Βελτιωσεις χωρου -μετρησεις

Reaction score
6.598
σημερα ξεκινησα δειλα δειλα τις πρωτες μετρησεις με το REW και το usb 1dsp mic(δικαναλη μετρηση)

met n4.jpg

δεν εβγαλα δεξια το παραθυρο τελοσπαντων, κατοπιν πολλων ταυτοσιμων επαναληπτικων μετρησεων κρατησα αυτες τις 2 η πρασινη ειναι με καθετο μικ και η κοκκινη με οριζοντιο..

συμβουλες τι πρεπει να κανω με bass traps η διαχυτες ειμαι ολος αυτια..(θα δουμε και μετα με dsp κλπ αφου εξαντληθουν τα προαναφερομενα), πληροφοριακα μετρησα και με ενα αλλο ζευγος ηχεια και οι μετρησεις ηταν παραπλησιες οποτε οτι προκειται να γινει ως παρεμβασεις στο χωρο δε θα επηρεασει φανταζομαι μελλοντικες
αλλαγες σε ηχεια ...

ο χωρος ειναι ορθωγωνιος 4,5 χ 8,0 και παιζω στον μισο δηλ 4,5 χ 4.00
Χωρίς τίτλο.png

τα μαυρα ειναι ηχεια μπροστα πισω και σαμπ ,καφε τραπεζι καναπες,απεναντι ,χαμηλο ρακ 35 εκ(απο επανω οθονη που τρεχει σε ολο τον τοιχο)
πισω πανω απο τον καναπε με κιτρινο ως καδρο ενα bass trap 60X110x10(5cm πετροβαμβακα 50 πικν) ομοιως και γωνια με κιτρινο 20χ120χ 10 εκατ πετροβ με επισης κενο πισω....

χωροι για επεμβασεις που μενουν
α)ταβανι
β)κατω απο την οθονη και πισω απο το ρακ (60 εκΧ 300 εκατ)
γ)διπλα στο ενα ηχειο (κολωνα 95 εκατ χ 250 εκ)

Attachments

Reaction score
7.891
Πριν έκανα οτιδήποτε άλλο, θα μετακινούσα το sub. Θα το δοκίμαζα αριστερά του καναπέ όπως καθόμαστε.

Reaction score
6.598
το σαμπ ειναι εκτος μετρησης , αν και μπορει να γινει αυτο αλλα στην δεξια πλευρα .. θα βγαλω και μετρηση με αυτο αυριο .
στα υποψην ο ενισχυτης ειναι απο τους πρωτους dsp της yamaha χωρις eq ρυθμισεις (για την ωρα ειμαι προς αναζητηση..)

Reaction score
6.598
sub.png

σκετο σαμπ , volume sub στην μεση φιλτραρισμα τερμα κατω στους 50 ενταση ενισχυτη στο παρατεταρτο , τρομαξα η αληθεια ειναι..με βαζει σε σκεψεις αν θελω και δευτερο...:D:D με τοσο χαμηλη ενταση ενισχυτη να κανει τετοια:D:D
ειναι εμφανες no smoothing φυσικα εδω.

Reaction score
6.598
τυχαια την εβαλα , θα την κατεβασω εννοειται το σοκ μου ουσιαστικα σας εβαλα που δεν το περιμενα με τοσο χαμηλη ενταση του av ενισχυτη..

Reaction score
239
καλησπέρα Σωκράτη,
στο REW τι μικρόφωνο χρησιμοποιείς? το κροσόβερ που το έχεις?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
μετα βαλε cross 80 hz και μετρα τα ολα μαζι
και μια μονο τα main χωρις cross ενα-ενα και μετα μαζι

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
ολα αυτα αφου πρωτα ρυθμισεις την ενταση να ειναι ιδια στο sub και στα main

Reaction score
6.598
4plh.jpg

1)μαυρη μονο του μεχρι 120hz
2)μωβ ολα μαζι με 80 hz
3)πετρολ ολα με 65 hz
4)κιτρινη ολα με 50 hz

αλλες μετρησεις αλλη μερα λογω παντοφλας :D

Reaction score
6.598
ξεκινωντας απο τις χαμηλες συχνοτητες η πλεον ενοχλητικη κορυφωση ειναι αυτη απο 30- 50 hz , και αλλη μια 70-90 hz

μπορει να γινει κατι με κατασκευη bass traps? τι διαστασεις και τι πυκνοτητες? μπορει να χρησιμοποιηθει η οθονη ως bass trap? ειναι ηδη κατασκευασμενη απο mdf 10 mm κολλητα στον τοιχο 1,50 χ 2,50 μ.

Reaction score
6.598
θα γινει και αυτο αλλα θελω να εξαντλησω εαν και οσο ειναι εφικτο την επεμβαση στο χωρο και μετα με τα eq (το mini dsp μεχρι ποσα dp μπορει να μαζεψει?)
η χρηση των eq (στις χαμηλες ) μπορει να ειναι οσο θελουμε? η εχει καποιους περιορισμους? κοβωντας πολυ χαλαμε κατι αλλο?
με την φαση τι παιζει πρεπει κατι να προσεξω? η μονο φασματικα κοβωντας οτι βλεπουμε αρκει?

Reaction score
2.566
...με 2 λόγια....δύσκολα τα πράγματα με βάση τον χώρο σου και τα περιθώρια που υπάρχουν...η αίσθησή μου είναι ότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια για εύκολη κατασκευαστικά αντιμετώπιση των προβλημάτων χαμηλά...

Reaction score
7.891
Εμφανίστηκε κι ο ep4nder. Και τι κέρδισες που τον αναζητούσες; Σου έκανε την καρδιά περιβόλι. Speak of the devil and the devil is here. Τι τον ανακατεύεις; Γιατί τον μνημονεύεις; Γιατί; Γιατί; Γιατί;:(

Reaction score
6.598
:D, επειδη μου εκανε σε αλλο νημα ενα ολοκληρο σεμιναριο περι πυκνωτητων , μοιρων προσκρουσης και απορροφησεων ,και ειπα να τον ξαναρωτησω που εχω κατι να δειξω ,ενταξυ η ευκολη λυση ειναι η ψηφιακη ισοσταθμιση, οι κορυφωσεις στις συγκεκριμενες συχνοτητες που ειναι περι τα 10 db , κοβωνται με καποιες κατασκευες ?
να στα βαλω σε μια ζυγαρια 1) μπορω να αξιοποιησω ταβανι,οθονη και την κολωνα
2)να παιξω με bass traps και επικουρικα με eq
3)να παιξω μονο με eq (αυτο εχει τα αρνητικα του? ) στα στουντιο γιατι παιζουν με bass traps-διαχυτες? και δεν πλακονοται στα eq να τελιωνουν?

παρακαλω φερε μου καποια απλα παραδειγματα για να ξερω τουλαχιστον τους λογους αποτυχιας .

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.880
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis