Υλικο για πανι

Reaction score
12
Καλημερα σε ολους. Μετα απο τρια χρονια που εχω τον Sony vpl-hw10 ανακαλυψα με μεγαλη μου χαρα οτι υπαρχει και zoom στο φακο του οποτε αποφασισα να μεγαλωσω την οθονη θεασης. Επειδη δυστυχως μεχρι τωρα δεν μπορεσα να πουλησω το παλιο μου ηλεκτρικο πανι (http://www.avsite.gr/forum/threads/...-widescreen-16-9-glass-bead.139848/)αποφασισα να κανω μια μοντα και στο ηδη υπαρχουν συστημα και να αλαξω το υφασμα του πανιου με μεγαλυτερο (με την καταλληλη αλλαγη και στο αξονα) και να δουλευει το πανω κατω με το ηδη υπαρχον μοτερ.
Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει και να μου πει τι ειδος υφασματος θα πρεπει να αγορασω για να φτιαξω την οθονη που χρειαζομαι. ευχαριστω πολυ

Reaction score
12
Σε δοκιμές που έχω κάνει προβάλλοντας απευθείας στον τοίχο δεν είδα μεγάλη διαφορά. Ούτως ή άλλως παίζω πάντα σε normal mode

Reaction score
12
Δεν ξέρω δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μπάτζετ. Πρότεινε μου τι έχεις και βλέπουμε

Reaction score
15.548
μπορεις να βλεπεις στον τοιχο....γιατι να χαλασεις λεφτα !!!

αν δεν ειναι λευκος...ενα βαψιμο και βλεπεις..

Reaction score
12
Δυστυχώς δεν γίνεται διότι έχει γίνει ολόκληρη κατασκευή. Δες στο thread my private cinema και θα καταλάβεις

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
167
φτηνο κ κανει δουλεια τραπεζομαντηλο pvc εχω τελαρωσει οθονη στο εξοχικο κανει δουλεια,αμα η πισω μερια ειναι μονοχρωμη ακομα καλυτερα περναει λιγοτερο φως

Reaction score
640
Για το ύφασμα? Θέλω να φτάσω κοντά στις 150 ίντσες
Φιλε μου ασε τι βλεπεις στον τοιχο ο προβολεας σου δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει αρκετο φως για να σου δωσει 150 ιντσες θελει 5 μετρα αποσταση με τερμα του ζουμ εαν υποθεσουμε οτι εχεις 5 μετρα θα σου δωσει 15 fL σε dynamic mode
Το πανι που εχεις δεν μπορεσες να το πουλησεις γιατι εχει κερδος 2.5 που σημαινει οτι ανεβαζει 2,5 φορες το φως που αποδιδει ο προβολεας σου κατι που με τους σημερινους προβολεις που ειναι πολυ φωτεινοι απο 1700 lumens μεχρι και 3000 lumens οδηγει σε τυφλωση σε αποστασεις προβολης εως τα 4 μετρα που ειναι η συνηθη τοποθετηση στα σαλονια μας . Σε αντισταθμισμα του φωτος που παραγει σου δημιουργει ενα hotspot στο κεντρο και μικροτερες γωνιες θεασης .
Οπως θα δεις εδω ο προβολεας σου με καινουργια λαμπα αποδιδει 15 fL σε 150 ιντσες με τερματισμενο το ζουμ στα 5 μετρα και το πιθανοτερο ειναι οι μετρησεις να εγιναν σε dynamic mode που ειναι οτι χειροτερο για θεαση ταινιων .
http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-VW10HT-projection-calculator-pro.htm
Eαν παρεις καινουργια λαμπα και χρησιμοποιησεις ενα νορμαλ κερδος σε πανι οπως ειναι το 1.1 στην αρχη θα παρεις 16 fL που ειναι ιδανικα για προβολη σε εναν σκοτεινο χωρο ομως γρηγορα με την πτωση της λαμπας θα εχεις ενα καντηλακι για να βλεπεις ταινιες.
Καλυτερα να πας μεχρι τις 130 ιντσες και με ενα κερδος 1.1 που εχει παμφθηνα ο Αγγλος που πηρες το πανι σου .
Για δωσε την ακριβη αποσταση που προβαλεις να δουμε τι βγαζουν τα νουμερα ...

Υ.Σ το ακριβος στα πιτουρα και φτηνος στο αλευρι περιγραφει την τσοντα στο πανι που θελεις να κανεις .
Τσοντα στο πανι σε αυτον τον χωρο εχεις χωσει του κοσμου τα λεφτα σε γυψοσανιδες για να εχεις εναν ομορφο χωρο και τσιγκουνευεσαι τα 200 ευρω που θα δωσεις στον Αγγλο στο Ebay για να παραγγηλεις νεο πανι .

Last edited:

Reaction score
640
Μπερδεψα το μοντελο τα πραγματα ειναι ομως πανω κατω τα ιδια το calclulator δεν βοηθαει στους υπολογισμους σταματα στις 110"
http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-HW10-projection-calculator-pro.htm
Απο φωτεινοτητα δινει πανω κατω τα ιδια 1000 Lumens.
Ειχα τον 15 αρι που ηταν το επομενο μοντελο και μου εδινει σε 110 ιντσες 23 fL σε αποσταση 3,5 μετρων.

To user manual αναφερει οτι παιρνεις 150 ιντσες σε αποσταση 4.60 με τελειως κλειστο το ζουμ και στα 7 με τελειως ανοικτο .
Για να παρεις το μεγιστο απο την λαμπα θελεις 7 μετρα σε μικροτερη αποσταση θα παρεις λιγοτερο φως .
Ο προβολεας με τερμα το ζουμ δινει 14 Fl στα 3.5 μετρα σε 110 ιντσες ειναι πολυ λιγα για 150

http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-HW10-projection-calculator-pro.htm

Last edited:

Reaction score
12
Εαν εχω καταλαβει καλα θα πρεπει να ειμαι κοντα στα 7 μετρα για να παρω 150 ιντσες απο τον προβολεα και αυτο μονο με καινουρια λαμπα. Η αποσταση αυτην την στιγμη ειναι κοντα στα 6,5 μετρα αν δεν κανω καποιο λαθος. Αργοτερα που θα επιστρεψω σπιτι θα το επιβεβαιωσω.
Ξερω οτι ενα καινουριο πανι που θα μου ελυνε ολα τα προβληματα με την μια κοστιζει 200 ευρω απο αγγλια αλλα δυστυχως στην παρουσα φαση δεν μπορω να τα διαθεσω και γιαυτο σκεφτηκα μηπως υπηρχε μια πιο οικονομικη λυση.
Να προσθεσω οτι δεν εχω καλιμπραρει τον προβολεα (ισως τον ειχε καλιμπραρει ο προηγουμενος κατοχος του) και οτι αναλογα με την ταινια που βλεπω κανω τις καταλληλες διορθωσεις μεσω pc.
svellinis θα μπορουσες να μου στειλεις το τηλ σου μεσω πμ να σε ρωτησω καποια πραγματα μιας και βλεπω οτι εχεις καποιες γνωσεις πανω στο αντικειμενο. Ευχαριστω εκ τω προτερω

Reaction score
640
Εαν εχω καταλαβει καλα θα πρεπει να ειμαι κοντα στα 7 μετρα για να παρω 150 ιντσες απο τον προβολεα και αυτο μονο με καινουρια λαμπα. Η αποσταση αυτην την στιγμη ειναι κοντα στα 6,5 μετρα αν δεν κανω καποιο λαθος. Αργοτερα που θα επιστρεψω σπιτι θα το επιβεβαιωσω.
Ξερω οτι ενα καινουριο πανι που θα μου ελυνε ολα τα προβληματα με την μια κοστιζει 200 ευρω απο αγγλια αλλα δυστυχως στην παρουσα φαση δεν μπορω να τα διαθεσω και γιαυτο σκεφτηκα μηπως υπηρχε μια πιο οικονομικη λυση.
Να προσθεσω οτι δεν εχω καλιμπραρει τον προβολεα (ισως τον ειχε καλιμπραρει ο προηγουμενος κατοχος του) και οτι αναλογα με την ταινια που βλεπω κανω τις καταλληλες διορθωσεις μεσω pc.
svellinis θα μπορουσες να μου στειλεις το τηλ σου μεσω πμ να σε ρωτησω καποια πραγματα μιας και βλεπω οτι εχεις καποιες γνωσεις πανω στο αντικειμενο. Ευχαριστω εκ τω προτερω

Ευτυχως για ολους μας υπαρχουν αρκετοι που εχουν περισσοτερες γνωσεις απο μενα .
Δεν εχω προβλημα να μιλησουμε στο τηλεφωνο και να βοηθησω εαν μπορω αλλα ειναι για ολους προτιμοτερο να το κανουμε στο παρον νημα ωστε να συμμετεχουν και οι υπολοιποι που μπορουν να βοηθησουν περισσοτερο και το κυριοτερο μεσα απο την συζητηση να ωφεληθουν και οσοι διαβαζουν το νημα .

Reaction score
640
Ποσες ωρες εχει η λαμπα του προβολεα σου ? Ειναι στην πρωτη λαμπα ?
Σε οτι αφορα την αποσταση και το φως να σου διευκρινησω οτι οταν ανοιξεις τερμα το ζουμ ο προβολεας δινει μεγαλυτερη φωτεινοτητα και αυτο γινεται οσο μικραινεις την αποσταση οχι οσο την μεγαλωνεις .
Επειδη εσυ θελεις να παρεις 150 ιντσες μπορεις να παιξεις με το ζουμ ωστε ο προβολεας να δωσει αυτες τις ιντσες απο αποσταση που ξεκινα στα 4.60 και φτανει μεχρι 7 μετρα οσο μικραινεις την αποσταση το ζουμ θα μεγαλωνει και το ιδιο και η φωτεινοτητα οσο μεγαλωνεις την αποσταση και θα κλεινεις το ζουμ θα μειωνεται η φωτεινοτητα .

Το συμπερασμα ειναι οτι τα εξι μετρα αποσταση σου μειωνουν πολυ την φωτεινοτητα ελπιζω να σε ξεμπερδεψα καπως καθως εκ παραδρομης εγραψα πιο πανω το αντιθετο .
Κοιμηθηκα λιγο πριν και τωρα αρχισα να ξυπναω και να λειτουργει το μυαλο

Last edited:

Reaction score
12
Είναι στην πρώτη λάμπα στις 1400 ώρες αλλά από μέρα σε μέρα περιμένω καινούρια λάμπα απο us

Reaction score
640
Είναι στην πρώτη λάμπα στις 1400 ώρες αλλά από μέρα σε μέρα περιμένω καινούρια λάμπα απο us
Εισαι ευχαριστημενος απο την εικονα του ?
Εχω διαβασει καποιες αναφορες που κανουν λογο για σημαντικες αλλαγες στην διορθωση gamma με την παροδο του χρονου στα χαμηλα IRE της κλιμακας του γκριζου που οδηγουν σε πεπλο στην εικονα και για σημαντικη πτωση του on /off κοντραστ στο συγκεκριμενο μοντελο που κατα πασα πιθανοτητα συμφωνα με τους κατοχους ωφειλετο σε προωρη βλαβη των πολωτικων φιλτρων .

Πχ εδω κανουμε κουβεντα στο ποστ 15 γι αυτο το θεμα

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.119
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio