Ποιό AV processor να πάρω;

Reaction score
248
Χθεσινή εμπειρία "setup" Yamaha A-820.

Θα καταλήξω στο ψητό γιατί βαριέμαι να γράφω όλες τις λεπτομέρειες....

B&W CM8 L/R , B&W CM Center , B&W CDM2 SL/SL. S/W το γνωστό θηρίο B&W ASW4000 με την ένταση στο 30% γιατί παραπάνω απλά πέφτουν σοβάδες και ξεκουμπώνουν κάσες. Overkill αλλά αφού βρέθηκε σε τιμή χώμα ο φιλος το πήρε.

Όλα οδηγούνται απο τελικούς Rotel, λέμε του YPAQ ή όπως αλλιώς το λένε να μετρήσει με 8 θέσεις, το μικρόφωνο σε τρίποδο για να μην σηκώνει φασαρίες.

Καταρχάς, διαπιστώνω ότι έχει ΕΝΑ γενικό crossover και μετά πάπαλα! Κάτσε ρε μεγάλε, δηλαδή θα τα cross-άρω όλα ίδια; Μετά, με την ολοκλήρωση των μετρήσεων, μου βγάζει fault στις καλωδιώσεις, ότι είναι ανάποδα, κοιτάω, ξανακοιτάω, ξανατρέχω μέτρηση χωρίς να αλλάξω κάτι, μου βγάζει ανάποδα καλωδιώσεις σε άλλα ηχεία αυτή την φορά. Καλά εντάξει λέω, ότι πεις.

Όλα τα ηχεία τα έκανε detect large. Ο άλλος ο έξυπνος ο φίλος μου ήθελε να τα αφήσει large. Στην πρώτη έκρηξη έπεσαν οι μαγνητικές σίτες από τα CM8 από την παραμόρφωση. Αυτουνού πρέπει να να του μπούνε τα woofer σε τροχία να καταλάβει.

Τα δηλώνω όλα Small και διαπιστώνω τι gain έχει βάλει ο θεός ο Α820. 0 DB σε LR, +9DB στο Center, +9.5 DB στα surround και +3.5 στο sub.

H χαρά της φασαρίας. Με το χέρι εγώ ένα ένα τα έφερα εκεί που θεωρώ ότι πρέπει να είναι. Κατά τα λοιπά, ο ήχος που άκουγα με εκνεύριζε, ίσως να έφταιγε ο χώρος, αν και dedicated έχει πολλές ατέλειες και κυρίως πολλές αντηχήσεις. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας να το ρυθμίσω το έπιπλο, ήθελα να πετάξω το remote στον τοίχο και να το σπάσω. Ποιό μικρά κουμπάκια και περισσότερο non-sense δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Τι ακριβώς σημαίνει το on-screen; Δεν μπορεί να λέει Setup; Μας ενοχλεί ο όρος; Δεν ξέρω, ίσως να έχω αρχίσει να μεγαλώνω και να γίνομαι περίεργος, αλλά γενικά πολύ πικρή εμπειρία. Ένιωσα καλά γιατί κάποτε τον σκεφτόμουν σοβαρά, ευτυχώς έκανα καλή επιλογή.

Τα δε DSP προγράμματα παντελώς άχρηστα. Sci-fi , romance και ο "αυτός" μου ο ξενύχτης. Δηλαδή αν βάλω κωμωδία με πρόγραμμα SCI-FI τι θα γίνει; Θα με μουτζώσει το έπιπλο; Παντελώς άχρηστα. Οι HDMI δεν έχουν meaningfull ονομασία, δηλαδή απλά HDMI1-8. Σιγά μην θυμάμαι τι είναι στο 1 και τι είναι στο 4, δεν μπορούσαν να τις πούνε bluray / media player / dvd / cable tv ; Κάτι που να βγάζει νόημα ρε αδερφέ!

ΟΚ, η σειρά ΧΧ30 έχει Sabre DAC. Τα λατρεύω! Έχω Sabre DAC στον Audiolab και στα αυτιά μου είναι αποκάλυψη! Για τον AV προσωπικά δεν θα με χάλαγε, αλλά αν είναι να αναγκαστώ να πάρω γιαμι, σας το χαρίζω. Overall, όχι μόνο δεν εντυπωσιάστηκα, ξενέρωσα κιόλας.

Εγώ έχω έναν ποταπό Denon 3313, από την πρώτη μέρα δεν βρήκα πολλά ενοχλητικά πράγματα. Είμαι σε σκέψη να πάω στον X4000 μόνο για το Sub EQ που έχει για το κάθε sub ξέχωρο. Βλέπετε στην πορεία απέκτησα και 2ο sub και θέλω να τα ρυθμίσω λίγο καλύτερα. Μουσική δεν ακούω από αυτόν, εχω άλλο Set, αλλά και όταν άκουγα ήταν αξιοπρεπέστατος!

Αγαπητέ Δημήτρη, όπως ξέρεις οι απόψεις είναι σαν τις οπές αφόδευσης, όλοι έχουν από μία -τουλάχιστον. Η δικιά μου έχει ως εξής. Οι καθαροί προ-AV είναι λίγο υπερτιμημένοι με διαφορές που στο HT δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αν σκέφτεσαι ΚΑΘΑΡΑ προ, μην κοιτάξεις πέρα από τον Marantz AV-7701. Θεωρώ τον 8801 εξαιρετικό αλλά υπερτιμημένο. Προσωπικά για να κινηθώ κάπου στην μέση και του κόστους, θα έπαιρνα Denon 4520. Αν μη τι άλλο βλέπει αν έχει και ηχεία συνδεδεμένα και αν δεν έχει και καταλάβει ότι χρησιμοποιείς τελικούς, κλίνει τα τελικά στάδια και δουλεύει ως προ.

Αν ο προ της Rotel είχε ένα καλό Room correction, θα τον έπαιρνα με κλειστά τα μάτια, αλλά δεν έχει οπότε για εμένα δεν παίζει δυστυχώς. Από την άλλη, πολύ ωραίο μηχάνημα που αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχει αναφέρει κανείς, είναι οι νέες σειρές της Cambridge Audio. Εντάξει, δεν έχει Airplay -χεστήκαμε- και τρέχει κάποια αρχαία έκδοση του Audyssey (νομίζω) γιατί προφανώς δεν πλήρωσαν το License. Είναι ένα μηχάνημα που έχει φτιαχτεί για Home Cinema αλλά έχει σοβαρές επιδόσεις και στο hi-fi θεωρώ. Εντάξει, δεν είναι καθαρός προ, αλλά στα λεφτά του πολύ τίμιο.

Εξάλλου, ωραία και η μοριακή κουζίνα, αλλά μια φρατζόλα ψωμί και 4 αυγά στο τηγάνι, είναι το ποιο πλήρες γεύμα :)

My 2 cents mate :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Πώς και δεν το αποφασίζεις για τον Yamaha;
Κάτι με χαλάει. Λίγο τα XLR στα subs, λίγο που δεν έχω ακούσει σύγχρονο και λίγο το review που θάβει τα αναλογικά του μέρη.

γιαμι βαλιου φορ μανι
μαρατζακος για το κατιτίς πιο πανω
Αντίθετα τα έχω στο μυαλό μου.

Αν και δε θυμάμαι τώρα ποιοί είναι έτσι, μη ρυθμιζόμενο EQ στις συχνότητες που εγώ θέλω με το Q που εγώ γουστάρω δεν παίρνω.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Το Oppo είναι full κινεζιά και απόδειξη πως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.
Έτσι ακριβώς.
Και οι προβολείς μας full κινεζιά είναι, αλλά είναι και μαμώ...
Πάντως αν σκέφτεσαι emotiva απο US & A να σε βοηθήσουμε παληκάρι!;)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Οι προβολείς δεν είναι full κινεζιές, σχεδιάστηκαν απο δυτικούς και Ιάπωνες ενώ η Oppo είναι κινέζικη εταιρεία.
Πιό full δε γίνεται.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Έχετε δει πουθενά να πωλείται σε λογική τιμή παλιότερος χαϊεντάδικος προ με HDMI σαν Lexicon ή Classe; Αν δείτε, πείτε μου.
Σε συνδυασμό με το NanoAVR θα σκίσει.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Προβλεπω να τρωs χαλιενταδικη φολα.με την ιδια λογικη που πηγεs σε ολοκληρωμενο pionner και εισαι ευχαριστημενοs παρε τον καινουργιο ,εγγυημενη αγορα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
όλα τα γιαπωνέζικα , παιζουν γιαπωνέζικα (όπως και αν παιζουν)
και οσοι ειχαν
-
εχουν γιαπωνέζικα
θελουν (αν μπορουν) να ξεφυγουν από αυτό τον ηχο
(παντα με την προυποθεση ότι εχουν ακουσει κατι αμερικανικο)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Δεν κάνει καθόλου ισοστάθμιση σ' αυτά.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Έλα ντε, παίρνεις ένα Behringer με 100 ευρώ και τελείωσες.

Reaction score
766
....Είναι ακριβό βέβαια...
αν σε κανει, υπαρχει η μαγικη λεξη "παζαρι"...μεχρι να πεσει το οχυρο...:D
με τους "μικρους" anthem (510 κλπ), ειπες οτι δεν?

Reaction score
5.614
Δεν κάνει καθόλου ισοστάθμιση σ' αυτά.
Τι σόι πληροφορία έχουν πια τα surround back, που θέλουμε να της κάνουμε και ισοστάθμιση;

Κι έστω και την κάνουμε την ισοστάθμιση. Θα καταλάβουμε διαφορά πριν και μετά;

• Like
Reactions: PPG

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
αν σε κανει, υπαρχει η μαγικη λεξη "παζαρι"...μεχρι να πεσει το οχυρο...:D
με τους "μικρους" anthem (510 κλπ), ειπες οτι δεν?
Δεν θα τον πάρω, μισώ και τα παζάρια.

Ο 510 είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά στο user manual δε βλέπω πουθενά τη δυνατότητα manual ισοστάθμισης.

Τι σόι πληροφορία έχουν πια τα surround back, που θέλουμε να της κάνουμε και ισοστάθμιση;

Κι έστω και την κάνουμε την ισοστάθμιση. Θα καταλάβουμε διαφορά πριν και μετά;
Στο δικό μου χώρο υπάρχει θέμα μ' αυτά, περισσότερο απ' τα surrounds. Αν και, όπως σωστά γράφεις, σιγά τη διαφορά που θα καταλάβω.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Αν και, όπως σωστά γράφεις, σιγά τη διαφορά που θα καταλάβω.
Γιατι το λες αυτο,εδω γυρισες τα surrounds στο oριζοντιο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster