε ) ειναι σετ ενισχυτη μοναδας .....και το σωστο δεν ειναι το λιγοτερες αλλα το μικροτερες , αλλα παλι δεν λεει κατι αυτο , και τα sun-earth κανουν μεγαλες διαδρομες ,
τα 2 πλεον svs δεν θα ζορίζονται τόσο να βγάλουν το output που χρειάζεται για να δώσουν χαμηλο "χαμηλο" :biggrin:...
άρα μικρότερες μετακινήσεις των κώνων με καλύτερα αποτελέσματα σε αποδοση-τοποθετηση-φορτιση δωματιου κλπ κλπ?...σα να έχω φτάσει σχεδόν το 15αρι?...λέμε τώρα...ή δεν έχει να κάνει?...ή ξέρω γω τι?...δυο σαμπ φορτιζουν το χωρο καλυτερα απο ενα , 4 σαμπ ακομα καλυτερα ......

εγώ θέλω να πετύχω αυτό το feeling, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα του χαμηλού...αυτά τα ολιγα...

ο χώρος είναι καθημερινής χρήσης...
δυσκολο
κανένα θέμα...όλες οι απόψεις δεκτές...

γι αυτό ρωτάω αν πρεπει να παω τελικα σε μεγαλύτερο σαμπ...για να μην κανιβαλιζω σε εντάσεις, αν θελω ενίοτε, να πάρω αυτο το feeling του υπόηχου...ενα σαμπ ικανο. ακομα και σε νορμαλ εντάσεις σαλονιου, θα εχει τη δυνατοτητα να σου δωσει αυτο το feeling, απ οτι 2 μικροτερα που θα πρεπει να τα τσιτωσεις και ισως και παλι δε τα καταφερουν...θα πρεπει βεβαια να τα "σκασεις" χοντρα...αλλα απο τη στιγμη που υπάρχει μονο ενα συστημα...με ξερω...θα το ζητάω...και αν δεν...θα ψαχνω να δωσω παλι αυτα που μολις αγόρασα...λέμε τωρα...
Κροσάρεις με το miniDSP το σαμπ σου στους 40, τσιμπάς τις συχνότητες 15-25 στο EQ, και δημιουργείς ένα παχύ χαλί χαμηλού σκέτη απόλαυση.

Αναλόγως της έντασης, οι γείτονες θα αισθάνονται κάτι, αλλά δεν θα μπορούν να προσδιορίσουν τι είναι και από πού προέρχεται. Ο νους τους θα πάει σε σεισμό ή κάτι τέτοιο.
γιαννη οι γειτονες θα ειναι μεθυσοι ? κοινως μπεκρηδες ? γιατι το μπασομπορει να μην το καταλαβαινουν απο ερχεται , αλλα τις πενιες που θα βαρανε τα υπολοιπα 5 ?
Προϋπόθεση να είναι το σαμπ sealed, με 18άρι ικανό μεγάφωνο, και με 2-3kW ενισχυτή.
Σε περιμενω ν'ακουσουμε,ειλικρινα.:thumbsup:
σταθη χαθηκες , ειμαι ενα βημα πριν παρω τη νικολουλη (με το χαρδαβελα εχουμε ψυχραθει)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

α να συμπληρωσω περι ρουμ τριτιμεντ, αν εχεις ξεπερασει το συνδρομο της τσοκαροπαντοφλας, και της τηγανιας,
και εχεις και λεφτα για κατι σαλονικα αποδεκτο, το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να εχεις καλυτερο ηχο,
για να μην σε ακουν οι πανω - κατω, πρεπει να πλερωσεις αλλο ενα διαμερισμα για να κανει το σαλονι ρουμ ιν α ρουμ, οποτε πιο φτηνα θα σου ερθει να το ρειξεις στο ρουμ(ι).................................

Reaction score
5.728
Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

γιαννη οι γειτονες θα ειναι μεθυσοι ? κοινως μπεκρηδες ? γιατι το μπασομπορει να μην το καταλαβαινουν απο ερχεται , αλλα τις πενιες που θα βαρανε τα υπολοιπα 5 ?
Εννοώ έχοντας χαμηλά τη γενική ένταση. Τα πέντε ηχεία να παίζουν σε μεταμεσονύκτιες στάθμες και ταυτόχρονα να νιώθεις να κοχλάζει το χαμηλό. Έχοντας βέβαια Audyssey εκτός και ξεχνώντας τα περί ισορροπίας κτλ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

χτυπας ιβο 10 για να το πηγαινεις με 110 ?
μαλλον δεν εχεις γνωρισει τον γειτονα (τελη) που τα σπαει οτι ωρα θελει , χωρις να βγαλει κανεις κιχ στην μπλοκ οφ φλατς,
13 χρονια εκπαιδευμενους τους εχει.

Reaction score
5.728

H επιτυχία είναι να έχεις αίσθηση μεγάλου ήχου με χαμηλές στάθμες.

Σε υψηλές στάθμες είναι όλα πιο εύκολα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εγω εχω κακομαθει απο το πριβε χωρο (απο το 96-7) ως τωρα , και αν δεν παιζω σινεματζιδικα ταινια δεν βλεπω,
ανηκω στην λιγκα που χαρα ζω οταν ροπιαζουν οι κωνοι , και μετα απο το περιεχομενο της ταινιας.......Οταν πεφτει μπιστολια να λες με εφαγε μπαμπεσικα ο λουστης,
οταν κυλαει η μπαλα στον ινδιανα , να τραβιεσαι απο ενστικτο , μην σε παρει παραμαζομα,
και οταν βλεπεις η αυτοκρατορια αντεπιτιθεται
να πετιεσαι σαν να τρακαρες οταν φουνταρει το σκαφος του ο λουκ
Ο σινεμας πρεπει να ειναι μπρουταλ......να σου περναει συναισθηματα αντιδρασης , μονο τοτε το χαμεγελο αγγιζει υποφυση....
ολα τα αλλα ειναι για οσους αρκουνται στο τσικι τσικι μπαμ μπαμ........(που ελεγε ο σμιθ στο bb2)

Reaction score
5.728

εγω εχω κακομαθει απο το πριβε χωρο (απο το 96-7) ως τωρα , και αν δεν παιζω σινεματζιδικα ταινια δεν βλεπω,
ανηκω στην λιγκα που χαρα ζω οταν ροπιαζουν οι κωνοι , και μετα απο το περιεχομενο της ταινιας.......Οταν πεφτει μπιστολια να λες με εφαγε μπαμπεσικα ο λουστης,
οταν κυλαει η μπαλα στον ινδιανα , να τραβιεσαι απο ενστικτο , μην σε παρει παραμαζομα,
και οταν βλεπεις η αυτοκρατορια αντεπιτιθεται
να πετιεσαι σαν να τρακαρες οταν φουνταρει το σκαφος του ο λουκ
Ο σινεμας πρεπει να ειναι μπρουταλ......να σου περναει συναισθηματα αντιδρασης , μονο τοτε το χαμεγελο αγγιζει υποφυση....
ολα τα αλλα ειναι για οσους αρκουνται στο τσικι τσικι μπαμ μπαμ........(που ελεγε ο σμιθ στο bb2)
Ναι μεν, αλλά.

Αν είναι να βλέπουμε μόνο κλιπάκια αναφοράς από ταινίες σε dedicated, ναι.

Για όποιον θέλει όμως να βλέπει καθημερινά ταινία, και θέλει μεγάλο ήχο, πλούσια φωνητικά με το χαμηλό να κοχλάζει από κάτω, ταυτόχρονα όμως χωρίς να κουράζει τον εαυτό του ή να ενοχλεί τους άλλους με τους πυροβολισμούς και το σκάσιμο του μπάσου, υπάρχουν λύσεις.

Καλό το να τινάζεσαι από το κάθισμα τρομαγμένος από τους πυροβολισμούς, αλλά δεν το θέλεις πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις μεγάλο ήχο και ότι πρέπει να στερείσαι τελείως και τις πολύ χαμηλές του σαμπ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Ναι μεν, αλλά.

Αν είναι να βλέπουμε μόνο κλιπάκια αναφοράς από ταινίες σε dedicated, ναι.

Για όποιον θέλει όμως να βλέπει καθημερινά ταινία, και θέλει μεγάλο ήχο, πλούσια φωνητικά με το χαμηλό να κοχλάζει από κάτω, ταυτόχρονα όμως χωρίς να κουράζει τον εαυτό του ή να ενοχλεί τους άλλους η αλλη ειναι εκπαιδευμενη, οπως ο γειτονας εχει εκπαιδευσει ολη την πολυκατοικια, ετσι και εγω οταν βλεπω ταινιες παταω ηχητικο οτολουτρο με τους πυροβολισμούς και το σκάσιμο του μπάσου, υπάρχουν λύσεις.η πιο σωσστη λυση ειναι η μιτσουμπισι, στην περιπτωση μας ομως δεν υπαρχει αλλος δρομος, η βολιουμ στο 78 ...και κουφαθειτε μαζι μας...
καθημερινα δεν εχω την πολυτελια για ταινιες , μονο σκ
Καλό το να τινάζεσαι από το κάθισμα τρομαγμένος από τους πυροβολισμούς, αλλά δεν το θέλεις πάντα.γιατι ? αξαφνα γιναμε ντικιντακηδες του ηχου και δεν το κσερουμε ? τερμα τα γκαζα Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις μεγάλο ήχο και ότι πρέπει να στερείσαι τελείως και τις πολύ χαμηλές του σαμπ.
ο σωστος ο σινεμας ειναι παντα σινεμας (εντασικος) αλλιως σαχνουμε ενα συστημα καναρινε , με αναλογες σταθμες.....

Reaction score
15.548

ηχητικα ευκολο ειναι οταν παιζεις χαμηλα.....το δυσκολο ειναι να παιζεις δυνατα και ταυτοχρονα οχι κουραστικα

Reaction score
298
Σε ποια cinema πηγαινετε και ακουτε σ'εκκωφαντικες εντασεις; Προχτες στο village cosmos της θεσσαλονικης ειδα το Wolverine 2 και ουτε τα τυμπανα μου αφησα στην εξοδο ουτε ζαλαδες απο τα db ειχα. Ναι, στις μεσοχαμηλες (δεν ξερω να προσδιοριζω Hz) νιωθεις ανεβασμενα τα db αλλα οχι σε ορια πονοκεφαλου, καθε αλλο. Στο χαμηλο δε, καμια σχεση με χτυπηματα στο στερνο και τα σχετικα που διαβαζω.
Γιαυτο αναρωτιεμαι σε ποια cinema ζησατε τετοιες εμπειριες, γιατι τα εχω γυρισει λιγο πολυ ολα τα μεγαλα σε αθηνα και θεσσαλονικη

Παρεπιπτοντως, σ'επικοινωνια με υπευθυνο της SVS εμαθα πως ειναι προτιμοτερο το SB13 εναντι του PB αν ο ακροατης δινει μεγαλη βαση στη μουσικη. Ακομη, τα 30τμ τα καλυπτει ανετα και σε υψηλες εντασεις στις ταινιες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μα σε αυτα που ελεγε καποτε το χαιτεκ:lol: (μια καλη αιθουσα κινηματογραφου).............σιγα μην ακουσεις ηχο τσι προκοπης σε κιν αιθουσα, τιποτα κινητα και κλ@νιες μπορει,,,,,ηχο τσι προκοπης με τιποτις, τιμης ενεκεν πηγα στο μακαριτικο βιλατζ το 04 (τη μερα που ο βαζελος πηρε τιτλο) και ειδα το sw3 .......απο τοτε δεν ξαναπηγα, και δεν νομιζω να ξαναπαω........μπουκαρω στην παραγκα , και τριζω σφραγισματα.......

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ