Βελτιωσεις χωρου -μετρησεις

Reaction score
2.566
3. OXI
2. Nαι αλλά πού θα τις βάλεις? Άλλη απόδοση έχει η σωστή απορρόφηση στις γωνίες, άλλη σε έναν μόνο τοίχο όπου να ναι...εν πάση περιπτώση δοκίμασε,δεν είναι και ακριβό να φτιάξεις...με μεγάλο πάχος και προσπάθησε να πιάνεις συμβολή 2 τοίχων, δηλαδή πάτωμα-τοίχο (πχ όλο το μηκος χαμηλά πίσω από τον καναπέ στον πίσω τοίχο και κάτω από την οθόνη στον μπροστά), τοίχο - ταβάνι διαγωνίως (αν το παλεύεις αισθητικά), φτιάξει σοβαρή superchunk (min 60 εκ. πρόσοψη) στη γωνία που έχεις βάλει αυτό που δεν κάνει τίποτα επειδή είναι μικρό, φτιάξε και 2η ίδια στη γωνία πίσω από το αριστερό ηχείο, βάλε και 2 παχιά πάνελ 20 εκ. στις πρώτες ανακλάσεις στο ταβάνι και ας ελπίσουμε... Αφού δεν παίζουν γωνίες και αφού η κατασκευή ή αγορά των καταλληλότερων για τον χώρο σου απορροφητών μεμβράνης είναι δύσκολη ή ακριβότερη, αν δεν είσαι διατεθημένος για τέτοια έκταση παρέμβασης, το χαμηλό δεν το φέρνεις...και πάλι δύσκολο είναι δηλαδή...
1. Ισχύει ότι έχω γράψει σε άλλο νήμα, να ξέρεις πως έχεις μία απόλυτα φυσιολογική μέτρηση για τον χώρο σου...

Και θα βλέπεις τί γίνεται χαμηλά κυρίως με το διάγραμμα waterfall, όχι μόνο συχνοτικά...

Last edited:

Reaction score
6.598
για πειτε με ρε λεβεντες ,γιατι εγω δεν εχω καταλαβει τι βλεπετε και γελατε και τι προτεινετε ως λυση ?

Y

Yiannis_B

Guest
για πειτε με ρε λεβεντες ,γιατι εγω δεν εχω καταλαβει τι βλεπετε και γελατε και τι προτεινετε ως λυση ?
Το σχόλιο ήταν μια μικρή χουμοριστική παρέμβαση για να αυξήσεις τον χρόνο (βάθος) στα waterfall graphs, να δούμε πως σβήνει το κύμα (αντί για 300 ms, κάτι στο 0.6 - 0.8 sec θα ήταν αρκετό).

http://www.gikacoustics.com/understanding-decay-times/

http://en.wikipedia.org/wiki/Reverberation

Όσο για προτάσεις βελτίωσης (αλλά και ανάγνωσης των γραφημάτων), ο Άλεξ γνωρίζει σίγουρα πολύ περισσότερα.

edit- είδες? μπήκε κατευθείαν στο ψητό...:whistling:

Last edited by a moderator:

Reaction score
6.598
αυριο θα το φτιαξω αλλα να φορας γυαλια ομως ετσι? πατησα στις default ρυθμισεις , αν και νομιζω απο τις παρουσες ενδειξεις ενας εμπειρος ξερει τη συνεχεια.. να αναστραφει μαλλον απιθανο.. καληνυχτα. σας κυριοι

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Με την προϋπόθεση ότι οι μετρήσεις έχουν γίνει σωστά και πριν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για μοίρες πρόσκρουσης μπασοπαγίδες κτλ, θα πρέπει αρχικά να πειραματιστής με την επανατοποθέτηση των main ηχείων και μετά να προσθέσεις το sub.

EQ θα χρειαστείς σίγουρα είτε βάλεις μπασοπαγίδες είτε όχι.

Καλή αρχή Σωκράτη.

Reaction score
6.598
μικροαλλαγες στην τοποθετηση , οπως και δευτερη επιλογη ηχειων βασεως εφεραν περιπου τα ιδια αποτελεσματα δειχνοντας την γενικη εικονα του πως αντιδρα ο χωρος , λεπτομερεστερες με τα νεα ηχεια που προκειται να παρω,
για την ωρα αυτο το χρωσταω απο χθες.

waterfall sub 500ms.jpg

Reaction score
6.598
ο πατος του βαρελιου , cross στα 50 hz

sub 1200 ms.jpg

στα 80 hz
sub 1200 ms 80 hz.jpg

στα 150 hz
sub 1200 ms 150 hz.jpg

spectrogram στα 80 hz

sub  80 hz spectrocam.jpg

Reaction score
6.598
να τονισω οτι το σαμπ θα συμμετεχει μονο κινηματογραφικα για την ωρα το εχω στα 50hz (ρυθμιση με το αυτι :D, πριν παρω το μικ, πραγμα που επιβεβαιωθηκε) νεωτερα οταν με το καλο θα εχω ξεμπερδεψει με ηχεια-av.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
βαλτο στα 80hz και παιξε με την θεση του μεχρι να παρεις την καλυτερη καμπυλη απο τα 50 και πανω .
η κορυφωση στα 45 πεφτει με ενα eq και την κορυφωση στα 20 κατι θα την αφηνα οπως ειναι .

Reaction score
6.598
την 20αρα δεν την αγγιζω με τιποτε !!! ασε που και να ηθελα δεν ξερω αν γινεται με bass traps οσο διαβαζω τοσο βλεπω τα ,μεγεθη, κατσε να τσιμπησω τα main ηχεια και μιλαμε παλι.

Reaction score
2.566
... θα πρέπει αρχικά να πειραματιστής με την επανατοποθέτηση των main ηχείων και μετά να προσθέσεις το sub.
Δυστυχώς ο χώρος του, η σταθερή οθόνη και η ελάχιστα τροποποιήσιμη θέση ακρόασης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στη θέση ηχείων και άρα στην απόδοση χαμηλά...οπότε...

Reaction score
6.598
http://www.avsforum.com/forum/19-de...struction/568891-bass-traps-use-membrane.html

αναφερονται για κοντρα πλακε αν δεν κανω λαθος.

με τα ανω των 10mm bass traps εχω θεμα , τι ειναι προτιμοτερο 5mm + 5 κενο? η 10 κολλητα? και τι πυκνοτητα?

ερωτηση η οθονη(εχω κολλησει εγω εκει:D) με το10mm mdf που εχει τωρα μπορει να τιουναριστει στα 45 hz?

τα ρισκα τα περνω εγω γνωριζοντας τις πιθανοτητες αποτυχιας ,αν πετυχει θα εκμεταλευτω μια μεγαλη επιφανεια,αν βγαινει στο χαρτι και καθεται αισθητικα θα το προσπαθησω..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis