Σε ποιο ύψος από το πάτωμα ξεκινάει η οθόνη προβολής σας;;

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Καλημεριζω το φορουμ!

Εδω θα ηθελα να γραψει ο καθενας σε ποιο υψος ξεκιναει η οθονη προβολης του καθως αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι πως αλλαζει παρα πολυ η αισθηση που παιρνεις απλα και μονο χαμηλωνοντας την. Οτι και αν εκανα οσες ρυθμισεις σε ηχο και εικονα δεν ειχα την ιδια απολαυση απο το αποτελεσμα εν συγκριση μ ενα απλο χαμηλωμα της οθονης μου. πλεον ειμαι στους 55 ποντους απο το εδαφος.

Τελικα υπαρχει ενας μεσος ορος για καποιον ετσι σαν παραδειγμα για να πατησει πανω?

Reaction score
15.548
μην την κουνας καθολου......;)

εκει ειναι το ιδανικο 50-60 cm

εκτος απο εκεινους που βλεπεουν ξαπλα :D

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
rose - Zizik - melina - vlasis-s .....θες κιαλλους..; :p :roflmao:
ποσα ξερεις εσυυ!! :D:D

παντως ετσι για την ιστορια δοκιμασα χθες στους 33 ποντους και πρεπει να σου πω οτι οι 22 ποντοι πιο χαμηλα ειναι αλλη φαση.. ;)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.545
Ναι αλλά σε τι ύψος ξεκινούν τα 2.35:1;
Στα 77 εκατοστά είναι το δικό μου.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
θα σου πω και για τα 2...

16:9 ξεκιναω στα 33cm (για μενα ειναι τελειο,ισως αρκετα χαμηλο αλλα ειναι σαν να εισαι μεσα στην οθονη;))

2,35:1 στους 55-60cm (και παλι ειναι οκ)

Reaction score
15.548
ποσα ξερεις εσυυ!! :D:D

παντως ετσι για την ιστορια δοκιμασα χθες στους 33 ποντους και πρεπει να σου πω οτι οι 22 ποντοι πιο χαμηλα ειναι αλλη φαση.. ;)
πρεπει να εισαι μεσα στο 1/3 -1/4 του υψους της οθονης σου για να εχεις καλη αισθηση.

Reaction score
15.548
βεβαια το σωστο ειναι καδρο 235/1 οταν μιλαμε για κινηματογραφο

το 16/9 σε πολλες ιντσες ειναι σαν να βλεπεις σε 4/3 και δεν εχεις την αισθηση που πρεπει.....

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
πλεον ειμαι στους 55 ποντους απο το εδαφος.
Μόλις μέτρησα...54 ακριβώς πόντους ξεκινάει το 16/9 και αν μπορούσα θα κατέβαζα την οθόνη καμιά δεκαριά πόντους ακόμη.Μην ξεχνάμε βέβαια και το ύψος του καναπέ/πολυθρόνας κλπ που καθόμαστε,όπως και το ύψος του θεατή.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.659
Στους 60 πόντους ξεκινάει η δική μου οθόνη (120" ιδιοκατασκευή) και αν μπορούσα θα την κατέβαζα άλλους 20 πόντους.

Reaction score
5.614
Μάλλον κατέχω το ρεκόρ χαμηλότερης οθόνης.
Μόλις 23 εκατοστά από το έδαφος ξεκινά το πλαίσιο της οθόνης, στα 30εκ. το καθαρό.
Θαύμα πώς χωράει το Zingali κεντρικό με τα δύο 12ιντσα από κάτω χωρίς να να μπαίνει καθόλου στο κάδρο 16:9, παρά τα 39 εκατοστά ύψος του, χάρη στο τραπεζοειδές σχήμα του.
Το ύψος των ματιών μου, με τον καναπέ σε ανάκλιση, στα 90 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας ό,τι τον ικανοποιεί κάνει.
Σε μένα η χαμηλή θέση προσφέρει άλλη αίσθηση, νιώθω ότι είμαι μέσα στην ταινία, κι όχι ότι παρακολουθώ το κάδρο αυτής.
Και σε 16:9, ακόμη πιο έντονη αυτή η αίσθηση.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef