Αγοραπωλησίες στο AVSite

Status
Not open for further replies.
Reaction score
16
Εριξα μια ματια στο site που ψωνισα προσφατα για τον optoma και εχει για τον Epson TW700 την original osram χωρις το module 123 ευρω.Νομιζω καλη τιμη για brand λαμπα και οχι πεκινουα.

http://www.hcinema.de/lampen/
Η βάση της καμμένης λάμπας (που πετάχτηκε) ήταν κι αυτή "καμμένη". Με το που την έπιανες στο χέρι κι αυτή διαλυόταν σε κομμάτια, εξαιτίας της πολυκαιρίας και της θερμότητας που δέχτηκε τόσα χρόνια. επομένως χρειάζεται και η βάση της λάμπας!

Κι ακόμα. Αυτή η osram είναι γνήσια osram (που είναι βέβαια λόγω κατασκευής της από την osram) ή είναι η γνήσια λάμπα που βάζει στους προβολείς της η epson;

Εγκυκλοπαιδικά, στη δεκαετία του 70-80, το όνομα osram στις λάμπες οικιακού φωτισμού ήταν συνώνυμο της σημερινής "κινεζιάς" Κι επειδή έχω αλλάξει δεκάδες λάμπες μέχρι σήμερα, έχω ακόμα την ίδια εντύπωση. Σήμερα μου είναι λίγο πιο αξιόπιστες από αυτές τις κινέζικες που πουλάνε στο ικεα η στο πρακτικερ . Έχει να μάθει ακόμα η νέα γενιά! όσραμ στους λαμπτήρες = ότι τα μόσκβιτς στα αυτοκίνητα τη δεκαετία του 70-80! Να μη πω τα πόλσκι!!!!!!!!

ΥΓ. Από σένα δεν πήρα τους ινφόκους, που δε φέγγουν τίποτε σε δωμάτιο 6Χ6με κάποιες συνθήκες τεχνητού φωτισμού; Που οι λάμπες τους είχαν 0 και 40 ώρες αντίστοιχα; Ναι μεν οι ινφόκους είχαν μικρό brightness... αλλά άμα πήρες από εκεί τις λάμπες τους, είναι σα να μου λες: "μακρυά! Σε πληροφορώ ότι η κινεζιά που πήρα για τον εpson tw700 είναι προβολέας του Ολυμπιακού Σταδίου, σε σύγκριση μαζί τους! Κι υπόψη ότι και οι infocus in31 ή in32 έχουν κοντινό ή ίδιο brightness με τον epsontw700, περί τα 1600 lumens.

Νομίζω ότι η πληροφόρηση που δίνεις διακατέχεται από πίστη παρά από λογική και γνώση! (Σημείωση: Αυτή η κρίση είναι αξιολόγηση πληροφορίας κι όχι προσώπου)

Last edited:

Reaction score
16
Παραθέτω και κάποια τεχνικά στοιχεία και όποιος ξέρει, συμβάλλει στην πληροφόρηση:

Σύμφωνα με tο projectrocentral.com

InFocus IN32 Projector Specifications
Brightness (Lumens) : 2000 ANSI
Color Light Output (Lumens) : **
Eco-Mode (Lumens): 1600 ANSI
Contrast (Full On/Off) : 1000:1

Epson Europe EMP-TW700 Projector Specifications
Brightness (Lumens) : 1600 ANSI
Color Light Output (Lumens) : **
Contrast (Full On/Off) : 10000:1
ANSI Lumens: 1600
ANSI Lumens: **
Contrast Ratio: 10000:1

Από τους δυο προαναφερόμενους προβολείς, ποιος έχει περισσότερα lumens και αναμένεται να έχει καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα σε μια ημιφωτισμένη αίθουσα 6χ6; Στην ίδια απόσταση, στον ίδιο λευκό τοίχο προβολής (ή λευκή οθόνη αγορασμένη από το ΠΛΑΙΣΙΟ); Αφού ο ινφόκους ιν32 έχει 2000 lumens brightness κι ο epson tw700 έχει 1600! Ακόμα, ο infocus έχει λάμπα με 0 ώρες και ο epson λάμπα με περίπου 2000 ώρες! Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό λέει ότι ο infocus θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Έλα όμως που δε συμβαίνει αυτό; Ο Infocus δε μπορεί να γίνει θεάσιμος! Τι μπορεί να φταίει; Μήπως έχει γίνει ένα reset στις ώρες του infocus καπάκι κι ένα από την αρχή πέρασμα του firmware και παρουσιάζεται με 0 ώρες; Κι ο γέρο ΕΠΣΟΝ και σώζει την κατάσταση;

Reaction score
16
Μήπως είναι βρώμικος;
Κι οι δυο να είναι βρώμικοι; γιατί μιλάμε για 2 ινφοκους ίδιους.

Τελοσπάντων , οι συσκευές δεν λύθηκαν στα εξ ων συντίθενται, ώστε να γίνει επιστάμενος έλεγχος, αλλά η λάμπα κι ο χώρος της ελέγχθηκαν,. βγήκαν και ξαναμπήκαν. Κι η εικόνα των συσκευών δείχνει περιποιημένη.

Αρχίζω να σχηματίζω την άποψη ότι δεν ήταν 0 οι ώρες κι ότι μου δόθηκαν εσφαλμένες πληροφορίες από τον πωλητή. Αν μου έλεγε ότι εξαρχής ότι έχουν τόσες ώρες χρήσης και χρειάζονται νέα λάμπα, θα έκανα το κουμάντο μου και τη δουλειά μου. Ίσως στην αγωνία του πωλητή να τους πουλήσει, υπερέβαλε ή παραπληροφόρησε (με γνώση του ή χωρίς) και δεν έκανα τη δουλει΄για την οποία τους αγόρασα .

Αλλά ας μιλήσουν κι όσοι ξέρουν να διαβάζουν και να εξηγούν τα τεχνικά δεδομένα, με τα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
είναι λάθος να συγκρίνονται δυο μέσα απεικόνισης με το μάτι χωρίς καμία αναφορά στις ρυθμίσεις τους.
πρέπει να είναι ρυθμισμένα για την μεγαλύτερη πιστότητα εικόνας που μπορούν να επιτύχουν από την φύση τους κ μετά να μετρηθεί η φωτεινότητα τους.
φωτεινό δεν σημαίνει καλύτερο.τις περισσότερες φορές οι τιμές της φωτεινότητας σωστά ρυθμισμένου προβολέα είναι πολύ χαμηλότερες από τις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής!
το οτι βγήκε κ ξαναμπήκε η λάμπα δεν έχει καμία σχέση με την καθαριότητα του οπτικού δρόμου ενός προβολέα.

Reaction score
16
είναι λάθος να συγκρίνονται δυο μέσα απεικόνισης με το μάτι χωρίς καμία αναφορά στις ρυθμίσεις τους.
πρέπει να είναι ρυθμισμένα για την μεγαλύτερη πιστότητα εικόνας που μπορούν να επιτύχουν από την φύση τους κ μετά να μετρηθεί η φωτεινότητα τους.
φωτεινό δεν σημαίνει καλύτερο.τις περισσότερες φορές οι τιμές της φωτεινότητας σωστά ρυθμισμένου προβολέα είναι πολύ χαμηλότερες από τις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής!
το οτι βγήκε κ ξαναμπήκε η λάμπα δεν έχει καμία σχέση με την καθαριότητα του οπτικού δρόμου ενός προβολέα.
Ποιο είναι το ορθό πλαίσιο προσπάθειας σύγκρισης; Έστω κάποιες ελάχιστες βασικές παράμετροι που λαβαίνονται υπόψη σε προσπάθειες σύγκρισης; Όμοιων ή παρόμοιων συσκευών;

Σαν σταθερά λαβαίνουμε το συγκεκριμένο χώρο προβολής (αίθουσα 6Χ6 με συνθήκες ημίφωτος, ίδιο σημείο τοπθέτησης, ίδια επιφάνεια προβολής, ίδιος συνδεμένος φορητός υπολογιστής, το ίδιο αρχείο powerpoint παρουσίασης)

Από το να πεις σύντομα "δε μου έκανε, την πάτησα ή γελάστηκα...." πώς μπορείς να το τκεμηριώσεις με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση;

Είναι αδιανόητο, μιλάμε για προβολείς με μετρημένα κι αξιόπιστα στοιχεία των δυνατοτήτων των συκευών, σκληρός ο ανταγωνισμός.. και να μένουμε στη γενική τοποθέτηση-εκτίμηση: "είναι λάθος να συγκρίνονται δυο μέσα απεικόνισης με το μάτι χωρίς καμία αναφορά στις ρυθμίσεις τους".;

ΥΓ Προσδιόρισε με περισσότερη πληροφόρηση, πώς γίνεται καθαρισμός της συσκευής; Έτσι όπως γίνεται με την ετήσια συντήρηση του a/c από ειδικούς; (δηλ το ξέπλυμα φύσημα του φίλτρου αέρα και η συμπλήρωση του ψυκτικού υγρού.. π.χ.;)

Reaction score
249
Απαντώ στον profi
Αν ο προβολέας είναι βρώμικος εσωτερικά (όπως μπορεί κι ο επσον μετα 6-7 χρόνια) είναι και θέμα φου πωλητή που τον πούλησε
Αν παλι είναι ρυθμισμένος σωστα και ή φωτεινότητα του είναι χαμηλή μπορεί να αλλάξει mode ή να παει στις εργοστασιακες ρυθμισεις και να δει αν αλλάζει δραματικά φωτεινοτητα
Αλλωστε σε ημιφωτισμενη αίθουσα δεν απαιτούμε ποιότητα κυρίως αλλά φωτεινότητα
Υ.Γ προς dokimi επειδή τον είχα παλιά απορω πως ο επσον σε ικανοποιεί σε ημιφωτισμενο δωματιο

profi

Reaction score
1.439
@Vaggelis
δεν ξέρω ποιός πούλησε τι σε ποιόν,κ τι είχε κανονιστεί!δεν με αφορά,δεν αναφέρθηκα σε αυτό!
δεν μας λέει σε τι ρυθμίσεις παίζει ο κάθε προβολέας.

@dokimi μιλάμε για παρουσιάσεις powerpoint excel κτλ ή για ταινίες?
γιατί άλλο οι προβολείς data άλλο home cinema κ ανάλογα θα σου απαντήσω κ για την σύγκριση που με ρωτάς!

για τον καθαρισμό ένας προβολέας πρέπει να λυθεί τελείως κ αφού έχεις μπροστά σου φακούς,παραφακούς,πρίσματα,κάτοπτρα,λάμπες, χρωματικούς τροχούς, light tunels, lcd panels κ τελος πάντων ό,τι έχει μέσα του,να καθαριστούν ένα ένα με την προσοχή που αρμόζει στο καθένα...δεν γνωρίζω ποιά είναι αυτή η προσοχή για κάθε κομμάτι κ γι'αυτό την επόμενη μέρα της αγοράς του μεταχειρισμένου προβολέα μου τον πήγα σε ειδικό!

δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό
"Είναι αδιανόητο, μιλάμε για προβολείς με μετρημένα κι αξιόπιστα στοιχεία των δυνατοτήτων των συκευών, σκληρός ο ανταγωνισμός"

Reaction score
16
t
Απαντώ στον profi
Αν ο προβολέας είναι βρώμικος εσωτερικά (όπως μπορεί κι ο επσον μετα 6-7 χρόνια) είναι και θέμα φου πωλητή που τον πούλησε
Αν παλι είναι ρυθμισμένος σωστα και ή φωτεινότητα του είναι χαμηλή μπορεί να αλλάξει mode ή να παει στις εργοστασιακες ρυθμισεις και να δει αν αλλάζει δραματικά φωτεινοτητα
Αλλωστε σε ημιφωτισμενη αίθουσα δεν απαιτούμε ποιότητα κυρίως αλλά φωτεινότητα
Υ.Γ προς dokimi επειδή τον είχα παλιά απορω πως ο επσον σε ικανοποιεί σε ημιφωτισμενο δωματιο
τι σημαίνει βρώμικος;
με το καθάρισμα των αεραγωγών (όπου επιτρέπεται η πρόσβαση από τον απλό χρήση), του φίλτρου κι όπου αλλού μπορεί να παρέμβει ο χρήσης , δεν καθαρίζει ο προβολέας; πάντα κατά τις οδηγίες συντήρησης που αναγράφονται στο μάνουαλ της συσκευής.

υπάρχει άλλη έννοια στο "βρώμικος", που πλέον είναι θέμα σέρβις;

----
λέω πως "ικανοποιεί σε μισοφωτισμένο δωμάτιο" -πάντα σε σύγκριση με τον ινφόκους32 (που έχω στην κατοχή μου), στον ίδιο χώρο , δε λέω ότι ικανοποιεί γενικά και παντού...

Reaction score
16
@Vaggelis
δεν ξέρω ποιός πούλησε τι σε ποιόν,κ τι είχε κανονιστεί!δεν με αφορά,δεν αναφέρθηκα σε αυτό!

γιατί άλλο οι προβολείς data άλλο home cinema κ ανάλογα θα σου απαντήσω κ για την σύγκριση που με ρωτάς!

για τον καθαρισμό ένας προβολέας πρέπει να λυθεί τελείως κ αφού έχεις μπροστά σου φακούς,παραφακούς,πρίσματα,κάτοπτρα,λάμπες, χρωματικούς τροχούς, light tunels, lcd panels κ τελος πάντων ό,τι έχει μέσα του,να καθαριστούν ένα ένα με την προσοχή που αρμόζει στο καθένα...δεν γνωρίζω ποιά είναι αυτή η προσοχή για κάθε κομμάτι κ γι'αυτό την επόμενη μέρα της αγοράς του μεταχειρισμένου προβολέα μου τον πήγα σε ειδικό!

"Είναι αδιανόητο, μιλάμε για προβολείς με μετρημένα κι αξιόπιστα στοιχεία των δυνατοτήτων των συκευών, σκληρός ο ανταγωνισμός"
1. Η προβολή data, π.χ. ένα powerpoint; μια ακίνητη εικόνα, νομίζω ότι είναι η πιο εύκολη υπόθεση για κάθε προβολέα νομίζω ότι όλοι οι προβολείς είναι σε θέση να παράγουν ένα ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα σε data παρουσίαση. ή έχω λαθεμένη εντύπωση;

@Vaggelis

μιλάμε πάντα για παρουσίαση data powerpoint ακίνητες εικόνες και τα παρόμοια

οπότε αν συμβει αυτό στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένου, πρέπει να πάει κάτι και το σέρβις. αυτό το κάτι εκτοξεύει την τιμή του μεταχειρισμένου, οπότε δε θα συμφέρει.

profi

Reaction score
1.439
t
τι σημαίνει βρώμικος;
με το καθάρισμα των αεραγωγών (όπου επιτρέπεται η πρόσβαση από τον απλό χρήση), του φίλτρου κι όπου αλλού μπορεί να παρέμβει ο χρήσης , δεν καθαρίζει ο προβολέας; πάντα κατά τις οδηγίες συντήρησης που αναγράφονται στο μάνουαλ της συσκευής.

υπάρχει άλλη έννοια στο "βρώμικος", που πλέον είναι θέμα σέρβις;
Υπάρχει άλλη έννοια βρώμικος...αν καπνίζεις πχ βλέποντας ταινία,ή τον έχεις στο σαλόνι κ φτιάχνεις ποπ κορν στην κουζίνα που είναι στον ίδιο χώρο χωρίς τέλειο απορροφητήρα τα εξαρτήματα που διαχειρίζονται το φως θα έχουν νικοτίνη σκόνη κ διάφορα άλλα πάνω τους που χαλάνε την εικόνα!
γι'αυτό βλέπεις σε μερικές αγγελίες "έπαιζε σε άκαπνο περιβάλλον"...δεν το λένε για να καταλάβεις οτι δεν θα μυρίζει τσιγαρίλα!ο καθαρισμός είναι δουλεία service από ειδικό

για προβολή data θέλεις απλά πάρα πολύ φώς,κανείς δεν θα ασχοληθεί με την ακρίβεια των χρωμάτων!τέτοιοι προβολείς έχουν πολύ περισσότερο φώς από αυτούς που προορίζονται για θέαση ταινιών...δεν είναι καλύτεροι όμως για ταινίες.
για προβολή ταινίας ζητάς ακρίβεια στα χρώματα...ένα χοντροκομμένο παράδειγμα,να εκτυπώσεις σε επαγγελματία ένα καρέ από ένα blu-ray,η εικόνα σου θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην φωτογραφία,αυτό παρήγαγε ο σκηνοθέτης,αυτό πρέπει κ εσύ να αναπαράγεις όσο μπορείς.

κ μιας κ δεν απάντησες σε αυτό:
"Είναι αδιανόητο, μιλάμε για προβολείς με μετρημένα κι αξιόπιστα στοιχεία των δυνατοτήτων των συσκευών, σκληρός ο ανταγωνισμός"

απαντάω εγώ για τον δικό μου προβολέα
ονομαστικά ANSI Lumens από τον κατασκευαστή 1200
από γνωστό site με reviews
"There are two options for Brilliant Color, on or off, and the setting you choose has a large impact on light output. When it is on, the ANSIlumen output in Cinema mode ranges from 350 lumens to 600 lumens depending upon where you set the manual iris. Thus it is brighter than average when compared to other home theater projectors. However, turning Brilliant Color off reduces average lumen output by about about 32% in the highlights and 50% in mid-tones"
μπορώ να πάρω 1200 από τον προβολέα μου με διάφορες ρυθμίσεις.θα μπορώ να δώ ταινία με αυτές τις ρυθμίσεις?όχι,θα δείχνουν όλα τελείως παράξενα!

Reaction score
16
Υπάρχει άλλη έννοια βρώμικος...αν καπνίζεις πχ βλέποντας ταινία,ή τον έχεις στο σαλόνι κ φτιάχνεις ποπ κορν στην κουζίνα που είναι στον ίδιο χώρο χωρίς τέλειο απορροφητήρα τα εξαρτήματα που διαχειρίζονται το φως θα έχουν νικοτίνη σκόνη κ διάφορα άλλα πάνω τους που χαλάνε την εικόνα!
γι'αυτό βλέπεις σε μερικές αγγελίες "έπαιζε σε άκαπνο περιβάλλον"...δεν το λένε για να καταλάβεις οτι δεν θα μυρίζει τσιγαρίλα!ο καθαρισμός είναι δουλεία service από ειδικό
Αν έχω ένα έστω ένα NAD τιούνερ σε ένα σουβλατζίδικο, στο ταμείο π.χ. θα επηρεαστεί με το χρόνο και η ισχύς λήψης της κεραίας του ή ο ήχος που θα βγαίνει στον ενισχυτή; Το πολύ να τσικνιστεί σαν συσκευή!

Σε ένα προβολέα, τα εκτιθέμενα μέρη στην τσίκνα και την καπνίλα είναι ο φακός (το έξω του), ο ανεμιστήρας του, οι αεραγωγοί του, .. άντε η τσίκνα που περνά στο εσωτερικό της συσκευής, στην πλακέτα, να στρώσει ένα λεπτό φύλλο τσίκνας - λίπους. Άντε να θερμαίνεται περισσότερο - να "μπουκώσει" ο ανεμιστήρας που ψύχει εξωτερικά τη λάμπα. Αλλά αν το σκέφτομαι σωστά, ο μηχανισμός δημιουργίας της δέσμης φωτός είναι από παντού αδιαπέραστος, κενό αέρος νομίζω.

Το να λύσεις το περίβλημα της συσκευής, να σκουπίσεις την καπνίλα που έχει κατακάτσει, να καθαρίσεις τους αεραγωγούς και τον ανεμιστήρα , νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένω ότι δε θα ζορίζεται ο ανεμιστήρας και δε θα υπερθερμαίνεται η λάμπα. Αν υπερθερμαίνεται η λάμπα, παρουσιάζονται φαινόμενα αλλοίωσης της φωτεινής δέσμης της ή της γεωμετρίας της ή ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ;

Τελοσπάντων από έναν τέτοιον καθαρισμό, δηλαδή καθάρισμα της σκόνης κι απελευθέρωση του φορτίου του ανεμιστήρα, δε νομίζω ότι θα βελτιώσει τη φωτεινότητα του προβολέα, όσο του ότι θα γίνει πιο αθόρυβος, πιο δροσερός...

Όλα αυτά είναι σκέψεις μου - κι όχι "θέσεις". Δεν πιστεύω ότι το σέρβις (δια του καθαρισμού που αναφέρθηκε) μπορεί να είναι χρειαζούμενο, ότι θα δώσει τη φωτεινότητα σε μια λάμπα υπερχρησιμοποιημένη!

για προβολή data θέλεις απλά πάρα πολύ φώς,κανείς δεν θα ασχοληθεί με την ακρίβεια των χρωμάτων!τέτοιοι προβολείς έχουν πολύ περισσότερο φώς από αυτούς που προορίζονται για θέαση ταινιών...δεν είναι καλύτεροι όμως για ταινίες.
για προβολή ταινίας ζητάς ακρίβεια στα χρώματα...ένα χοντροκομμένο παράδειγμα,να εκτυπώσεις σε επαγγελματία ένα καρέ από ένα blu-ray,η εικόνα σου θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην φωτογραφία,αυτό παρήγαγε ο σκηνοθέτης,αυτό πρέπει κ εσύ να αναπαράγεις όσο μπορείς.
Μα είμαι σαφής. Data προτζέκτορα χρειάζομαι. Για μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους αίθουσες. Που σύμφωνα με όσα βρήκα στο projectorcentral πρέπει να είναι πάνω από 2500 lumens. Υπέθετα - υποθέτω όμως ότι ένας home theater προβολέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεκτά σε μια μεσαίου μεγέθους αίθουσα για data προβολή. Αντίθετα ένας data ή businnes prοjector δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ικανοποιητικά για ταινίες 1080p - αλά σε avi των 700ΜΒ μπορεί!

Εξάλλου στα ονλάιν εσοπς προβολέων, αναφέρουν ότι ένας προβολέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις χρήσεις.. π.χ. 50% businnes 50% home .. 40% School, 40% businnes 20% home κ.τ.ό,
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΠΟΒΟΛΕΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ" (Εκτός από τους short.)

κ μιας κ δεν απάντησες σε αυτό:
"Είναι αδιανόητο, μιλάμε για προβολείς με μετρημένα κι αξιόπιστα στοιχεία των δυνατοτήτων των συσκευών, σκληρός ο ανταγωνισμός"
Εννοώ ότι σε εξειδικευμένο φόρουμ - προσανατολισμένο σε χρήση προβολέα, με μυημένους χρήστες, θα περίμενα αρκετές απαντήσεις με τεχνικά στοιχεία , τέτοια που εισάγουν βαθύτερα τον άπειρο στο αντικείμενο
Κι ότι κι οι εταιρείες , στα διαφημιστικά τους φυλλάδια παραθέτουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία, όπου πλεονεκτεί το προϊόν τους, σε σύγκριση με άλλα, αντί να λένε ότι ο δικός μας προβολέας είναι καλύτερος γιατί έχει φωτόνια zk!.

απαντάω εγώ για τον δικό μου προβολέα
ονομαστικά ANSI Lumens από τον κατασκευαστή 1200
από γνωστό site με reviews
"There are two options for Brilliant Color, on or off, and the setting you choose has a large impact on light output. When it is on, the ANSIlumen output in Cinema mode ranges from 350 lumens to 600 lumens depending upon where you set the manual iris. Thus it is brighter than average when compared to other home theater projectors. However, turning Brilliant Color off reduces average lumen output by about about 32% in the highlights and 50% in mid-tones"
μπορώ να πάρω 1200 από τον προβολέα μου με διάφορες ρυθμίσεις.θα μπορώ να δώ ταινία με αυτές τις ρυθμίσεις?όχι,θα δείχνουν όλα τελείως παράξενα!
[/quote]

Ότι ρυθμίσεις μπορείς να πάρεις κι εσύ, τις ίδιες μπορεί να πάρει κι ένας άλλος χρήστης, με το ίδιο τηλεχειριστήριο στον ίδιο προβολέα. Εκτός κι αν του πρόσθεσες κι άλλες προγραμματιστικές εντολές, με κάποιον τρόπο!

Reaction score
48
Λοιπον σχετικα με την αναφρα σε εμενα Dokimi
α)εδωσα link για οικονομικες επωνυμες λαμπες και imitation σε καλες τιμες.Το τι σημαινει osram για σενα δεν το γνωριζω καθως για μενα σημαινει εταιρεια που την εγγυωνται οι κατσκευαστες προβολεων οπως η optoma epson infocus benq που προμηθευουν τα μηχανηματα τους με τετοιες ή καποιες αλλες φορες philips.Οποτε ειτε θες ειτε οχι με τον epson που πηρες τοτε, moskovits πηρες.To site ειναι αξιοπιστο γερμανικο και δεν συνδιαζετε με τις υποθεσεις που κανεις

β)Οι in32 δικος μου και φιλου που πηρες ειχαν και οι δυο λιγοτερο απο 40 ωρες.Επιβεβαιωσε σε παρακαλω στους συμμετεχοντες οτι οι προβολεις ηταν ασκονιστοι εσω-εξω σε παρακαλνω γιατι οπως ειδα και το μυνημα που ακολουθησε απο τον Vaggeli εχεις δωσει ασχημη εντυπωση για την συνναλαγη που ειχαμε.

γ) Απο οσα γνωριζω δεν μπορει να γινει reset το reset του infocus.Τουλαχιστον ανεφερες οτι κανεις υποθεσεις,αλλα τουλαχιστον εαν υπαρχει καποιος που μπορει να κανει κατι τετοιο να το γνωριζουμε και εμεις.Τον πηρες λοιπον τον προβολεα με 0 reset?

δ)Οι μετρησεις με τις αισθησεις δεν μπορουν να σου δωσουν το ζητουμενο,δηλαδη εαν ανταποκρινεται στα χαρακτηριστικα που εχει αναφερει ο κατασκευαστης.Μετρησε το ενα και το αλλο με οργανα και να μας στειλεις τα αποτελεσματα.

και τελος για να μη μακρυγορω οταν βαλαμε τον ΙΝ32 στο χωρο σου με διπλα τον epson ηταν φωτεινοτερος αρκετα ο ΙΝ32.Ισως θα επρεπε να δεις μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με την πηγη που δινεις την εικονα και οχι με τον προβολεα.

Last edited:

Reaction score
48
Κι οι δυο να είναι βρώμικοι; γιατί μιλάμε για 2 ινφοκους ίδιους.

Τελοσπάντων , οι συσκευές δεν λύθηκαν στα εξ ων συντίθενται, ώστε να γίνει επιστάμενος έλεγχος, αλλά η λάμπα κι ο χώρος της ελέγχθηκαν,. βγήκαν και ξαναμπήκαν. Κι η εικόνα των συσκευών δείχνει περιποιημένη.

Αρχίζω να σχηματίζω την άποψη ότι δεν ήταν 0 οι ώρες κι ότι μου δόθηκαν εσφαλμένες πληροφορίες από τον πωλητή. Αν μου έλεγε ότι εξαρχής ότι έχουν τόσες ώρες χρήσης και χρειάζονται νέα λάμπα, θα έκανα το κουμάντο μου και τη δουλειά μου. Ίσως στην αγωνία του πωλητή να τους πουλήσει, υπερέβαλε ή παραπληροφόρησε (με γνώση του ή χωρίς) και δεν έκανα τη δουλει΄για την οποία τους αγόρασα .

Αλλά ας μιλήσουν κι όσοι ξέρουν να διαβάζουν και να εξηγούν τα τεχνικά δεδομένα, με τα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω.

Δεν το ειχα διαβασει αυτο και σου απαντω λοιπον και για αυτο

Οι ωρες ειναι αυτες που πηρες χωρις καμια αλλαγη.Εαν μου φερεις εγγραφως απο καποιον τεχνικο οτι εχω πειραξει εγω ή καποιος αλλος τις ωρες δεσμευομαι να τους παρω πισω εφοσον εχεις βρει τροπο να μου τα γυρισεις σε λιγοτερο απο 40 ωρες που τους πηρες με 0 reset.Εαν οχι σε παρακαλω να ζητησεις συγνωμη γιατι το δεχομαι ως προσβολη και επισης αυτα συνιστουν εξαπατηση Dokimi.Δεν μπορεις να εκφραζεις τετοια σχολια με υποθεσεις!

Last edited:

Reaction score
48
"

profi

Reaction score
1.439
"Αλλά αν το σκέφτομαι σωστά, ο μηχανισμός δημιουργίας της δέσμης φωτός είναι από παντού αδιαπέραστος, κενό αέρος νομίζω. "
Κάνεις λάθος,σε πολύ λίγους προβολείς το οπτικό μονοπάτι είναι κλειστό.σε όλους τους άλλους όλα λερώνονται.

"Αν υπερθερμαίνεται η λάμπα, παρουσιάζονται φαινόμενα αλλοίωσης της φωτεινής δέσμης της ή της γεωμετρίας της ή ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ;"

αν υπερθερμαίνεται η λάμπα κλείνει ο προβολέας για να προστατεύσει γενικά όλα τα εξαρτήματά του τα οποία έχουν όρια ανοχής στην θερμοκρασία.
η χρωματική συμπεριφορά της λάμπας με το που ανάψει είναι διαφορετική απ'οτι όταν πιάσει την φυσιολογική θερμοκρασία λειτουργείας της.
τι συμβαίνει στα χρώματα αν υπερ-θερμανθεί δεν γνωρίζω ( θα κλείσει κ ο προβολέας όμως οπότε)
για την γεωμετρία,σίγουρα αν υπερθερμανθεί το κέλυφός της δεν θα είναι στα όρια λειτουργίας του κ μπορεί να σπάσει,όπως μπορεί να σπάσει κ σε φυσιολογική θερμοκρασία αν κάπου στο κέλυφος της έχει λιπαρά από μία δαχτυλιά,πλέον δεν είναι κέλυφος κ σε εκείνο το σημείο έχει άλλη θερμοκρασία άλλη διαστολή (σαν το κόλπο με το αυγό που αν το πιέσεις από μύτη σε μύτη δεν σπαει,πιέζεις κ άλλο τίποτα, μέχρι που σε σκουντάει επίτηδες ο καλός σου ο φίλος κ γίνεσαι χάλια :) )...οπότε τις λάμπες τις ακουμπάμε μόνο με γάντια που δεν έχουν λάτεξ κ πούδρα!

"Δεν πιστεύω ότι το σέρβις (δια του καθαρισμού που αναφέρθηκε) μπορεί να είναι χρειαζούμενο, ότι θα δώσει τη φωτεινότητα σε μια λάμπα υπερχρησιμοποιημένη!"
θα είναι πιο αθόρυβος,πιο δροσερός κ πιο φωτεινός από πριν...αν πρίν ήταν μισό κεράκι,θα γίνει ένα κεράκι με μια υπερ-χρησιμοποιημένη λάμπα.
αν δεν καθαριστεί μπορεί να αλλάξει η λάμπα κ η βελτίωση να είναι ελάχιστη.

http://www.perfectimage.gr/2012/09/19/benq-w5000-inside-cleaning/

http://www.perfectimage.gr/2012/09/18/benq-w6000-inside-cleaning/

γενικότερα σου προτείνω να διαβάσεις ολόκληρο αυτό το site,καθώς κ άλλα site!!

δες κ πως επιτυγχάνεται η ακρίβεια στην εικόνα,είναι σε tv αλλά θα πάρεις μία ιδέα

"Μα είμαι σαφής. Data προτζέκτορα χρειάζομαι. Για μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους αίθουσες"
η λάμπα έσκασε βλέποντας lone survivor...κ μιλάς κ για το δωμάτιό σου,λογικό να μπερδευτεί κανείς.
πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα δεν έχει σημασία.κοιτάς μόνο πόσο φώς μπαίνει σε αυτή κ πόσες ίντσες απαιτείς από τον εκάστοτε προβολέα!

το τι λένε τα eshops κ τα διαφημιστικά φυλλάδια είναι αυτά ακριβώς που δημοσιεύουν οι κατασκευαστές,τα οποία είναι marketing...τέλος.
δεν είναι πραγματικά νούμερα για θέαση ταινίας!
όπως οι τηλεοράσεις στα καταστήματα όταν παίζουν είναι σε blue mode-store mode etc...είναι πολύ φωτεινές κ πολύ μπλε.γιατί?γιατί είναι νευρολογικά αποδεδειγμένο πως το μπλέ σε μια εικόνα ξεγελάει τον εγκέφαλο κ τραβάει το μάτι σε ένα περιβάλλον που έχει 30 τηλεοράσεις!αν δεις μια σκηνή με χιόνια se store mode, όλες οι πλαγιές θα είναι μπλε!είναι αυτό θέαση ταινίας?οχι.

κανείς δεν θα σου πεί τίποτα αν βλέπεις τις ταινίες σου σε data προβολέα,αλλά ίδιοι δεν είναι!διαφέρουν σε φωτεινότητα,σε χρωματική συμπεριφορά,σε αλγορίθμους επεξεργασίας εικόνας κ κίνησης.
δεν γνωρίζω τι είναι επαγγελματικός σύμβουλος κ τι προτείνει.

το παράδειγμα που σου έδωσα για τον προβολέα μου είναι για να δείς την διαφορά 1200 με 600!
1200 ο κατασκευαστής δίνει,κ μπορεί κανείς να τα μετρήσει με φωτεινότητα στο τέρμα,λάμπα στο τέρμα κτλ προβάλλοντας μία λευκή τελείως τελείως εικόνα...με αυτές τις ρυθμίσεις μια φωτογραφία τοπίου θα δείχνει χάλια...για να δείχνει το τοπίο ωραίο θα έχεις 600 lumens max!
υπάρχει ένα σημείο ισσοροπίας φωτεινότητας κ χρωματικής ακρίβειας δεν λειτουργούν ανεξάρτητα!

τέλος πάντων έχουμε ξεφύγει αρκετά από το θέμα λάμπα(ξεχάστηκα κ εγώ από πού είχαμε αρχίσει),οπότε άνοιξε νέο νήμα για γενικότερες πληροφορίες,απορίες περί προβολέων!

P.S : μην γράφεις κεφαλαία,στα φόρα είναι σαν να φωνάζεις,χρησιμοποίησε το bold αν θέλεις να τονίσεις κάτι!

Reaction score
16
chrisrag
είναι γεγονός ότι όταν τους πήρα από σένα, δε γνώριζα ότι για προβολή σε μικρή ως μέτρια αίθουσα και συνθήκες κάποιου φωτισμού, χρειάζονται αρκετά lumens. Αν το ήξερα αυτό ΔΕΝ θα τους αγόραζα, καθώς θα είχα ήδη ψάξει τα στοιχεία τους στο projectrocentral και θα ήξερα.

Από την άλλη, εφόσον δε σε ρώτησα για τον παράγοντα φωτεινότητά σε τέτοιο χώρο - δε μου έδωσες κι απάντηση (που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμερα μη ακριβής).

Θυμάμαι όμως ότι σου ανέφερα για το σε τι χρήση τους προόριζα, για αυτό εξάλλου πήρα και τους δυο μαζί, πακέτο. Δεν έχω απαίτηση να γνώριζες αυτή τη λεπτομέρεια, εκτός κι αν ήσουν πολύ έμπειρος, είχες π.χ. γραφείο κάλυψης βιντεοεξοπλισμού εκδηλώσεων - οπότε αν είχες αυτήν την ιδιότητα θα έλεγα σήμερα ότι υπήρχε πρόβλημα. Αν κατάλαβα καλά, πέφτουν στα χέρια σου προβολείς και τους επαναπροωθείς διαμέσου του φόρουμ. κάτι σαν μικρεμπόριο... μικροαπασχόληση.. όπως τελοσπάντων μπορεί να προσδιοριστεί αυτό, γιατί βλέπω ότι βάζεις κάπου και που αγγελίες για μτχ. προβολείς. Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι ή πρέπει να είσαι και γνώστης όλων των συνθηκών. Το βάρος στην περίπτωση αυτή πέφτει στον αγοραστή, που θα πρέπει να είναι ενήμερος για πολλά.

Κι όταν μούστειλες πρόσφατα μήνυμα για άλλη μια "καλή περίπτωση", θα θυμάσαι ότι δεν εκδήλωσα ενδιαφέρον, πληροφορώντας σε ταυτόχρονα για το ότι δεν μου έκαναν οι άλλοι δυο που φορτώθηκα, εξηγώντας το φαινόμενο που παρουσιάστηκε. Δεν έδωσες εξήγηση. Γιατί δηλαδή δεν ήταν θεάσιμοι σε δωμάτιο 6Χ6, με κάποιο φως. Η πηγή ήταν η ίδια, το ίδιο λάπτοπ που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή - σπίτι μου - μπροστά σου. Ένα λάπτοπ με επεξεργαστή i3 στα 2,4 ghz με onboard intel hd κάρτα γραφικών.

Απόδειξη ότι μου ήταν μη χρήσιμοι, δεν έκαναν τη δουλειά που ήθελα, τους έβαλα αγγελία να τους ξεφορτωθώ εδώ στο ίδιο φόρουμ, χάνοντας και το 20% της προ 3 μηνών αγοράς τους. Δεν παρουσιάστηκε ούτε ένας πλην ενός που ήθελε τον έναν για 80 ευρώ! Αν τους πάρεις πίσω εσύ θα τους δώσω 200 και τους δυο!

Τώρα για τις ώρες λειτουργίας τους. Μετά από την αβαρία που έπαθα, δηλαδή τη μη χρήση τους για το σκοπό που τους αγόρασα και το ότι εκτέθηκα επαγγελματικά τότε, το έψαξα κάμποσο, διαβάζοντας αρκετά σχετικά άρθρα και σε αυτό το φόρουμ, και σε άλλα φόρα, προσωπικά έχω πεισθεί για το αν είναι ή όχι πραγματικό το 0 στις ώρες χρήσης ή το 40... Δε θέλω να εμπλακώ σε μια ατέρμονη κι ανούσια συζήτηση.. απέδειξέ το... τεκμηρίωσέ το! Γενικά (ανεξάρτητα από την περίπτωση που συζητάμε) , θα ήθελα ένας πωλητής να μη κάνει resετ τις ώρες, γιατί έτσι βοηθάει τον αγοραστή, τον καθοδηγεί για καλύτερο χειρισμό στη συνέχεια της χρήσης του προβολέα .

Τελοσπάντων, μετά την εμπειρία της αγοράς των 2 ινφόκους, έμαθα αρκετά πράγματα για προβολείς, και μπορώ να πω ότι έμαθα να κάνω και δεύτερη ανάγνωση στις αγγελίες μεταχειρισμένων... διαβάζοντας μάλιστα κάποιες αγγελίες που βάζεις αρχίζω να αντιλαμβάνομαι και άλλα που δε γράφονται σε αυτές αλλά εννοούνται. Κι έχω διαμορφώσει άποψη, αλλά δε θα ήθελα να τη γράψω δημόσια.

Έχω ευθύνη, γιατί δεν ήξερα ότι χρειάζονται προβολείς με ειδικά χαρακτηριστικά, στην περίπτωση που τους ήθελα. Το έμαθα πληρώνοντας κάτι.

Reaction score
16
http://www.perfectimage.gr/2012/09/18/benq-w6000-inside-cleaning/

γενικότερα σου προτείνω να διαβάσεις ολόκληρο αυτό το site,καθώς κ άλλα site!!
Οκ αυτό κάνω

δες κ πως επιτυγχάνεται η ακρίβεια στην εικόνα,είναι σε tv αλλά θα πάρεις μία ιδέα
Στη δεδομένη χρονική στιγμή, με ενδιαφέρει η φωτεινότητα κι όχι η ποιότητα (όπως την εννοείς ισως). Έχω καταλήξει ότι μου χρειάζεται προβολέας data/businnes πάνω από 2500 lumens. Ψάχνω και τι άλλο πρέπει να προσέξω.

Ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν
άνω των 2500 lumens
με ανάλυση τουλάχιστον 1280Χ720 (ή 1900Χ1200)
κατάλληλος για μέσου μεγέθους αίθουσα (ή και μεγαλύτερη)
να βγάζει εικόνα πάνω από 100 ίντσες..
να έχει παραμετροπoιοιήσιμα αρκετά settings

Βλέπω στο projectorcentral ότι έχει κατηγοριοποίηση και database όπως τη θέλω, βλέπω σε αρκετά γερμανικά eshops μπόλικη σχετική πληροφόρηση...

Βλέπω όμως οι τιμές αυτού που θέλω ξεκινούν από τα 400 και φτάνουν στα 800 (όχι οι laser ή τα τελευταία μοντέλα της σόνυ με τα 4-5.000 για large rooms που θα έλυνε το πρόβλημα για 100 χρόνια!)

πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα δεν έχει σημασία.κοιτάς μόνο πόσο φώς μπαίνει σε αυτή κ πόσες ίντσες απαιτείς από τον εκάστοτε προβολέα!
Στο projectrocentral το έχουν ορίσει κι αυτό. Άλλο προβολείς για μικρές αίθουσες (παρουσίαση σε γραφεία εταιρείας) κι άλλο σε μεγάλες αίθουσες (conferences). Η διαφορά στην τιμή είναι ιλιγγιώδης!

το παράδειγμα που σου έδωσα για τον προβολέα μου είναι για να δείς την διαφορά 1200 με 600!
1200 ο κατασκευαστής δίνει,κ μπορεί κανείς να τα μετρήσει με φωτεινότητα στο τέρμα,λάμπα στο τέρμα κτλ προβάλλοντας μία λευκή τελείως τελείως εικόνα...με αυτές τις ρυθμίσεις μια φωτογραφία τοπίου θα δείχνει χάλια...για να δείχνει το τοπίο ωραίο θα έχεις 600 lumens max!
υπάρχει ένα σημείο ισορροπίας φωτεινότητας κ χρωματικής ακρίβειας δεν λειτουργούν ανεξάρτητα!
Οκ. Αλλά μια στατική εικόνα (διαφάνειες powerpoint) με μπλε μπαγκράουντ και λευκά ή κίτρινα ή πορτοκαλί κεφαλαία γράμματα , πόσο στα εκατό διαφοροποίηση θα έχει από προβολέα σε προβολέα; 1% Αυτό είναι αμελητέο.

Reaction score
48
Για το προβλημα σου Dokimi δυστυχως δεν μπορω να σε εξυπηρετησω για το λογο του οτι δεν μπορω να σε καταλαβω απλα.Επιμενεις οτι εχει κανει reset.Δεν εχεις επισης απαντησει σε ερωτηματα που σου εθεσα.Ηταν ή δεν ηταν ασκονιστοι σε ολα τα επιπεδα εστω και οπτικα.Αγρατζουνιστοι στην κυριολεξια?Τους δοκιμασες ή οχι πριν τους παρεις?Ειχαν στο sevice menu 0 reset και λιγοτερο απο 40 ωρες?Τωρα αν δε σου καναν στην εφαρμογη σου κτλπ ειναι δικη σου υποθεση.Εγω αυτο που σου εδωσα με την περιγραφη που ειχα κτλπ αυτο και ηταν.Σε παρακαλω να το σταματησεις τις ατερμονες οπως λες και ανουσιες συζητησεις και στηριξε καπως την θεωρια σου.Εδω στο φορουμ υπαρχουν αρκετοι επαγγελαματιες και μπορουν να σε εηυπηρετησουν στν ελεγχο των συγκεκριμενων μηχανηματων.Εαν δεν θες να πας σε τεχνικο και εισαι τοσο ειδικος,βρες μονος τη λυση,σταματα ομως τα αρνητικα σχολια εις βαρος μου.

Στην τελικη οι προτζεκτορες δεν σου εχουν παρουσιασει καμια βλαβη.Με τα δικα σου κριτιρια δε σου αποδιδουν σε μια αιθουσα με φωτισμο αγνωστο ποσο χωρις επιβεβαιωμενες μετρησεις κτλπ κτλπ
Αν επισης θυμασαι εσυ με ρωτησες μηπως υπαρχει και αλλος και σου ειπα θα ρωτησω φιλο που τους ειχαμε παρει μαζι και θα σου απαντησω οπως και εγινε μετα απο 3-4μερες.Γιατι ζητησες και μπηκα και στον κοπο στην τελικη να στον φερω.
http://www.avsite.gr/forum/threads/infocus-in32-workbig-αχρησιμοποιητος.129659/

αυτη ηταν η αγγελια και οι φωτο απο τον αχρωμο και σκοτεινο προβολεα

Last edited:

Reaction score
16
Για το προβλημα σου Dokimi δυστυχως δεν μπορω να σε εξυπηρετησω για το λογο του οτι δεν μπορω να σε καταλαβω απλα.Επιμενεις οτι εχει κανει reset.Δεν εχεις επισης απαντησει σε ερωτηματα που σου εθεσα.Ηταν ή δεν ηταν ασκονιστοι σε ολα τα επιπεδα εστω και οπτικα.Αγρατζουνιστοι στην κυριολεξια?Τους δοκιμασες ή οχι πριν τους παρεις?Ειχαν στο sevice menu 0 reset και λιγοτερο απο 40 ωρες?Τωρα αν δε σου καναν στην εφαρμογη σου κτλπ ειναι δικη σου υποθεση.Εγω αυτο που σου εδωσα με την περιγραφη που ειχα κτλπ αυτο και ηταν.Σε παρακαλω να το σταματησεις τις ατερμονες οπως λες και ανουσιες συζητησεις και στηριξε καπως την θεωρια σου.Εδω στο φορουμ υπαρχουν αρκετοι επαγγελαματιες και μπορουν να σε εηυπηρετησουν στν ελεγχο των συγκεκριμενων μηχανηματων.Εαν δεν θες να πας σε τεχνικο και εισαι τοσο ειδικος,βρες μονος τη λυση,σταματα ομως τα αρνητικα σχολια εις βαρος μου.

Στην τελικη οι προτζεκτορες δεν σου εχουν παρουσιασει καμια βλαβη.Με τα δικα σου κριτιρια δε σου αποδιδουν σε μια αιθουσα με φωτισμο αγνωστο ποσο χωρις επιβεβαιωμενες μετρησεις κτλπ κτλπ
Αν επισης θυμασαι εσυ με ρωτησες μηπως υπαρχει και αλλος και σου ειπα θα ρωτησω φιλο που τους ειχαμε παρει μαζι και θα σου απαντησω οπως και εγινε μετα απο 3-4μερες.Γιατι ζητησες και μπηκα και στον κοπο στην τελικη να στον φερω.
http://www.avsite.gr/forum/threads/infocus-in32-workbig-αχρησιμοποιητος.129659/

αυτη ηταν η αγγελια και οι φωτο απο τον αχρωμο και σκοτεινο προβολεα

Σε ξαναρωτάω: Τους χρησιμοποίησα λίγα λεπτά ως 1 ώρα τον καθένα. Τους παίρνεις πίσω με 200, όπως ήταν; Δεν έχω τα κουτιά. Έδωσα 300 , κράτα τα 100. Όλα τα άλλα είναι λόγια λόγια για να σκεπάσουν την ουσία. Δεν θα επανέλθω, νομίζω ότι εξάντλησα ότι είχα να πω. Δημόσια μάλιστα, ώστε να υποστώ και κριτική. Τα είπες κι εσύ δημόσια. Έληξε.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum