Θα ακούσω καλύτερα με το dac;

Reaction score
8.116
Όσο για τα flac εν σχέση με τα mp3 από 192kbs και άνω δεν καταλαβαίνω διαφορά.
Το ότι δεν ακούς δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει... Πρέπει να αποφασίσεις εάν θα κρατήσεις το ίδιο σύστημα και για το μέλλον (που δεν θα ακούς τις διαφορές) ή θα πας σε κάτι καλύτερο (που θα ακούς τις διαφορές). Έτσι θα προχωρήσεις στην επιλογή!:)

Reaction score
292
Θα ήθελα και την γνώμη σας για το betchmark dac 1 είναι και προενισχυτής ; (για μεταχειρισμένο).

Reaction score
4
Αυτό το ifi nano πως φορτίζεται ? Θα μπορούσε να φορτίζει , να τροφοδοτείται και να παίζει από την USB του Logitech touch?

D

deleted user 10898

Guest
Αυτό το ifi nano πως φορτίζεται ? Θα μπορούσε να φορτίζει , να τροφοδοτείται και να παίζει από την USB του Logitech touch?
υπαρχει μια μετατροπη στο touch που το κανει να μπορει να συνδεθει η usb του με εξωτερικο dac.
Ειναι ομως "πατεντα", δεν υποστηριζεται επισημα.

Reaction score
9
Το ότι δεν ακούς δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει... Πρέπει να αποφασίσεις εάν θα κρατήσεις το ίδιο σύστημα και για το μέλλον (που δεν θα ακούς τις διαφορές) ή θα πας σε κάτι καλύτερο (που θα ακούς τις διαφορές). Έτσι θα προχωρήσεις στην επιλογή!:)
Ο ηχος ειναι πολυ υποκειμενικο θεμα. Εγω ας πουμε, βλεπω την διαφορα μεταξυ flac και mp3 ακομη και στα υψηλα bitrates, θα το καταλαβενα καλυτερα αν ηθελες να χρησιμοποιησεις dac για αρχεια flac

Reaction score
4
υπαρχει μια μετατροπη στο touch που το κανει να μπορει να συνδεθει η usb του με εξωτερικο dac.
Ειναι ομως "πατεντα", δεν υποστηριζεται επισημα.
Τους εκανα ερωτηση και μου απαντησαν ότι δεν υποστηριζει το Touch μεσω EDO.
Μου προτειναν την συσκευη τους ifi idac, για τετοια συνδεση. Αλλα είναι ακριβοτερη.

Reaction score
292
Ο ηχος ειναι πολυ υποκειμενικο θεμα. Εγω ας πουμε, βλεπω την διαφορα μεταξυ flac και mp3 ακομη και στα υψηλα bitrates, θα το καταλαβενα καλυτερα αν ηθελες να χρησιμοποιησεις dac για αρχεια flac
Καταλαβαίνω διαφορά όταν ακούω από το cd μου εν σχέση με το pc και μεγάλη. Eίμαι ενδιάμεσα στο Asus Xonar Essence One - Betchmark dac 1 (μεταχειρισμένα) ή το dacmagic 100 καινούργιο. Εσείς ποιό λέτε από τα 3 εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση να μην ξεπερνάει τα 250 ευρώ. Για το geek μου φαίνεται ότι πρέπει να περιμένω αρκετό καιρό άσε που μπορεί να πάει και πολύ πάνω σε τιμή.

Reaction score
9
sorry απλα ειπα την αποψη μου. ( και εκανα λαθος) Δεν ξερω να σε βοηθησω με τα dac.. Εγω ψαχνω για reviews sto internet οταν θελω να παρω κατι

D

deleted user 10898

Guest
Τους εκανα ερωτηση και μου απαντησαν ότι δεν υποστηριζει το Touch μεσω EDO.
Μου προτειναν την συσκευη τους ifi idac, για τετοια συνδεση. Αλλα είναι ακριβοτερη.
Οι δυο υλοποιήσεις USB σε nano Kai idac ειναι διαφορετικές
Παρόλα αυτα και το μικρό υποστηρίζει usb 2.0 και δεν θελει οδηγούς πχ σε mac άρα κανονικά θα έπρεπε να παιζει. Αφου ομως ρωτηξες... Αυτοί ξέρουν...

Reaction score
3.980
Θα ήθελα και την γνώμη σας για το betchmark dac 1 είναι και προενισχυτής ; (για μεταχειρισμένο).
Eξαιρετικό, το είχα και έδινε ρέστα σε ισορροπημένο σύστημα. Το έδωσα μετά την αγορά της Metric Halo. Σε πολλούς δεν άρεσε ο ήχος του, μπατ "αυτό το έρμο" δεν έφταιγε, απλά ξεγύμνωνε τις ιδιοτροπίες των συστημάτων και τις αδυναμίες των χώρων.
Με ΑΤC, LIPINSKI είναι πολύ οκ!

Reaction score
3.980
Το geek pulse φαίνεται πολύ καλό και βγαίνει στην κυκλοφορία την άνοιξη δηλ. αν υπολογίσουμε αυτούς που το έχουν προπληρώσει φαντάζομαι ότι θα μπορείς να το πάρεις γύρω στο θέρος. Όσο για τα flac εν σχέση με τα mp3 από 192kbs και άνω δεν καταλαβαίνω διαφορά. Μέχρι και cd γνήσιο έχω συγκρίνει με cd που έχω αντιγράψει από mp3 με το EAC και για αυτό ότι αρχείο έχω flac το μετατρέπω σε mp3 βέβαια με minimum bitrate 192kbs και maximum auto. Αν δεν βρώ κάτι καλλίτερο ή ισάξιο μου φαίνεται οτί αξίζει τα περιμένω το geek pulse.
...και πολύ σε παραδέχομαι που ΔΕΝ ακούς διαφορά. Έχει πολύ πλάκα το τυφλό τεστ αρχείων υψηλής-χαμηλής ανάλυσης. Μα ΠΟΛΥ πλάκα με αυτούς που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι καταλαβαίνουν τις διαφορές υπέρ της υψηλής ανάλυσης. Να το κάνουμε κάποια στιγμή αυτό το τεστάκι.:D

Reaction score
249
...και πολύ σε παραδέχομαι που ΔΕΝ ακούς διαφορά. Έχει πολύ πλάκα το τυφλό τεστ αρχείων υψηλής-χαμηλής ανάλυσης. Μα ΠΟΛΥ πλάκα με αυτούς που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι καταλαβαίνουν τις διαφορές υπέρ της υψηλής ανάλυσης. Να το κάνουμε κάποια στιγμή αυτό το τεστάκι.:D
ακουμε διαφορά μην κοιτας εσυ που δεν ακους λογω γηρατος
Εγω ακουω τη διαφορά αναμεσα σε 176 και 192 ΚΗz αλλοι ακουνε και υπερηχους >30 KHz

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Δηλ. Geo λες οτι ΔΕΝ υπαρχουν ακουστες διαφορες μεταξυ mp3 -64/mp3 -320/flac/wav/24/96; εστω και σε γερασμενα αυτια (που μας τη ...λεει ο συνονοματός μου; )

Reaction score
677
Λοιπόν,έχω απτό παράδειγμα.
Σε αυτό το κομμάτι.

Από το flac ριπαρισμένο με το EAC,στο 3.48 ακριβώς αρχίζει σιγά-σιγά ένα σεισμικό χαμηλό,τρέμει το έδαφος.
Από mp3,αρχίζει να βαράει στο 3.52 και βάλε.Μέχρι τότε ατάραχος ο καναπές.
Και δεν είναι το μόνο,στα πολύ χαμηλά το mp3 κόβει αγρίως.

(Ούτε στο tube ακούγεται σωστά,απλώς για να δείτε πιο είναι το κοτσάρισα.)

Reaction score
3.980
Βεβ
Δηλ. Geo λες οτι ΔΕΝ υπαρχουν ακουστες διαφορες μεταξυ mp3 -64/mp3 -320/flac/wav/24/96; εστω και σε γερασμενα αυτια (που μας τη ...λεει ο συνονοματός μου; )
Βεβαίως και υπάρχουν...απο τα 120τόσα kbs έως τα 24/192 που έχω ακούσει, ...υπάρχουν. Η πλάκα αρχίζει όταν ΔΕΝ γνωρίζεις τι αρχείο ακούς και καλείσαι να πείς αν είναι απωλεστικού αλγόριθμου, νορμαλ 16/44.1, ή υψηλής ανάλυσης.
Ή να πείς ποιό σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με τα άλλα.
Μιλάμε για ΓΛΕΝΤΙΑ, με κοινό...χμμ.. μουσικούς και μουσικόφιλους.
Γιαυτό τα ψιλοπαίρνω όταν καποια παιδιά εκφράζουν κάτι απόλυτες αρλούμπες, απο το τι ακούγεται "φανταστικά" έως τα χαρακτηριστικά χώρου ακρόασης και ΠΟΙΑ απο αυτά αλλάζοντάς τα, έχουμε αντίληψη του αναπαραγόμενου γεγονότος.
Έχει πλάκα πάντως!:help:

Reaction score
3.980
...και η πλάκα συνεχίζει όσο ανακαλύπτεις την ακουστική συγγένεια αρχείων χαμηλής ανάλυσης με ...το πικάπ!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
"Η πλάκα αρχίζει όταν ΔΕΝ γνωρίζεις τι αρχείο ακούς και καλείσαι να πείς αν είναι απωλεστικού αλγόριθμου, νορμαλ 16/44.1, ή υψηλής ανάλυσης.
Ή να πείς ποιό σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με τα άλλα."

Καλα το πρωτο, δεν ξερεις αν ειναι 64kbs ή 320kbs, ή νορμαλ ή απωλεστικο, αλλα το να μην μπορεις να ξεχωρισεις διαφορες μεταξυ τους και γιατι σου αρεσει;

Καιρος για δοκιμες ξανα!

Reaction score
3.980
"Η πλάκα αρχίζει όταν ΔΕΝ γνωρίζεις τι αρχείο ακούς και καλείσαι να πείς αν είναι απωλεστικού αλγόριθμου, νορμαλ 16/44.1, ή υψηλής ανάλυσης.
Ή να πείς ποιό σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με τα άλλα."

Καλα το πρωτο, δεν ξερεις αν ειναι 64kbs ή 320kbs, ή νορμαλ ή απωλεστικο, αλλα το να μην μπορεις να ξεχωρισεις διαφορες μεταξυ τους και γιατι σου αρεσει;

Καιρος για δοκιμες ξανα!
...εννοώντας ότι ναι μεν αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές, αλλά το σύνηθες είναι η επιλογή αρχείων ΧΑΜΗΛΗΣ ανάλυσης (όχι τα 64άρια, 128 - 256 τα αρεστότερα) ως τα πλέον ευχάριστα-ξεκούραστα!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.622
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7