Τί ακριβώς???

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Ο Ανεμελ παιρνει λαικ και εγω κουπες και καλωδια ..............

Reaction score
1.845
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, μη πιάσει και καμιά βροχή. :p

Όπως διαβάσατε - ελπίζω αρκετοί - η αποδεκτή τυφλή δοκιμή είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως γίνεται και "ακούγονται" διαφορές ανάμεσα σε καλώδια και καβλώδια. Ευελπιστώ ότι η σιωπή σας είναι ένδειξη κατανόησης του θέματος.

Παρεμπιπτόντως το ζήτημα έχει εξεταστεί εδώ πολλές φορές. Δεν ήβρα το παλιό θέμα που ήθελα ακριβώς, αλλά ήβρα ένα πολύ κατατοπιστικό σχόλιο του 2007.
... Επειδή το ψάχνω αρκετά με την ακουστική συμπεριφορά του συστήματος χώρος / ηχεία / θέση ακρόασης βλέπω τόσα πολλά προβλήματα στις μετρήσεις που η ενασχόληση με τα καλώδια μου φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου - για το δικό μου τουλάχιστον επίπεδο. Κατά την ταπεινή μου μάλιστα γνώμη και βλέποντας και διάφορα συστήματα σε φωτογραφίες είναι τόσο άτσαλα χωροθετημένα που αποκλείεται να ακούγονται φλατ. Και ακόμα περισσότερο όταν κανείς ιδιοκτήτης δεν έχει καταφύγει σε ακουστικές μετρήσεις. Από τα καλώδια αποφασίσανε να αρχίσουνε το ψάξιμο;

Το όλο θέμα το παραλληλίζω σαν να αγοράσω ένα σπορ αυτοκίνητο – να οδηγώ καθημερινά μποτιλιαρισμένος στην κίνηση και να αποφασίσω να κάνω ρυθμίσεις στα εκατοστά κλίσης της αεροτομής, για να παρατηρήσω αν θα επιτύχω μεγαλύτερη ταχύτητα.
;)

Reaction score
1.815
Στο τελευταιο blind test που καναμε, ειχα ποσοστο επιτυχιας 100%, μαλιστα καταλαβα και τις 2 φορες ολα τα καλωδια ρευματος που αλλαζαν και μαλιστα ονομαστικα.
Ειδες αν εισαι γαβρος εχεις ανοιχτα μυαλα - αυτια - ματια ............
Παραμύθια της Χαλιμάς. Επειδή είσαι ψηλός μπορούσες και έβλεπες πάνω από την κουρτίνα.
Αν είσαι γαύρος ξέρεις από ... στημένα.
:newrussian:
Ωραία κουβέντα ανοίξατε αλλά μάλλον δε βγάζει (ως συνήθως) πουθενά!
Ολυμπιακάρα και πάσης Ελλάδος λέω εγώ (ως Πειραιώτης και αθεράπευτα ταγμένος γαύρος), βαζελάρα ολέ λέει ο φίλος μου ο Κόγιας!
Παρ' όλα αυτά τα όμορφα... διαβάστε το "χαμένο" τεστάκι - τυφλό σαν "τυφλόμυγα"!:lolsign:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Θα-μας-πεις-μια-ιστορία.114947/page-44

Μόνο ένας έπεσε έξω, που ως γνωστόν είναι κουφός αλλά και ...ομιλητικός! (γι αυτό έπεσε σε ζόνγκ!)
Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έπεσαν μέσα απόλυτα, καθώς πρόσεχαν τι άκουσαν.:acute:

Για το βάζελο φίλο μου, αλλά και για τους υπόλοιπους, να και τα αποτελέσματα περιποιημένα σε εξελόφυλλο!:D

Last edited:

Reaction score
8.905
Τα σχόλιά μου παραμένουν ίδια όπως και τότε, σε ένα ηχείο που παράπαιε (και όχι μόνο) και ο ήχος ήταν άλλα ντάλλον... θέλατε να μου κάνετε τεστ με ελληνικό mp3 τραγούδι... :gotcha: να γιατί ήμουν ομιλητικός και είχα πάρει στην πλάκα το υποτιθέμενο <σοβαρό> τέστ! Όσο για το “κουφός”... άλλος έβγαζε 6 άτομα τρελούς σε ένα συγκριτικό ντάκ...:whistling: Κλείνοντας, όπως είπα και τότε (είναι και γραμμένα) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ!

Last edited:

Reaction score
1.845
... Ολυμπιακάρα και πάσης Ελλάδος λέω εγώ
...
Παρ' όλα αυτά τα όμορφα... διαβάστε το "χαμένο" τεστάκι - τυφλό σαν "τυφλόμυγα"!
...
Μόνο ένας έπεσε έξω, που ως γνωστόν είναι κουφός αλλά και ...ομιλητικός! (γι αυτό έπεσε σε ζόνγκ!)
Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έπεσαν μέσα απόλυτα, καθώς πρόσεχαν τι άκουσαν.:acute:
Δεν πειράζει που είσαι Ολυμπιακός, μικρό το κακό. Εξάλλου κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε τα κουσούρια μας! :roflmao:

Στη δοκιμασία όπως κατάλαβα - διαβάζοντας καμιά 30αριά σχόλια στο σύνδεσμο - υπήρξαν ορισμένα αδύνατα σημεία. Όπως ότι σταματούσε η ακρόαση για να αλλαχτούν τα καλώδια, ότι δεν υπήρχε κουρτίνα μπροστά στο rack, ή ότι οι "διαγωνιζώμενοι" μιλούσαν μεταξύ τους. Όλα αυτά αποτελούν παρεκκλίσεις από την αποδεκτή διαδικασία και βάζουν ζήτημα αξιοπιστίας των εκτιμήσεων.

Η κουρτίνα μπροστά στο rack είναι απαραίτητη! Ας μην είναι από το Χυτήρογλου, και μια φτηνή από τους Κινέζους στη πλατεία Κουμουντουρού επαρκεί. :p Αν δεν υπάρχει κουρτίνα δεν μπορεί να λέγεται τυφλή δοκιμή, αφού είναι ορατή δοκιμή.

Αν συνομιλούν οι "διαγωνιζόμενοι" - «πω-πω μλκ, αυτό γκ@μ@ει» - επηρεάζουν ο ένας τον άλλο. Η ακρόαση γίνεται μουγκά και ο καθένας σημειώνει ότι τον φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος. Στα διαγωνίσματα στο σχολειό μιλούσε νόμιμα καθένας με τους διπλανούς του; Όχι βέβαια. ;) Όποιος επίσης συλληφθεί να ρίχνει ματιές στο γραπτό του δίπλα, μηδενίζεται η κόλα του και εξέρχεται της αίθουσας.

Reaction score
8.905
Όντως για να κάνεις ένα ακουστικό τεστ (τυφλό η όχι) θέλει σωστές προϋποθέσεις και οργανωση, από τον φροντισμένο χώρο μέχρι και το σύστημα να είναι όσο επί το πλείστον αναλυτικό και ισορροπημένο κ,λ,π, γιατί μπορούν να βγουν λανθασμένα αποτελέσματα.

ΥΓ. στο συγκεκριμένο “τεστ” (με τα οποια "προβληματα") αυτό που βγήκε ήταν ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι με καλώδια ρεύματος... αρκεί να μην είναι Belden...:D

Reaction score
8.905
Belden και 6 αυγά Τουρκίας. Τα καλύτερα καλώδια είναι τα malaperda, χοντρά και ικανού μήκους. :roflmao:
Έχουμε κάνει και σε αυτό τεστ.... και δεν υπήρχαν διαφωνίες εκει... σας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα? :prankster: :lol: :gotcha:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Προσοχή μονάχα μη μπλεχτούν τίποτα...σκούπες με τα καλώδια.:D
Μην που πεις οτι εισαι και εσυ βαζελα, μορφωμενος ανθρωπος, θα με πληγωσεις ..... :D

Reaction score
3.972
Παλληκάρια πάτε αλλού για μαλαπερδοκουβέντα, εδώ το μαγαζί είναι σοβαρό.

Ας μιλήσουμε για όπερα και αναπαραφωγή των ηχογραφήσεων του 50.

Reaction score
1.815
Όπως ότι σταματούσε η ακρόαση για να αλλαχτούν τα καλώδια, ότι δεν υπήρχε κουρτίνα μπροστά στο rack, ή ότι οι "διαγωνιζώμενοι" μιλούσαν μεταξύ τους.

Κατ' αρχήν οι διαγωνιζόμενοι ήταν τα καλώδια κι όχι οι ακροατές!
Αυτοί ..."άκουγαν"!:p

Αν διάβασες τα μηνύματα (ίσως και οι αναγνώστες του θρεντ), θα κατανόησες δυο βασικά πράγματα:

1) Το ..."τεστ" δεν είχε μέσα reviewers ή όργανα μετρήσεων! Μαζεύτηκαν 4 φίλοι και άκουσαν χαλαρά ένα συγκεκριμένο σύστημα, πως συμπεριφέρεται στις αλλαγές καλωδίων και ποιό από τα "διαγωνιζόμενα" άρεσε ή όχι. Επαναλαμβάνω (όπως και στο θρεντ) "για το συγκεκριμένο σύστημα".
2) Διαφορές υπήρχαν και ανακοινώθηκαν, όπως και τα συμπεράσματα αυτών. Οι ακροάσεις έγιναν με μεγάλη προσοχή. Φυσιολογικό είναι να υπάρχουν σχολιασμοί μεταξύ αλλαγών.

Παρεάκι είμασταν όχι περιοδικό ειδικού τύπου...:D
Τα συμπεράσματα τα γράψαμε στο AVSite. Δεν πουλάμε ούτε είμαστε αντιπρόσωποι.
Χομπίστες που γουστάρουν.. (και ορισμένοι Ολυμπιακοί!)

Ας ακούσουμε λίγη όπερα τώρα...:roflmao:

Last edited:

Reaction score
1.845
Ο λόγος που κατέγραψα τις διαφορές της δοκιμασίας - σας - από το γενικώς αποδεκτό σαν επαρκές, ήταν για να εξηγήσω πως αυτές οι διαφορές μπορούν να κρίνουν ριζικά τις εκτιμήσεις των ακροατών. Και την αξιοπιστία του αποτελέσματος εν τέλει.

Νομίζω ότι απέδειξα με επάρκεια ότι η συγκεκριμένη δοκιμασία που κάνατε δεν δύναται να αποκαλείται blind test, αφού είναι δοκιμασία ευκρινούς οπτικής επαφής (ευκρινούς λόγω της μικρής απόστασης). ;)

Ούτε εγώ πουλάω κάτι. Μόνο τρέλα καμιά φορά, αν έχω σφίξει τίποτε καψούλια! :p

Reaction score
1.815
Βρε συ!!
Πίσω από τα μηχανήματα κανείς δεν έβλεπε τι γινόταν, δεν υπήρχε οπτική επαφή!:acute:
Το τεστ ήταν πραγματικό blind και τα αποτελέσματα επίσης.

Κρίμα που δεν ήσουν στην παρέα μας να το ευχαριστηθείς κι εσύ. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε κι άλλα τέτοια όμορφα οπότε ...be in touch!:thumbsup:

Ούτε εγώ πουλάω κάτι. Μόνο τρέλα καμιά φορά, αν έχω σφίξει τίποτε καψούλια! :p
:lolsign::rofl: Eίσαι Θεός λέμε!
Respect man!

Reaction score
3.972
Ρε σείς, πάτε να κάνετε τσατ αλλού, τιν αυτά που γράφετε?:cool:

Σας λέω ότι κάποιος γουστάρει να ακούει πολύ όπερα.
Οι ηχογραφήσεις οι κλασσικές έχουν μαύρο χάλι.

Τι είδους σετ απ πρέπει να στήσει αυτός ο άνθρωπος είναι το ερώτημα.

Να πάει σε βινταζ δεν θέλει, του αρέσουν τα νέα κόλπα τα οποία όμως ξεμπροστιάζουν τις άθλιες ηχογραφήσεις και του προκαλούν "πόνο" στ αυτιά.

Λάμπες - κόρνες κλπ μάλλον τα αποφεύγει.

ΥΓ. Γράφτε αλλού για καλώδια, νταξ?:fuckyou:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος