Τί ακριβώς???

Reaction score
3.972
Σκηνή πρώτη:
- Έχω στην καρέκλα μου για ξεδόντιασμα ένα συνάδελφο, χρόνια στο κουρμπέτι, χαηεντάς φουλ, -έχομεν και χονδρά καλώδια- ζεσταίνομεν 1 ώρα τα μηχανήματα προ σοβαρών ακροάσεων κλπ κλπ, και με λέει για το σεταπ φίλου του, που πήγε και αγόρασε βινύλια απο χαηεντομάγαζο και έχει και κινητό πηνίο στην κεφαλή του και οι χροιές μάγεψαν κλπ κλπ. Όλα καλά. Απομακρύνομαι κάποια στιγμή 2-3 μέτρα και τον ρωτάω 2 φορές την ίδια ερώτηση, αλλά απάντηση δεν πήρα. Η νοσηλεύτρια μου έγνεψε να ξαναρωτήσω, διότι απλά ο φιλαράκος μου δεν άκουσε τίποτε. Είναι κουφός (προσοχή, όχι κου φου), πανίκουφος. Σίγουρα όμως έχει ισχυρή άποψη για το σύστημα του φίλου του, αφού το ΑΚΟΥΣΕ ο ΚΟΥΦΟΣ...

Σκηνή επόμενη:
- Ακούμε τα Grim στην έκθεση και δύο φιλοι ζητούν να ακούσουν ροκιές. Μπαίνουν οι ροκιές, γουστάρουμε, οι τύποι δείχνουν ενθουσιασμό, ζητάνε και άλλο ρεπερτόριο, μπουρου μπουρου μπουρου, ο Χατζηστάμου εξηγεί τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού των Grim, δώσε - πάρε, όλα καλάαα! Φεύγω, πάω στο διπλανό δωμάτιο με τα Λιπίνσκι, νάσου και τα παιδγιά (55 πλας) απο δίπλα.: "Πω πω πώ!!! αυτά είναι ηχεία, αυτά είναι μπάσα, είναι ενεργά?, πω πω μπάσο όχι σαν δίπλα (Grim) που βρόνταγε το σύμπαν!!! Αυτό είναι σύστημα, τι καλώδια είναι αυτά?, αααά Κιμπερ, πολυυυυύ ωραία, στόλεγα εγώ ρε φίλε δεν αντέχω τον ΨΗΦΙΑΚΟ ήχο, είμαι του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ!!"

Σκηνή παρακάτω:
- Δύο φουριόζοι (50 πλας, τυχαίο??) μπαίνουν στο δωμάτιο, έπαιζε κλασσική, η σκηνή και η ατάκα καταπληκτικ και λέει ο τύπος: "σαν τρανζιστοράκι παίζει, τόχω το κομμάτι σπίτι μου, θα στο βάλω να δείς ότι κουνιούνται οι καναπέδες μου.."

Λίγο πιο κεί:
- Νεαρός φίλος(30??): "νόμιζα ότι άκουγα μέχρι τώρα μουσική στο σπίτι μου, τώρα πρέπει να τα πουλήσω όλα...(σύστημα 40-50Κ),..." στην ίδια αίθουσα φυσικά!!!!!

Παραδίπλα:
- Με απογοήτευσαν τα τάδε και τα τάδε...τι λε ρε μεγάλε, σου είχαν τάξει γάμο και αναίρεσαν??

Στη γωνία:
- Όμως ενθουσιάστηκα απο το μικρό κλπ κλπ (κάτω του χιλιάρικου) σε αντίθεση με τα μεγάλα μπλα μπλα (πολλά δεκαχίλιαρα)...έ, ωραία πάρε το μικρό να γλυτώσεις και τα φράγκα!!! Έγινε θαύμα, το μικρό και τίμιο νίκησε τον ξιπασμένο λόρδο, τσ τσ τσ...αλήτες αντιπρόσωποι!!

Στο μαξιλάρι:
- Μαμούσαν καίδερναν γμτ την φουτάνα μου μαμώ τα έτσι και τα κείνα...αλλά ΔΕΝ μαμείς...και τι έγινε, ας κάνω τη γνωστή ζεμπεκιά απο το χαη εντ σουπερ ντουπερ τεχνολοτζι και δραχμόλοτζι σε φιλοσοφίες τύπου τη μουσικούλα μας νακούμε και την υγειά μας νάχουμε, νταξ, αδέλφια-ξαδέλφια-κουμπάροι είμαστε όλοι και στο σπίτι όλα καλά και το μέλι γλυκό, απίστευτος εγκεφαλικός χυλός, απίστευτος.

Πάνε παρακάτω ρε μεγάλε και γράφε στα κοινωνικά, πολιτικά, τι ακούτε τώρα, κάντε ΜΚΟ, χορέψτε σε συλλόγους κάνει καλό, πάτε για ψάρεμα εκει να δείτε γνώση και εμπειρία και κόπο που χρειάζεται για να πιάσεις ένα ψαράκι, που μου τα θέλετε όλα ίσιωμα για να μη γείρει η βάρκα σας και η τσέπη σας κλπ, εδώ γράφει ο ΚουΦου, ο EAR, o Kόγιας, ο Ζαπάντης, ο Χατζηστάμου μη μου τα ζαλίζετε.

Reaction score
2.566
- Κάποιος που είναι 30 σίγουρα έχει επηρεαστεί λιγότερο από όλη αυτή την χαιντάδικη νοοτροπία (αναγραφόμενη τιμή, χοντρες προσόψεις, χοντρά καλώδια κλπ) και συνεπώς είναι πιο ανοιχτός σε πολλά πράγματα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει μεγάλο "κόστος" αλλαγής απόψεων. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις.
- Κάποιος που είναι 50+ σίγουρα είναι πιό δύσκολο και ενέχει μεγαλύτερο "κόστος" να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του μετά από δεκαετίες ίδιας πρακτικής, ιδίως αν ασχολούταν κυρίως εμπειρικά-πρακτικά και δεν διάβαζε ποτέ κάνα "pdf"...και δυστυχώς αυτή είναι η πλειοψηφία. Ευτυχώς, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.
- Μια λυπηρή πλειοψηφία παιχτών του σκακιού, είναι αυτοί οι παίχτες οι οποίοι φτάνουν σχετικά εύκολα τα 1700-1800 ELO και μένουν εκεί...δεν πάνε παραπάνω...παίζουν το ίδιο παιχνίδι, κάνουν τα ίδια λάθη κλπ. Δεν είναι ότι δεν μπορούν...είναι ότι δεν ξέρουν ότι μπορούν...Αυτό το φαινόμενο νιώθω ότι έχει αρκετή ομοιότητα με τους χομπίστες του ήχου και αντανακλά πολλές πρακτικές τους, κυρίως στο πώς ακούν (ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πχ. ότι υπήρχαν αρκετά άτομα στην έκθεση που δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν την μουσική αναπαραγωγή από τα Grimm), αλλά και γενικότερα σε πολλές πρακτικές τους στον χώρο...

Όλα αυτά φαίνονται πολύ πιο καθαρά αν διαβάσει κάποιος θέματα τύπου "τί μηχανήματα είχα" κλπ. και δει ανθρώπους κατόχους εξαιρετικών ηχείων και μηχανημάτων, να τα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, χωρίς ποτέ να τους περάσει από το μυαλό να τα τοποθετήσουν πιο σωστά στον χώρο, να φτιάξουν λίγο αυτόν τον χώρο, να πάρουν επιτέλους ενισχυτή που οδηγάει σωστά τα ηχεία τους ή αν δεν είναι εφικτά σε τελική ανάλυση όλα αυτά λόγω οικογένειας, διαρύθμισης κλπ, να πάψουν επιτέλους να ξοδεύουν μια περιουσία στο χόμπυ, γιατί απλά δεν έχει νόημα...

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
1. Μια Leica M9 δεν έχει φυσικά χρώματα, αλλά σε πολλούς αρέσει το αποτέλεσμα.

2. Μια έγρωμη φωτογραφία στα 12800 ISO έχει μπλε και πράσινους κόκκους. Αν δεν την επεξεργαστείτε, και την παίξετε με ένα Grimm, δεν θα γοητεύσει, ακόμη και αν είναι άριστη σε όλα εκτός από το χρώμα.

3. Κάπου το είπε και ο Χατζηστάμου. Τα Grimm είναι κατασκευής 2013. Το '90 ηχογραφούσαν με την τεχνολογία της εποχής. Πως θα θέλατε να ακούτε αυτά τα κομμάτια?

Μόνο κάτω από αυτό το πρίσμα μπορώ να δικαιολογήσω τις συμπεριφορές / προτιμήσεις που αναφέρθηκαν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Τα Grimm είναι κατασκευής 2013. Το '90 ηχογραφούσαν με την τεχνολογία της εποχής. Πως θα θέλατε να ακούτε αυτά τα κομμάτια?
Προσωπικά,θα επιθυμούσα από το σύστημα να μου αποκαλύπτει πλήρως αντί να συνεργεί με τις επιλογές των τεχνικών ήχου στη μουσική παραγωγή εκάστοτε εποχής.

Όλα τα προαναφερθέντα στιγμιότυπα συγκλίνουν στην έμφυτη ανάγκη του καθενός μας να αισθανθεί κάπως ΄΄μάγκας΄΄ αν όχι σε όλους,τουλάχιστον σε κάποιον τομέα των δραστηριοτήτων του.Αναλόγως χαρακτήρα,η μαγκιά μπορεί ν'ανάγεται σε όσα αγοράζει,πουλάει,ακούει,λέει,γράφει...κ.ο.κ.

Οι μοναδικές ΄΄μαγ(κ)ιές΄΄ που αξίζουν αναγνώρισης βέβαια,είναι αυτή του ευσυνείδητου επαγγελματισμού κι εκείνη του ορθολογισμού.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
...

Παραδίπλα:
- Με απογοήτευσαν τα τάδε και τα τάδε...τι λε ρε μεγάλε, σου είχαν τάξει γάμο και αναίρεσαν??
...
Προφανώς ναι. Τί νομίζεις πως είναι όλα τα ρηβιού; Προξενιά είναι - και οι ρηβιούερς προξενήτρες. Όλα καλά δεν τα βγάζουν; Όχι απλώς καλά, πολύ καλά μάλιστα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
Μα δεν το λέω ως μομφή γενικώς. Στην ουσία του, αυτό είναι το ρηβιού. Η μομφή πάει στα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται μετά το γάμο...

Y

Yiannis_B

Guest
Όλα αυτά φαίνονται πολύ πιο καθαρά αν διαβάσει κάποιος θέματα τύπου "τί μηχανήματα είχα" κλπ. και δει ανθρώπους κατόχους εξαιρετικών ηχείων και μηχανημάτων, να τα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, χωρίς ποτέ να τους περάσει από το μυαλό να τα τοποθετήσουν πιο σωστά στον χώρο, να φτιάξουν λίγο αυτόν τον χώρο, να πάρουν επιτέλους ενισχυτή που οδηγάει σωστά τα ηχεία τους ή αν δεν είναι εφικτά σε τελική ανάλυση όλα αυτά λόγω οικογένειας, διαρύθμισης κλπ, να πάψουν επιτέλους να ξοδεύουν μια περιουσία στο χόμπυ, γιατί απλά δεν έχει νόημα...
Ενεργά ηχεία, dsp, παραμορφώσεις 0,000001%, και αν πάρουν μετρήσεις στον χώρο τους, έχουν +/- 15 db αποκλίσεις...

Ακόμη και σε αυτό το forum, που υποτίθεται ότι είμαστε υποψιασμένοι, το 99% δεν έχει κάνει τίποτα για τον χώρο του. Και καμαρώνουν όλοι τα καινούργια τους αποκτήματα. Το ξέρω, γίνομαι κακός, αλλά όποτε σκάει μια νέα παρουσίαση από μέλη / ακόμη και φίλους, κοιτάω πρώτα στις φωτογραφίες για μια υποψία room treatment, για καμιά μέτρηση, για κάτι τέλος πάντων που να δείχνει τον σωστό δρόμο, και διαρκώς απογοητεύομαι. Βλέπετε ferrari με λάστιχα αγροτικού και εύχεστε να είναι καλοτάξιδο το εργαλείο....Αν το καλοσκεφτείτε, δεν διαφέρετε από τον κάτοικο Β.Π. με το jeep των 4 λίτρων, σε δρομολόγιο σπίτι-δουλειά..

Reaction score
2.566
Το ξέρω, γίνομαι κακός, αλλά όποτε σκάει μια νέα παρουσίαση από μέλη / ακόμη και φίλους, κοιτάω πρώτα στις φωτογραφίες για μια υποψία room treatment, για καμιά μέτρηση, για κάτι τέλος πάντων που να δείχνει τον σωστό δρόμο, και διαρκώς απογοητεύομαι...
Αυτό κοιτάω κι εγώ πάντα κι αυτό κάνει κι εμένα...κακό...μερικές φορές. Βέβαια εξηγείται: Όταν κόλλησα κι εγώ το μικρόβιο το 2008, δεν είχα ιδέα ότι ο χώρος και η ηχογράφηση παίζει τόσο ρόλο στο τί ακούς, κυριολεκτικά, ιδέα! Νόμιζα ότι όλα έχουν να κάνουν με τη ποιότητα και συνεπώς χρηματική αξία (πάλι δεν είχα ιδεά) των μηχανημάτων. Ήμουν αδαής!! Αλλά πρόθυμος να καταναλώσω!! Ετσι λοιπόν, άρχισα κι εγώ να αγοράζω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου...διάφορα, heresy, spendor, leema, classe κλπ. και να δοκιμάζω και πολλά άλλα, pathos, jadis, pass κλπ. Ααα, καλώδια να δεις που ήρθαν σπίτι! Ήταν η περίοδος που γνώρισα όλους σχεδόν τους αντιπροσώπους! Έχω φύγει από τον Μιχαήλο με 5 ενισχυτές στο αμάξι για δοκιμη, θα το θυμάται. Ε, ποτέ δεν είχα το αποτέλεσμα που φανταζόμουν...ΠΟΤΕ!!!!
Κι εδώ κολλάει αυτό που είπα πριν με το σκάκι. Αν είχα μείνει στο ίδιο σημείο στη καμπύλη μάθησης θα ακολοθούσα ακόμα το ίδιο μοτίβο σε μια αέναη και φυσικά ανεκπλήρωτη προσπάθεια να φτάσω κάπου, (πού?), που νόμιζα (χωρίς να ξέρω) ότι φτάνουν. Νομίζω αυτό παθαίνει πολύς κόσμος!
Βέβαια, δε λέω, υπάρχουν ισχυρά ελαφρυντικά για τον κόσμο αυτόν...χρόνος, οικογένεια, τάση ή μη προς διάβασμα κλπ., πράγματα που για εμένα δεν αποτελούσαν ευτυχώς πρόβλημα τότε. Οπότε ασχολήθηκα κι έμαθα 5 πράγματα παραπάνω κι έχω φτάσει σε ένα ανώτερο φυσικά ηχητικό αποτέλεσμα, με πολύ μικρό σχετικά κόστος, αλλά κυρίως έφτασα στο σημείο να ξέρω τί μπορώ να περιμένω δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν και να μην περιμένω ουσιαστικά παραπάνω με αλλαγές σε καλώδια, ενισχυτές κλπ., αν δεν αλλάξουν οι ουσιαστικοί διαφοροποιητικοί παράγοντες!!

Μην μακρυγορώ, λοιπόν, είναι ή δεν είναι να στεναχωριέσαι όταν βλέπεις χώρους μακροστραβοστενους Γ, με θέσεις ακρόασης κολλημένες στο τοίχο, με ηχεία κολλημένα στο τοίχο και χωμένα ανάμεσα σε έπιπλα και γωνίες και με τζαμαρίες γύρω γύρω και να ρωτάει ο κάτοχος τί καλώδια να πάρει ή αν τα φίλτρα ρεύματος κάνουν τίποτα για να έρθει η σκηνή κλπ...και όντως όπως λες κι εσύ, να του απαντάνε!!

Και μετά ίδιος να πηγαίνει στην έκθεση και να λέει, δεν μου άρεσαν πχ τα Grimm, ήταν σκληρά ψηλά πχ!!!!!!!!!!!!!!!!! Γίνεσαι ή δεν γίνεσαι κακός!!??

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Μα δεν το λέω ως μομφή γενικώς. Στην ουσία του, αυτό είναι το ρηβιού. Η μομφή πάει στα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται μετά το γάμο...
Είσαι εισοπαιδωτοικός...:cool:

Αυτά τα "στα θετικά", "στα αρνητικά", οι συγκριτικές δοκιμές, οι ακουστικές εντυπώσεις (όταν ο reviewer δεν δηλώνει οπαδός της αυτόματης γραφής ;)), οι μετρήσεις, δεν προσφέρουν τίποτα? Δεν μιλάω για τα εγχώρια περιοδικά, αλλά γενικώς...ακόμη και στα forum, βρίσκεις πολλά μίνι-reviews...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.547
Αυτό κοιτάω κι εγώ πάντα κι αυτό κάνει κι εμένα...κακό...μερικές φορές. Βέβαια εξηγείται: Όταν κόλλησα κι εγώ το μικρόβιο το 2008, ...
Αλέξανδρε, δεν ήξερα ότι έχεις "βεβαρημένο" παρελθόν ;)
Αλλά εσύ το ξεπέρασες γρήγορα, δεν ισχύει το ίδιο για πολλούς από εμάς!

Πάντως πολλή πόλωση ρε παιδί μου αυτό το χάμπυ, χειρότερα και από τις ομάδες και την πολιτική. Βασικά ψυχίατρο χρειαζόμαστε οι περισσότεροι, μας βλέπουν τρίτοι και γελάνε, πραγματικά...Σοβαρά, αξίζει να μελετηθούν από γιατρούς οι ψυχώσεις, εξαρτήσεις και εμμονές πολλών μας.

Εγώ πάντως το ομολογώ ότι τα τελευταία χρόνια έχασα την χαρά της απόλαυσης της μουσικής. Λυπηρό, το ξέρω αλλά είναι αλήθεια.

Reaction score
1.844
... Πάντως πολλή πόλωση ρε παιδί μου αυτό το χάμπυ, χειρότερα και από τις ομάδες και την πολιτική. Βασικά ψυχίατρο χρειαζόμαστε οι περισσότεροι ...
Κατά τη γνώμη μου ίδιας ποσότητας πόλωση υπάρχει και στα πολιτικά για παράδειγμα.
Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, για ψυχίατρο. Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουμε να διαβάζουμε. Αυτό που είναι γραμμένο στο κείμενο, όχι αυτό που θέλουμε να είναι!

Έχω ένα χώρο ανεκτό για παράδειγμα, και σύστημα όχι τόσο κατάλληλο για το χώρο μου. Ο χώρος μου το φρενάρει, το περιορίζει. Παίζει συμπαθητικά και σε όποιον γουστάρει, δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα, έχω κάθε δικαίωμα. Ούτε μπορώ να διορθώσω πολλά πράγματα, γιατί για παράδειγμα η παντόφλα τσούζει άσχημα. :p

Μέχρι εδώ είναι σωστός. Αν όμως έχοντας αυτά τα ζητήματα πάω και αγοράσω καβλώδια ρεύματος για παράδειγμα για να φύγει το γρέζι, είμαι κεφτές, ταραμάς και ρούκουνας. Και άξιος διακωμώδησης από ολάκερη την οικουμένη.

Έχω διαβάσει στο ιντερνέ τι χρειάζεται να γίνει. Όχι αποκλειστικά για το δικό μου χώρο, γενικές απόψεις και παγκοσμίως αποδεκτές. Όπως για παράδειγμα ότι τα λίτρα του ηχείου έχουν ανάλογες απαιτήσεις από τα κ.μ (m³) του χώρου ακρόασης. Όσο μεγαλώνουν τα λίτρα τόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο χώρος για να μπορούν να ανασάνουν. Παράλληλα υπάρχουν απαιτήσεις και για μεγαλύτερες αποστάσεις από τους τοίχους.

Τα έχω διαβάσει, με πεδικλώσανε. Αλλά επειδή έχω πρόβλημα, όχι με την υψηλή πιστότητα, ΠΡΟΒΛΗΜΑ επί προσωπικού, είναι σαν να μην τα έχω διαβάσει. Μπενάκης-βγενάκης. Ότι και να βλέπω γραμμένο γνώμη στο ξερό μου το κεφάλι δεν αλλάζω. Μπορεί να μην έχω επιχειρήματα να το αντικρούσω, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει. Ξέρω εγώ!

Οι άλλοι δεν ξέρουν γιατί δεν έχουν ακούσει τα φιδοκαβλώδια giatabaza που έχει ο σένιος αντιπρόσωπας και φιλαράκι μου (έτσι νομίζω). Που κερνάει καπνιστό malt και cigar, γιατί είναι large και άρχοντας. Από την κακία τους οι άλλοι μου λένε ότι δεν κερνάει, τα βάζει πάνω στην τιμή. Και πως είμαι μπούφος και κορόιδο με πόμολο. Γιατί αυτοί δεν τολμάνε ούτε απ' έξω να περάσουν από το στούντιο του αντιπρόσωπα, τους έχει βάλει απαγορευτικό.

Reaction score
3.972
- Κάποιος που είναι 30 σίγουρα έχει επηρεαστεί λιγότερο από όλη αυτή την χαιντάδικη νοοτροπία (αναγραφόμενη τιμή, χοντρες προσόψεις, χοντρά καλώδια κλπ) και συνεπώς είναι πιο ανοιχτός σε πολλά πράγματα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει μεγάλο "κόστος" αλλαγής απόψεων. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις.
- Κάποιος που είναι 50+ σίγουρα είναι πιό δύσκολο και ενέχει μεγαλύτερο "κόστος" να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του μετά από δεκαετίες ίδιας πρακτικής, ιδίως αν ασχολούταν κυρίως εμπειρικά-πρακτικά και δεν διάβαζε ποτέ κάνα "pdf"...και δυστυχώς αυτή είναι η πλειοψηφία. Ευτυχώς, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.
- Μια λυπηρή πλειοψηφία παιχτών του σκακιού, είναι αυτοί οι παίχτες οι οποίοι φτάνουν σχετικά εύκολα τα 1700-1800 ELO και μένουν εκεί...δεν πάνε παραπάνω...παίζουν το ίδιο παιχνίδι, κάνουν τα ίδια λάθη κλπ. Δεν είναι ότι δεν μπορούν...είναι ότι δεν ξέρουν ότι μπορούν...Αυτό το φαινόμενο νιώθω ότι έχει αρκετή ομοιότητα με τους χομπίστες του ήχου και αντανακλά πολλές πρακτικές τους, κυρίως στο πώς ακούν (ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πχ. ότι υπήρχαν αρκετά άτομα στην έκθεση που δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν την μουσική αναπαραγωγή από τα Grimm), αλλά και γενικότερα σε πολλές πρακτικές τους στον χώρο...

Γιά όλα τα παραπάνω που γράφεις χαίρομαι πολλαπλά, δεν είναι ΜΟΝΟ για το χαηφαη...:gamer:

Reaction score
3.972
Προσωπικά,θα επιθυμούσα από το σύστημα να μου αποκαλύπτει πλήρως αντί να συνεργεί με τις επιλογές των τεχνικών ήχου στη μουσική παραγωγή εκάστοτε εποχής.

Όλα τα προαναφερθέντα στιγμιότυπα συγκλίνουν στην έμφυτη ανάγκη του καθενός μας να αισθανθεί κάπως ΄΄μάγκας΄΄ αν όχι σε όλους,τουλάχιστον σε κάποιον τομέα των δραστηριοτήτων του.Αναλόγως χαρακτήρα,η μαγκιά μπορεί ν'ανάγεται σε όσα αγοράζει,πουλάει,ακούει,λέει,γράφει...κ.ο.κ.

Οι μοναδικές ΄΄μαγ(κ)ιές΄΄ που αξίζουν αναγνώρισης βέβαια,είναι αυτή του ευσυνείδητου επαγγελματισμού κι εκείνη του ορθολογισμού.
Μεγαλύτερη σημασία -αφού είναι χόμπι- είναι να έχεις επίγνωση του στησίματός σου και να γνωρίζεις ΓΙΑΤΙ παίζει έτσι, ΓΙΑΤΙ κάποια άλλα παίζουν αλλοιώς και ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ όταν βάζεις το χέρι στην τσέπη ΣΟΥ.
Είναι κρίμα τόσο ωραίο ταξίδι να το ξεφτυλιζομοιρολατρούμε σε στυλ "μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες...κλπ κλπ".
Ακούς με ότι έχεις τις μουσικές που σου αρέσουν και γουστάρεις.
Άν θεωρείς πρόβλημα ότι η σκηνή δεν έχει βάθος-και υποφέρεις γιαυτό ναούμε- ΑΛΛΟΥ είναι η ζημιά και όχι στο χόμπι.
Το άθλημα έχει κουβάλημα, ξεπαράδιασμα, κουβεντούλα ατέλειωτη κλπ κλπ επειδή γουστάρουμε. Άν δεν...δεν!
Ξέκ@υλο χόμπι είναι σαν το καλο κρασί που δεν πίνεις, την ωραία γυναίκα που δεν κάνεις έρωτα, τη βόλτα που δεν κάνεις ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙΣ...απλά κάτι φταίει, άστο για αύριο, την επόμενη ζωή και πάει λέγοντας...τα καλά είναι για τους άλλους, ειδικά τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ γιατί η μιζέρια έχει κοινωνική αποδοχή.

gonis

Luger
Reaction score
12.502
...
Εγώ πάντως το ομολογώ ότι τα τελευταία χρόνια έχασα την χαρά της απόλαυσης της μουσικής. Λυπηρό, το ξέρω αλλά είναι αλήθεια.
Η μεγαλυτερη παγιδα του χομπυ.
Ειμαι παθων αρκετες φορες στο παρελθον,δεν θελω να την ξαναπατησω!

Reaction score
3.972
Προφανώς ναι. Τί νομίζεις πως είναι όλα τα ρηβιού; Προξενιά είναι - και οι ρηβιούερς προξενήτρες. Όλα καλά δεν τα βγάζουν; Όχι απλώς καλά, πολύ καλά μάλιστα...
To κλου είναι στο επιμύθιο όπου αυτό που αποτελεί το αντικείμενο του πόθου....ναι μεν..αλλά ντεν έχει λεφτά μάτια μου!!
Ωρέ, διάβασε εσύ που έχεις το χρήμα και τρέξε να το πάρεις ΤΩΡΑ αφού ο γραφίκουλας θα τόπαιρνε -στανταράκι σου λέω- αν και εφόσον, έ? Απο τα παληά στερεότυπα αυτό όπως και "το ταδε % των χρημάτων του συστήματός σας πρέπει να δοθεί για καλώδια". Τα διαβάζεις χρόνια, τόχεις πιστέψει, μπλακ ματζικ το χαηεντ.

Ο Σταματάκος διαφοροποιείται στα κείμενά του απο τις συνήθεις πατατοσυνήθειες.

Reaction score
140
"το ταδε % των χρημάτων του συστήματός σας πρέπει να δοθεί για καλώδια". Τα διαβάζεις χρόνια, τόχεις πιστέψει, μπλακ ματζικ το χαηεντ.
να ρωτήσω κάτι ? μιας και είσαι κάτοχος των lipinski
είδα στην έκθεση οτι έπαιζαν με kimber tc ( τώρα 8tc ήταν 12tc δεν ρώτησα ) σωστά ?
πως βοηθάει ( αν βοηθάει ) ένα καλώδιο που έχει 70 ευρω το μέτρο ένα κατά δήλωση του κατασκευαστή world class monitor
η απλά κλείνουμε το μάτι και στους audiophile

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.015
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos