Πρόβλημα με πικαπ Sherton ST-546

ika

News
Reaction score
16.759
Είστε σίγουρος ότι η κεφαλή είναι στη σωστή θέση βιδωμένη στο headshell; Από τη φωτό πάντα, μου φαίνεται περίεργο να είναι η μια βίδα της στη μέση του αυλακιού και η άλλη τελείως στην άκρη.

Reaction score
3
ετσι ηταν παντα δεν την πειραξα ποτε. η βελονα μπαινει στην αποσπωμενη ακρη χωρις να χρειαστει να ξεβιθωθει. κ ο τεχνικος που το πηγα κ το εφτιαξε δεν πειραξε αυτες τις βιδες (αλλαξε κ ιμαντα, στερεωσε την κεφαλη στον βραχιονα γιατι κουνιοταν)

Reaction score
3
ενδιαφερον σαιτ! ευχαριστω πολυ! ika σχετικα με το καθαρισμα δισκου βελονας αρκουν αυτα τα υγρα του εμποριου? κ ποια η αποψη σας για το καθαρισμα με νερο?

ika

News
Reaction score
16.759
Καθάρισμα με νερό, όσες φορές επιχείρησα δεν έμεινα ευχαριστημένος και μάλιστα κάποιες φορές χειροτέρεψαν τα πράγματα από πριν. Αλλά μπορεί να μην το έκανα καλά.
Έχω καταλήξει σε ένα απλό αντιστατικό βουρτσάκι, στο ZEROSTAT και σε αντιστατικό mat. Αν κάποιος δίσκος μου ακούγεται πολύ βρώμικος, τον ψεκάζω με AJAX για τα τζάμια (το άχρωμο) και τον σκουπίζω με ένα λίγο πιο σκληρό βουρτσάκι (δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά έτσι βολεύομαι). Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να ΜΗΝ αφήνεις τη σκόνη να πάει στον δίσκο, για το λόγο αυτό και προτιμούσα πάντα πικάπ με καπάκι.
Για τη βελόνα έχω ένα απλό σετ της STANTON, με υγρό και βουρτσάκι για τα βαριά περιστατικά. Αλλοιώς μόνο με το πινελάκι από το σετ της STANTON.

Reaction score
295
ετσι ηταν παντα δεν την πειραξα ποτε. η βελονα μπαινει στην αποσπωμενη ακρη χωρις να χρειαστει να ξεβιθωθει. κ ο τεχνικος που το πηγα κ το εφτιαξε δεν πειραξε αυτες τις βιδες (αλλαξε κ ιμαντα, στερεωσε την κεφαλη στον βραχιονα γιατι κουνιοταν)
Σίγουρα είναι λάθος βιδωμένη η κεφαλή.
Δες αν ο διαμήκης άξονας της κεφαλής είναι παράληλος με το τελευταίο κομμάτι του κέλυφους.(ας πούμε παράλληλος με τη γραμμή που υπάρχει πάνω στο κέλυφος μεταξύ των δύο βιδών).
Αν δεν είναι χαλάρωσε τις δύο βίδες και στρέψε την κεφαλή .
Είμαι σίγουρος οτι θα παίξει καλύτερα το πικ απ και δεν θα χαλάς και τους δίσκους σου.

Reaction score
3
μηπως γνωριζει καποιος να μου πει αν η κεφαλη ειναι τυπου P Mount? το ρωτω σε περιπτωση που θελησω να δοκιμασω-αγορασω αλλη κεφαλη μελλοντικα

Attachments

Reaction score
295
μηπως γνωριζει καποιος να μου πει αν η κεφαλη ειναι τυπου P Mount? το ρωτω σε περιπτωση που θελησω να δοκιμασω-αγορασω αλλη κεφαλη μελλοντικα
Οχι δεν είναι p-mount.
Αυτές είναι καρφωτες πάνω στον βραχίωνα.Δεν χρειάζονται καλωδιάκια,ούτε βίδες να στερεωθούν.
Δεν την ισιωσες ομως.Το δοκίμασες?

Reaction score
3
την εχω ισιωσει. οπως μου υπεδειξες, η βελονα ειναι στην ιδια καθετη ευθεια με την μεσαια 'αυλακωση' αναμεσα στη βιδες. αν χαλαρωσω τις βιδες κ στριψω αναλογως την κεφαλη παρεκλεινει η βελονα απο την καθετη ευθεια που προανεφερα. Μαλλον απατα η οπτικη γωνια. τι τυπος κεφαλης ειναι η δικη μου? κ υπαρχουν αναλογες καινουριες?

Reaction score
3
κ η δικη μου καρφωνει στο βραχιονα απλως ξεβιδωνεται η ινοξ βιδα πρωτα να απεμπλακει η κεφαλη κ βγαινει.

Reaction score
295
κ η δικη μου καρφωνει στο βραχιονα απλως ξεβιδωνεται η ινοξ βιδα πρωτα να απεμπλακει η κεφαλη κ βγαινει.
Ωραία .
Αφου ο βραχίωνας σου εχει κέλυφος(ειναι αυτο που βιδώνει πάνω η κεφαλή και μπορείς να το αφαιρέσεις με την ινοξ βίδα),μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κεφαλή που έχει τρόπο στηριξης με δυο κάθετες βιδούλες.
Είναι η πλειοψηφία των κεφαλών που κυκλοφορούν καινούργιες και μεταχειρισμένες.Αρκεί να είναι mm (κινητού μαγνήτη) και οχι mc (κινητού πηνίου).
Θα βρεις παρα πολλές .Εξαρτάται απο τα χρήματα που θα διαθέσεις.

Reaction score
3
ωραια! σε ευχαριστω πολυ! νομισα οτι οι τυπου 'κινητου μαγνητη' ταυτιζονται με τις p mount. μια κεφαλη δλδ περι τα 60 ευρω τετοιου τυπου ειναι πιστευεις ξαλη για οικιακη χρηση? (κ φανταζομαι εξτρα κοστος η βελονα ?)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster