diy : Ηχειο αναφορας

Reaction score
677
Εμένα πάντως κανείς δεν μου απάντησε ακόμα.
Ποιο είναι αυτό το ηχείο που πρέπει να βάλει κανείς ως στόχο;
(Κι ας υποθέσουμε πως έχει την δυνατότητα για οποιοδήποτε χώρο κι όλα τα υπόλοιπα είτε λυμένα είτε διαθέσιμα.Μόνο το ηχείο μας απασχολεί.)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Το έχουμε γράψει πλειστάκις .
Όταν πρόκειται περί γούστου δεν σου μιλάει κανείς .Όταν το γούστο όμως πλασάρεται σαν σωστό γίνεται το μάλε-βράσε .

Reaction score
677
Βρε ποιος αρνήθηκε την επιστήμη;
Ίσα-ίσα,σε αυτήν ψάχνουμε το απόλυτο που λέμε.
Πούντο όμως;
(Πάντως είναι να διαολίζεσαι,εμείς τους κρεμάμε στα εικονίσματα για επιστήμονες,κι αυτοί παναθεμα τους δεν έχουν καθίσει μια ώρα 50 χρόνια τώρα να σχεδιάσουν ένα ηχείο που να έχει τις αρετές που χρειάζεται χωρίς τους όποιους περιορισμούς.Κι ας ήταν και cost no object,για λίγο θα ήταν,μετά η προσφορά και η ζήτηση θα το έφερνε στα ίσια του.)

Last edited:

Reaction score
27
Καλό μεσημέρι σε ολους.
Φαντάζομαι οτι , σίγουρα υπαρχουν τρεις ανθρωποι στο forum,που ή γνώμη τους,
είναι σεβαστή απο ολους. Κι αν αυτό δεν είναι δεδομένο,μπορεί απλα με μια
ψηφοφορία να επιλέγουν.
Αυτοι λοιπον,θα είναι υπεύθυνοι για τη σχεδίαση.
Τώρα σε οτι αφορα το στοιχειο,ηχείο αναφοράς,με τα ελάχιστα που γνωρίζω
θεωρώ , ότι είναι εκείνο το ηχείο το οποίο,με τα κατάλληλα συνοδευτικά,
θα μπορεί να <<τεινει>> στον ήχο μιας καλής αίθουσας συναυλιών.
Τα περί ακριβών ηχείων , αρα και καλών, που λέι ο Κοστας Κ. θέλω να πιστεύω
οτι αφορα ελάχιστους

Reaction score
677
Καλό μεσημέρι σε ολους.
ψηφοφορία να επιλέγουν.
Αυτοι λοιπον,θα είναι υπεύθυνοι για τη σχεδίαση.
Τώρα σε οτι αφορα το στοιχειο,ηχείο αναφοράς,με τα ελάχιστα που γνωρίζω
θεωρώ , ότι είναι εκείνο το ηχείο το οποίο,με τα κατάλληλα συνοδευτικά,
θα μπορεί να <<τεινει>> στον ήχο μιας καλής αίθουσας συναυλιών.
Τα περί ακριβών ηχείων , αρα και καλών, που λέι ο Κοστας Κ. θέλω να πιστεύω
οτι αφορα ελάχιστους
Γαι παράδειγμα,αυτός εδώ δίνει μια αχνή περιγραφή του τι χρειάζεται.
Αν τα συγκεντρώσεις από γνώμες διαφορετικών ανθρώπων θα είναι θαύμα το λιγότερο...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Καλό μεσημέρι σε ολους.
ψηφοφορία να επιλέγουν.
Ωραία και ποιός θα χρηματοδοτήσει το project?

Reaction score
2.566
...για επιστήμονες,κι αυτοί παναθεμα τους δεν έχουν καθίσει μια ώρα 50 χρόνια τώρα να σχεδιάσουν ένα ηχείο που να έχει τις αρετές που χρειάζεται χωρίς τους όποιους περιορισμούς.Κι ας ήταν και cost no object...
Λαμβάνοντας υπόψην το κόστος...Ζίγκφριντ και ξερό ψωμί...μετά αράζεις...;)
Οι cost no object λύσεις νομίζω δεν ενδιαφέρουν το 98%...

Reaction score
677
Λαμβάνοντας υπόψην το κόστος...Ζίγκφριντ και ξερό ψωμί...μετά αράζεις...;)
Οι cost no object λύσεις νομίζω δεν ενδιαφέρουν το 98%...
Βρε μια χαρά είναι ο λινκβιτζ...δάσκαλος,πρωτοπόρος,και,και...
Είναι όμως το απόλυτο που λέμε;
Κι αν ήταν,δεν έπρεπε να έχουν κλείσει όλοι και να φτιάχνουμε μόνοι μας Ωρίωνες μονομανώς και μανιωδώς;
Κι εγώ θα σου πω και το άλλο...Με 3-3.5 χιλιάρικα περίπου που έχει το μεγάλο ηχείο του τυπάκου που πόσταρα παραπάνω,παίρνεις καλύτερο ηχείο;(Είναι ενεργά με dsp,κλπ..)
Τι έχει πάρει αυτό το 98% με αυτά τα λεφτά;
Αν μιλάμε για κόστος/απόδοση,ξέρω κι εγώ να σου πω...
(Νάτο κιόλας,για να μην ψάχνετε.)

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.618
παλι τα ισοπεδωσαμε ολα, κλασσικα.

πολυς προλογος.

ΓΙα πειτε λοιπον κανενα ετοιμο, εμπορικο ηχειο αναφορας? η δεν κανουν τα εμπορικα, ειναι πολυ πισω, ακριβα κ hiend ας πουμε?

Reaction score
2.566
.
Είναι όμως το απόλυτο που λέμε;
Κι αν ήταν,δεν έπρεπε να έχουν κλείσει όλοι και να φτιάχνουμε μόνοι μας Ωρίωνες μονομανώς και μανιωδώς;
Γιατί νομίζεις τα έχει ακούσει κανένας στην Ελλάδα...τα χεις ακούσει εσύ πχ που ψάχνεσαι κιόλας με αυτά? Ε, σκέψου οι άλλοι......για κοίτα όμως έξω τί παίζει και πώς τα πηγαίνει και τί λένε αυτοί που τα ακούνε έστω στις εκθέσεις...εν πάση περιπτώση, επί του θέματος, αυτό που θέλω να πω, είναι πώς με συγκεκριμένο περιορισμένο προυπολογισμό, η προσωπική γνώμη μου είναι ότι ναι, είναι το καλύτερο που μπορείς να πάρεις. Και ναι, απορώ κι εγώ που δεν έχουν φτιάξει κι άλλοι στην Ελλάδα...τώρα τελευταία βέβαια κάτι γίνεται...

παλι τα ισοπεδωσαμε ολα, κλασσικα.
ΓΙα πειτε λοιπον κανενα ετοιμο, εμπορικο ηχειο αναφορας? η δεν κανουν τα εμπορικα, ειναι πολυ πισω, ακριβα κ hiend ας πουμε?
Στη πλειοψηφία τους ναι, είναι πολύ ακριβά κι όχι τόσο hiend όσο θα όφειλαν για το κόστος τους...μερικά μάλιστα είναι για γέλια με σοβαρά λάθη σχεδιασμού...ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις και ηχειάρες, αλλά σε πιο ψηλά κοστολόγια... επίσης, το θέμα δεν είναι ειδικώς για εμπορικά ηχεία...

Last edited:

Reaction score
677
Γιατί νομίζεις τα έχει ακούσει κανένας στην Ελλάδα...τα χεις ακούσει εσύ πχ που ψάχνεσαι κιόλας με αυτά? Ε, σκέψου οι άλλοι......για κοίτα όμως έξω τί παίζει και πώς τα πηγαίνει και τί λένε αυτοί που τα ακούνε έστω στις εκθέσεις...εν πάση περιπτώση, επί του θέματος, αυτό που θέλω να πω, είναι πώς με συγκεκριμένο περιορισμένο προυπολογισμό, η προσωπική γνώμη μου είναι ότι ναι, είναι το καλύτερο που μπορείς να πάρεις. Και ναι, απορώ κι εγώ που δεν έχουν φτιάξει κι άλλοι στην Ελλάδα...τώρα τελευταία βέβαια κάτι γίνεται...
Έχουν κι αυτά ένα μείον,και είναι το ίδιο μείον που έχουν όλα τα δίπολα.
Θέλουν συγκεκριμένο στήσιμο και χώρο.Και δεν χρειάζεται να σου πω τι κάνει η πλειοψηφία,τα ξέρεις καλύτερα...
Δεν θα έπρεπε βέβαια να το λέω μείον,όλα χρειάζονται σωστό στήσιμο αλλά κατάλαβες..

(Εννοείται πως θέλω να τα ακούσω,10 φορές το έχω πει.Που θα πάει όμως,θα μπορείς και θα μπορώ κάποια στιγμή...):drinks:

Reaction score
2.566
Έχουν κι αυτά ένα μείον,και είναι το ίδιο μείον που έχουν όλα τα δίπολα. Θέλουν συγκεκριμένο στήσιμο και χώρο.
Καλά όταν έρθεις και γουστάρεις με το βάθος και τη σκηνή που δημιουργούν ακριβώς επειδή είναι δίπολα θα μου πεις μετά για τα μείον των διπόλων...:D

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Οι Ορίωνες δεν είναι φτηνοί για DIY.Το θέλουνε το ταλληράκι τους.
Επίσης θέλουν πολυενίσχυση..........
Ορθολογικά σκεπτόμενοι είναι μια πολύ καλή επιλογή ,αλλά που περίσσεψε μυαλό στην Ελλάδα :sneaky:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Καλά όταν έρθεις και γουστάρεις με το βάθος και τη σκηνή που δημιουργούν ακριβώς επειδή είναι δίπολα θα μου πεις μετά για τα μείον των διπόλων...:D
Το μείον είναι η δυσκολία τοποθέτησης σε οικιακό χώρο.................αυτό σου λέει .
2 μπακούρια είστε και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε :D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale