Sony hw15-mod 2009

Reaction score
640
Καλησπέρα ,

Θα πάω σε ένα γνωστό να δω ένα projector , Sony vpl hw15... Mod 2009.

Ποια ειναι η γνώμη σας ? άπ οτι μου είπε εχει περίπου 300 ώρες .. Το χρησιμοποιούσε πολύ λίγο, ο πατέρας του μόνο

Ποια ειναι καλή τιμή για να ξέρω πως να παζάρεψω..

Αφου ψαχνεις για μεταχειρισμενο τεχνολογιας lcd θα πρεπει να εχεις κατα νου οτι στην συγκεκριμενη τεχνολογια υπαρχει το μειονεκτημα της γηρανσης των πολωτικων φιλτρων τα οποια με την χρηση χανουν ενα μερος απο την επιστρωση τους με αποτελεσμα να φωτιζει το μαυρο τους και να μειωνεται η αντιθεση τους .
Χειροτεροι σε αυτο το θεμα ηταν οι πρωτοι Sony sxrd οπως vlphw10 καλυτερη συμπεριφορα εχουν οι Epson και οι Panasonic .
Καλο ειναι να ρωτησεις εαν εχει ανοιχτει ο προβολεας για καθαρισμο και σε τι κατασταση ηταν πολωτικα φιλτρα του .
Θελει λιγο προσοχη γιατι κυκλοφορει και ενας JVC hd750 με πολωτικα φιλτρα Sony και αλλα τετοια .....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Μπαίνουν εξαρτήματα των SONY σε JVC? αυτό δεν το ήξερα! και πώς το καταλαβαίνεις? γιατί ''προσοχή'' τι πρέπει να ξέρουμε?

Reaction score
640
Μπαίνουν εξαρτήματα των SONY σε JVC? αυτό δεν το ήξερα! και πώς το καταλαβαίνεις? γιατί ''προσοχή'' τι πρέπει να ξέρουμε?
Το βασικοτερο που πρεπει να θυμομαστε ειναι οτι στην πολιτικη και στις πωλησεις γινονται πραγματα που δεν λεγονται και λεγονται πραγματα που δεν γινονται

Και επειδη καποιοι δεν λενε ποτε ψεμματα αλλα πρεπει να κανεις την σωστη ερωτηση για να μαθεις την αληθεια .

Η σωστη ερωτηση ειναι μια εχει ανοιχτει ποτε ο προβολεας που πουλας ? εαν παρεις καταφατικη απαντηση ρωτας ποιος τον ανοιξε ? τι ειδους επισκευη εκανε ? και σε τι κατασταση ηταν τα πολωτικα φιλτρα

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Ο άνθρωπος ρώτησε για τον sony και φτάσαμε πάλι να κάνουμε μαύρη διαφήμιση στο συγκεκριμένο site. Το τι διαλέγει να πιστέψει ο καθένας είναι προσωπική του επιλογή.Εξάλλου ο συγκεκριμένος jvc δε θα μπορούσε να πουληθεί στην άθλια αρχική του κατάσταση. Ας κλείσει εδώ η παρένθεση όμως.
Ασφαλώς και πρέπει να ξέρουμε το ιστορικό του προβολέα και οπωσδήποτε πρέπει να δούμε πριν επιλέξουμε.

Reaction score
8.350
εγω δεν καταλαβα μαυρη διαφημιση και μαλιστα φιλος μου ειπε ότι θα παρει τηλεφωνο το Νικο να ρωτησει για καθαρισμο προβολεα,εξαιτιας της αναφορας εδώ που του το θυμισε.
Ο φιλος μας που ανοιξε το θεματακι,δεν εχει κατασταλαξει και ρωταγε γενικες ερωτήσεις περι μεταχειρισμένων,πιστευω ηταν χρησιμη για ολους μας η κουβεντουλα.

Reaction score
640
εγω δεν καταλαβα μαυρη διαφημιση και μαλιστα φιλος μου ειπε ότι θα παρει τηλεφωνο το Νικο να ρωτησει για καθαρισμο προβολεα,εξαιτιας της αναφορας εδώ που του το θυμισε.
Ο φιλος μας που ανοιξε το θεματακι,δεν εχει κατασταλαξει και ρωταγε γενικες ερωτήσεις περι μεταχειρισμένων,πιστευω ηταν χρησιμη για ολους μας η κουβεντουλα.

Τι προβολεα θα καθαρισει ο φιλος σου ?

Reaction score
640
Ο άνθρωπος ρώτησε για τον sony και φτάσαμε πάλι να κάνουμε μαύρη διαφήμιση στο συγκεκριμένο site. Το τι διαλέγει να πιστέψει ο καθένας είναι προσωπική του επιλογή.Εξάλλου ο συγκεκριμένος jvc δε θα μπορούσε να πουληθεί στην άθλια αρχική του κατάσταση. Ας κλείσει εδώ η παρένθεση όμως.
Ασφαλώς και πρέπει να ξέρουμε το ιστορικό του προβολέα και οπωσδήποτε πρέπει να δούμε πριν επιλέξουμε.

Σε οτι αφορα την μαυρη διαφημιση δεν εχεις αδικο απο την αλλη ομως ειναι και μια ευκαιρια για να αρχισουν να " ξυπνανε " λιγο οι ανυποψιαστοι καθως οπως θα διαπιστωσεις και εσυ ο " υπνος " ειναι πολυ βαθυς .

Reaction score
9
Ευχαριςτω για τις απαντήσεις σας!

Η αλήθεια ειναι πως εχω τρελαθεί με το θεμα αγοράς προβολέα σε σημείο να σκέφτομαι να τα παρατήσω .
Άρχισα με ένα budget 700€ Για benq 1070 , λόγω rainbow είπα να αλλάξω κατηγορία.. Και μετα έφτασα να διαθέτω τα διπλάσια και παραπάνω και να διαβάζω κριτικές για προβολείς των 1500-2500 για διαφορά προβλήματα , πχ πρόβλημα σύγκλισης κτλ κτλ , στο οτι δεν εχουν καλό μαύρο , δεν εχουν σωςτη συγκλιςη , και διαφορά αλλα ....
στον tw6600 να μην εχει καλό μαύρο κτλ .....
Σκέφτηκα για μεταχειρισμένους αλλα και εκεί χάος ..

Και τα εχω παίξει ...

Δε μπορώ με ένα φυσιολογικό ποσό να εχω μια αξιοπρεπη εικόνα !
Θα έκανα την υπέρβαση απο 1000 να πάω σε 1500 κτλ αλλα με σκεπτικό να βρω κάτι καλο , οι να ανέβω τόσο και να εχω προβολέα που μαμή με καλύπτει πάλι ..

Το εχει πάθει κανείς ?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Αφού βλέπεις rainbow πάρε έναν Epson στα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις και τέλος.
Όλοι οι προβολείς έχουν ελαττώματα, όπως και όλες οι TV. Σχεδόν όλες οι LCD TV δε βλέπονται αλλά μόνο αυτές υπάρχουν πιά.

Μεταχειρισμένους δε βλέπω αυτές τις μέρες, ίσως όμως και να μου ξέφυγε κάποιος.

Reaction score
640

Η αλήθεια ειναι πως εχω τρελαθεί με το θεμα αγοράς προβολέα σε σημείο να σκέφτομαι να τα παρατήσω .
Άρχισα με ένα budget 700€ Για benq 1070 , λόγω rainbow είπα να αλλάξω κατηγορία.. Και μετα έφτασα να διαθέτω τα διπλάσια και παραπάνω και να διαβάζω κριτικές για προβολείς των 1500-2500 για διαφορά προβλήματα , πχ πρόβλημα σύγκλισης κτλ κτλ , στο οτι δεν εχουν καλό μαύρο , δεν εχουν σωςτη συγκλιςη , και διαφορά αλλα ....

Και τα εχω παίξει ...

Θα έκανα την υπέρβαση απο 1000 να πάω σε 1500 κτλ αλλα με σκεπτικό να βρω κάτι καλο , οι να ανέβω τόσο και να εχω προβολέα που μαμή με καλύπτει πάλι ..

Το εχει πάθει κανείς ?

Παντως εμενα κατι δεν μου παει καλα με το γεγονος οτι ειδατε ταυτοχρονα δυο ατομα ουρανιο τοξο στον 1070 .
Εγω εχω μια μικρη ευαισθησια και αυτες τις μερες εχω εναν 1070 στο σαλονι μου οσοι εχουν περασει να δουμε ταινια δεν εχουν δει καθολου ουρανιο τοξο η οικογενεια ειναι πολυμελης και μονο εγω βλεπω αραια και που ουρανιο τοξο και αυτο και μονο σε υποτιτλους .
Σε ποιο καταστημα σου εκαναν παρουσιαση ?

Reaction score
640
υπαρχει ενας benq w7000 σε αγγελια γιατι δεν πας απο κοντα να τον δεις δεν εχεις να χασεις κατι ....

Reaction score
15.548

Και τα εχω παίξει ...

Το εχει πάθει κανείς ?
ακου φιλε μου.....η θα δωσεις να παρεις τον epson 8100 η εναν jvc χ30-χ35 .....μην παρεις κατι αλλο....δεν θα το εχαριστιεσαι μετα απο 10 ταινιες..

Reaction score
9
Jvc x30 αρκετά χρήματα για μένα..

Άποτι κατάλαβα ο tw8100 ειναι ίδιος χωρίς γυαλιά ο tw9100.

Και εγώ μάλλον εκεί καταλήγω Epson8100 ή στο Panasonic pt-ae6000 , (γιατί ο Epson σταμάτησε να παράγεται οπότε φαντάζομαι θα βγει σύντομα καινούργιο μοντέλο ) .

Panasonic ή στον Epson ?

Ευχαριςτω

Reaction score
640
Παντως εγω απο τον 9100 που περασε απο το σαλονι μου προτιμω τον 1070 εχει πολυ καλυτερη εικονα και μου κοστισε και τα μισα λεφτα .
Για να εξηγουμαστε και να μην παρεξηγουμαστε η εικονα ειναι σχετικη και με τον χωρο καθως εχω αρκετες αντανακλασεις απο ανοιχτοχρωμους τοιχους και ο 9100 δεν απεδιδε καλα σε αυτο το περιβαλλον .
Ο 1070 απο την αλλη εχει απιστευτη αποδοση καθως εχει πολύ καλη ευκρινεια το μαυρο του μεσα στην ταινια δειχνει καλο λογω του ansi contrast και ακουει στις ρυθμισεις δινει και πολυ καλα σχεδιαγραμματα τοσο στην κλιμακα του γκριζου οσο και στο χρωματικο τριγωνο αποδιδοντας και πολυ καλα στο πανι .
Μαζεψα και το φως με ενα φιλτρακι των 20 Ευρω βελτιωθηκε καπως και το επιπεδο του μαυρου
Αφου το on /off contrast του 9100 πηγαινε χαμενο λογω χωρου τουλαχιστον πηρα το καλυτερο που μπορουσα να παρω .
Το μονο μειονεκτημα του 1070 ειναι οτι συμπιεζει το μαυρο του χαμηλα αλλα αυτο το καλυψα με μια καλη ρυθμιση στην καμπυλη gamma .
Συμπερασμα η εικονα που θα παρεις απο τον προβολεα που θα αγορασεις δεν εχει να κανει μονο με τον προβολεα αλλα ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τον χωρο

Reaction score
640
Jvc x30 αρκετά χρήματα για μένα..

Άποτι κατάλαβα ο tw8100 ειναι ίδιος χωρίς γυαλιά ο tw9100.

Και εγώ μάλλον εκεί καταλήγω Epson8100 ή στο Panasonic pt-ae6000 , (γιατί ο Epson σταμάτησε να παράγεται οπότε φαντάζομαι θα βγει σύντομα καινούργιο μοντέλο ) .

Panasonic ή στον Epson ?

Ευχαριςτω
O Panasonic ειναι παλαιοτερο μοντελο το οποιο υπαρχει ακομα σε παραγωγη μεχρι την αντικατασταση του .
Εχει το πλεονεκτημα οτι ρυθμιζεται ξεχωριστα σε 10 βηματα η κλιμακα του γκριζου και το γαμμα του αλλα δεν ξερουμε τι αντοχη εχει στον χρονο καθως η λαμπα που εχουν τοποθετησει ανεβαζει πολυ την θερμοκρασια την οποια εχουν καταβαλλει φιλοτιμες προσπαθειες να την κατεβασουν με αλλαγη του τροπου ψυξης των πολωτικων .
Αποδιδει οπως ακουω πολυ καλα στην εικονα καθως εντυπωσιασε τον καλιμπρατορα

Reaction score
6.661
Παντως εγω απο τον 9100 που περασε απο το σαλονι μου προτιμω τον 1070 εχει πολυ καλυτερη εικονα και μου κοστισε και τα μισα λεφτα .
Για να εξηγουμαστε και να μην παρεξηγουμαστε η εικονα ειναι σχετικη και με τον χωρο καθως εχω αρκετες αντανακλασεις απο ανοιχτοχρωμους τοιχους και ο 9100 δεν απεδιδε καλα σε αυτο το περιβαλλον .
Ο 1070 απο την αλλη εχει απιστευτη αποδοση καθως εχει πολύ καλη ευκρινεια το μαυρο του μεσα στην ταινια δειχνει καλο λογω του ansi contrast και ακουει στις ρυθμισεις δινει και πολυ καλα σχεδιαγραμματα τοσο στην κλιμακα του γκριζου οσο και στο χρωματικο τριγωνο αποδιδοντας και πολυ καλα στο πανι .
Μαζεψα και το φως με ενα φιλτρακι των 20 Ευρω βελτιωθηκε καπως και το επιπεδο του μαυρου
Αφου το on /off contrast του 9100 πηγαινε χαμενο λογω χωρου τουλαχιστον πηρα το καλυτερο που μπορουσα να παρω .
Το μονο μειονεκτημα του 1070 ειναι οτι συμπιεζει το μαυρο του χαμηλα αλλα αυτο το καλυψα με μια καλη ρυθμιση στην καμπυλη gamma .
Συμπερασμα η εικονα που θα παρεις απο τον προβολεα που θα αγορασεις δεν εχει να κανει μονο με τον προβολεα αλλα ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τον χωρο

αν μπορει να εμποδισει καποιος τη διαρροη φωτος απο τις γρυλιες και γυρω απο το φακο, θα εχει ακομη βελτιωσει την αποδοση του στα μαυρα λιγακι, ενα βραχιολακι απο τα jumbo, ελαστικο μαυρο υφασματινο χωρις ενωση εμενα παντως μου εκατσε γαντι γυρω απο το φακο.. για το αλλο εχω σκεφτει διαφορα, αλλα τα εχω αφησει μιας και δε με καιει καθολου τωρα, παντως και προχειρα ακομη και το χερι να βαλεις μπροστα στις γρυλιες ειναι ορατη η εστω αυτη μικρη διαφορα..

Reaction score
640
αν μπορει να εμποδισει καποιος τη διαρροη φωτος απο τις γρυλιες και γυρω απο το φακο, θα εχει ακομη βελτιωσει την αποδοση του στα μαυρα λιγακι, ενα βραχιολακι απο τα jumbo, ελαστικο μαυρο υφασματινο χωρις ενωση εμενα παντως μου εκατσε γαντι γυρω απο το φακο.. για το αλλο εχω σκεφτει διαφορα, αλλα τα εχω αφησει μιας και δε με καιει καθολου τωρα, παντως και προχειρα ακομη και το χερι να βαλεις μπροστα στις γρυλιες ειναι ορατη η εστω αυτη μικρη διαφορα..
Γυρω απο τον φακο δεν εχω διαρροη φωτος ο δικος μου ειναι μεταγενεστερο μοντελο και εσωτερικα εχει κατι σαν σφουγγαρακι.
Σε οτι αφορα τις γρυλιες προσοχε γιατι ζεσταινεται αρκετα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Ο 9100 δεν έχει δαρροή φωτός από τις γρίλιες, σε αντίθεση με τον 1070 που είναι...φωτιστικό. :D

Reaction score
6.661
τον w1400 εχω , (υπεθεσα οτι το ιδιο θεμα θα ειχε και ο 1070γυρω απο τον φακο, για τις εκδοσεις δε γνωριζω βελτιωσεις κλπ)
να πω κατι οτι η διαρροη αυτη ειναι ορατη απεναντι στην οθονη σαν φακος, με οτι αυτο συνεπαγεται.. παντως οι γρυλιες ειναι με περισσοτερη κλιση και ισως μικροτερα κενα με λιγοτερη διαρροη απο τον 1070 , ισως και ο κυριος λιγοτερου "τοξου"
ναι το ξερω γιαυτο δεν εχω κανει κατι που θα επιτρεπει τη σωστη κυκλοφορια-ψυξη , αλλα θα εμποδιζει τη διαχυση και θα ειναι αισθητικα αποδεκτο.
πολυ σωστα ο 9100 δεν εχει και προφανως και αλλα φτηνοτερα μοντελα της, αλλα ενω ειχα βρει επισης βρει εναν μεταχειρισμενο , αλλα δε μου εκατσε στο ματι δυστυχως και εμενα καλα( ισως ηταν αρυθμιστος και επειδη επεζε σε ενα ανοιχτοχρωμο σπιτι..) και πηγα σε καινουργειο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.108
Members
38.652
Νεότερο μέλος
daskalos87