Τί ακριβώς???

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
και οχι μονο..εχουμε πολλους χρυσαυτιαδες...(εξαιρειται ο ΕΑΡ, αυτος ειναι ΚΑΙ pdf-αυτιας! )

Reaction score
3.972
Όχι. Μετρήσεις στην πράξη μπορεί να κάνει μόνο η Λίτσα Πατέρα.
Μόνο τη Μενεγάκη ασπάζομαι....πάλι μου χάλασες το νήμα...πες μου έχεις κάτι με τη Μενεγάκη και την αγνοείς?
Μίλα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
και οχι μονο..εχουμε πολλους χρυσαυτιαδες...(εξαιρειται ο ΕΑΡ, αυτος ειναι ΚΑΙ pdf-αυτιας! )
H ιδιότητα ακρόασης εγγράφων απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες,η προσπέλαση των οποίων είναι κυρίως ζήτημα θέλησης παρά χρημάτων.Σε αντίθεση μάλιστα με ορισμένες αισθήσεις,τείνει να παραμένει οξεία εφ όρου ζωής γιά τους φορείς της.

Reaction score
3.972
σουρεαλ
μμμ..εντελώς έως καθόλου Γιάννη, ανάλογα πχ.απο που βλέπεις εναν αγώνα στο Μπερναμπέου.
Εσένα που σε αρέσουν τα πλάνα, πάρε:

1. Πάνω διάζωμα στο κέντρο του γηπέδου
2. Ελικόπτερο πάνω απ το γήπεδο
3. Μέσω μιας τρυπούλας στον τοιχο, χαμηλά προς τον αγωνιστικό χώρο

Όλοι βλέπουν, όλοι ξέρουν, όλοι έχουν γνώμη.

Κατά σύμπτωση στην κερκίδα -κάπου, αδιάφορο που- παρακολουθεί και ο Πεπε Γκουαρδιόλα.

Ποιός βλέπει?

Πάμε σε άλλα σουρεάλ, με αυτοκίνητα τώρα, το παληό ανέκδοτο:

-Σταματά στο φανάρι Γιούγκο δίπλα σε Λαμποργκίνι:
Φίλε καλό το όχημα?
......................
Ξανά:
Ρωτάω γιατί δεν έχω δεί και πολλά....μάλλον δεν έ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
...Ποιός βλέπει?
Παρέλειψες έναν χρηματοδότη στην κερκίδα των ΄΄επισήμων΄΄,παροτρυνόμενο από το -κατά τ'άλλα φίλαθλο- κοινό να πάρει ή ν'αφήσει την...ΠΑΕ-ανάλογα με την περίσταση...

Reaction score
8.905
Κουβέντα σε (Χ) δωμάτιο ακρόασης...

Σκηνή επιλόγου:
Επισκέπτης: α ωραία, πόσο έχει το πακέτο.
Εκθέτης: με όλα κομπλέ 24.999 ευρώ!
Επισκέπτης: Τι...???
Εκθέτης: Ακριβώς!!!

Δεν ξέρω την συνεχεια... (γιατί δεν τον ακολούθησα) εάν ο άμοιρος τρέχει ακόμα....!

Reaction score
3.972
Ναι τα χρήματα ΠΑΝΤΑ είναι θέμα, όχι όμως σε επίπεδο συναλλαγών για χαηφαη μεταξύ σοβαρών ατόμων.
Πολύ καλό στορυ επί του συγκεκριμένου αποτελεί ο συνδυασμός απο τις 2 υπογραφές που είχε ο Μάνος 58.

Reaction score
3.972
Κουβέντα σε (Χ) δωμάτιο ακρόασης...

Σκηνή επιλόγου:
Επισκέπτης: α ωραία, πόσο έχει το πακέτο.
Εκθέτης: με όλα κομπλέ 24.999 ευρώ!
Επισκέπτης: Τι...???
Εκθέτης: Ακριβώς!!!

Δεν ξέρω την συνεχεια... (γιατί δεν τον ακολούθησα) εάν ο άμοιρος τρέχει ακόμα....!
πόσο κάνει το σύστημά σου Μπιλάκο καινούργιο?:p

Reaction score
8.905
Ότι και να μου "σέρνεται"... εγώ σας αγαπώ :drinks:

Βλέπεις Γιώργο μου... πρέπει να έχω αυτόν τον άχαρο ρόλο...:whistling: :prankster:

Reaction score
8.905
.Και γιατι πρεπει βρε Bill ?
Γιατί βρε Κώστα (μιλάω γενικά) έχουμε χάσει το “μέτρο” τον τελευταίο καιρό σε όλα.... και έχουμε την καραμέλα της νέας τεχνολογίας... για να δικαιολογούμε τις όποιες καταστάσεις!

Reaction score
372
Μόλις το διάβασα. Υπέροχο θέμα, το ευχαριστήθηκα δεόντως.
Μία παρατήρηση μόνο σ' αυτό που λες Αλέξανδρε:

- Όλα αυτά φαίνονται πολύ πιο καθαρά αν διαβάσει κάποιος θέματα τύπου "τί μηχανήματα είχα" κλπ. και δει ανθρώπους κατόχους εξαιρετικών ηχείων και μηχανημάτων, να τα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, χωρίς ποτέ να τους περάσει από το μυαλό να τα τοποθετήσουν πιο σωστά στον χώρο, να φτιάξουν λίγο αυτόν τον χώρο, να πάρουν επιτέλους ενισχυτή που οδηγάει σωστά τα ηχεία τους ή αν δεν είναι εφικτά σε τελική ανάλυση όλα αυτά λόγω οικογένειας, διαρύθμισης κλπ, να πάψουν επιτέλους να ξοδεύουν μια περιουσία στο χόμπυ, γιατί απλά δεν έχει νόημα...
Σκέφτηκες μήπως ότι οι συχνές αλλαγές μηχανημάτων δεν είναι μόνο για το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και για τη τρέλα της δοκιμής νέων μηχανημάτων??

Προσωπικά έχω φτάσει πάρα πολλές φορές με κάποιο σύστημα σε πολύ ικανοποιητικά (για τα δικά μου γούστα πάντα) αποτελέσματα και μετά από λίγο το άλλαξα απλώς για να δοκιμάσω κάτι καινούργιο.

Δυστυχώς η τρέλα που κουβαλάμε στο hobby μας δεν έχει τέλος. Το θέμα είναι να είσαι συνειδητοποιημένος και να ξέρεις μέχρι που πρέπει να πας οικονομικά.

Και δε συμφωνώ καθόλου με αυτό που λες “ να πάψουν επιτέλους να ξοδεύουν μια περιουσία στο χόμπυ, γιατί απλά δεν έχει νόημα...

Αν μπορείς να ξοδεύεις μια περιουσία χωρίς να δημιουργείς πρόβλημα στους οικείους σου και αυτό σε ευχαριστεί, δεν βλέπω που είναι το κακό. Στη περίπτωση αυτή το να ξοδεύεις πολλά ή λίγα έχει να κάνει μόνο με σένα και τη προσωπική σου ευχαρίστηση και δεν ενοχλεί κανένα άλλο.

Reaction score
2.566
Nαι δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες, όποιος έχει την άνεση και μπορεί να κάνει ότι θέλει, καλά κάνει και το κάνει!! Κι εγώ θα το έκανα!! Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια!! Με την διαφορά όμως ότι θα είχα λύσει τα θέματα χώρου κλπ. πρώτα. Θα είχα φτιάξει μια δωματιούμπα σπέσιαλ, με τη βοήθεια ΕΙΔΙΚΟΥ και μετά ποιός με ποιάνει...και πού ξέρεις, κάτι μου λέει πως τελικά δεν θα ήθελα να κάνω και πολλές αλλαγές μηχανημάτων υπό αυτές τις προυποθέσεις...θα γινόντουσαν όντως, απλά για τη αλλαγή της σάλτσας στην ήδη γνώριμη, πετυχημένη συνταγή και μόνο αν βαριόμουν την παλιά....

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.547
Ναι έχει σχετική υψηλή χωρητικότητα το 8tc, αλλά...πόσα μέτρα το έχεις? :tongue: Σοβαρά τώρα, στα καλώδια ηχείων η χωρητικότητα κάνει ζημιά μόνο σε αρκετά μεγάλα μήκη καλωδίων που μπορούν να δημιουργήσουν φαινόμενα βαθυπερατού φίλτρου rc, ή αν και ο ενισχυτής σου έχει μεγάλη σύνθετη αντίσταση εξόδου, είναι πχ. με λυχνίες. Κατά τα άλλα πολύ μεγαλύτερη σημασία παίζει η χαμηλή και σχεδόν σταθερή σύνθετη αντίσταση από την χωρητικότητα. Η kimber δίνει τα εξής στοιχεία:
kimber 8TC
DUT: 8TC 2.5m bare wire ends
(Cp) parallel capacitance: 821.0 pF @ 20 kHz
(Ls) series inductance: 0.345 µH @ 20 kHz
(Rdc) dc loop resistance: 0.018 Ω
(Xt) total reactance: 0.044 Ω @ 20 kHz

Άρα σε 2,5μ καλωδίου έχουμε
σύνθετη ωμική αντίσταση

(square root of the ratio L/C) : 20Ω

Το οποίο πίστεψέ με είναι πολύ καλό!!!
Ακόμα και σε σχέση με πολύ ακριβά καλώδια...
Γι αυτό θεωρείται καλό καλώδιο το 8TC.
Αλέξανδρε, δικαιολογείται η διαφορά που ακούω ανάμεσα σε αυτά τα δύο καλώδια IC (ακροδέκτες ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις):

Gotham GAC-3 (τρίκλωνο, shielded):
Conductor resistance: < 95 Ohm/km, Shielding resistance: < 20 Ohm/km
Capacitance: cond/cond: <150 nF/km, cond/shield: <240 nF/km
Characteristic impedance: at 10 kHz: 150 ohm

Mogami 2549 (δίκλωνο, shielded):
DC Resistance Inner Cond. 0.058Ω/m, Shield 0.013Ω/m
Capacitance at 1kHz, K0 76pF/m, K1 11pF/m (K0, K1 όπως φαίνεται στο σχήμα)
Inductance between conductors at 1kHz. 0.8µH/m, που δίνει σύνθετη αντίσταση 100 ohm αν έκανα σωστά τις πράξεις.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.991
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas