Γιατί οι ροκάδες στήνουν συστήματα για μαντολίνο?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Kαι η άποψη που πολλάκις εκφράζεται εντός του site πως μια σωστη μηχανη αναπαραγωγής (είτε αυτή είναι ηχείο είτε ενισχυτης ή πηγή) οφείλει να μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς καθε είδος μουσικής?
Και αυτοί που εκφέρουν αυτή την άποψη πόσες φορές είπαν τα Χαϊεντομηχανήματα σωστά ;;)

Y

Yiannis_B

Guest
.... γιατί οι αγριεμένοι φτάνετε μέχρι τα B&W και σταματάτε εκεί?
Έχει και παρακάτω γράμματα η αλφαβήτα.
Και δώστου-πάρτου ψάξιμο σε πικαπ, ντακ, σου μου του και απο ηχεία πιφ...πιφ..η αγριάδα της τρυφερής μπάμιας.
Doctor...ξέχασες το Α......tc.....:rolleyes:...αν μιλάμε για κιθάρες...

Last edited by a moderator:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.370
Η ροκ ειναι θεμα ογκου. Τελος.
Και ντεσιμπελ βεβαιως βεβαιως!
...και με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει - τρόπον τινά - και τα δύο αυτά συστατικά σε ικανοποιητικά επίπεδα ("ικανοποιητικά" σύμφωνα με το υποκειμενικό κριτήριο του καθενός); Πιστεύω ότι ένα ζευγάρι ηχεία, τα οποία να έχουν τα κατάλληλα - σε μέγεθος και ποιότητα - μεγάφωνα για να αποδώσουν τον όγκο, υποβοηθούμενα από ενισχυτές αρκετών watts.

Πάντως, για να απαντήσω στην "σπόντα" :p του geomiat, ο λόγος που πήρα B&W ήταν επειδή οι άλλες επιλογές που είχα ήταν ProAc, PMC και KEF. Κανένα από αυτά δεν με ικανοποίησε. Για παράδειγμα, όταν άκουσα Eva Cassidy - Autumn Leaves από ProAc Response D28 οδηγούμενα από Jadis D88S, παραλίγο να δακρύσω από την συγκίνηση. Fair enough. Μόλις όμως έβαλα Marduk - Kaziklu Bey, παραλίγο να κλάψω από την απογοήτευση. Ε, όταν ακούω το ίδιο κομμάτι με τον συνδυασμό ηχείων-ενισχυτών που τελικά απέκτησα, ε, γκρεμίζω το σπίτι σιγά σιγά...!

Με ενεργά ηχεία η αλήθεια είναι δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ/ακούσω. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα κατέληγα σε ενεργά, εάν είχα την ευκαιρία να ακούσω/αντιπαραβάλω με μη ενεργα ηχεία, αλλά ξέρεις, κάποιες φορές παίζει ρόλο και η ψυχολογία;): Μεγάλωσα με σύστημα πικαπ/ενισχυτή/ηχεία, έζησα με τέτοιο σύστημα για πολλά χρόνια, οπότε δύσκολα θα με έπειθε κάποιος άλλος συνδυασμός.

Reaction score
5.614
Στην πιο προηγούμενη έκθεση, έτυχε να παίξουν δύο διαφορετικά δωμάτια το κομμάτι "Tin Pan Alley", Stevie Ray Vaughan. Σωστός, hiend ήχος, αλλά από μέσα μου χαμογελούσα γιατί αυτό ήταν το κομμάτι με το οποίο είχα δοκιμάσει λίγο καιρό πριν το σετ Cerwin-Vega CVA-28 + το 18ιντσο sub CVA-118 για μία και μόνο φορά στο σαλόνι μου. Η διαφορά τεράστια. Με τα PA Vega είχα την αίσθηση live. Ένιωθα την ανάσα του τραγουδιστή στο πρόσωπό σου, τον παλμό της χορδής της κιθάρας στο σώμα μου. Στην hiend έκθεση, το ίδιο κομμάτι το άκουγα όμορφα μεν, δεν το ένιωθα απολαυστικά δε, σαν να ήταν τελείως άλλο κομμάτι.

Reaction score
30.455
Και αυτοί που εκφέρουν αυτή την άποψη πόσες φορές είπαν τα Χαϊεντομηχανήματα σωστά ;;)
Σωστό και αυτό!
Βέβαια δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε χαιεντομηχανήματα ,ούτε και εκφράζω κάποια θέση ,απλά αναρωτιέμαι...
αν κάποιος (ιδιαίτερα αν κινείται σε εντελώς entry level καταστάσεις όπως η αφεντιά μου) θέλει να συνδυάσει
αυτό :

με αυτό:

και αυτό:

με αυτό :

ή αυτό:

τι κάνει?
παίρνει τα βουνά???

D

Deleted member 23222

Guest
Στην πιο προηγούμενη έκθεση, έτυχε να παίξουν δύο διαφορετικά δωμάτια το κομμάτι "Tin Pan Alley", Stevie Ray Vaughan. Σωστός, hiend ήχος, αλλά από μέσα μου χαμογελούσα γιατί αυτό ήταν το κομμάτι με το οποίο είχα δοκιμάσει λίγο καιρό πριν το σετ Cerwin-Vega CVA-28 + το 18ιντσο sub CVA-118 για μία και μόνο φορά στο σαλόνι μου. Η διαφορά τεράστια. Με τα PA Vega είχα την αίσθηση live. Ένιωθα την ανάσα του τραγουδιστή στο πρόσωπό σου, τον παλμό της χορδής της κιθάρας στο σώμα μου. Στην hiend έκθεση, το ίδιο κομμάτι το άκουγα όμορφα μεν, δεν το ένιωθα απολαυστικά δε, σαν να ήταν τελείως άλλο κομμάτι.
Έχουμε την ίδια άποψη.
Μετά από κάποια χρόνια συμβίωσης με τα LS 15,κι έναν NAD,κατέληξα ότι είχα καλό ήχο σε τέτοια ακούσματα...

Αλλά πόσο τραγικά διαψεύσθηκα,όταν θέλησα να ακούσω μια φωνή,ένα φυσικό όργανο...πόσο ξύριζαν τα αυτιά μου...τι απαίσιες ψηλές...

D

Deleted member 23222

Guest
Σωστό και αυτό!
Βέβαια δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε χαιεντομηχανήματα ,ούτε και εκφράζω κάποια θέση ,απλά αναρωτιέμαι...
αν κάποιος (ιδιαίτερα αν κινείται σε εντελώς entry level καταστάσεις όπως η αφεντιά μου) θέλει να συνδυάσει
αυτό :
.......................
τι κάνει?
παίρνει τα βουνά???
Όχι...τα παίρνεις υπό μάλης και ψάχνεις...
Εγώ προσωπικά,μόνο σε κλασική και τζαζ, με λίγα όργανα,άκουσα ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεγάλες σε πολύ ακριβά συστήματα,όσα βέβαια δεν ήταν μάπα (τα συστήματα...)

Reaction score
5.614
Κλασική και τζαζ όχι, αλλά αν ήθελα να ροκάρω ή να trance-άρω, big, fat Cerwin-Vega ηχεία θα επέλεγα αντί πολλών hiend ηχείων κάτω από 10Κ.

Reaction score
3.967
Doctor...ξέχασες το Α......tc.....:rolleyes:...αν μιλάμε για κιθάρες...
καλά, εσένα κυρίως και τον Χρήστο δευτερευόντος με τον Μη είχα στο μυαλό μου.
Το J το μάθατε ή όπου νάναι φθάνετε?
Εκτός αν έχετε σκοπό να το γυρίσετε άμεσα σε όπερα, φωνητικά και σόλο γουακιλίλι (το μισό να παίζει μέσα στο νερό).
Γιαννάκη μέχρι τον τελικό γούσταρες ορμόνες και μετά έψαξες τις απόλυτες μεσαίες -τρομάρα σου- για να γκαραζώσεις.
Ρε, αη φκιάξτε κανα γκρουπάκι γιατί.....:p

Reaction score
3.967
Kαι η άποψη που πολλάκις εκφράζεται εντός του site πως μια σωστη μηχανη αναπαραγωγής (είτε αυτή είναι ηχείο είτε ενισχυτης ή πηγή) οφείλει να μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς καθε είδος μουσικής?
Έ, λέμε και καμμιά μακακία να περνάει η ώρα.
Να φανταστείς ακόμη ψάχνουμε την 1η συσκευή που ΘΑ το κάνει!8-)

Reaction score
30.455
Έ, λέμε και καμμιά μακακία να περνάει η ώρα.
Να φανταστείς ακόμη ψάχνουμε την 1η συσκευή που ΘΑ το κάνει!8-)
Το ηχοσύστημα στην καρότσα του ντάτσουν το εχει τσεκάρει κανείς?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo