ηχεία επιεικώς απαράδεκτα

nima

Banned
Reaction score
618
Ελπίζω ως την 5η σελίδα να μάθουμε κάνα στοιχείο και να δούμε καμιά φώτο για να ξέρουμε γιατί μιλάμε εκτός κι αν η εκτίμηση μας πλέον για μια συσκευή έχει φτάσει σε τόσο προχωρημένο επίπεδο που αρκεί μια φράση π.χ. mosfet ενισχυτής για να μιλάμε.

nima

Banned
Reaction score
618
Ρε παιδιά εξ' αποστάσεως δεν γίνεται εκτίμηση απόδοσης συστήματος, είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο που είναι ρίσκο να πούμε πως παίζει ένα σύστημα, εξάλλου όλες οι συσκευές diy είναι, απλά κάποιες γράφουν μάρκα και μοντέλο και πωλούνται "επίσημα", με το "μάτι" μόνο εκτίμηση ταιριάσματος συσκευών μπορεί να γίνει αν τις γνωρίζουμε και με ρίσκο κι αυτή.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Ζυγός έ?
Σίγουρα τρώγεσαι με τα ρουχαλάκια σου και συ!:focus:
Η ερευνητική σου προσπάθεια μπορεί να μην οδηγεί στην αλήθεια,δεν παύει όμως να είναι ηράκλεια,σε βαθμό που θα μετέτρεπε το προσωνύμιό σου από ΄΄George Parrot΄΄ σε ...΄΄Hercule Parrot΄΄ (παραπέμποντας στο γνωστό Hercule Poirot,ήρωα της Agatha Christie:sneaky:)

http://www.avsite.gr/forum/threads/Ε-κλαίγοντας-album.136831/#post-1841789

Reaction score
153
Eνοειται πως υπαρχουν DIY μαπα,οπως υπαρχουν και ετοιμα ηχεια μαπα..
Πολλες φορες νομιζω ειναι ο συνδιασμος..
θα αναφερω ενα παραδειγματα διοτι δεν με νοιαζει και θεωρο οτι οταν ενα μαγαζι σου προτεινει κατι για καλο και ειναι μαπα αξιζει κραξιμο.
Σε ενα μαγαζι της αλυσιδας orpheusaudio ειχα παει να ακουσω ενα συστημα με ATC scm 50 o τυπος ηταν παντελως ασχετος, μου βαζει τα ηχεια να τα ακουσω με εναν 'καλο ενισχυτη'
60watt ολοκληρωμενο o οποιος εκανε 6.000 ευρω.
Ενοειται πως απλα δεν επαιζε τιποτα και οταν του λεω να το δυναμωσει λιγο(ητανε στο 4-5)
μου λεει πως μπορει να καει αμα το δυναμωσουμε και αλλο!!!
Και η κορυφαια ατακα του ητανε "αμα θες να ακους πιο δυνατα παρε PA συστημα"
Και οτι δεν ξερω απο ηχο αμα δεν μου αρεσει αυτο που ακουω.
Του λεω οτι ειναι ασχετος διοτι μου βαζει ηχειο που εχει rating 350watt και 85db sensitivity με ενα ενυσχητακι 60watt και πρεπει να μου αρεσει και φευγω.

Φαντασου λοιπον να εχεις δωσει 5+6 χιλιαρικα + κανα γαματο καλωδιο που θα σου πουλησει ο "guru"
και να εχεις μια πατατα στο σαλονι σου προσπαθωντας να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι καλο.

Στο DIY ειναι αλλιως τα πραγματα γιατι τα λεφτα ειναι αλλα + οτι στο DIY ο σκοπος δεν ειναι παντα να φτιαξεις το καλυτερο αλλα να απολαυσεις την πορεια + να φτιαξεις κατι που σου αρεσει εσενα.

Ακουσα σχετικα προσφατα 1 DIY συστημα που τα ηχεια να ειχαν σε υλικα αντε κανα 1500€
και παιζανε φανταστικα οχι το γουστο μου 100% αλλα ηχος με ιδιετερες αξιες.
βαιβαια ο τυπος ηξερε τι εκανε αλλα ειμαι σιγουρος πριν απο 10 χρονια οταν ξεκινησε δεν ηξερε τι ειναι πυκνωτης.

Το DIY ειναι διαρκης εξελιξη.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Eνοειται πως υπαρχουν DIY μαπα,οπως υπαρχουν και ετοιμα ηχεια μαπα..
Πολλες φορες νομιζω ειναι ο συνδιασμος..
θα αναφερω ενα παραδειγματα διοτι δεν με νοιαζει και θεωρο οτι οταν ενα μαγαζι σου προτεινει κατι για καλο και ειναι μαπα αξιζει κραξιμο.
Σε ενα μαγαζι της αλυσιδας orpheusaudio ειχα παει να ακουσω ενα συστημα με ATC scm 50 o τυπος ηταν παντελως ασχετος, μου βαζει τα ηχεια να τα ακουσω με εναν 'καλο ενισχυτη'
60watt ολοκληρωμενο o οποιος εκανε 6.000 ευρω.
Ενοειται πως απλα δεν επαιζε τιποτα και οταν του λεω να το δυναμωσει λιγο(ητανε στο 4-5)
μου λεει πως μπορει να καει αμα το δυναμωσουμε και αλλο!!!
Και η κορυφαια ατακα του ητανε "αμα θες να ακους πιο δυνατα παρε PA συστημα"
Και οτι δεν ξερω απο ηχο αμα δεν μου αρεσει αυτο που ακουω.
Του λεω οτι ειναι ασχετος διοτι μου βαζει ηχειο που εχει rating 350watt και 85db sensitivity με ενα ενυσχητακι 60watt και πρεπει να μου αρεσει και φευγω.

Φαντασου λοιπον να εχεις δωσει 5+6 χιλιαρικα + κανα γαματο καλωδιο που θα σου πουλησει ο "guru"
και να εχεις μια πατατα στο σαλονι σου προσπαθωντας να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι καλο.

Στο DIY ειναι αλλιως τα πραγματα γιατι τα λεφτα ειναι αλλα + οτι στο DIY ο σκοπος δεν ειναι παντα να φτιαξεις το καλυτερο αλλα να απολαυσεις την πορεια + να φτιαξεις κατι που σου αρεσει εσενα.

Ακουσα σχετικα προσφατα 1 DIY συστημα που τα ηχεια να ειχαν σε υλικα αντε κανα 1500€
και παιζανε φανταστικα οχι το γουστο μου 100% αλλα ηχος με ιδιετερες αξιες.
βαιβαια ο τυπος ηξερε τι εκανε αλλα ειμαι σιγουρος πριν απο 10 χρονια οταν ξεκινησε δεν ηξερε τι ειναι πυκνωτης.

Το DIY ειναι διαρκης εξελιξη.
Κυκλοφορουν κατι μονομπλοκια 6watt στο καναλι μουρλια......τετοια επρεπε να του πεις να σου βαλλει......στον αερα θα τα πηγαινε τα -ΕΥΚΟΛΑ-ATC ρε παιδι μου!!!!!!!!

Δυστυχως ισχυουν αυτα που λες και τα εχω συναντησει και εγω σε χωρους ακροασεων σουπερ-ντουπερ αντιπροσωπων η καταστηματων......επειδη του ειχε μεινει ενας μεταχειρισμενος 2χ60 Audio Research προσπαθουσε να ταισει τα 800 Νautilus......του ελεγα να δυναμωσει λιγο(τον πειραζα εννοειται )και βαριακουγε ο καλος μου .....μου ειχαν γινει μετα απο λιγο και τα νευρα κροσια που προσπαθουσε να με πεισει οτι ειναι ιδανικα αυτα τα watts γιαυτο το ηχειο και καποια στιγμη απο την μανουρα μου τον ρωτησα....τι ωρα περιπου θα παιξουν τα μπασα του ηχειου να ξαναπερασω?μουτρωσε και καλα αυτος λες και δεν καταλαβαινε τι εννουσα και μου ειπε το απιστευτο κουλο.....τετοιου τυπου ηχεια δεν πρεπει να βγαινουν στην αγορα γιατι ειναι δυσκολοδηγητα φορτια και με αυτον τον τροπο δεν γινεται να παιξουν μουσικη......ηθελα να πω την αληθεια να του ριξω κανα δυο μαπες του παπαρα που υποτιμουσε με αυτον τον τροπο την νοημοσυνη μου απλα του ειπαν να πουλησει τον ενισχυτη και αυτο προσπαθουσε να κανει......εστω μια ζεστη επρεπε να του την εριχνα....τωρα που τα ξανασκεφτομαι!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Θα ήταν και αρωματική....:D :roflmao:
δεν ενδρεπεσαι ρε?
το μπουκετο ειναι καλλιτερο σε τετοιες περιπτωσεις.....βαζεις μυαλο και δεν το ξεχνας με τιποτις......

Reaction score
8.905
δεν πιστεύω να λες και εσύ (υπερβολές) στους "πελάτες" σου... :rolleyes:

όταν πουλάς δόντια....:p :laugh:

ΥΓ. για κανονίστε με τον άλλον.... να σας κάνουμε καμιά έφοδο κάτω...:drinks:

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
δεν πιστεύω να λες και εσύ (υπερβολές) στους "πελάτες" σου... :rolleyes:

όταν πουλάς δόντια....:p :laugh:

ΥΓ. για κανονίστε με τον άλλον.... να σας κάνουμε καμιά έφοδο κάτω...:drinks:
δεν γινεται ρε συ να του λεω οτι θα του τα φτιαξω χρυσα και να του τα κανω ασημι......δεν θα φαινεται καλα το βραδυ και θα εκτεθω καλη μου......ενω αμα γυαλιζουν τα χρυσα ολο θα χαμογελαει το πελατακι!!!!!!:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop