2καναλος με πολυκαναλο ενισχυτη...

Reaction score
766
στη δωματιο που εχω το pc, θα μπει μια πενταδα ηχειων focal (παθητικα) + sub, τα οποια θα χρησιμοποιουνται και σε δικαναλη ακροαση με αρχεια High Rez, αλλα και σε ταινιες και παιχνιδια...μικρα σχετικα, τυπου dome ή sib, γιατι και δεν υπαρχει χωρος, αλλα θελω και "φατσα" στα ηχεια...περι ορεξεως...

οταν ακουω δικαναλο θελω να οδηγουνται απο 2καναλο ενισχυτη με ενσωματωμενο usb dac και εξοδο για σαμπ...σκεφτομουν τον Teac A-H01...καλη ισχυ, usb dac 24/192, εξοδο sub, καλη τιμη...οταν παιζω πολυκαναλο θα μπαινει στο παιχνιδι ενας av pioneer που εχω απο ανταλλαγη...σχετικα παλιος...αλλα θελω την ισοσταθμιση του και την ισχυ για τα υπολοιπα ηχεια...ο Τeac θα συνδεθει με usb και ο πιονερος με την hdmi απο την καρτα γραφικων του pc...

υπαρχει τροπος να συνδεσουμε τα 2 ηχεια L-R και το sub, ας το πουμε παραλληλα, και με τον Teac και με τον πιονερο, και αναλογα τι ακουω να παιζω με ενισχυτη, χωρις να βαζω-βγαζω μπορνες ηχειων?...

θα μπορουσα βεβαια να μην παρω τον Teac και να δωσω λιγα φραγκα παραπανω και να παρω ενα συγχρονο av με ευκολιες και ενσωματωμενο usb dac και να τελειωνω...ουτε συνδεσεις περιεργες ουτε τιποτα...αλλα νομιζω οτι ο Teac θα εχει καλυτερες επιδοσεις σε ηχο, γιατι με 600 ευρα πεντακαναλο av και να χει και dac της προκοπης και τα παντα ολα και να παιζει και ¨παπαδες" που λεει ο λογος, δε ξερω αν παιρνεις....

σε ενεργα ηχεια, αν θελω και πολυκαναλο, θα παει ψηλα ο αμανες...ηχεια τυπου creative - logitech δεν με ικανοποιουν...η πιο φτηνη λυση θα ειναι τα ηχεια+Τeac+πιονερος (που υπαρχει ηδη)....

υπαρχει και η λυση να παρω ενα σκετο συγχρονο dac στα φραγκα του teac και λιγο πιο πανω και να το συνδεσω στο παλιο πιονερο και να τελειωνω, αλλα ελεγα για τον Teac γιατι εχει και ενισχυτες μεσα και μελλοντικα μπορει να παιξει "μπαλαντερ" και σε αλλα σχεδια...λεμε τωρα...

τη καλυτερη λυση και φτηνη σχετικα θα ηθελα...

Last edited:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δικάναλοι ενισχυτές και προενισχυτές με home cinema bypass(passthrough) δυνατότητα.

1)Σε ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή.
Από τις pre out του πολυκάναλου AVR μας συνδέουμε τις main Right-Left με την είσοδο HT Bypass του δικάναλου. Έτσι ο δικάναλος χρησιμοιποιείται ως τελικός για τα L-R κανάλια σε πολυκάναλο πρόγραμμα μιας και δουλεύουν μονο τα τελικά στάδια του για τα κανάλια αυτά.Στην ακρόαση μουσικής χρησιμοποιούμε τον δικάναλο από την πηγή/ες που έχουμε επάνω του.
Άρα αν δεν έχουν τις αντίστοιχες εισόδους/εξόδους τα μηχανήματα βάζεις-βγάζεις μπόρνες..

Reaction score
766
μαλιστα...ευχαριστω για την απαντηση....οποτε πλεον μονο με HT bypass, αν θελω να κανω δουλεια...και ανεβαινει το budget σε τετοιου ειδους μηχανακια, αν θελουμε να ειναι και usb dac καποιου επιπεδου. να χει και εξοδο για sub και να χει και τη παραπανω ευκολια...:(

αμα ειναι να βαζω βγαζω μπορνες, μπορει τελικα να καταληξω με εναν πιο συγχρονο av και να τελειωνω μου φαινεται...να ακουγεται τοσο χαλια?

αλλα ετσι εγκυκλοπαιδικα...ολοκληρωμενο με τα παραπανω, σε γηινη τιμη, εχετε υποψη σας?...ή πολλα ζηταω?:D

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Define γήινη..
Γιατί για κάποιους είναι τα 500 για άλλους τα 1000 και για άλλους το 3000+.

Reaction score
766
:)...και ελεγα να βαλω τιμη και μετα το μετανιωσα...σωστα το λες

ελεγα μεχρι το ποσο που θα εδινα να παρω εναν pioneer SC-1223...δλδ στο 700αρι...πες μου και πως το βλεπεις και τον συγκεκριμενο av, για τη δουλεια που θελω να κανει....ντακσι...στο δωματιο και με μικρα ηχεια θα παιζει, αλλα στεκεται καλα και σε 2καναλο ή ακομα και ο teac θα παιζει καλυτερα?....το dac νομιζω του teac παιζει δυνατα να ειναι πολυ καλυτερο....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεδομένων και των ηχείων μια χαρά είναι ο pioneer ή κάποιος harman/marantz(θεωρώ ότι είναι καλύτεροι στο δικάναλο πρόγραμμα).
Εκτός και αν ο av που θα πάρεις από τράμπα έχει pre out οπότε μπορείς να κοιτάξεις για κάποιον ολοκληρωμένο στο 700αρι.
Δεν έχω όμως στα υπόψιν που να έχει usb dac και έξοδο για sub.

Reaction score
766
μαλλον ετσι θα γινει...με εναν av να τελειωνουμε...πιο πολυ με ενδιαφερει το ολο setup, να ειναι σε γενικες γραμμες σωστο για μουσικη - ταινιες- παιχνιδια και στη πραξη να μην μου δημιουργει μπελαδες, παρα το απολυτο στην ηχητικη αναπαραγωγη....δεν θα ειναι το κυριος συστημα αλλωστε...κατι σχετικα φτηνο και αξιοπρεπες...

:thumbsup:

Reaction score
3.085
......

υπαρχει τροπος να συνδεσουμε τα 2 ηχεια L-R και το sub, ας το πουμε παραλληλα, και με τον Teac και με τον πιονερο, και αναλογα τι ακουω να παιζω με ενισχυτη, χωρις να βαζω-βγαζω μπορνες ηχειων?...
.........
Καλημέρα κι από μένα

Αν θες να μείνεις σε αυτά που έχεις, γιατί δεν σκέφτεσαι τη λύση ενός switcher ηχείων, πάνω στο οποίο θα συνδέσεις και τους δύο ενισχυτές και στην έξοδό του τα ηχεία σου, ώστε απλά με την αλλαγή εισόδων με ένα διακόπτη, να πάρεις το αποτέλεσμα που περιγράφεις;

Υπάρχουν πολλές λύσεις τέτοιου είδους, από πολύ προσιτές μέχρι πολύ ακριβές. Βάλε στην αναζήτηση του ebay τις λέξεις speaker switcher ή speaker switch box και θα σου βγάλει δεκάδες επιλογές, ακόμα και κάποιες με remote control.

Π.χ.
http://www.ebay.com/bhp/speaker-switcher

ή
http://www.ebay.com/bhp/speaker-selector-with-volume-control

(Το δεύτερο είναι πιο χαϊ-εντάδικες επιλογές και με έλεγχο αυξομείωσης της έντασης, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν το χρειάζεσαι, έχουν οι ενισχυτές έλεγχο της έντασης).
-

Last edited:

Reaction score
766
Αν θες να μείνεις σε αυτά που έχεις, γιατί δεν σκέφτεσαι τη λύση ενός switcher ηχείων, πάνω στο οποίο θα συνδέσεις και τους δύο ενισχυτές και στην έξοδό του τα ηχεία σου, ώστε απλά με την αλλαγή εισόδων με ένα διακόπτη, να πάρεις το αποτέλεσμα που περιγράφεις;
καλη ιδεα...ειχα υποψη μου τετοια μαραφετια, αλλα δεν εκανα λογο για αυτα, γιατι δεν ηξερα κατα ποσο τα φτηνα μοντελα, τελικα, μπορει να ψιλοχαλανε τον ηχο και 2ο, αν πηγαινα σε κατι σχετικα ακριβο, αθροιζοντας τη τιμη του Teac και του switcher, θα πηγαινα απευθειας σε εναν νεο av....

απο μοντελα για τετοιου ειδους δουλεια ποιο ειναι καλο και φτηνο?....

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Καλο και φθηνο δεν.., αφου σκοπευεις να κινηθεις σε μια κατηγορια ηχειων πανω απο τα GX παρε κατι καλυτερο.

Reaction score
766
Σταθη, για το δωματιο που ειναι το pc ψαχνομαι...με ηχεια τυπου focal dome...αλλο, το εξω setup...

Reaction score
3.085
καλη ιδεα...ειχα υποψη μου τετοια μαραφετια, αλλα δεν εκανα λογο για αυτα, γιατι δεν ηξερα κατα ποσο τα φτηνα μοντελα, τελικα, μπορει να ψιλοχαλανε τον ηχο και 2ο, αν πηγαινα σε κατι σχετικα ακριβο, αθροιζοντας τη τιμη του Teac και του switcher, θα πηγαινα απευθειας σε εναν νεο av....

απο μοντελα για τετοιου ειδους δουλεια ποιο ειναι καλο και φτηνο?....
Καλησπέρα

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ποτέ μου χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο για να εκφράσω πρόταση. Απλά, γνωρίζω τη χρήση τους, γιατί στα μαγαζιά του είδους, οπουδήποτε στον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα και από το Ντουπάϊ μέχρι την Ιαπωνία, οι πωλητές δεν κάθονται να αλλάζουν μπόρνες από ηχείο σε ηχείο ή ενισχυτή στα στούντιο επίδειξης, προκειμένου ο υποψήφιος αγοραστής να μπορεί στα γρήγορα να κάνει ακρόαση σε περισσότερα από ένα ζευγάρια ηχεία ή αντίστοιχα σε περισσότερους από έναν ενισχυτές.

Αναφέρομαι στις πάμπολλες επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει όσα χρόνια ταξίδευα σε τέτοια μαγαζιά, ακόμα και πολύ χαϊ-εντάδικα. Οποιοδήποτε μοντέλο από τα προτεινόμενα, εφ' όσον πληροί κάποιους ελάχιστους όρους, τη δουλειά σου θα στην κάνει, ειδικά αφού τα ηχεία σου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά (από ότι τουλάχιστον κατάλαβα, διαβάζοντας στα γρήγορα το σετάπ).

Προτιμούνται οι switchers με μηχανικό switching (όχι ηλεκτρονικό ή matrix, δηλαδή), ώστε απλά να λειτουργούν ως τέτοιοι, δηλαδή ανακατευθυντήρες του σήματος, χωρίς να παρεμβαίνουν σε αυτό. Και βέβαια όσο γίνεται πιο απλούστεροι στην κατασκευή, γιατί πολλά καλούδια και μπλιμπλίκια (π.χ. volume control) κακό κάνουν και όχι καλό.
-

Reaction score
766
Καλησπέρα

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ποτέ μου χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο για να εκφράσω πρόταση. Απλά, γνωρίζω τη χρήση τους, γιατί στα μαγαζιά του είδους, οπουδήποτε στον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα και από το Ντουπάϊ μέχρι την Ιαπωνία, οι πωλητές δεν κάθονται να αλλάζουν μπόρνες από ηχείο σε ηχείο ή ενισχυτή στα στούντιο επίδειξης, προκειμένου ο υποψήφιος αγοραστής να μπορεί στα γρήγορα να κάνει ακρόαση σε περισσότερα από ένα ζευγάρια ηχεία ή αντίστοιχα σε περισσότερους από έναν ενισχυτές.

Αναφέρομαι στις πάμπολλες επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει όσα χρόνια ταξίδευα σε τέτοια μαγαζιά, ακόμα και πολύ χαϊ-εντάδικα. Οποιοδήποτε μοντέλο από τα προτεινόμενα, εφ' όσον πληροί κάποιους ελάχιστους όρους, τη δουλειά σου θα στην κάνει, ειδικά αφού τα ηχεία σου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά (από ότι τουλάχιστον κατάλαβα, διαβάζοντας στα γρήγορα το σετάπ).

Προτιμούνται οι switchers με μηχανικό switching (όχι ηλεκτρονικό ή matrix, δηλαδή), ώστε απλά να λειτουργούν ως τέτοιοι, δηλαδή ανακατευθυντήρες του σήματος, χωρίς να παρεμβαίνουν σε αυτό. Και βέβαια όσο γίνεται πιο απλούστεροι στην κατασκευή, γιατί πολλά καλούδια και μπλιμπλίκια (π.χ. volume control) κακό κάνουν και όχι καλό.
-
:thumbsup:

Reaction score
3.085
Από κάτω από το ποστάρισμά σου, στη σελίδα, εγώ βλέπω ένα διαφημιστικό της OSD
(http://www.outdoorspeakerdepot.com/ishipo4pasps.html?gclid=CPCt2ebKvLsCFU5a3godWTsAdQ).

Με κάμποσους speaker selectors και switchers. Και φτηνούς!

Δεν κάνεις μιαν ερώτηση σ' αυτούς. (Δεν έχω ιδέα αν αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα, αλλά ακόμα κι αν δεν, είναι φτηνοί και μάλλον ποιοτικούς τους βλέπω).
-

Reaction score
766
τελικα αποφασισα να παω σε νεο av...ολα σε ενα να τελειωνω...

αλλωστε πιο πολυ "παιχνιδι" θα γινεται σε αυτο το setup, παρα σοβαρες ακροασεις...και καλα:D

παραγγειλα ενα pioneer SC-2023...κι αν δεσει, εδεσε...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Μας ταλαιπωρείς τόσο καιρό και μετά παίρνεις ολοκληρωμένο; :D

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
766
Μας ταλαιπωρείς τόσο καιρό και μετά παίρνεις ολοκληρωμένο; :D
οποιος αγαπαει, παιδευει....ετσι δε λενε?:D

ειμαι λιγο "βλαμμενος"....αλλα θα το χετε καταλαβει...:geek:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5.614
Ολόκληρες ταινίες στο γραφείο πότε βλέπεις και γιατί;

Μία φορά είδα στη ζωή μου ολόκληρη ταινία στο pc, και αφού τελείωσε, αναρωτήθηκα πώς παρασύρθηκα :)
Α, ναι, μάλλον ήταν τα σουβλάκια που ξεκίνησα να τρώω στο γραφείο και μετά βαρέθηκα να σηκωθώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef