Άτιμο πράγμα ο ρομαντισμός!!! (Παρουσίαση)

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Αγαπητοι φιλοι,
Οπως εχω γραψει και σε προγενέστερα ποστ, μετα απο απουσια καποιου χρονικου διαστηματος απο το Hi-Fi, αρχισα να ασχολουμαι παλι το 2012.

Κατα βαση λοιπον ακουω τη μουσικη μου απο ενα MacBook Air το οποιο ειναι συνδεδεμενο σε ενα usb ντακακι και απο εκει στον ενισχυτη με τα ηχεια. Χωρις να θελω να πλατιάσω για το πως και το γιατι, ειμαι "οπαδος" αυτου του τροπου αναπαραγωγης μουσικης και αυτο δε νομιζω οτι θα αλλαξει.

Στις αρχες της περασμενης ανοιξης λοιπον, ενα αισθημα ρομαντισμου ηρθε και στεριωσε μεσα μου, ηθελα να ξαναπαιξω με πικαπ. Οχι γιατι θα ακουγα καλυτερα αλλα γιατι ηθελα να επαναφερω στο μυαλο μου αναμνησεις απο τα εφηβικα μου χρονια. Να πιασω το βινυλιο, να μυρισω το χαρτι του εσωφυλλου, να χαζεψω το εξωφυλλο, να πιασω το βουρτσακι και να καθαρισω τη κεφαλη κ.ο.κ.
Ετσι λοιπον βρηκα ενα Linn Axis σε αψογη κατασταση και αρχισα να παιζω παλι δισκους, οχι καθημερινα, ετσι αραιά και που, ισα για να κραταω της αναμνησεις ζωντανες, καποιες Κυριακες, καποια βράδια αργα τη νυχτα κλπ.

Ο ρομαντισμος ομως ειναι ατιμο πραγμα, νά'μαι λοιπον εδω 5 μηνες μετα την επανοδο μου στο πικαπ και κραταω στην αγκαλια μου το καινουργιο μου πικαπ.

ΥΓ: Λογω έλλειψης χρονου η παρουσιαση θα γινει με δοσεις αλλα ακολουθουν καποιες φωτο απο το ξεπακεταρισμα, μπορειτε να μαντεψετε τι ειναι?

2014-06-19 14.14.04.jpg

2014-06-19 14.16.10.jpg

Reaction score
325
Gz! από μένα . Και εγώ έχω άπειρη μουσική ψηφιακή αλλά όταν πω ότι θα κάτσω να ακούσω μουσική το κάνω μόνο από βινύλιο. Για κάποιο λόγο η μουσική από το βυνίλιο μου ακούγεται κλάσεις ανώτερη από τα ψηφιακά..
Ποιο πικάπ πήρες και τι μουσική του βάζεις?

Reaction score
7.905
Το βραβείο στον Γιαννο, κερδίζει πρόσκληση, όταν στηθεί το πικαπ σωστά να περάσει να το ακροαστεί ;-)
Θα περάσω να το ακροαστώ με στηθοσκόπιο. Να γίνει σωστή δουλειά. Θα του πάρω και το ζάχαρο να δω τις δευτερεύουσες αρμονικές, καθώς και τον κορεσμό του οξυγόνου να δω τη λεπτομέρεια ψηλά :p.

Ξέχασα τα "με γειές" και τα "καλορίζικα". Με γειές και καλορίζικα :drinks:!!!

Reaction score
14.729
ηχεια αγγλικα πικαπ αγγλικο...εχεις ωραιο γουστο βλεπω..μπραβο σου..

Reaction score
14.729
Θα περάσω να το ακροαστώ με στηθοσκόπιο. Να γίνει σωστή δουλειά. Θα του πάρω και το ζάχαρο να δω τις δευτερεύουσες αρμονικές, καθώς και τον κορεσμό του οξυγόνου να δω τη λεπτομέρεια ψηλά :p.

Ξέχασα τα "με γειές" και τα "καλορίζικα". Με γειές και καλορίζικα :drinks:!!!
κριβε λογια Γιαννο παλι λαθος το εγραψα..:D

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
ηχεια αγγλικα πικαπ αγγλικο...εχεις ωραιο γουστο βλεπω..μπραβο σου..
Δεν ξερεις και το αλλο.
Και οι τρεις ενισχυτες που παιζω αγγλικοι ειναι (Croft Phono Integrated, Rega Brio-R, Nad 3020):dance2:

Ελπιζω μετα απο αυτη τη παρουσιαση του πικαπ να αξιωθω να κανω και παρουσιαση ολου του συστηματος στην αντιστοιχη ενοτητα.

Reaction score
14.729
Δεν ξερεις και το αλλο.
Και οι τρεις ενισχυτες που παιζω αγγλικοι ειναι (Croft Phono Integrated, Rega Brio-R, Nad 3020):dance2:

Ελπιζω μετα απο αυτη τη παρουσιαση του πικαπ να αξιωθω να κανω και παρουσιαση ολου του συστηματος στην αντιστοιχη ενοτητα.
με ποιον απο τους 3 παιζουν καλυτερα τα ηχεια σου? με λαμπες τα δοκιμασες?

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
με ποιον απο τους 3 παιζουν καλυτερα τα ηχεια σου? με λαμπες τα δοκιμασες?
Ο Croft έχει λαμπατο line προενισχυτή και phonostage και mosfet τελικό στάδιο.
Ο Rega είναι πλήρως solid state όπως και ο Nad.
Με κάθε έναν από αυτούς τους ενισχυτές το άκουσμα είναι τελείως διαφορετικό.
Το περισσότερο χρόνο ακούω με τον Rega.
Για ένα φεγγάρι έπαιζα και με έναν Burmester Rondo ολοκληρωμένο.
Στην παρουσίαση του συστήματος θα έχω πολλά να γράψω μου φαίνεται...

Reaction score
14.729
ειμαι σε αναμονη..σε ευχαριστω για τις απαντησεις να εισαι καλα και να τα απολαμβανεις τα εργαλεια σου...και παλι :hi:

Reaction score
1.659
Ρε σύ δεν είναι πικάπ....στριφογυριστήρ είναι!
Καλοάκουστο πάντα με υγεία Άρη μου!!
Και εγώ την ίδια αρρώστια του ρομαντισμού έχω κολλήσει εδώ και τέσσερα χρόνια μετά απο διάλλειμα 22 χρόνων! Και εγώ παρ'όλο που έχω μεγάλη ψηφιακή συλλογή, μόνο απο το βινύλιο ευχαριστιέμαι να ακούω και ξέρεις γιατί? Γιατί ένα ψηφιακό κομμάτι ποτέ δεν κάθομαι να το απολαύσω ολόκληρο, με μεγάλη ευκολία πάς στο επόμενο. Το βινύλιο όμως όταν θα το βάλεις θα κάτσεις και θα ακούσεις όλη την πλευρά του δίσκου...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster