Μηχανηματα VS Μουσικη...

TGD

Reaction score
10.579
Δεν ειναι καθολου ακραιο το παραδειγμα σου, ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο, οπως ομως και το ακριβως αντιθετο ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο.
Διαφωνώ, το αντίθετο είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Επειδή μαζευόμααστε εδώ οι τρελαμένοι, δεν σημαίνει ότι είμαστε πολλοί. Οι περισσότεροι αδιαφορούν για το θέμα της ποιότητας αναπαραγωγής, πολλοί ακόμα και αν ακούν τη διαφορά.

Reaction score
4.250
SUDOKU said:
όταν ένας πολύ γνωστός και πλούσιος Έλληνας εφοπλιστής ..... αχάριστε, πληβείε, βλάκα και κακομοίρη.. η διαφορά μας είναι πως μέχρι να πάρω εγώ τα δυο μέτρα χώμα θα έχω ζησει τόσα πολλά που ούτε στα όνειρά σου δεν θα δεις ποτέ.. γιατί ένα απόγευμα δικό μου είναι ολόκληρη η μίζερη δική σου ζωή..

συμπέρασμα.. μην κατηγορείτε τους Hi-End_άδες και γενικά αυτούς που ξόδεψαν πολλά φράγκα για μηχανήματα.. που ξέρετε μπορεί να περνάνε καλά, ν' ακούνε καλά και να μην είναι και τόσο 'βαρετή και ξεθωριασμένη η ζωή τους'..

Θα σου περιγραψω την ζωη ενος κακομοιρη και μοιζερου ανθρωπου που δουλευε οικοδομες (σουβατζης), δεν ειχε δικο του σπιτι και προσπαθουσε κανοντας υπερωριες να μαζεψει λιγα φραγκα παραπανω για να χτισει το σπιτι του (απο το 1960 εως το 1978) και παραλληλα να ζησει τα δυο παιδια του. Οταν τελειωνε την δουλεια του, μαζευονταν οι γειτονες ολοι και παιζανε μπαλλα στον δρονο της γειτονιας μαζι με τα παιδια τους. Μετα παιζανε χαρτια (πινακ) και ερχοντουσαν τα μεζεδακια με το ουζακι η την ρετσινα ενω επαιζε το ραδιοφωνακι. Σε καποια φαση το κεφι μεγαλωνε εμπαινε και το πικαπ με λαικα και ρεμπετικα της εποχης και στηνοτανε το γλεντι. Την αλλη μερα το πρωι παλι οικοδομη. Αυτη ηταν η ζωη του μιζερου, με διασκεδαση καθημερινη με συμμετοχη σε γαμους βαπτισια γιορτες. Τα καλοκαιρια πολλες φορες μετα την δουλεια επαιρνε το καραβακι (αλλες φορες και αστικο) απο το Λευκο Πυργο και πηγαινε Περαια Μπαχτσε για κανα μπανακι με την οικογενεια του. Εκδρομες θα πηγαινε λιγες φορες τον χρονο συνηθως ημερησιες εως καμμια πανθημερη το πολυ.

Τωρα θα σου περιγραψω και την ζωη ενος γιατρου χειρουργου (τον γνωριαζα προσωπικα) που πριν μια δεκαετια εβγαζε περιπου 5.000 ευρω την ημερα! Δεν ξερω τι κανει σημερα γιατι δεν εχω πλεον επαφη μαζι του πλεον. Μενει στο Πανοραμα σε καταπληκτικη μεζονετα κι εχει κι αυτος δυο παιδακια. Ειναι περιζητητος στη δουλεια του με αποτελεσμα να τον περνουν ανα πασα στιγμη για να χειρουργησει. Διακοπες δεν πηγαινει παρα λιγες μερες συνηθως καποια ελαχιστα Σαββατοκυριακα. Μπορει να πεταχτει για ενα διημερο στις Αλπεις στην Ελβετια (εντυπωσιακο). Αγορασε ενα κοτερο πολυτελειας αλλα οι μερες που θ ανεβει σ αυτο ειναι ελαχιστοτατες. Οπωσδηποτε οταν ερθει ο καιρος της συνταξης θα απολαυσει τα χρηματα που κερδισε, αλλα αυτο που δεν θα μπορεσει να κανει ποτε ειναι να φερει τον χρονο πισω.

Reaction score
403
και αν ημασταν μονο μηχανακηδες, δε θα ακουγαμε μουσικη αλλα ηχους, κλπ..
Η μουσικη εμπεριεχει ηχους (ολη η ηλεκτρονικη μουσικη, hip-hop, r n b κτλ) αλλα μπορει να ειναι και μονο ηχοι (field recordings, soundscape, ambient, noise, electoacoustic music κτλ)

Last edited:

Reaction score
766
λαδι στη φωτ ι α:focus:, ριχνει παλι αυτος εδω...

The price points of today's elite-level audiophile 2-channel rigs are a clear sign that the law of diminishing returns is in full effect. The New York Audio Show and Dr. Hsu's demo served as a reality check; it's 2014, and I'd rather wear a smart watch than a Rolex. In other words, I'm happy to go home to my surround-sound system and dream about upgrading to Atmos. I no longer dream about owning a stereo that only a millionaire can afford, because such systems offer nothing that can't be had for a tiny fraction of the price.

One more watch analogy: AVRs are like Casio G-shock watches, and monoblock tube amps are like Rolexes. When Navy Seals go on a mission, guess which watch they choose: the G-Shock. Bling means nothing when it comes to performance, and the New York Audio Show had a lot of bling on display.
ντακσι, μπορει να πταιει η κακη ακουστικη στα rooms, αλλα αυτος "αλλο" θελει να τονισει...

Last edited:

Reaction score
578
Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για να ακους και να ξανακους μια απέραντη δισκοθήκη αλλά ούτε και απεριόριστο χρήμα για να έχεις τα πιο τέλεια μηχανήματα. Δυστυχως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο καθε ενας δινει βαρος είτε στη μουσική είτε στα μηχανήματα. Εγω που εδωσα βαρος στη μουσική μάλλον έκανα λάθος. Τωρα που περασαν τα χρόνια αντιλαμβάνομαι πως βολευομαι και με 200 δισκους στη δισκοθήκη μου......... Αφου τελικά αυτους ακουω πιο συχνα και μονος και με την παρέα

Reaction score
666
Τέλεια μηχανήματα δεν υπάρχουν, όσα χρήματα και να ξοδέψεις. Υπάρχουν όμως κατάλληλα μηχανήματα για το χώρο και τα γούστα σου.
Μπράβο που έριξες το βάρος στο μέγεθος της δισκοθήκης κι όχι στο πλήθος των μηχανημάτων. Κι εγώ αυτό έχω κάνει. Παρόλο που δεν ακούω πια όλους τους δίσκους μου, το ταξίδι μου στη μουσική μέσω αυτών με έχει αποζημιώσει και δεν έχω μετανιώσει. Συμπληρώνω τα ακούσματά μου με live παραστάσεις όποτε μπορώ κι είμαι ευτυχής. Τι άλλο να ζητήσει παραπάνω ένας μουσικόφιλος?

Reaction score
15.469
Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για να ακους και να ξανακους μια απέραντη δισκοθήκη αλλά ούτε και απεριόριστο χρήμα για να έχεις τα πιο τέλεια μηχανήματα. Δυστυχως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο καθε ενας δινει βαρος είτε στη μουσική είτε στα μηχανήματα. Εγω που εδωσα βαρος στη μουσική μάλλον έκανα λάθος. Τωρα που περασαν τα χρόνια αντιλαμβάνομαι πως βολευομαι και με 200 δισκους στη δισκοθήκη μου......... Αφου τελικά αυτους ακουω πιο συχνα και μονος και με την παρέα
Αουτς !!! "Εγω που εδωσα βαρος στη μουσική μάλλον έκανα λάθος." αυτο με πονεσε φιλε Jim !

Reaction score
5
Μηχανήματα vs Μουσική...

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου μουσικόφιλο - συλλέκτη (σε μικρότερο βαθμό) και πάντα είχα την εντύπωση πως από ένα σημείο και μετά, η προσφορά χρημάτων είναι δυσανάλογη αυτού που εισπράτεις από τα ακριβά μηχανήματα που αγοράζεις.

Συν οτι η αναζήτηση για τον τέλειο ήχο δεν τελειώνει ποτέ και μπορεί να φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να έχεις βρει την πραγματική ...αλήθεια :):):)

Με ένα χιλιαρικάκι (και πολλά λέω) μπορείς να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές συνολάκι και να απολαύσεις τη μουσική σου.

Βέβαια αν κάποια στιγμή έβγαζα περισσότερα απ' όσα μπορώ να χαλάω θα αγόραζα ότι μηχάνημα έβρισκα μπροστά μου :):)

Reaction score
6.582
Το θεμα ειναι οτι σαν μελος αυτου του φορουμ εδω και καιρο, βλεπω οτι εκατονταδες η αν θελετε χιλιαδες ατομα ασχολουνται με τα "στερεοφωνικα", ενω τα ατομα που συμμετεχουν ενεργα στα μουσικα νηματα αυτου του φορουμ ειναι πολυ λιγοτερα.
Το ερωτημα μου λοιπον ειναι....
Ολοι αυτοι που ασχολουνται με τα στερεοφωνικα, τι ακουνε μεσα απο αυτα? Ποδοσφαιρο?

Υ.Γ. Επειδη καποιες φορες ο γραπτος λογος παραξηγειται, να πω οτι το ερωτημα δεν εμπεριεχει καθολου ειρωνεια, απλως εχω πολλα χρονια αυτη την περιεργεια.

Reaction score
6.582
Καλά και εσύ αδελφάκι μου μόνο με την μουσική ασχολείσαι.... και καθόλου με τα στερεοφωνικά....:p :laugh: :laugh: :laugh:
Ασχολουμαι και παρα πολυ μαλιστα με τα στερεοφωνικα, (ειμαι και συλλεκτης μηχανηματων) αλλα η αληθεια ειναι, πολυ περισσοτερο ασχολουμαι με την μουσικη.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Παιδες, εχω την αντιληψη ότι και τα δυο καλυπτουν ανάγκες της ανθρώπινης φυσης μας. Η διαφορα είναι ότι τα μηχανάκια καλυπτουν την υλικη πλευρα και η μουσικη την ψυχικη πλευρα των αναγκων μας, τουλάχιστον σε θεωρητικη βαση. Και τα 2 απαραιτητα, με το δευτερο σαφως πιο σημαντικο, για τον απλουστατο λογο ότι η υλικη πλευρα είναι αναλωσιμη λογω φθορας ενω η δευτερη όχι, προσοχη όμως είναι αλληλένδετες, μια υλικη αγορα μπορει να εχει θετικη επιπτωση και στην ψυχικη πλευρα και τουμπαλιν. Φυσικα, όπως με όλα, μιας και ειμαστε αρκετα πολύπλοκα οντα, αυτό δεν είναι απολυτο, μιας και μπαινουν παρα πολλοι αλλοι παραγοντες, όπως συγκριση, στερηση, λεφτα, χρονος και οτι άλλο μπορειτε να σκεφτείτε που μπορουν να "διαταραξουν" τις ισσοροπιες. Οσο καλυτερα ελεγχουμε την βουληση μας τοσο πιο ξεκάθαρες θα είναι και οι ανάγκες μας, υλικες η ψυχικες. Και τα 2 είναι απολυτως αποδεκτα και τελειως ανθρωπινα. Βεβαια, ακραια παραδείγματα παντα υπαρχουν και στις 2 ανάγκες. Παράδειγμα εγω :D που ενώ εχω ενδιαφερον για την μουσικη και την ψυχικη πλευρα πολύ περισοτερο, ψωνιζω τοσα πολλα που τελικα μαλλον πεφτω στην υλικη πλευρα. Αστα καλυτερα, μυλος. :lolsign:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Το ερωτημα μου λοιπον ειναι....
Ολοι αυτοι που ασχολουνται με τα στερεοφωνικα, τι ακουνε μεσα απο αυτα? Ποδοσφαιρο?
Ένα μεγάλο ποσοστό τα έχει για home cinema, πολλοί ακούνε μόνο κλασσική, και πάρα πολλοί ακούν μόνο τα ίδια και τα ίδια δέκα που θα αναδείξουν το "σύστημα" ψάχνοντας το "μάτσινγκ". :)

Reaction score
42
Αβυσσος η ψυχή του Ανθρώπου!
Εχω ένα μπάρμπα πρώην καπετάνιο που είχε φέρει στα 80΄s καταπληκτικά μηχανάκια (Linn Sondek, Tandberg, Audio Research, Linn Isobaric ηχεία) και είχε 60-70 δίσκους όλους και όλους,ενώ έχω δεί και το αντίστροφο, φίλος να έχει πάνω από 8000 δίσκους πολλοί από αυτούς γνήσιοι Αμερικάνικοι, και αρκετοί σπάνιοι να τους ακούει για χρόνια με ένα συστηματάκι απλό (αλλά αξιοπρεπέστατο) .
Και το κουλό στην δεύτερη περίπτωση είναι το ότι ενώ αυτός ο άνθρωπος σου έδινε την εντύπωση ότι ζούσε για την συλλογή του ,είχε πάθος πραγματικά, ξαφνικά τα πουλάει ΟΛΑ και δεν έχει τίποτα!
Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι την μουσική για να την νοιώσεις δεν χρειάζεσαι ακριβά μηχανήματα.
Είναι και κάπως υποκειμενικό νομίζω. Π.χ. έχω ένα ραδιόφωνο αντίκα Philips του ΄37 (μάλιστα πριν κάποια χρόνια το είχαν πάρει από το περιοδικό Ηχος σε μιά έκθεση για τα 100 χρόνια του ραδιοφώνου)το οποίο λειτουργεί κανονικά, και πολλές φορές τα βράδια στο νησί κάθομαι και ακούω στα μεσαία μακρινούς σταθμούς με μουσική από Ανατολή μεριά η με jazz από βόρεια Ευρώπη,και παρότι εννοείται πως η ποιότητα του ήχου είναι πολύ χαμηλή η αίσθηση που αποκομίζω είναι κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω.Οσο και αν σας φαίνεται απίστευτο αυτό οι ήχοι αυτοί με κάνουν να ΝΟΙΩΘΩ την Μουσική.

ika

News
Reaction score
16.759
Μπορεί κάποιος να αγαπήσει τη μουσική και δια μέσου της τα μηχανήματα.
Μπορεί κάποιος άλλος να αγαπήσει τα μηχανήματα και δια μέσου αυτών τη μουσική.
Μπορεί κάποιος να αγαπάει μόνο τη μουσική και άλλος μόνο τα μηχανήματα.
Το περίεργο θα είναι κάποιος να μην αγαπάει τίποτα. Όλα παίζουν όμως σε αυτή τη ζωή, βρίσκουμε τι μας ταιριάζει αλλά δεν προσπαθούμε να το επιβάλουμε.
Σε όλα τα χόμπις βέβαια μπορεί να υπάρχουν και ακραίες καταστάσεις, όσο παίρνει τον καθένα μας. Τί ή το πόσο ευχαριστιέσαι μετράει τελικά.
Όσοι πάνε πχ για ψάρεμα, αγαπάνε τα ψαρικά ή τη διαδικασία; Γιατί ο μουσικός θέλει να έχει πιο εύηχο όργανο;
Αν δεν υπήρχε το αρχικό ερέθισμα (πχ η μουσική) δεν θα υπήρχε λόγος να δημιουργηθούν τα όποια εργαλεία στη συνέχεια.

Last edited:

Reaction score
29.579
@ ika , έγραψες λέμε. Απίστευτο και αστείρευτο το πόστ. Ολη η αλήθεια συμπυκνωμένη σε μερικές γραμμές.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Ασχολουμαι και παρα πολυ μαλιστα με τα στερεοφωνικα, (ειμαι και συλλεκτης μηχανηματων) αλλα η αληθεια ειναι, πολυ περισσοτερο ασχολουμαι με την μουσικη.
Ακόμα και η πλέον εντατική ενασχόληση με τη Μουσική γίνεται ανούσια εφόσον επιτελείται υπό όρους ανάλογους μ'εκείνους που διέπουν μία συλλογή μηχανημάτων...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
...
Αν δεν υπήρχε το αρχικό ερέθισμα (πχ η μουσική) δεν θα υπήρχε λόγος να δημιουργηθούν τα όποια εργαλεία στη συνέχεια.
Τούτο το συμπέρασμα παραβλέπει το γεγονός ότι η ίδια η Μουσική γίνεται συχνά εύηχο... πρόσχημα.
Η επιθυμία ενός μουσικού για καλώς συγκερασμένα όργανα δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τις εμμονές ενός θιασώτη της (υπερ)υψηλής πιστότητος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster