Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ ?

Reaction score
1.147
Ωραιο θεμα... Το 'κουδουνισμα' του βραχιονα του sl1200 , που δεν εχω κατορθωσει να ακουσω ως κατοχος του εν λογω πλατω τι σημαινει?Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πολλων εδω σε σχεση με την συμπεριφορα αυτη του βραχιονα με ψαρωνει....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.542
Αφου ξέρεις τη standard απάντηση: "Δε θα έχεις αναλυτικό σύστημα". :D

Reaction score
3.967
Προσωπικά -χ@στήκατε, ξέρω- έχω αναφέρει σε συνακροάσεις με και δήθεν φίλους ότι δεν μπορώ να είμαι "αντικειμενικός" -λέμε τώρα- όταν ακούω κάποια μηχανάκια.
Όταν παίζω σε "ουδέτερο" γήπεδο, αντιλαμβάνομαι ορθότερα την αναπαραγωγή μουσικής.
Κάτι σαν το κρασί που ανέφερε ο Μάνος παραπάνω.
Γενικότερα υπάρχει πολύ νερό στο κρασί περι ορθού-αρεστού, ακόμη και σε συνθήκες ελεγχόμενες.

Θάλεγα ότι οι "εντυπώσεις" έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης όταν οι αναγιγνώσκοντες έχουν "εκτεθεί" ήδη ή θα "εκτεθούν" στο συγκεκριμένο άκουσμα ή γνωρίζουν -δέχονται ή απορρίπτουν- τα γούστα του γραφηά.

Επί της ουσίας καλά τα αυτιά, τα χαρτιά, τα γραφόμενα και τα ανάμεσα απο τις γραμμές παραλειπόμενα.
Ο καθένας μπορεί με βάση αυτά τα 4 στοιχεία να επιλέξει αυτό που γουστάρει, γνωρίζοντας πάνω-κάτω γιατί ακούγεται έτσι ένα σύστημα στο χώρο του.
Όσο περισσότερο δε σκύψει προς τα χαρτιά, τόσο ευκολότερα θα αποφύγει τα "ματζούνια" του χόμπι.

Reaction score
1.147
Παντως για να ειμαι δικαιος, επελεξα πριν 1 χρονο να αγορασω το sl1200 πεισμενος απο την γενικη πεποιθηση του forum οτι παιζει εξαιρετικα, κατι απολυτως σωστο.Η παρουσιαση που του εγινε καποτε απο τον ΗΧΟ, σε συγκριτικο, ηταν απολυτως αποπροσανατολιστικη και αδικη.

Y

Yiannis_B

Guest
.....
Βρίσκω προσωπικά αδιανόητη οποιαδήποτε εκτίμηση για συσκευές (δηλαδή μέσα αναπαραγωγής) εκφέρεται υπό όρους ηδονιστικής διέγερσης,πράξη η οποία αξίζει να επιφυλάσσεται αποκλειστικά για το ίδιο το μουσικό περιεχόμενο.
Το βίτσιο είναι συνώνυμο του καλλιτέχνη - και ο καλλιτέχνης συνώνυμο του φρικιού.

..εμένα π.χ. με αρέσουν τα εμπριμέ φουστανάκια...:rolleyes: ..μαζί με το περιεχόμενο.

Last edited by a moderator:

nima

Banned
Reaction score
618
Εγώ πάντως αν αγόραζα με βάση αυτά που έχουν γραφτεί εδώ μέσα θα έπρεπε να έχω στην κατοχή μου
la scala με class d ή grimm, mk2 με sas, mac, metric, dac
τα συμπεράσματα δικά σας..

Reaction score
1.844
Αν ο τίτλος ήταν:

Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ και να αγοράζουμε σύμφωνα με αυτές;

η σωστή απάντηση είναι:

- Όχι, μην είσαι μλκ! :roflmao:

Όμως έτσι όπως είναι τώρα:

Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ακουστικές αξιολογήσεις μελών που διαβάζουμε στα φόρουμ;

η σωστή απάντηση είναι:

- Και βέβαια τις λαμβάνουμε υπ' όψιν. Οι μισοί και περιπλέον είναι φίλοι μας, δεν είν' σωστό να τους γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. :rolleyes:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εγώ πάντως αν αγόραζα με βάση αυτά που έχουν γραφτεί εδώ μέσα θα έπρεπε να έχω στην κατοχή μου
la scala με class d ή grimm, mk2 με sas, mac, metric, dac
τα συμπεράσματα δικά σας..

Γιατί θα ήταν άσχημα να έχεις ενα τέτοιο σετάκι?

Εμείς οι παλαιότεροι θα είχαμε Magnepan με ενεργή πολυενίσχυση.
Πολύ θα ήθελα να τα έχω , αλλά δεν μπορώ οικονομικά.
Και πόσο καλύτεροι είναι οι ρηβγιούερς των περιοδικών?

Reaction score
2.248
Μήπως και τα περιοδικά του χώρου δεν κάνουν το ίδιο? Δεν έχουν και τις ακουστικές εκτιμήσεις/αξιολογήσεις μαζί με τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά τους για τα μέσα αναπαραγωγής?
Αυτοί οι επώνυμοι reviewers εκτίθενται στο αγοραστικό κοινό για τις ακουστικές τους εντυπώσεις και όχι για την διαδικασία μετρήσεών τους και τα μετρικά τους μηχανάκια, αφού αυτοί σαν επώνυμοι θα υπογράψουν το review και όχι τα μηχανάκια.

Αυτές οι ακουστικές αξιολογήσεις (επίσημες και ανεπίσημες από τα μέλη) αναδύονται μέσα από την ακουστική εμπειρία τους, καθώς και οι δύο για να την εκφράσουν οφείλουν να έχουν ακούσει πολλά και παρόμοια μέσα αναπαραγωγής.
Η ακουστική αξιολόγηση και των δύο (επίσημων και ανεπίσημων) δηλαδή, στην πραγματικότητα είναι συγκριτική αξιολόγηση και η βαρύτητά της εξαρτάτε από το μέγεθος της ακουστικής εμπειρίας τους.
Βάση αυτής μπορώ άνετα να εμπιστευτώ τα μέλη από εδώ που έχουν ακούσει μερικές δεκάδες ηχοσυστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και μπορούν να έχουν μία σφαιρική εικόνα του αντικειμένου (αναπαραγωγείς) περισσότερο από αυτούς που έχουν έχουν μία σφαιρική εικόνα περί μετρήσεων.

Όσο για τις μετρήσεις κτλ που για ορισμένους είναι ευαγγέλιο (και καλά κάνουν επειδή χρειάζεται μια σταθερά για την κάθε αξιολόγηση) πριν ανταπαντήσουν ας σκεφτούν εάν σε ένα χώρο που μετρά το ίδιο με έναν άλλον ακούμε ακριβώς το ίδιο με διαφορετικούς αναπαραγωγείς. :)

nima

Banned
Reaction score
618
Γιατί θα ήταν άσχημα να έχεις ενα τέτοιο σετάκι?

Εμείς οι παλαιότεροι θα είχαμε Magnepan με ενεργή πολυενίσχυση.
Πολύ θα ήθελα να τα έχω , αλλά δεν μπορώ οικονομικά.
Και πόσο καλύτεροι είναι οι ρηβγιούερς των περιοδικών?
Ευχαριστώ δεν θα πάρω, δώσαμε!
αλλού έχω γράψει ότι τα περιοδικά τα έχω μόνο για διάβασμα όχι μπούσουλα για αγορές.

Reaction score
2.248
Ωραιο θεμα... Το 'κουδουνισμα' του βραχιονα του sl1200 , που δεν εχω κατορθωσει να ακουσω ως κατοχος του εν λογω πλατω τι σημαινει?Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πολλων εδω σε σχεση με την συμπεριφορα αυτη του βραχιονα με ψαρωνει....
Σε συνθήκες αναπαραγωγής μουσικού περιεχομένου ενδιοδιαμόρφωσης θα ακούσεις συντονισμό και τις αρμονικές του?
Μέσα είναι και χρωματίζει με τον ιδιαίτερό του τρόπο το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα :)

Reaction score
766
οσοι δεν λαμβανουν υποψη τους καθολου γνωμες και εχουν μονο τα δικα τους κριτηρια, οχι μονο για μουσικες-μηχανηματα- ηχεια, αλλα και για καθε λογης θεμα ή αντικειμενο που κυκλοφορει στο πλανητη, κατ εμε, το οτι μπαινουν σε φορουμ τετοιου ειδους οπως αυτο εδω (δλδ με θεμα το audio-video και το οποιο φορουμ, βασικα εξυπηρετει τις ανταλλαγες αποψεων και γνωμες-εμπειριες), μαλλον πηγαζει απ την εμφυτη αναγκη του ανθρωπου περι μαζωξης-κοινωνικοτητας...

αν λοιπον δεν ενδιαφερουν οι γνωμες ΚΑΘΟΛΟΥ και η αναγκη να εισαι στο παρον ή αλλα φορουμ, πηγαζει απ την παραπανω "αναγκη", καλυτερα μπες σε κανα facebook, να σου περασει...

δεν λεω φυσικα, να πσωνιζομαστε ολοι μας βαση κριτηριων που εχουν αλλοι...εστιαζω σε αυτους, που γνωμες απο εμπειρα ατομα και καταξιωμενα στο χωρο σε καποιους τομεις, τις γραφουν στα π@παρια τους...μπορει αυτα τα (καταξιωμενα) ατομα, να ειναι μετρημενα στα δακτυλα του ενος χεριου...εμμμ εκει μπαινει η ευφυια του "κοινου νου" ολων μας, να καταλαβουμε, αν μπορουμε, ποιος πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες...και στη συνεχεια κανοντας ακροασεις, διαβαζοντας και ακουγοντας και γνωμες, πας ή δε πας για αγορες...

ετσι νομιζω τουλαχιστον...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
αν λοιπον δεν ενδιαφερουν οι γνωμες ΚΑΘΟΛΟΥ και η αναγκη να εισαι στο παρον ή αλλα φορουμ, πηγαζει απ την παραπανω "αναγκη", καλυτερα μπες σε κανα facebook, να σου περασει...

Πολύ σωστό σε βρίσκω !

Reaction score
766
δε ξερω...μια γνωμη ειπα, αλλα νομιζω οτι απλα πραματα ειναι...

φυσικα, δε θελω-περιμενω-υποχρεωνω κανενα να τη λαβει υποψη του:):D

Reaction score
1.147
Σε συνθήκες αναπαραγωγής μουσικού περιεχομένου ενδιοδιαμόρφωσης θα ακούσεις συντονισμό και τις αρμονικές του?
Μέσα είναι και χρωματίζει με τον ιδιαίτερό του τρόπο το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα :)
Καντο λιανα...η κοινως, δεν καταλαβα τι λες.

Reaction score
1.147
Για ακουστικες εκτιμησεις μιλαμε νομιζω εδω, υποκειμενικες η οπως τις χαρακτηριζει καθε ακροατης.Οταν το ιδιαιτερο ακουσμα ενος βραχιονα επι παραδειγματι χαρακτηριζεται ως κουδουνισμα, ο αδαης περι την ιδιοσυχνοτητα του ,περιμενει κουδουνισμα, οταν δεν το ακουει νομιζει ειτε οτι ειναι κουφος(παιζει) ειτε οτι εμφατικες περιγραφες που δεν ειναι ευκρινως ακουστες γινονται προς χαριν εντυπωσιασμου.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508