Phono stage μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
325
Παιδιά καλως σας βρήκα :) Αυτές τις μέρες ψάχνω στο internet αγωνιωδώς για κάποιο phono stage μέχρι τα 500 ευρώ και ψάχνοντας βρήκα και το forum σας και είπα να κάνω μια ερώτηση και εδώ :D
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..
Είμαι κάτοχος ενός project p1.2 με μια κεφαλή black pearl sumiko. Μια και ακούω αρκετά εώς υπερβολικά πολύ βινύλιο μια από τις προηγούμενες μέρες η βελόνα της κεφαλής αρχικά στράβωσε και μετά αφού προσπάθησα να την επαναφέρω με το χέρι μου έσπασε.
Μετά από παρότρυνση και από τις πολύ καλές συμβουλές κάποιον παιδιών σε ένα άλλο forum παρήγγειλα την βελόνα sas jico stylus 1 για να την βάλω πάνω και τη περιμένω μια από αυτές τις μέρες.
Με την ευκαιρία όμως της αντικαταστασης βελόνας είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τον ήχο του πικάπ και να πάρω και ένα phono stage και με προοπτική αλλαγή του πικάπ μέσα στους επόμενους μήνες με ένα καλύτερο.
Όπως είπα και παραπάνω ακούω αρκετά βινυλιο και αγοράσω συνέχεια σύγχρονα συγκροτήματα τις δουλειές τους σε βινύλιο.
Για να καταλάβετε τις μουσικές μου προτιμήσεις οι αγαπημένοι μου είναι οι Boards of canada, Cinematic orchestra ενώ δύο από τους πρόσφατους δίσκους που πήρα ήταν των atoms for peace και Goat αλλά και ακούω και ποιο παλιούς καλλιτέχνες όπως ο Gil Scott Heron η ας πούμε αυτό εδώ..
https://soundcloud.com/finderskeepersrecords/panhandle-click-clap
Το σύστημα μου είναι το πικαπ που ανέφερα και ένας τελικός ενισχυτής με προενισχυτή rotel rc rb-06 ενώ για ηχεία έχω κάποια χαμηλής κατηγορίας kef. Μέχρι τώρα το πικάπ το είχα στο phono του rotel.
Μετά από ώρες και μέρες ψαξίματος έχω καταλήξει στα παρακάτω phono stage

-Heed Questar
http://www.heedaudio.hu/en/products/modular-line/questar-mm-mc

-ifi iphono
http://www.ifi-audio.com/en/iPhono.html

-Trigon Vanguard 2
http://www.trigon-audio.de/?id=83

ενώ για διάφορους λόγους έχω απορρίψει τα παρακάτω αν και ήταν στην αρχική μου λίστα

-Project tube box
-Jolida JD9
-Graham Slee gram amp 2
-Yaqin ms22b

Θα ήθελα και την δικιά σας άποψη και κάθε γνώμη καλοδεχούμενη :)

Last edited:

Reaction score
325
Θα προσθέσω και στην λίστα και το Primare R20 που το έχω δει σε πολύ καλή τιμή στα εκθεσιακά του ορφέα

Reaction score
8.905
Καταρχήν γεια σου και καλώς ήρθες στο εδώ “τρελοκομείο”, τώρα από να αρχίσω και από που να τελειώσω...
Ξεκινάμε με την αλλαγή βελόνας, καλά έκαναν και σου πρότειναν (σε άλλο φόρουμ) να αλλάξεις την βελόνα σου με μια Jico SAS, αυτή η αλλαγή θα σου αναβαθμίσει (ηχητικά) το πικάπ σε άλλο επίπεδο. Έχω μια μικρή ένσταση μόνο, κατά πόσο θα εφαρμόσει (η πλαστική βάση της βελόνας) σωστά επάνω στο κέλυφος (σώμα) της κεφαλής, ναι μεν μιλάνε για κοινές (ΟΕΜ) γεννήτριες, αλλά μερικές φορές το σώμα (κεφαλή) έχει άλλες διαστάσεις, δηλαδή από εταιρία σε εταιρία διαφέρουν. Τώρα η black pearl sumiko από την φύση της σε ένα φόνο χωρίς ρυθμιστικά (σε αντίσταση – χωρητικότητα στην είσοδο) ακούγεται ολίγον μεσαίατζίδικα και ολίγον φτωχή στα υψηλά, όταν παίξεις (θα έπαιζες) με την αντίσταση & χωρητικότητα, μετά θα ακουγόταν διαφορετικό και σωστότερη, άρα φαντάζομαι ότι ποτέ δεν θα “άκουσες” την κεφαλή σου και ποιες ήταν οι πραγματικές δυνατότητες της! Όλα αυτά στα αναφέρω, γιατί φαντάζομαι ότι το αποτέλεσμα που έπαιρνες με το φόνο του rotel... και για να ψάχνεσαι για αλλαγή... δεν σε ευχαριστούσε και το αδίκησες (το φόνο) τσάμπα. Τώρα με την SAS βελόνα τα πράγματα (ηχητικά) θα είναι πολύ καλύτερα και ισορροπημένα. Άρα καλό είναι να δοκιμάσεις την νέα σου βελόνα (πρώτα) με το υπάρχον σύστημα που έχεις στημένο, και με το ενσωματωμένο φόνο του προενισχυτή σου. Στα ακριβότερα φόνο που ψάχνεις, μην ξεχνάς πληρώνεις την είσοδο για κεφαλές MC που έχουν και τα ρυθμιστικά πάνω σε αυτές... και με τα υπόλοιπα συνοδά που μας ανέφερες καλό είναι να την ακούσεις με τις συσκευές που έχεις πρώτα. Καλύτερο φόνο – κεφαλή - πικάπ... σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις όλη την αλυσίδα (συσκευές σου) για να πας σε άλλο επίπεδο!
Για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε. :smile:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Αν έχεις την υπομονή, στήσε καρτέρι στο ευρωπαϊκό ebay για κάποιο μεταχειρισμένο Rotel RHQ-10. Αν θέλεις οπωσδήποτε καινούργιο, προτείνω το Ifi.

Reaction score
325
Δλδ μια αναβάθμιση του phono δεν θα μου δώσει τπτ καιτ ου rotel του ενισχυτή είναι μια χαρά?
Ποιο πολύ για τα phono η πλάστιγγα γέρνει προς heed που μπορείς να αγοράσεις αργότερα και εξωτερικό τροφοδοτικό και σε ifi αν και το δεύτερο είναι τελείως καινούργια κυκλοφορία και δεν έχω διαβάσει κάποιο review από χρήστες ιδίως.
Τέλος έχω διαβάσει σε διάφορα forum στο εξωτερικό ότι η black pearl έρχεται κουφέτο με την sas

Reaction score
8.905
Αφού έρχεται κουφέτο... η νύφη (δηλαδή το νέο φόνο) μπορεί να περιμένει λίγο... άκουσέ την πρώτα και εδώ είμαστε! :smile:

Reaction score
8.905
Το σύστημα μου είναι το πικαπ που ανέφερα (project p1.2) και ένας τελικός ενισχυτής με προενισχυτή rotel rc rb-06 ενώ για ηχεία έχω κάποια χαμηλής κατηγορίας kef.
Συγγνώμη που δεν μπορώ σε αυτή την "φάση" να σου προτείνω φόνο! ;)

Reaction score
325
Τελικά παιδιά κατέληξα και θα παραγγείλω το heed questar mm και τον επόμενο μήνα αγοράζω και το ξεχωριστό psu του. Στις 17 μου έρχεται και η βελόνα και βάζω μπροστά την αλλαγή πικάπ για τους επόμενους μήνες. Προσανατολίζομαι το cleraudio concept που μου αρέσει υπερβολικά εμφανισιακά.
Πάντως το project αξιοπρεπέστατο όλα αυτά τα χρόνια που το έχω. Ούτε πρόβλημα είχε βγάλει συν ότι έπαιζε μια χαρά. Πολύ καλό για την κατηγορία τιμής του.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Να κάνω μια ερώτηση?

Αρχικά ξεκίνησες για ένα αξιοπρεπές phono... πλέον οδηγείσαι σε πλήρη αλλαγή του setup...
Τί σε οδήγησε σε αυτό?

Reaction score
1.000
Διάλεξε όμως που να σου απαντήσει!! Εδώ ή δίπλα; Αφού τον Ρωτάς το ίδιο πράγμα :D

Sent via my android Sony Xperia S

Reaction score
9.839
Προσανατολίζομαι το cleraudio concept που μου αρέσει υπερβολικά εμφανισιακά.
.
ποια απερριψες απο την λιστα σου και κατεληξες στο συγκεκριμενο?

ωχ θεε μου πανω που ειπα να ηρεμησω στα γαληνια νερα του avsite

Reaction score
325
Θα απαντήσω και εδώ :p Αλλαγή συστήματος ιδίως πικαπ θα κάνω μια και αποφάσισα σιγά σιγά να στήνω νέο ηχοσύστημα. Τώρα για το cleraudio απλά μου αρέσει αρκετά εμφανισιακά συν τα πολύ καλά review που έχει αποσπάσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάω και κάτι άλλο. Ακόμα δεν έχω ξεκινήσει ζεστά την αλλαγή του πικάπ και που θα καταλήξω.

Reaction score
8.905
Έχω μια μικρή ένσταση μόνο, κατά πόσο θα εφαρμόσει (η πλαστική βάση της βελόνας) σωστά επάνω στο κέλυφος (σώμα) της κεφαλής, ναι μεν μιλάνε για κοινές (ΟΕΜ) γεννήτριες, αλλά μερικές φορές το σώμα (κεφαλή) έχει άλλες διαστάσεις, δηλαδή από εταιρία σε εταιρία διαφέρουν.
Τέλος έχω διαβάσει σε διάφορα forum στο εξωτερικό ότι η black pearl έρχεται κουφέτο με την sas
Όταν παραλάβεις την βελόνα και την εφαρμόσεις στην black pearl κεφαλή, μπορείς να μου βγάλεις μια φωτογραφία να δω πόσο κουφέτο (εφαρμοστά) κάθετε στο σώμα.

Reaction score
9.839
. Ακόμα δεν έχω ξεκινήσει ζεστά την αλλαγή του πικάπ και που θα καταλήξω.
1) προσδιορισε το μπατζετ σου.
2) κανε μια λιστα με αυτα που σε ενδιαφερουν

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απατεώναααααααα....
Όχι πες το δίπλα κι αν δε φας κατραπακιά, να μου..

:D
Δεν μασάω τα λόγια μου πουθενά!!!!

ΥΓ. Βλέπετε πουθενά τη γυναίκα μου; :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo