Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

D

deleted user 10898

Guest
Δυστυχώς αυτό που δίνει είναι 16/44... όχι ότι με χαλάει, αλλά αν το πάμε σε ευχές θα ήθελα να μού διναν και έναν DSD εγγραφέα τους να τα παίζω...

Είμαι 99% σίγουρος ότι αν αλλάξεις ψηφιακό καλώδιο σε αυτά τα υπερ-dac θα πάρεις άλλο ήχο...

Τώρα για το jitter σε αναλογικό σήμα... ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά μάλλον κάτι άλλο εννοείς...
.
Είσαι γάτος.
Το jitter αναφέρεται γενικά σε σφάλματα χρονισμού...
Στο πικαπ εχει άλλο όνομα...
Ελεγα μήπως τσιμπήσει κάποιος απο τους γέρους του μαπετ....
Μια φορά τους είχα γράψει οτι η κάθε κεφαλη βραχίονας κάνει mastering και είχαν πάθει εγκεφαλικό... Τελικά το κατάλαβαν...
Τωρα η αλλαγή καλωδίου στο dac πιστεύεις οτι ακούγεται ποιο πολύ απο την αλλαγή καλωδίου στο πικαπ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.331
Άλλαξε ο μανωλιος κι έβαλε το βρακίτ' αλλιώς...
Τζιτερ έχει και το πικάπ, τι έχει, ανοσία;

Reaction score
169
Είσαι γάτος.
Ελεγα μήπως τσιμπήσει κάποιος απο τους γέρους του μαπετ....
Μια φορά τους είχα γράψει οτι η κάθε κεφαλη βραχίονας κάνει mastering και είχαν πάθει εγκεφαλικό... Τελικά το κατάλαβαν...
Άλλαξε ο μανωλιος κι έβαλε το βρακίτ' αλλιώς...
Τζιτερ έχει και το πικάπ, τι έχει, ανοσία;
Εντάξει αν θέλουμε να ημιτρολλάρουμε και να προκαλούμε οκ... Το jitter σαν πρόβλημα timing μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει και στα πικάπ. Αλλά θα ήταν απείρως παραγωγικότατο να το λέγαμε απλά πρόβλημα timing παρά να δημιουργούμε εγκεφαλικά ανευρίσματα δεξιά-αριστερά, τραβώντας από τα μαλλιά λέξεις που ανοίκουν καθαρά με τον ψηφιακό κόσμο και να το συζητάμε μέσα σε ένα ήδη κουρασμένο thread...
Και ναι τα πικάπ έχουν πολλά προβλήματα timing... που είναι όμως πολύ διαφορετικά σε αποτέλεσμα από τα προβλήματα που προκαλεί το jitter στα ψηφιακά...

Τωρα η αλλαγή καλωδίου στο dac πιστεύεις οτι ακούγεται ποιο πολύ απο την αλλαγή καλωδίου στο πικαπ;
Όσο για τα καλώδια, εγώ ποτέ δεν θεώρησα τα αναλογικά τέλεια. Η ένστασή μου από την αρχή ήταν στη θεώρηση ότι τα ψηφιακά είναι τέλεια...

D

deleted user 10898

Guest
Και ναι τα πικάπ έχουν πολλά προβλήματα timing... που είναι όμως πολύ διαφορετικά σε αποτέλεσμα από τα προβλήματα που προκαλεί το jitter στα ψηφιακά...
δηλαδη?
πως ακουγονται τα σφαλματα χρονισμου στα ανλογικα και πως στα ψηφιακα?

Reaction score
169
δηλαδη?
πως ακουγονται τα σφαλματα χρονισμου στα ανλογικα και πως στα ψηφιακα?
Tώρα τι ζητάς? Πλήρη ηχητική περιγραφή του πως ακούγονται αλλαγές στον ήχο από timing προβλήματα στο αναλογικό επίπεδο ενός πικάπ και να τα συγκρίνουμε με αυτά που υπάρχουν στο αντίστοιχο ψηφιακό transmition line πριν το DAC των ψηφιακών?

Ε δεν γίνεται γιατί συγκρίνουμε πορτοκάλια με διαστημόπλια. Ούτε κάν πορτοκάλια με μήλα... και δεν έχει και νόημα να το κάνω γιατί δεν έχει προστιθέμενη αξία για αυτό που λέω, το οποίο δεν έχει να κάνει με σύγκριση αναλογικού/ψηφιακού ή να πείσω κάποιον ότι το αναλογικό είναι καλύτερο.

Αυτό που λέω εδώ και 5 σελίδες είναι ότι όλες οι τεχνολογίες έχουν προβλήματα, και να θεωρούμε κάποια τέλεια είναι τουλάχιστον στρουθοκαμηλισμός.

Δεν προτιμάω τα βινύλια από τα CD. Ακούω και τα δύο, και ενώ σε κάποια προτιμώ τα βινύλια, σε άλλα προτιμώ τα cd, ενώ συχνότερα ακούω ραδιόφωνο, mp3 και youtube. Αγαπάω τα βινύλιά μου? Ναι πολύ!! Αγαπάω τα cd μου? Ναι πολύ. Ίσως λιγότερο από τα βινύλια για τους προσωπικότατους υποκειμενικούς λόγους που έχω αναφέρει ήδη.

D

deleted user 10898

Guest
συμφωνω σε ολα.
(το site στην υπογραφη σου ειναι δικο σου?)
(υπαρχει και ως μαγαζι να χαζεψουμε-αγορασουμε ή ειναι μονο στοκ/ιντερνετικο?)
(Edit--- οκ ειδα τις φωτο... ωραιο!!!)

Reaction score
8.905
συμφωνω σε ολα.
(το site στην υπογραφη σου ειναι δικο σου?)
(υπαρχει και ως μαγαζι να χαζεψουμε-αγορασουμε ή ειναι μονο στοκ/ιντερνετικο?)
(Edit--- οκ ειδα τις φωτο... ωραιο!!!)
Γίναμε και κολλητοί τώρα...:geek: :laugh:

Reaction score
1.685
π.χ. Αυτό: καμμία απολύτως διαφορά μεταξύ βινυλίου και CD στο σύστημά μου και στο χώρο μου.
Εχεις την καλοσυνη να μας θυμισεις ποιο ειναι το πικαπ σου και ποιο το CD σου, μιας και προσωπικα εμενα μου διαφευγει ?

Reaction score
666
Εχεις την καλοσυνη να μας θυμισεις ποιο ειναι το πικαπ σου και ποιο το CD σου, μιας και προσωπικα εμενα μου διαφευγει ?
Project rpm9, ortofon cadenza black, asr mini basis exclusive
Arcam CD33

Υπενθυμίζω 3πλάσια τιμή το αναλογικό από το ψηφιακό.

και το βινύλιο ψηφιακό μιας και ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε το 1995

Reaction score
3.969
Είναι μια ατέλειωτη σειρά παραδοχών φίλε μου....Υψηλή ποιότητα πηγών, συστήματος,φροντίδας χώρου, ακουογράμματος, ψυχικής κατάστασης, περιβάλοντος, συνολικού αριθμού κρινόντων κλπ κλπ, τι μας πέρασες εμάς εδώ, ερασιτέχνεςσσσ?:gamer:

Reaction score
1.685
γιατί να μην μπορούν να δείξουν τη διαφορά, τι εννοείς?
Δεν εννοω τιποτα κακο, αλλα μονο τουτο,

Δεν μπορεις με μηχανες χαμηλοτερου επιπεδου σε σχεση με αλλες να δημιουργεις μια Α προσωπικη εντυπωση και να την ονομαζεις γενικο κανονα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa