diy : Ηχειο αναφορας

Reaction score
677
Βρε,το ίδιο είναι να διαχειρίζεσαι τάση σε επίπεδο line,το ίδιο την full έξοδο τελικού;
Είναι το ίδιο προβλέψιμα;
Μόνο αυτό απάντα μου.
Και πάρε μετά την σειρά να δεις τι γίνεται...
Ποια είναι η μεγάλη αρρώστια των ενισχυτικών;Τι αντιπαθούν πιο πολύ;
Απάντα μου και σε αυτό,είσαι μάστορας και το ξέρεις καλά.

Τα ψηφιακά κρος,δεν είναι καλύτερα ως προς την ποιότητα,είναι καλύτερα όμως προς τις ευκολίες.
Και δεν ταιριάζουν παντού.Και τι προσομοιάζουν;Τα αναλογικά κυκλώματα,τις ίδιες εξισώσεις...
Κοίτα το s/n τους σε σχέση με τα αναλογικά..
Μερικά ούτε το αναφέρουν...
Δεν τα απαξιώνω,αλίμονο,είναι φοβερά εργαλεία...αλλά όχι για όλες τις εφαρμογές..
Τα παθητικά κρος είναι αναγκαίο κακό,συμβιβασμός.
Τυχαίο είναι που τα κορυφαία μοντέλα όλων των εταιριών δουλεύουν με ενεργά;
Και για το κόστος δεν έχεις δίκιο...
Εσύ ειδικά που αγοράζεις υλικά,ξέρεις ακριβώς τι κοστίζει ένα τρίδρομο κρος της προκοπής.

Reaction score
488
Βρε,το ίδιο είναι να διαχειρίζεσαι τάση σε επίπεδο line,το ίδιο την full έξοδο τελικού;
Είναι το ίδιο προβλέψιμα;
Μόνο αυτό απάντα μου.
Και πάρε μετά την σειρά να δεις τι γίνεται...
Ποια είναι η μεγάλη αρρώστια των ενισχυτικών;Τι αντιπαθούν πιο πολύ;
Απάντα μου και σε αυτό,είσαι μάστορας και το ξέρεις καλά.
Δεν παιζεις παντα εναν ενισχυτη στο full η στο οριο του , παιρνεις εναν μεγαλης ισχυος και παιζεις σε μεσσαιες εντασεις , αυτο δεν σου λυνει την απορια σου ! , εκτος εαν εισαι "κουφος" και θελεις παντα στο τερμα να το βαζεις .
Οσο για τα ψηφιακα δεν ειπα οτι ειναι τελεια και εχεις δικιο σε καποια σημεια , αλλα εχουν και καποια καλα και αφου εισαι ψαγμενος πιστευω οτι θα τα ξερεις .

Reaction score
488
Δεν κατηγόρησα κανενα ηχειο με παθητικο κρος (ασχετα αν de facto για μενα, τα ενεργα είναι καλυτερα) Η συζητηση γινεται για diy ηχεια, η μηπως κανω λαθος?.

Ξαναπαμε λοιπον απ την αρχη..............αν εχεις τις (πολλες) γνωσεις για ηχειο αναφορας τοτε καντο και παθητικο.
Αν δεν τις εχεις, και δεν θελεις να ξοδεψεις χρονο και χρημα στα ΚΑΛΑ υλικα του κρος, τοτε πας σε ενεργο.

Χρειαζονται ΚΑΙ οι μετρήσεις, (γιατι αυτές θα σου δειξουν αν εχεις καποιο τεχνικο λαθος στη σχεδιαση) ΚΑΙ το αυτι.

Εγω μιλησα για ενεργο και με dsp...........
Απαραίτητα τουλάχιστον............. για τα χαμηλα.
Το ειπα και πριν , οτι χρειαζονται και οι μετρησεις , απορω πως δεν το ειδες , αλλα δεν φτιαχνουμε ενα παθητικο ηχειο και μετα το ταραζουμε στις αλλαγες μετρωντας ξανα και ξανα υστερα απο την καθε αλλαγη που θα κανουμε , μεχρι να το φερουμε εκει που πρεπει , υπαρχει ολοκληρη θεωρια πανω σε αυτο το θεμα , ουτε ειναι θεμα μονο και μονο καλων υλικων .

Reaction score
488
""""¨"""Και για το κόστος δεν έχεις δίκιο...
Εσύ ειδικά που αγοράζεις υλικά,ξέρεις ακριβώς τι κοστίζει ένα τρίδρομο κρος της προκοπής.""""""
Διδρομο δεν σου κανει ? .

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Το ειπα και πριν , οτι χρειαζονται και οι μετρησεις , απορω πως δεν το ειδες , αλλα δεν φτιαχνουμε ενα παθητικο ηχειο και μετα το ταραζουμε στις αλλαγες μετρωντας ξανα και ξανα υστερα απο την καθε αλλαγη που θα κανουμε , μεχρι να το φερουμε εκει που πρεπει , υπαρχει ολοκληρη θεωρια πανω σε αυτο το θεμα , ουτε ειναι θεμα μονο και μονο καλων υλικων .
Aυτο ειπα και εγω............ότι χρειαζονται και οι μετρήσεις.

Δεν το ταραζεις στις αλλαγες, όταν αυτό που ακους σαν πρόβλημα......... ξερεις τι. που, πως να πειραξεις/αλλαξεις για να το φερεις.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
εδώ θα δείτε την διαδικασία που ακολουθούν στην Wilson Audio, για να φτιάξουν τα ηχεία τους.

από ότι βλέπω έχουν μόνιμα στημένο το μικρόφωνο και μετράνε σε κάθε αλλαγή.

Reaction score
677
""""¨"""Και για το κόστος δεν έχεις δίκιο...
Εσύ ειδικά που αγοράζεις υλικά,ξέρεις ακριβώς τι κοστίζει ένα τρίδρομο κρος της προκοπής.""""""
Διδρομο δεν σου κανει ? .
Σε 64 τ.μ.;
Δεν παιζεις παντα εναν ενισχυτη στο full η στο οριο του , παιρνεις εναν μεγαλης ισχυος και παιζεις σε μεσσαιες εντασεις , αυτο δεν σου λυνει την απορια σου ! , εκτος εαν εισαι "κουφος" και θελεις παντα στο τερμα να το βαζεις .
Οσο για τα ψηφιακα δεν ειπα οτι ειναι τελεια και εχεις δικιο σε καποια σημεια , αλλα εχουν και καποια καλα και αφου εισαι ψαγμενος πιστευω οτι θα τα ξερεις .
Δεν είπα να παίζεις στο τέρμα,κι εγώ τέρμα δεν το έχω πάει παρά μόνο μια φορά για να δω,στο 30-50% παίζω συνήθως,ίσως και λιγότερο,60% σε σεκλέτια.
Full σήμα εννοώ το νορμάλ σήμα του ενισχυτή.
Και ξέρεις πως έστω και στο ένα watt να παίζεις,υπάρχουν μουσικές με περιεχόμενο και περάσματα που θα ζητήσουν 100 από τον ενισχυτή σου.Από πηνία,πυκνωτές κι αντιστάσεις ξέρεις.
Πες μου λοιπόν τι κάνει μια τέτοια έξαρση στα εξαρτήματα ενός κυκλώματος..Πες μου τι κάνουν 10 ή εκατό τέτοιες συνεχείς εξάρσεις.
Κατάλαβες.

Reaction score
488
Και ξέρεις πως έστω και στο ένα watt να παίζεις,υπάρχουν μουσικές με περιεχόμενο και περάσματα που θα ζητήσουν 100 από τον ενισχυτή σου.Από πηνία,πυκνωτές κι αντιστάσεις ξέρεις.
Πες μου λοιπόν τι κάνει μια τέτοια έξαρση στα εξαρτήματα ενός κυκλώματος..Πες μου τι κάνουν 10 ή εκατό τέτοιες συνεχείς εξάρσεις.
Κατάλαβες.
Δεν υπαρχει περιπτωση με το 1W ουτε με τα 10 ...30 W τα παραλλες , ξερω απο θεωρια τι συμβαινει , το περισσοτερο ζορι θα το τραβηξει ο ενισχυτης σε τετοιες εξαρσεις , γιαυτο πρεπει να ειναι γρηγορος και μεγαλης ισχυος , οσο για τα παθητικα εξαρτηματα οι ταχυτητες τους και οι αντοχες τους δεν συγκρινονται με τα ενεργα σε καμια περιπτωση , Ντανγκε!! .

Last edited:

Reaction score
1.789
Σωκρατη δεν εχεις αδικο, αλλα μεσα σε αυτη την εξισωση να συμπεριλαβουμε και την ευαισθησια ενος ηχειου. Πολυ σημαντικος παραγωντας, οπως και η σταθερη εμπεδηση. Οποσδηποτε την μεγαλη ισχυ ουδης εμισησε , αλλα και την μεση ισχυ με το καταλληλο ταιρι κανεις δεν απαρνηθηκε .

Reaction score
677
Σωκρατη δεν εχεις αδικο, αλλα μεσα σε αυτη την εξισωση να συμπεριλαβουμε και την ευαισθησια ενος ηχειου. Πολυ σημαντικος παραγωντας, οπως και η σταθερη εμπεδηση. Οποσδηποτε την μεγαλη ισχυ ουδης εμισησε , αλλα και την μεση ισχυ με το καταλληλο ταιρι κανεις δεν απαρνηθηκε .
:thumbsup:
Εγώ γιατί νομίζεις δεν έχω κλας ντε στα χαμηλά;92 ευαισθησία,5,6 ohm κατώτατη.
Εχω βάλει επάνω μέχρι κι ένα Crown,θηρίο,2000 watt ήταν;Κάτι τέτοιο.
Ένιωθες να πηγαίνει στράφι,δεν είχε νόημα.

Reaction score
1.789
Το θετικο ομως ειναι οτι το θρεντ αρχιζει και μπαινει στην σωστη βαση προς συζητηση χωρις απαξιωσεις και διαφορα μυρωδικα.
Πιστευω οτι η diy κατηγορια περναει σε μια αλλη κατασταση με πλουσια υλη , αλλα και συμετοχη απο ανθρωπους με ορεξη για διμιουργια, αλλα και γιατι οχι , να κανουν και μεγαλα ονειρα για κατι ακομα καλυτερο!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
εδώ θα δείτε την διαδικασία που ακολουθούν στην Wilson Audio, για να φτιάξουν τα ηχεία τους.

από ότι βλέπω έχουν μόνιμα στημένο το μικρόφωνο και μετράνε σε κάθε αλλαγή.
Ουπς... Τι είπε ο ποιητής στο σημείο 4:55!!!! Δεν φαίνεται λέει η αλλαγή στη μέτρηση εεεε....

Reaction score
1.789
Παντως για να πω και την [κακια μου] το να κανει αλλαγες στο κρος και τα ηχεια να ειναι 10 μετρα μακρια , μου φαινεται καπως.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Πετρο για ριξε μεταφραση...
Αναφέρεται στο τιουνάρτισμα του ηχείου που κάνουν στο τέλος και λέει...
Οι αλλαγές των εξαρτημάτων (εννοεί στο κροσόβερ) σε αυτό το στάδιο είναι της τάξης του 1-2%. Έχω κάνει, λέει, την αλλαγή αυτή δεκάδες φορές και δεν αποτυπώνεται στη
μέτρηση.
Και συνεχίζει ο άλλος Κύριος...
Κάνουμε μια αλλαγή που χωρίς δισταγμό επιφέρει μεγάλη βελτίωση στην ακουστική αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στην απόκριση του ηχείου στο σημείο που περιμέναμε.

Reaction score
488
""""οπως και η σταθερη εμπεδηση.""""'
Τακη , σε προλαβα , το ειχα πει πριν μαζι με αλλα στο ποστ # 189 , χαχαχα

Reaction score
2.566
Επισης δεν μπορει να κατηγορειται ολους αυτους που φτιαχνουν ηχεια με παθητικο cross για ελλειψη γνωσεων η να λετε οτι το κανουν για πλακα η οτι στην τελικη το ηχειο που θα φτιαξουν θα κλανει κ.τ.λ , εφοσον εσεις οι ιδιοι δεν ξερετε απο θεωρια κατασκευης τετοιων ηχειων και πιστευετε οτι εαν δεν μετρηθουν τοτε το μονο κρητηριο αξιολογησης που απομενει σε αυτους που τα φτιαχνουν ειναι το αυτι , δεν ειναι μονο οι μετρησεις ( χρειαζονται και αυτες , το λεω για να μην παρεξηγηθω ) και σας το λεω σε περιπτωση που ξερετε αυτες και μονο αυτες ( δλδ τις μετρησεις ) και δεν ασχοληθηκατε παραπερα με θεωρια τετοιου ειδους ηχειων .
3 αυθαίρετα συμπεράσματα σε 1 πρόταση...πώς τα κατάφερες...προφανώς οι ανωτέρω γενικεύσεις είναι δικές σου αυθαίρετες νοητικές κατασκευές, γιατί αυτά τα λόγια ποτέ δεν ειπώθηκαν ούτε για το σύνολο των παθητικών ηχείων, ούτε για το σύνολο των κατασκευαστών, αλλά αφορούν αποκλειστικά το ηχείο δήθεν "αναφοράς" * που θεωρητικά θα φτιάχνανε 2-3 από εδώ με λίγες ως μέτριες γνώσεις (συγκριτικά με επιστήμονες του χώρου) , μηδέν τεχνικό εξοπλισμό αλλά μεγάλες φιλοδοξίες και πάντα σε σύγκριση με το ηχείο ενός άξιου επιστήμονα με επαρκείς πόρους....προφανώς δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς στο ρεαλιστικό επίπεδο του τί όντως ειπώθηκε...ούτως η άλλως, από οτι μας λες σε μεταγενέστερο μήνυμά σου, το ηχείο αναφοράς που θα έφτιαχνες είναι παθητικό δίδρομο...αυτό λέει πολλά...

*δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει ότι για κάτι τέτοιο μιλάμε εδώ

Last edited:

Reaction score
488
Δεν λεω αυθαίρεσεις , οταν εσυ μονο μετρησεις εισαι ικανος να κανεις , διοτι μονο μετρησεις εχουμε δει απο εσενα μεχρι τωρα , βεβαια αυτες εχουν να κανουν με τον χωρο , αλλα δεν πειραζει , μετρησεις ειναι και αυτες , α και κατι μοντουλες που εβαλες μεσα σε ενα κουτι , ενταξει εγινε ενα ατυχημα μετα αλλα τα λαθη ειναι ανθρωπινα , ευχομαι απο καρδιας να φτιαχτουν .
Και ναι , δεν ειπα οτι εχω φτιαξει ενα τετοιο ηχειο αναφορας , αλλα πιστευω οτι με τις γνωσεις που εχουν - εχουμε 2-3 ατομα εδω μεσα και την επιμονη κατι καλο σιγουρα μπορει να γινει , τωρα εαν θα ειναι αναφορας για σενα η οχι ποσως μας ενδιαφερει , αμα παιζει ομως αξιοπρεπεστατα τοτε θα εχουμε καταφερει τον στοχο μας , και δεν θα καυχιομαστε με κατι αλλο ετοιμο που εχουν φτιαξει καποιοι επιστημονες οπως κανεις εσυ , αλλα θα καυχιομαστε με κατι που εγινε απο εμας για εμας και αυτο εχει μεγαλη σημασια , προσπαθησε εσυ να το καταλαβεις Φιλε μου ! .

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.789
@3 αυθαίρετα συμπεράσματα σε 1 πρόταση...πώς τα κατάφερες...προφανώς οι ανωτέρω γενικεύσεις είναι δικές σου αυθαίρετες νοητικές κατασκευές, γιατί αυτά τα λόγια ποτέ δεν ειπώθηκαν ούτε για το σύνολο των παθητικών ηχείων, ούτε για το σύνολο των κατασκευαστών, αλλά αφορούν αποκλειστικά το ηχείο δήθεν "αναφοράς" * που θεωρητικά θα φτιάχνανε 2-3 από εδώ με λίγες ως μέτριες γνώσεις (συγκριτικά με επιστήμονες του χώρου) , μηδέν τεχνικό εξοπλισμό αλλά μεγάλες φιλοδοξίες και πάντα σε σύγκριση με το ηχείο ενός άξιου επιστήμονα με επαρκείς πόρους....προφανώς δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς στο ρεαλιστικό επίπεδο του τί όντως ειπώθηκε...ούτως η άλλως, από οτι μας λες σε μεταγενέστερο μήνυμά σου, το ηχείο αναφοράς που θα έφτιαχνες είναι παθητικό δίδρομο...αυτό λέει πολλά...

@Ετσι για να γινεται και λιγο κουβεντα, αν υποθεσουμε οτι υπαρχει καποιος που εχεις πολυ καλες θεωρητικες γνωσεις, και εχει ασχοληθει με την κατασκευη ηχειων οποτε εχει και την εμπειρια στο να αξιολογει μοναδες απο τους διαφορους κατασκευαστες, αλλα και τα υλικα που θα χρειαστει . Επισης να ειναι και κοντα του ενας πολυ καλος μηχανικος ηχου , μαστερας κ.λπ να τον κατευθεινει και αυτος με την δκη του εμπειρια δεν μπορει να υπαρξει κατι σε ηχειο αναφορας;;

Aλεξανδρε τωρα που εχει αρχισει να φλαταρει η συζητηση μην την πυρπολουμε . Σαφως και εχεις καποια δικια στα πιστευω σου [εν μερη δεν ειναι παραλογα] αλλα τουλαχιστον δες τι γραφω παραπανω τουλαχιστον εγω. Παντα φιλικα ας αφισουμε την κουβεντα να συνεχιστει!

Reaction score
1.789
Δημητρη ισχυει και για σενα. Δεξου[ το ειμαι υποχρεωμενος να σε ακουσω, αλλα οχι και να συμφωνισω!]

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts