Τί ακριβώς???

Reaction score
372
Nαι δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες, όποιος έχει την άνεση και μπορεί να κάνει ότι θέλει, καλά κάνει και το κάνει!! Κι εγώ θα το έκανα!! Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια!! Με την διαφορά όμως ότι θα είχα λύσει τα θέματα χώρου κλπ. πρώτα. Θα είχα φτιάξει μια δωματιούμπα σπέσιαλ, με τη βοήθεια ΕΙΔΙΚΟΥ και μετά ποιός με ποιάνει...και πού ξέρεις, κάτι μου λέει πως τελικά δεν θα ήθελα να κάνω και πολλές αλλαγές μηχανημάτων υπό αυτές τις προυποθέσεις...θα γινόντουσαν όντως, απλά για τη αλλαγή της σάλτσας στην ήδη γνώριμη, πετυχημένη συνταγή και μόνο αν βαριόμουν την παλιά....
Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα του χώρου, τον οποίο στη περίπτωση μου έχει "περιποιηθεί" εδώ και πολλά χρόνια κάποιος ειδικός όπως λες.
Απλά αυτό δεν σταμάτησε τις ανησυχίες μου. Δεν ξέρω, ίσως και να είμαι ιδιάζουσα περίπτωση "αρρώστου"!!

Reaction score
677
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι λεφτά έχω γλιτώσει από τότε που αποφάσισα να ασχοληθώ με το χώρο μου. Τα μπουμαρίσματα δεν φτιάχνουν με καλωδιάκια. Επίσης δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο έχω εκτιμήσει τα μηχανήματα μου μετά τις ακουστικές παρεμβάσεις στο χώρο οι οποίες βέβαια δεν ήταν και λίγες. Αν με ενοχλεί ή θέλω να βελτιώσω πλέον κάτι πρώτα ψάχνω πως θα το αντιμετωπίσω σε σχέση με το χώρο μου και μετά ψάχνω τα μηχανήματα.

Reaction score
677
Και να σκεφτείτε ότι η περιποίηση χώρου έχει μακράν το καλύτερο.... Value for money. Είναι εξαιρετικά οικονομική σε σχέση με τα μηχανήματα και έχει άμεσα και πολύ διακριτά αποτελέσματα σε σχέση με κάποια μηχανάκια που για ψυχοακουστικούς λόγους νομίζουμε ότι παίζουν καλύτερα.

Reaction score
2.566
Αλέξανδρε, δικαιολογείται η διαφορά που ακούω ανάμεσα σε αυτά τα δύο καλώδια IC (ακροδέκτες ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις):

Gotham GAC-3 (τρίκλωνο, shielded):
Conductor resistance: < 95 Ohm/km, Shielding resistance: < 20 Ohm/km
Capacitance: cond/cond: <150 nF/km, cond/shield: <240 nF/km
Characteristic impedance: at 10 kHz: 150 ohm

Mogami 2549 (δίκλωνο, shielded):
DC Resistance Inner Cond. 0.058Ω/m, Shield 0.013Ω/m
Capacitance at 1kHz, K0 76pF/m, K1 11pF/m (K0, K1 όπως φαίνεται στο σχήμα)
Inductance between conductors at 1kHz. 0.8µH/m, που δίνει σύνθετη αντίσταση 100 ohm αν έκανα σωστά τις πράξεις.
Αυτά δεν είναι καλώδια ηχείων....στα interconnect τα κρίσιμα χαρακτηριστικά είναι η θωράκιση και η χωρητικότητα...άρα...στη περίπτωσή σου φαίνεται να υπάρχουν διαφορές...

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Αυτά δεν είναι καλώδια ηχείων....στα interconnect τα κρίσιμα χαρακτηριστικά είναι η θωράκιση και η χωρητικότητα...άρα...στη περίπτωσή σου φαίνεται να υπάρχουν διαφορές...
Και ακούγονται μάλιστα .
Έχω ακριβώς αυτά τα 2 καλώδια και προτιμώ τα Mogami με διαφορά .:smile:
Ο Χ"στάμου έχει κάνει μέτρηση 10 ( επαγγελματικών ) καλωδίων και τα 2549 βγήκαν τα πλέον ουδέτερα και αχρωμάτιστα .Αυτό εμένα μου φτάνει .

Y

Yiannis_B

Guest
Και ακούγονται μάλιστα .
Έχω ακριβώς αυτά τα 2 καλώδια και προτιμώ τα Mogami με διαφορά .:smile:
Ο Χ"στάμου έχει κάνει μέτρηση 10 ( επαγγελματικών ) καλωδίων και τα 2549 βγήκαν τα πλέον ουδέτερα και αχρωμάτιστα .Αυτό εμένα μου φτάνει .
To test or it didn't happen.

Reaction score
8.905

http://www.avmentor.gr

Η μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας κατέδειξε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια κοινώς αποδεκτή διαδικασία αξιολόγησης καλωδίων, ούτε σε επίπεδο εργαστηριακής μέτρησης ούτε και σε επίπεδο ακουστικής αξιολόγησης. Ειδικά για την υπόθεση της ακουστικής αξιολόγησης, τα κείμενα είναι πολύ περιορισμένα και συνήθως απλώς περιλαμβάνουν απόψεις, ενώ δεν έχει δημοσιευθεί ποτέ το αποτέλεσμα κάποιου blind test το οποίο θα αποτελούσε τη βάση για μια συζήτηση.

Reaction score
2.566
Nαι αλλά από τη στιγμή που το mogami στα χαρτιά έχει αρκετά χαμηλότερη χωρητικότητα, είναι λογικό να είναι πιο ουδέτερο, δεν χρειάζεται ακουστική αξιολόγηση για να το ξέρεις αυτό...

Reaction score
8.905
Υπάρχουν όμως τύποι καλωδίων όπου οι αντίστοιχοι “εφευρέτες” παρουσίασαν στοιχεία / μελέτες / πίνακες, όσον άφορα την επίδραση τους (μεταλλουργικά?) στον ήχο! Δεν έχω την τεχνική γνώση να αξιολογήσω, αλλά όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνα και να βρει τις όποιες εργαστηριακές μελέτες κλπ. Πχ στους τύπους καλωδίων:
Linear Crystal-Oxygen Free Copper (LC-OFC)
Ohno Continuous Casting copper (OCC copper)

Y

Yiannis_B

Guest
Nαι αλλά από τη στιγμή που το mogami στα χαρτιά έχει αρκετά χαμηλότερη χωρητικότητα, είναι λογικό να είναι πιο ουδέτερο, δεν χρειάζεται ακουστική αξιολόγηση για να το ξέρεις αυτό...
Δηλαδή?

Reaction score
372
Πως έγινε και γύρισε πάλι η κουβέντα στα καλώδια, είναι πραγματικά απίστευτο!!
Άντε να δούμε πως θα τελειώσει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Βρε Μιχάλη.......

Από την στιγμή που μιλάμε για ακουστικές εντυπώσεις είναι δυνατόν να λείπουν τα καλώδια από την κουβέντα

Reaction score
372
Βρε Μιχάλη.......

Από την στιγμή που μιλάμε για ακουστικές εντυπώσεις είναι δυνατόν να λείπουν τα καλώδια από την κουβέντα
Μάνο σωστά. Απλά κάθε φορά που έρχεται η κουβέντα στα καλώδια ................

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Τα καλώδια ακούγονται .Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό.
Ο καυγάς γίνεται πάντοτε από τον τρόπο προσέγγισης των διαφορών που επιφέρουν .
Και φυσικά από τις ιδιότητες που τους αποδίδονται ;)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.768
Μάνο σωστά. Απλά κάθε φορά που έρχεται η κουβέντα στα καλώδια ................

...γίνεται και ένας ωραίος τσακωμός να διασκεδάσουμε.

Τέλεια! :D

Reaction score
1.788
Για τα καλωδια εχουμε κανει πολλακις αναφορα γιατι [ακουγονται] . Εχουμε πει πολλες φορες για τα 3 βασικα στοιχεια που τα συνοδευουν [ αντισταση, χωρητικοτητα, αυτεπαγωγη]. Επισης εχουμε κανει στο παρελθον πολλες κουβεντες για το πως επιρεαζουν το σταδιο εξοδου μιας συσκευης, αλλα σχεδον ποτε πως αυτα τα παλιοσυρματα με τα 3 ποιο πανω στοιχεια, επιρεαζουν και την εισοδο σε μια συσκευη. Δυστυχος μπουσουλας δεν υπαρχει. Καποιο καλωδιο σε καποιον ταιριαζει ,και σε καποιον αλλο οχι.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος