How bit-perfect software can affect sound

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Εχω στα υποψιν κατι βαρβατα εξωτερικα γραμμικα τροφοδοτικα για το Mac mini........μηπως να το συζητησουμε λιγουλακι?
Paul Hynes,Core audio......
ε φανταστικε Γονδολετα?

Ε?

:headbang::headbang::hunter::hunter::beta::beta::D:D:D:D:D:D

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Άλλαξε καλώδιο ρεύματος στο μίνι να δείς απογείωση!

:D

Reaction score
677
Εδώ πάντως από την ώρα που είδα τα τέρατα του λινκ (δεν μιλάω για τις προσόψεις,πιο πολύ για τις τροφοδοσίες τους λέω)
κοιτάζω τα δικά μας υπολογιστάκια λες και είναι κομπιουτεράκια τσέπης...(και πάλι δεν μιλάω για το μέγεθος,έχω κι έχω συλλεκτικό pure black full tower,παλιό οβερκλοκάκι είπαμε..)
Η φτώχια φέρνει γκρίνια ρεεε.....(Πουτ@ν@ μέρκελ..)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ας πω και εγώ τις εμπειρίες μου από τα διάφορα software που κατά καιρούς έχω δοκιμάσει, όλα σε win7 με την m2tech hiface 1 και μετέπητα την 2.
Αρχικά Foobar ----- έτσι και έτσι, γενικά μου δίνει την αίσθηση ότι είναι φτωχό σε αρμονικές.
Pure Player -- εντυπωσιακό και πλούσιο χαμηλό, γενικά ευχάριστο αλλά σίγουρα όχι φλατ.
Album Player - Ρώσικο freeware --- ισοροπημένο εύχρηστο ευχάριστο.
Jriver --- Καλό, κάνει τα πάντα.

Επίσης οι drivers του Hiface παρουσίαζαν μικρές έως και μεγάλες διαφορές ανάλογα με την έκδοση.

Μετά την παρότρηνση του Σωκράτη δοκίμασα κάτι αντίστοιχο.

AudioPhile Linux --- το δοκίμασα για πολύ λίγο, αλλά μου φάνηκε πιο καθαρό από το Jriver αλλά με λίγο κρατημένο χαμηλό (ίσως για αυτό να ακούγεται πιο καθαρό). Πρέπει να γίνει εκτενέστερη δοκιμή.

Εντός των ημηρών θα δοκιμάσω και το Daphile.

Βλέπουμε..............

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Λοιπόν δοκίμασα και το Daphile, .....................απογοήτευση, χάθηκε η λεπτομέρεια η ατάκα, ένα μουντό πράγμα, σαν αν άκουγα mp3 με τον windows media player.

Υποθέτω όμως πως τα παραπάνω έχουν να κάνουν με το usb interface, ίσως και το dac που χρησιμοποιεί ο καθένας, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε και τις δικές σας δοκιμές, μην σας πάρω στο λαιμό μου.

Reaction score
677
Μα αφού τα πλέιερ παίζουν διαφορετικά είπαμε.... δηλαδή για να μην είναι υποτονικό το ένα από το άλλο στα άκρα, άρα σε ένα "φωτεινό" ντάκ θα ακούγεται καλύτερα! Πχ. ποιο ντάκ έχεις.... μετρήσεις υπάρχουν? ;)
Χρωστούσα τις μετρήσεις από το σαυράκι μου.
Για όλα τα άλλα,ενισχυτές,ηχεία,κλπ..αδιαφορώ,κράξτε,αυτό όμως το έχω φτιάξει μετα χέρια μου και το έχω σα μωρό :roflmao:.

ARTA
Frequency.png

Εδώ με το βαθυπερατό του φίλτρο στο on,εξ ου και η κατακόρυφη πτώση μετά τις 20.000Hz.

Jitter
Jitter.png

Thd
thd.png

Not bad,ha?

Reaction score
677
Γί χα!!! :p
Παλιοχαρακτήρα αυτά που βλέπεις είναι μετρημένα με το Arta Software & RightMark Audio Analyser Pro.
Ως εκ τούτου η ροή ήταν s/pdif>i2s>analog,το λογισμικό δεν μπορούσε να μετρήσει κατ' ευθείαν i2s>analog που είναι και το κανονικό σεταπ,εκεί θα είχε ακόμα καλύτερες μετρήσεις.
(Την επικρατούσα δεύτερη αρμονικούλα την πήρες πρέφα;:roflmao:)

Reaction score
677
Μλκ πάγαινε μίλα επειγόντως στη μάνα σου... :laugh:
:roflmao:
(Από αύριο θα της κάνω κουβέντα,τώρα ακούω κάτι αγριανθρώπους με τα ακουστικά και δοκιμάζω αντιστάσεις :D:roflmao::roflmao:)

Reaction score
677
Τώρα που το θυμήθηκα,έχω απτό παράδειγμα μεταξύ software players.
Λέμε για την γεύση,τον χαρακτήρα,κλπ...
Την παράνοια το ένα player να περνά θορύβους του PC και το αλλο όχι,την έχετε διαπιστώσει;
Κι όμως,στο παλιό μου pc.το παλιό καλό winamp με wasapi έξοδο ήταν τάφος,κιχ από θόρυβο.
Tα foobar και jriver με ίδια έξοδο,όχι,σε πολύ άτσαλα σεταρισμένο pc μιλάμε βέβαια.
Αυτό υπάρχει κάποιος να μπορεί να το εξηγήσει;

Reaction score
38
Έδωσες εξήγηση γιατί ο κάθε (bit perfect) player ακούγεται διαφορετικά και είπες να ασχοληθείς και με τον θόρυβο, ε? :headbang:

Reaction score
3
Τώρα που το θυμήθηκα,έχω απτό παράδειγμα μεταξύ software players.
Λέμε για την γεύση,τον χαρακτήρα,κλπ...
Την παράνοια το ένα player να περνά θορύβους του PC και το αλλο όχι,την έχετε διαπιστώσει;
Κι όμως,στο παλιό μου pc.το παλιό καλό winamp με wasapi έξοδο ήταν τάφος,κιχ από θόρυβο.
Tα foobar και jriver με ίδια έξοδο,όχι,σε πολύ άτσαλα σεταρισμένο pc μιλάμε βέβαια.
Αυτό υπάρχει κάποιος να μπορεί να το εξηγήσει;
Προφανως μιλας για την αναλογικη lineout εξοδο,γιατι απο usb δεν υπαρχουν τετοια θεματα,
λοιπον θα σου πω ενα παραδειγμα,
στο νεο μου superτουμπανο πισι με 4770 asus pro z87 κλπ κλπ.
οταν συνδεω τα ακουστικα απο την πισω εξοδο tou m/b που ειναι κολημενη στην πλακετα και θωρακισμενη ειναι ακρα του ταφου σιωπη,οταν τα συνδεω τα ακουστικα στην μετοπη του κουτιου που η εξοδος αυτη συνδεεται με αστεια καλωδιακια απο μπροστα στο κουτι σε εξοδο εσωτερικα του m/b,εκει βγαζει θορυβο ακομα κουνοντας μονο το mouse.
Νομιζω αυτο ειναι κατανοητο,τωρα αν η ιδια εξοδος βγαζει σε εσενα θορυβο στον ενα player και οχι στον αλλο το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι καποια λαθος ρυθμιση στον θορυβωδη player.
H εχεις τους εχεις βαλει στην λαθος εξοδο που λεω.

Reaction score
677
Προφανως μιλας για την αναλογικη lineout εξοδο,γιατι απο usb δεν υπαρχουν τετοια θεματα,
λοιπον θα σου πω ενα παραδειγμα,
στο νεο μου superτουμπανο πισι με 4770 asus pro z87 κλπ κλπ.
οταν συνδεω τα ακουστικα απο την πισω εξοδο tou m/b που ειναι κολημενη στην πλακετα και θωρακισμενη ειναι ακρα του ταφου σιωπη,οταν τα συνδεω τα ακουστικα στην μετοπη του κουτιου που η εξοδος αυτη συνδεεται με αστεια καλωδιακια απο μπροστα στο κουτι σε εξοδο εσωτερικα του m/b,εκει βγαζει θορυβο ακομα κουνοντας μονο το mouse.
Νομιζω αυτο ειναι κατανοητο,τωρα αν η ιδια εξοδος βγαζει σε εσενα θορυβο στον ενα player και οχι στον αλλο το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι καποια λαθος ρυθμιση στον θορυβωδη player.
H εχεις τους εχεις βαλει στην λαθος εξοδο που λεω.
Κι όμως μιλάω για την USB :)
Μακάρι να το είχα ακομα να κάνω μια εγγραφή και να την ανεβάσω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7