Θόρυβος Απο το Pc

Reaction score
19
Καλημέρα σας.
Αντιμετωπίζω κάποι πρόβλημα με την σύνδεση της κάρτας ήχου στον ραδιοενισχυτή μου.
Παρουσιάζεται κάποιος βόμβος ανοίγοντας την ένταση του ενυσχυτή από το 50% και πάνω.
Διαβάζοντας κάποια αντίσοιχα θέματα για γειώσεις κλπ διαπίστωσα τα εξής.
1.Ολες οι συσκευές συνδεμένες στο πολύπριζο του ενισχυτή (ενισχυτής, TV,PC,DVD,MediaBox,Pickup).
Ο Βόμβος μειώνεται αλλά όχι πολύ. Σε καμία άλλη είσοδο δεν εμφανίζεται το πρόβλημα).
2.Όλες οι συσκευές συνδεμένες στο πολύπριζο του PC (άλλη γραμμή).
Ο Βόμβος μειώνεται αισθητά. Ακούγεται από το 50% της έντασης στο 75% και μέχρι το 100% προστίθονται κάποια παράσιτα τύπου χράτς-χράτς (οπως ένα σκονισμένο ποντεσιόμετρο).
Σε κάθε περίπτωση σε εισόδους που δεν έχω βόμβο πχ. DVD στο >80% της έντασης του volume ακούγεται ο συντονισμέος σταθμός του ραδιοενισχυτή.
Δοκίμασα πολλά στάδια, άλλα καλώδια, μόνο pc-ενισχυτής, αλλά τίποτα. Αυτό που φαίνεται να μειώνει τον βόμβο είναι στην δεύτερη κια μόνο περίπτωση οταν συνδεθεί και το PC-TV με HDMI.
Επίσεις τα χράτς ακούγοντια με το PC ανοικτό στα Windows. Αν έχει μόνο ρεύμα και το αφήσω στο BIOS ακούγεται μόνο ο Βόμβος.
Οποιαδήποτε βοήθεια .......
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.191
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Είναι συνδεδεμένο αναλογικά με mini jack καρφάκι; Τότε θέλει καθάρισμα η επαφή ή παίξιμο της επαφής μέχρι να σταματήσει.

Reaction score
19
Καλώς σας βρήκα.
Ναι minijac σε rca. Τα βύσματα τα έχω φτιάξει εγώ με επίχρυσα rca/minijac. Αν αναφέρεσαι στα χρατς, αυτά δεν ακούγονται οτα είναι σε διαφορετικές γραμμές συνδεμένα (υπάρχει απόσταση PC-ενισχυτή). Επίσης έφτιαξα και δεύτερο καλώδιο ... και τα ίδια.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.045
Κόψε την γείωση από την τροφοδοσία του υπολογιστή. Εγώ έχω φτιάξει ένα καλώδιο με θυληκό σούκο με αρσενικό διπολικό για αυτή τη δουλειά.

Το ότι ακους ραδιόφωνο στις υψηλές εντάσεις οφείλετε σε διαπήδηση και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, πέρα από το να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις τις εισόδους του ενισχυτή που είναι δίπλα στο ραδιόφωνο χωροταξικά.

Reaction score
19
Κόψε την γείωση από την τροφοδοσία του υπολογιστή. Εγώ έχω φτιάξει ένα καλώδιο με θυληκό σούκο με αρσενικό διπολικό για αυτή τη δουλειά..
Το θεωρώ άκρως επικύνδυνο και για τον χρήστη και για τα υλικά του Η/Υ.

Το ότι ακους ραδιόφωνο στις υψηλές εντάσεις οφείλετε σε διαπήδηση και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, πέρα από το να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις τις εισόδους του ενισχυτή που είναι δίπλα στο ραδιόφωνο χωροταξικά.
Είναι ραδιοενισχυτής. Πώς μπορώ να ξέρω ποιά είναι κοντά και ποιά όχι?
Γιατί δεν ακούω τίποτα απο το pick-up παρά μόνο το γνωστό "φύσημα", ούτε βόμβος,ούτε χρατς, ούτε ραδιόφωνο?

Reaction score
1.188
Καλώς σας βρήκα.
Ναι minijac σε rca. Τα βύσματα τα έχω φτιάξει εγώ με επίχρυσα rca/minijac. Αν αναφέρεσαι στα χρατς, αυτά δεν ακούγονται οτα είναι σε διαφορετικές γραμμές συνδεμένα (υπάρχει απόσταση PC-ενισχυτή). Επίσης έφτιαξα και δεύτερο καλώδιο ... και τα ίδια.
Minijack σε RCA σημαίνει πως ακούς αναλογικά από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου του PC Και μάλιστα με μεγάλου μήκους καλώδια γιατί το PC δεν είναι πλάϊ στον ραδιοενισχυτή.
Αυτή δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Εχεις σκεφτεί την λύση της εξωτερικής κάρτας ήχου; Αν ο ραδιοενισχυτής σου είναι home cinema τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και κάποια οπτική ψηφιακή είσοδο. Οπότε αν συνδέσεις με οπτική ίνα μία εξωτερική κάρτα ήχου ή ένα digital interface κόβεις την ηλεκτρική επαφή μεταξύ PC και ενισχυτή και γλυτώνεις από βόμβους και από τυχόν προβλήματα βρόχων γείωσης.

Τώρα για την συνακρόαση του ραδιοφώνου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα παρά μόνο να συντονίσεις μία μνήμη του ραδιοφώνου σε μία συχνότητα που δεν υπάρχει σταθμός και να επιλέγεις αυτή την κενή μνήμη πριν να αλλάξεις πηγή.

Reaction score
19
Για το θέμα του ραδιοφώνου δεν το σκέφτηκα αυτό, αλλά δεν με ενοχλεί και ιδιαίτερα, καθ' οτι ακούγεται χαμηλά με το ποντεσιόμετρο στο τέρμα και στις εντάσεις μουσικής υπερκαλύπτεται. Θα το εφαρμόσω όμως, καλή η ιδέα σου.
Συμφωνώ οτι με spdif output απο το PC ξενοιάζω. Η απόσταση δεν είναι πάνω απο 8μ.
Ο ραδιοενισχυτής είναι σχετικά παλιός και έχει μια ομοαξονική και τρείς οπτικές (48khz). Στο pc έχω μόνο ομοαξονική (96khz max). Την ομοαξονική του ενισχυτή την χρησιμοποιεί ένα media box/TV mpeg4 (παλιά TV Mpeg2) και .... αυτό δεν έχει οπτική. Αν συνδέσω λοιπόν το media player με αναλογική θα χάσω το DD/DTS απο τις ταινίες.
Επίσης το PC αποτελεί το κύριο μέρος αναπαραγωγής μουσικής. Υπάρχουν και πολλά Flac/Diff 24/96khz οπως και ηχογραφήσεις απο βινύλια 24/96khz. Θα πρέπει λοιπόν απο τον player να γίνουν downsampling. Αυτή την στιγμή ο player του pc δίνει μόνιμα 24/96khz μέσω wasapi στην κάρτα ήχου και ο καημένος ραδιοενισχυτής δέχεται μόνο 48khz. Αρα τι κάνουμε?

Reaction score
1.188
Πολύ ωραία αφού το pc σου έχει ομοαξονική spdif output τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεσαι εξωτερική κάρτα ήχου ούτε USB digital interface. Απλώς παρεμβάλεις ένα πάμφθηνο RCA switchbox και με τον διακόπτη του επιλέγεις ως πηγή είτε το PC είτε το media box/TV να οδηγούνται στην μία και μοναδική ομοαξονική είσοδο του ενισχυτή σου. Τα 8 μ. μήκους δεν είναι πρόβλημα για το SPDIF σήμα μέσω coaxial καλωδίου με RCA.

http://www.myprice.gr/Ηλεκτρονικές-...box-with-multi-system-selector~7rx17rc8f6smq9

http://www.eurostores.gr/p.AVSWITCH-6-A-3WAY-AV-SWITCH.599537.html

http://www.skroutz.gr/s/3196147/HQ-ASWITCH-3.html

http://www.skroutz.gr/c/248/kalodia-hxou-kai-eikonas.html?keyphrase=switch

http://www.cable-shop.gr/switchers.html

Υ.Γ. Παλιός Yamaha είναι ο ραδιοενισχυτής σου;

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.045
Το θεωρώ άκρως επικύνδυνο και για τον χρήστη και για τα υλικά του Η/Υ.
Μην υπερβάλλεις, δεν είναι. Το τροφοδοτικό του PC βγάζει τόσα παράσιτα που δεν λέγεται. Θα βελτιωθεί αμέσως ο ήχος σου.

Είναι ραδιοενισχυτής. Πώς μπορώ να ξέρω ποιά είναι κοντά και ποιά όχι? Γιατί δεν ακούω τίποτα απο το pick-up παρά μόνο το γνωστό "φύσημα", ούτε βόμβος,ούτε χρατς, ούτε ραδιόφωνο?
Λογικά το πρόβλημα θα είναι στην είσοδο που είναι πιο κοντά στα βύσματα της κεραίας. Εκτός αν εσωτερικά υπάρχει άλλη διάταξη στο μηχάνημα.

Reaction score
19
Υ.Γ. Παλιός Yamaha είναι ο ραδιοενισχυτής σου;
Ναι RXV795.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα σκεφτόμουν την λύση mediabox->Coax to Optical Convertor->Ενισχυτής και το PC SPDIF. Αλλά χάνω τα 96kzh απο το PC. Υπάρχει αξιόπιστη λύση?

Reaction score
19
Μην υπερβάλλεις, δεν είναι. Το τροφοδοτικό του PC βγάζει τόσα παράσιτα που δεν λέγεται. Θα βελτιωθεί αμέσως ο ήχος σου.
Και αφαιρώντας την γείωση δεν θα βγάζει άλλο παράσιτα?. Μορώ να το δικιμάσω βάζοντας μονωτική ταινία στο φίς αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφαιρεθεί η γείωση απο το PC. Για κάποιο σοβαρό λόγο οι κατασκευαστές την έχουν και απ' όσο γνωρίζω η γείωση στον Η/Υ είναι συνδεμένη μέσω του τροφοδοτικού σε ολόκληρο το σασί. Ναι σε παλιά τροφοδοτικά με περίεργους πυκνωτές υπάρχει πρόβλημα παρασίτων αλλά και όλους γενικά?
Λογικά το πρόβλημα θα είναι στην είσοδο που είναι πιο κοντά στα βύσματα της κεραίας. Εκτός αν εσωτερικά υπάρχει άλλη διάταξη στο μηχάνημα.
Οχι. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλες τις εισόδους εκτός του πικαπ. Δεν γνωρίζω παραπέρα για τα εντόσθια του ραδιοενισχυτή.

Reaction score
1.552
Μη σε πολυαπασχολουν τα 96khz. Παρε μια οπτικη η coaxial και ακου μονος σου. Νομιζω πως αν εχεις βομβο δε θα δεις βελτιωση καθως τετοια χαζα μου τα κανει κι εμενα ο avr που ολως τυχαιως ειναι το μονο μηχανημα που δεν εχει γειωση. Πιθανον ομως να εχεις οντως βελτιωση στον ηχο απο τα dacs του.

Reaction score
19
Οσον αφορά το θέμα γείωσης, δοκίμασα την απομόνωσή της χωρίς αποτέλεσμα. Τα ίδια.

Μη σε πολυαπασχολουν τα 96khz. Παρε μια οπτικη η coaxial και ακου μονος σου. Νομιζω πως αν εχεις βομβο δε θα δεις βελτιωση καθως τετοια χαζα μου τα κανει κι εμενα ο avr που ολως τυχαιως ειναι το μονο μηχανημα που δεν εχει γειωση. Πιθανον ομως να εχεις οντως βελτιωση στον ηχο απο τα dacs του.
Η coaxial υπήρχε ήδη. Λειτουργεί άψογα στα 48khz.
Για τα 96khz ... υπάρχουν πολές ηχογραφήσεις απο βινύλια 24/96 που μ' αυτόν τον τρόπο θα υποβιβάζονται σε 16/48. Δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό?
Και ο rxv δεν έχει γείωση, μήπως πρέπει να προσθέσω? ή είναι κάποιο πρόβλημα βρόγχου ή κάποιας άλλης παρεμβολής?

Reaction score
1.552
Ο υποβιβασμος θα κοψει καποιον αερα αλλα overall δε νομιζω να ειναι σοβαρος υποβιβασμος. Για τη γειωση δε νομιζω οτι μπορεις να προσθεσεις. Το μηχανημα ετσι εχει σχεδιαστει. Δες παντως και το θεμα usb dac.

Reaction score
19
Το usb DAC το έχω δεί.
Η απόσταση θα είναι μεγάλη στην περίπτωση που το DAC θα βρίσκεται στον ενισχυτή (8m usb).
Κατ' αυτόν τον τρόπο καταργώ την κάρτα ήχου, σωστά?
Οι προτάσεις που βλέπω στο site είναι περα των δυνατοτήτων μου και της λογικής μου (>700€ DAC) και τόσα χρήματα δεν δίνω. Υπάρχει φθηνή (<100€) αξιόπιστη λύση?

Reaction score
1.552
Στην αποσταση αυτη η καλυτερη λυση ειναι μαλλον οπτικη ινα οι οποιες αν το επιτρεπει και το πισι στελνουν 24/96. Αλλα το dac θα πρεπει να εχει δικη του τροφοδοσια και αρπαζει το ολο κοστος.

Reaction score
1.188
Ναι RXV795.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα σκεφτόμουν την λύση mediabox->Coax to Optical Convertor->Ενισχυτής και το PC SPDIF. Αλλά χάνω τα 96kzh απο το PC. Υπάρχει αξιόπιστη λύση?
Οι Yamaha εκείνης της εποχής είχαν ένα θεματάκι συνακρόασης πηγών και μη απομόνωσης του ραδιοφώνου.
Η αμέσως επόμενη γενιά είχε λύσει όλα τα προβλήματα δεν είχε κανένα θέμα συνακρόασης ή βόμβου.

Αν κατεβάσεις το manual από το support από εδώ

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-v795_black__u/

θα δεις ότι πουθενά δεν λέει πως αυτός ο ραδιοενισχυτής δέχεται ψηφιακά σήματα επιπέδου 24/96
Αντιθέτως στην σελίδα 16 διευκρινίζει πως όλες οι ψηφιακές είσοδοί του δέχονται σήματα δειγματοληψίας 32 kHz, 44.1 kHz και 48 kHz Προφανώς το DAC εκείνης της εποχής έφτανε μέχρι τα 48 kHz. Θα ήταν εξάλλου περίεργο οι οπτικές είσοδοι να δέχονται μέχρι 48 kHz και μόνο η ομοαξονική να δέχονταν 96 kHz Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.

Αρα η καλύτερη λύση (για να έχεις και ηλεκτρική απομόνωση μεταξύ PC και ενισχυτή) είναι να του δώσεις ψηφιακό σήμα μέσω οπτικής ίνας. Σίγουρα το DAC του Yamaha θα σού δώσει καλύτερη ποιότητα ήχου από ότι σού δίνει σήμερα η ενσωματωμένη κάρτα του PC από τις αναλογικές εξόδους της.

Οσον αφορά τα 96 kHz μην σε απασχολεί ότι θα τα χάσεις γιατί ούτως ή άλλως ούτε με την coaxial δεν θα τα είχες από δεν υποστηρίζει αυτή την δειγματοληψία το DAC.

Υ.Γ. Μην καταργήσεις ΚΑΜΜΙΑ γείωση, ούτε να προσθέσεις άλλη εκεί που δεν προβλέπεται. Μόνο ζημιά θα κάνεις.

Reaction score
19
θα δεις ότι πουθενά δεν λέει πως αυτός ο ραδιοενισχυτής δέχεται ψηφιακά σήματα επιπέδου 24/96
......
Το γνωρίζω αυτό.

Οσον αφορά τα 96 kHz μην σε απασχολεί ότι θα τα χάσεις γιατί ούτως ή άλλως ούτε με την coaxial δεν θα τα είχες από δεν υποστηρίζει αυτή την δειγματοληψία το DAC.
Θεωρείς οτι αρχεία 24/96 (ηχογραφήσεις δικές μου απο βινύλια), αναπαραγόμενα απο το pc αναλογικά 24/96khz σε σχέση με τον DAC του yamaha δεν θα έχουν διαφορά? Δεν χάνω κάτι? Δεν το δοκίμασα ακόμη να τα ακούσω.

Είμαι εν μέσω δοκιμών με τον media player (Crystal Audio Appstreamer TV) γιατί δεν μου δίνει dts/dd (απο τα DVD που έχω κατεβασμένα στον δίσκο) στην αναλογική έξοδο, μόνο στην Coax.
Μάλον με βλέπω για Coax to Optical convertor είτε για το PC είτε για το Appstreamer.

Υ.Γ. Μην καταργήσεις ΚΑΜΜΙΑ γείωση, ούτε να προσθέσεις άλλη εκεί που δεν προβλέπεται. Μόνο ζημιά θα κάνεις.
Σε καμία περίπτωση !!!!

Reaction score
1.188
Θεωρείς οτι αρχεία 24/96 (ηχογραφήσεις δικές μου απο βινύλια), αναπαραγόμενα απο το pc αναλογικά 24/96khz σε σχέση με τον DAC του yamaha δεν θα έχουν διαφορά? Δεν χάνω κάτι? Δεν το δοκίμασα ακόμη να τα ακούσω.
Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της κάρτας ήχου του PC. Συνήθως οι ενσωματωμένες on board κάρτες δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο από ποιότητα ήχου. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν οι εξωτερικές USB και Firewire πολύ καλύτερες όσον αφορά τις αναλογικές εξόδους.
Τώρα όσον αφορά τις ψηφιακές εξόδους εκεί παύει πλέον να παίζει ρόλο η κάρτα που χρησιμοποιείς και παίζει ρόλο η ποιότητα του DAC στο οποίο οδηγείς το ψηφιακό σου σήμα.

Είμαι εν μέσω δοκιμών με τον media player (Crystal Audio Appstreamer TV) γιατί δεν μου δίνει dts/dd (απο τα DVD που έχω κατεβασμένα στον δίσκο) στην αναλογική έξοδο, μόνο στην Coax.
Dolby Digital και dts ΔΕΝ υπάρχει από αναλογικές εξόδους. Μόνο από ψηφιακές είτε optical είτε coaxial.
Από αναλογικές το πολύ που θα μπορείς να ακούσεις είναι Dolby Surround. Δεν θα στο συνιστούσα...
Η διαφορά του είναι χαόδης από τα dd και dts

Reaction score
19
Απο την στιγμή που μιλάμε για ψηφιακό σήμα, τι ρόλο μπορεί να παίξει η κάρτα ήχου οταν δεν επεμβαίνει στο σήμα αλλά το μεταφέρει μέσω coaxial/optical στο DAC του ενισχυτή. Ο DAC ναι μπορεί να κάνει κάποια διαφορά.
Η κάρτα που χρησιμοποιώ δεν είναι η on board αλλά η Creative XFI Xtreme Music.
Για τους λόγους αυτούς επειδή υπάρχει και υποοδήγηση των κεντρικών ηχείων μου προσπαθώ (οικονομικά, κρίση βλέπεις) να προσθέσω και έναν δεύτερο ενισχυτή stereo μονο για L/R. Υπάρχουν κομάτια που έχουν ενσωματωμένη θύρα usb σύνδεσης με Η/Υ και τους βλέπει το PC ως κάρτα ήχου. Υπάρχουν και πολλά άλλα βέβαια που πρέπει να συνυπολογιστούν (τιμή, ισχύς, ποιότητα ...).
Μια τέτοια λύση που παρακάμπτει την κάρτα ήχου και η ροή των αρχείων προς το σύστημα αναπαραγωγής γίνεται άμεσα χωρίς ενδιάμεσους κρίκους, δεν θα ήταν καλύτερη απο ένα firewire/usb DAC?
Μέσω του usb δεν παράγεται θόρυβος απο το PC?
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι προβληματισμοί που με απασχολούν σε σχέση με την αλυσίδα αναπαραγωγής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.625
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7