Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Reaction score
2.482
Τελευταια ερώτηση (λεμε τώρα!)...

Ξέρει κανείς αν θα καταλάβαινα διαφορα μεταξυ PB12-PB13; Σημειωτέον έχω το Yamaha YST-SW515 Rainbow Power Princess Twilight Sparkle Edition, Γιατι κοιταω πολυ σοβαρα το PB12 και λεω μιας και θα τα σκασω που θα τα σκάσω, να πιεστω λιγο ακόμα να παρω το PB13,

Αλλα έχω το αγγελάκι απο την άλλη στον ώμο μου που μου λέει να πάρω το PB-2000 που θα είναι οπως και να είναι μια καλη αναβάθμιση. (Μετα βεβαια θα είμαι με το what if...)

Reaction score
2.482
Παντως απο το 515 θα δεις οποιο κ να παρεις
Καλα, προφανώς, αλλα ρωτάω αν τα +400 ευρω που κάνει το Pb13 απο το Pb12 έχουν νόημα, ιδια'ιτερα μετα τον "μηνα του μέλιτος" που όλες οι νεες αγορες σου φαινονται καταπληκτικες και μετα σιγα-σιγα τις συνηθιζεις και ζητας κάτι άλλο γιατι δεν πηρες εξ αρχη το καλύτερο

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.012
Δε νομίζω πως χρειάζεται να ξεφύγεις τόσο. Πάρε το 2000, κι αν τρώγεσαι αργότερα πάρε άλλο ένα.

Reaction score
8.076
Ο χώρος σου είναι μικρός ακόμη και για το SB2000. Με το PB2000 κάνεις την υπερβολή. Αναλογίσου τώρα πως θα παίξεις και με συνδυασμούς. Δηλ. το όποιο 2000 με το Yamaha. Στον μεγαλύτερο χώρο που ενδεχομένως πας, μπορείς να παίξεις με άλλο ένα 2000. Συν το Yamaha.

Αν βέβαια πας για PB12 ή 13, πες μου να σου πω που χαράσσουν ταμπέλες "O χώρος διατίθεται δια γάμους, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις"!!!

Υ.Γ.: περί ορέξεως κολοκυθόπιτσα βέβαια αλλά, παιδάκια έχεις. Μην το κάνεις σαν κάποιον dapost που τους έχει όλους μέσα στο σπίτι με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου :)...

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.561
Εγώ φταίω που παραμυθιάστηκα από τα ριβιους; :o Πλάκα κάνω, ότι γουστάρει ο καθείς.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
Ο χώρος σου είναι μικρός ακόμη και για το SB2000.
Εδω γελαμε!
Καλυτερα να δουλευει χωρις να ιδρωνει!

Reaction score
8.076
Εδω γελαμε!
Εγώ ομιλώ πάντα "κατά τας γραφάς" (SB~2500ft3 PB~>3000ft3). Αδελφέ Ευστάθιε, εσείς που διαθέτετε ντεντικέιτεντ χώρο ακροάσεων, δεν δικαιούστε να κάνετε προτάσεις εις υμάς τους οικογενειάρχες. Μας παρασύρετε. Και αν σκοπός σας είναι η εκδίωξή μας από τις οικίες μας, να είστε έτοιμος δια συγκατοικίσεις.

Καλυτερα να δουλευει χωρις να ιδρωνει!
Όχι πως έχεις άδικο...

Last edited:

Reaction score
2.482
Ακομα δεν έχω παραγγείλει, γιατι περιμένω να κάνω μια συνάντηση με τον κο. Καστρουνή να ακουσω κι απο εκει τις γνώμες του, γιατι θέλω και σε δευτερη φάση να αλλάξω και ηχεια. Όχι τώρα όμως.

Θα σας πω βασικα γιατι σκεφτομαι τα PB-12/13 και όχι το PB-2000.

1) Σκέφτομαι σοβαρά το σενάριο, να ΜΗΝ αγοράσω ενισχυτη καινουργιο, μιας και ο τρέχων (RX-V2500)μου μια χαρα είναι. Ο λόγος της αναβάθμισης θα ήταν η ευκολια με τα HMDI, Airplay, κλπ, αλλα και αυτα τα έχω ήδη με HDMI matrix και Apple TV. Και επειδη έχω το Logitech Harmony Ultimate, δεν υπαρχει πρόβλημα ότι είναι περισσότερες συσκευες να διαχειριστώ.

Το θέμα είναι ότι ο RX-V2500 δεν έχει EQ στο sub, οποτε ένα DSP θα με βοηθουσε να καλιμπραριστει σωστα. Οποτε υπαρχει το σενάριο που κοστολογικά είναι περίπου ίδιο. PB-2000/Yamaha RX-A2030 (που έχει subEQ και τις ευκολιες που θέλω) στα 1678€ από LSound(με τιμολογιο), ενώ το PB12 έχει 1343. Επίσης καπου τώρα λογικά η Yamaha θα ανακοινώσει ενδεχομένως νέα σειρα A1040?A2040/A3040 οπότε είναι λογικο να πέσουν οι τιμες στα προηγουμενα μοντέλα.

2) Η αλήθεια είναι ότι πρακτικά δεν προκειται να παιζω πολυ δυνατα στο σπίτι ταινίες, διοτι η συζυγος με πρήζει ότι είναι δυνατα και στο -30dB ο ενισχυτής, καθώς και ό γείτονας μας είναι τυφλος, που σημαίνει ότι έχει αυξημένη την αισθηση της ακοης! Σιγουρα καποια στιγμη θα τον βάλω και δυνατα, αλλα όχι πάντα. Αυτό όμως που ΝΟΜΙΖΩ (χωρίς βέβαια να ξέρω και για αυτο αμφιταλαντεύομαι) είναι πώς σε χαμηλότερες εντάσεις θα μπορέσω να νιωσω τον Γκοτζίλα να με πατάει με το PB12, ενω με το PB-2000 για να νιώσω το ιδιο θα έπρεπε να είναι πιο δυνατά.

3) Θέλω να πω στην κόρη μου να πάει κοντά στο subwoofer και μόλις απλώσει το χεράκι της να βάλει κάτι μέσα στα ports....ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΚ! βάζω το Armaggeddon την ώρα που σκάνε οι μετεωρίτες στην Νέα Υόρκη να σου πώ μετα κυρία μου! Πλησιάζεις ή δεν ξαναπλησιάζεις μετα στο subwoofer!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.012
1. Δε σκέφτεσαι σωστά, αφού με ένα Behringer παπαράκι μπορείς να έχεις πολύ ακριβή ισοστάθμιση με λιγότερα απο 200€.
Ή με ένα miniDSP παπαράκι με λιγότερα ακόμα.

2. Αν δεν παίζεις δυνατά, μπάσο δεν. Μπορείς να το τσιτώνεις απο το sub volume του AV amp, αλλά πάντα θα είναι ημίμετρο.

3. Γι' αυτό μάλιστα. Τράβα video.

Reaction score
228
Δυσκολη επιλογη.
Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα το pb-2000. Πιστευω θα σε καλύψει με το παραπάνω στο χώρο σου, ακόμα και για υψηλές εντάσεις.
Και αν πας αργότερα σε μεγαλύτερο παίρνεις άλλο. Και έχεις 2 που από ότι έχω διαβάσει και εδώ αλλά και αλλού είναι η βέλτιστη λύση (καλύτερη ομοιογένεια του μπάσου στο χώρο κτλ).
Αλλά όλα αυτά είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο. It's your call!

PS: Μιας και είσαι οικογενειάρχης βάλε στην εξίσωση και το μέγεθος του sub. Στο χώρο σου το Pb-2000 θα δείχνει τεράστιο, πόσο μάλλον το pb-12. Μην πάθει καμμιά νευρική κρίση η σύζυγος όχι τίποτα άλλο!;)

Reaction score
2.482
Καλα το θέμα του μεγέθους λύνεται εύκολα.Κοιτας να βάλεις το subwoofer το πρωι στο σπίτι όταν δουλευει και το καμουφλάρεις με ένα σεμεδάκι.

Παρεπιπτώντως σας ευχαριστώ όλους, διοτι με συμβουλεύετε και εγω δεν μπορώ να σας το ανταπωδώσω. Ελπίζω μελλοντικά να την επιστρεψω την χάρη.

Οποτε κατι τελευταίο (suurre!).Καταλαβαίνω το θέμα ογκου/χωρου/καταλληλότητας sub. Από θέμα ποιότητας του ήχου μεταξυ των 2, θα υπάρχει διαφορά που θα μπορουσα να αντιληφθώ;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.012
Δύσκολη η απάντηση σ' αυτό αφού δεν έχουμε ακούσει στον ίδιο χώρο ρυθμισμένα και τα δυο.
Υποθέτω πως κι αν υπάρχει διαφορά ποιότητας δεν θα είναι εύκολα αντιληπτή, αφου η κύρια διαφορά τους είναι στο output.
Αν ήθελες αυτό που θέλουμε εμείς οι ασυνάρτητοι, θα ήταν άλλη η απάντησή μου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Παρεπιπτώντως σας ευχαριστώ όλους, διοτι με συμβουλεύετε και εγω δεν μπορώ να σας το ανταπωδώσω. Ελπίζω μελλοντικά να την επιστρεψω την χάρη.

Οποτε κατι τελευταίο (suurre!).Καταλαβαίνω το θέμα ογκου/χωρου/καταλληλότητας sub. Από θέμα ποιότητας του ήχου μεταξυ των 2, θα υπάρχει διαφορά που θα μπορουσα να αντιληφθώ;
Και ναι και όχι.
Εντάξει για να ξεδιαλύνω το χρησμό της Πυθίας:
Η ανθρώπινη ακοή είναι σχετικά(ως πολύ) αναίσθητη στο θέμα παραμόρφωσης των χαμηλών συχνοτήτων.Παραμορφώσεις ακόμα και της τάξης του 30% δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές και αυτό συνήθως δεν είναι αντιληπτό σε ακρόασεις μικρής χρονικής διάρκειας αλλά κόπωση μετά από ώρα(κάπου το έχει και ο Bhutia επιστημονικότερα μα δε το βρίσκω)..
Αν έχει διαφορά το PB13 από τα υπόλοιπα;Ναι.
Είναι αυτή ακουστή σε μικρά δωμάτια;
Αμφιβάλω καθότι πρώτα θα τερματίσει το δωμάτιο ή ο χρήστης παρά τα εν λόγω sub.
Πολύ σημαντικότερο ρόλο θα παίξει μια σωστή τοποθέτηση και ισοστάθμιση παρά το PB13 σε σχέση με το PB2000 σε χώρο που το 13άρι είναι μεγάλο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Ακομα δεν έχω παραγγείλει, γιατι περιμένω να κάνω μια συνάντηση με τον κο. Καστρουνή να ακουσω κι απο εκει τις γνώμες του, γιατι θέλω και σε δευτερη φάση να αλλάξω και ηχεια. Όχι τώρα όμως.

Θα σας πω βασικα γιατι σκεφτομαι τα PB-12/13 και όχι το PB-2000.

1) Σκέφτομαι σοβαρά το σενάριο, να ΜΗΝ αγοράσω ενισχυτη καινουργιο, μιας και ο τρέχων (RX-V2500)μου μια χαρα είναι. Ο λόγος της αναβάθμισης θα ήταν η ευκολια με τα HMDI, Airplay, κλπ, αλλα και αυτα τα έχω ήδη με HDMI matrix και Apple TV. Και επειδη έχω το Logitech Harmony Ultimate, δεν υπαρχει πρόβλημα ότι είναι περισσότερες συσκευες να διαχειριστώ.

Το θέμα είναι ότι ο RX-V2500 δεν έχει EQ στο sub, οποτε ένα DSP θα με βοηθουσε να καλιμπραριστει σωστα. Οποτε υπαρχει το σενάριο που κοστολογικά είναι περίπου ίδιο. PB-2000/Yamaha RX-A2030 (που έχει subEQ και τις ευκολιες που θέλω) στα 1678€ από LSound(με τιμολογιο), ενώ το PB12 έχει 1343. Επίσης καπου τώρα λογικά η Yamaha θα ανακοινώσει ενδεχομένως νέα σειρα A1040?A2040/A3040 οπότε είναι λογικο να πέσουν οι τιμες στα προηγουμενα μοντέλα.

2) Η αλήθεια είναι ότι πρακτικά δεν προκειται να παιζω πολυ δυνατα στο σπίτι ταινίες, διοτι η συζυγος με πρήζει ότι είναι δυνατα και στο -30dB ο ενισχυτής, καθώς και ό γείτονας μας είναι τυφλος, που σημαίνει ότι έχει αυξημένη την αισθηση της ακοης! Σιγουρα καποια στιγμη θα τον βάλω και δυνατα, αλλα όχι πάντα. Αυτό όμως που ΝΟΜΙΖΩ (χωρίς βέβαια να ξέρω και για αυτο αμφιταλαντεύομαι) είναι πώς σε χαμηλότερες εντάσεις θα μπορέσω να νιωσω τον Γκοτζίλα να με πατάει με το PB12, ενω με το PB-2000 για να νιώσω το ιδιο θα έπρεπε να είναι πιο δυνατά.

3) Θέλω να πω στην κόρη μου να πάει κοντά στο subwoofer και μόλις απλώσει το χεράκι της να βάλει κάτι μέσα στα ports....ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΚ! βάζω το Armaggeddon την ώρα που σκάνε οι μετεωρίτες στην Νέα Υόρκη να σου πώ μετα κυρία μου! Πλησιάζεις ή δεν ξαναπλησιάζεις μετα στο subwoofer!
χαχαχαχα.....δεν παιζεσαι ρε πατερα.......πατηρ και γω βλεπεις σε νοιωθω ρε μπαγασα........
στο δια ταυτα τωρα.......χτυπα το ποιο μεγαλο ρε παλλικαρι αν μπορεις.........δεν θα χασεις ....ειναι καλλιτερη σειρα και θεωρω και καλλιτερα ηχητικα !!!!!!!!!!!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
Σωστα εμιλησε ο πατεραs.. του high end vlasis!!
Το μπασο ουδειs εμισησε!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.012
Πάρε ή κόψε μια κούτα με τις διαστάσεις του PB13, 57x52x69, και δες πού θα μπορούσες να το βάλεις χωρίς να κινδυνεύσεις να σ' το βάλει. :D

Reaction score
8.076
  1. Με μια γυψοσανίδα, διαχώρισε αυτό που βλέπει εκείνη και δως της το.
  2. Πάρε το υπόλοιπο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.328
Members
38.542
Νεότερο μέλος
flastex