Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.002
νομιζω οτι ο zizik εχει ενα πισω απο τον καναπε?
τι ακριβως θελεις να νοιωσεις? σεισμο? κουνημα μπατζακια?βουλωμα αυτιων?χτυπημα στηθους?
κατω απο τα 20 για να εισαι δυνατος θελεις πολλα περισοτερα απο ενα svs και δεν νομιζω εκει να ειναι το προβλημα σου.
Δεν έχω πίσω απ' τον καναπέ, έχω ένα μπροστά αριστερά κι ένα πίσω δεξιά και είμαι flat μέχρι τα 20Hz.

Reaction score
2.482
Και στο δικό μου κάτω απο τα 20Hz βυθίζεται στα τάρταρα.
Πιστεύω πως αποκλείεται να μην μπορείς να έχεις την αίσθηση του δικού μου εκεί με το 1 SVS.
Άμα μου λες αποκλείεται τότε ανησυχώ. Θα κάτσω να ψάξω σπιθαμή προς σπιθαμη τον χώρο μου, να δώ που μπορώ να νίωσω αυτό που ένιωσα στο σπίτι σου.
νομιζω οτι ο zizik εχει ενα πισω απο τον καναπε?
τι ακριβως θελεις να νοιωσεις? σεισμο? κουνημα μπατζακια?βουλωμα αυτιων?χτυπημα στηθους?
κατω απο τα 20 για να εισαι δυνατος θελεις πολλα περισοτερα απο ενα svs και δεν νομιζω εκει να ειναι το προβλημα σου.
Ειναι πολυ συγκεκριμένο το αίσθημα που έδινε η εισαγωγή του EoT. Ενιωθα ένα σταθερό παλμό στη βουβωνική χώρα όταν έπαιζε αυτό το πέρασμα. Σαν όταν κάθεσαι πάνω σε καρέκλα μασαζ.

καθε σημειο του ανθρωπινου σωματος εχεις διαφορετικα σημεια συντονισμου, συχνοτικα-χοντρικα αυτα αλλαζουν οπως και οι συχνοτητες απο κατω προς τα πανω ;), πολυ πιθανο το μασαζ που θες να μην το ψαχνεις στις συχνοτητες που φανταζεσε...
Δεν διαφωνω, αλλά ακουσα την ίδια ταινία, με το ίδιο sub, με το ίδιο κορμί (το δικό μου), απλα σε άλλον χώρο. Και προσπαθώ να καταλάβω ΤΙ είναι αυτο που μου δημιούργησε την αίσθηση που αποκόμισα στο σπιτι του zizik, ωστε να έχω παρεμφερή συμπεριφορά.

Αν δεν γίνεται, λόγω π.χ. χώρου ή/και έλλειψη 2ου sub, να το δεχτώ και να προχωρήσω, αλλά αν γίνεται, θέλω να ξέρω πωςμπορώ να το επιτύχω

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
η συγκεκριμμενη σκηνη κατεβαινει μεχρι τα 10hz , σιγουρα ενα δευτερο svs βοηθαει πολυ στα χαμηλα hz αλλα πιο μεγαλο ρολο παιζει ο χωρος και που συντονιζει.

Reaction score
2.482
Καλα μπορεί και να ήταν και στο στομάχι, αλλα δεν αλλάζει το γεγονός πως δεν έχει καμία σχέση αυτό που ακούσα στον zizik με αυτό που ακουω σπιτι μου.

Χωρις μάλιστα EQ, η περιοχή 20-30hz παρουσιάζει ένα gain της τάξης των + 20dB σε σχέση με τις υπολοιπες.

Βρε, λές να έχει o zizik bass shakers και να μην μας το λέει; :D

Σοβαρα τώρα... Μπας και συντόνιζε ο καναπές του και για αυτο κουνιόμουν έτσι; Δλδ, να είναι θέμα καναπε και όχι sub?

Reaction score
2.482
η συγκεκριμμενη σκηνη κατεβαινει μεχρι τα 10hz , σιγουρα ενα δευτερο svs βοηθαει πολυ στα χαμηλα hz αλλα πιο μεγαλο ρολο παιζει ο χωρος και που συντονιζει.
Συμφωνοι. Παρολα αυτα, θα πρέπει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ κάπου μεσα στον χωρο μου να υπάρχουν 2 θεσεις, μια για μένα και μια για το sub που να παίζει "σωστα", έτσι δεν είναι;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.002
Θα χρειαστεί ν' αλλάξεις τη θέση του sub, όχι τη δική σου.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.525
Μασαζ στην βουβωνικη περιοχη και δεν ειχα ξανανιωσει ετσι , πεσε στα 4 και κανε crawl ,
καναπεδες που δονουνταν , το ιδιο κορμι μονο του , δεν εχω ξανανιωσει ποτε ετσι,............:redface:

Αν συνεχισετε ετσι θα πατησω το κουμπι της αναφορας! :rofl:

Reaction score
2.482
Θα χρειαστεί ν' αλλάξεις τη θέση του sub, όχι τη δική σου.
Θεωρητικά και η MLP μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθεί διότι μπορεί να "πεφτει" πάνω σε κάποιο room mode. Νομίζω ότι δεν πρέπει π.χ. να κάθεσαι στο κέντρο ενός δωματίου. Καπου το διάβασα, αλλά δεν το βρίσκω τώρα...

ΕDIT: Κατι αντίστοιχο λέει εδω: http://realtraps.com/art_room-setup.htm

Last edited:

Reaction score
239
στο 0 db εγινε η ακροαση στου Zizik? παιζει π.χ. στα -6db (κεντρικό volume) αλλα εχει το sub trim π.χ. hot + 3db?
εσυ σε τι ενταση ακούς? σε τι αποσταση ειναι το sub σου σε σχεση με του Ζιζικ? ειναι πιο μακριά οποτε εξασθενεί και λιγο?

Reaction score
2.482
στο 0 db εγινε η ακροαση στου Zizik? παιζει π.χ. στα -6db (κεντρικό volume) αλλα εχει το sub trim π.χ. hot + 3db?
εσυ σε τι ενταση ακούς? σε τι αποσταση ειναι το sub σου σε σχεση με του Ζιζικ? ειναι πιο μακριά οποτε εξασθενεί και λιγο?
Στη συγκεκριμένη ακρόαση, είτε έγινε στο -9db ή στο -6dB. Εγώ δεν έχει σημασία που ακούω, ουτε σε τι απόσταση είμαι, μιας και το μισο μετρο +- διαφορα δεν λεει κατι. Ασε που έχω κάνει τουρνε σε όλο το δωμάτιο περα-δωθε και έχω παίξει το συγκεκριμένο πέρασμα πανω απο 50 φορες σε διαφορες εντάσεις και κουρδίσματα του sub, σε σημειο που να ακουσεις τις πόρτες να ξεφυσάνε σαν λαχανιασμένος ταυρος ή να ακους τον driver να κάνει flap-flap σαν να πεταρίζει...

Και στα 30 εκ. που έκατσα με σχεδον τερμα το sub (και κλεισμένο τον τελικό, ωστε να είναι μονο το sub ανοιχτο και μας φευγουν τα αυτια) δεν έπαιρνα την αίσθηση που περιγράφω.

Εν αντιθέση, τα αυτιά μου βουλώναν ανετότατα! Θα παίξω σημερα ενδελεχώς, μπας και βρω ακρη. Είδαλλως θα ξαναπάω στο σπιτι του zizik απρόσκλητος με το δικο μου sub, μπας και τελικά φταίει το καημένο!

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Οσο για το καναπεδομασαζοτρεμουλο που λες....θα ερθεις κ απο δω μια βολτα οταν κανονισουμε...να παρεις μια γευση κ απο τον δικο μου χωρο! :sneaky:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Στη συγκεκριμένη ακρόαση, είτε έγινε στο -9db ή στο -6dB. Εγώ δεν έχει σημασία που ακούω, ουτε σε τι απόσταση είμαι, μιας και το μισο μετρο +- διαφορα δεν λεει κατι. Ασε που έχω κάνει τουρνε σε όλο το δωμάτιο περα-δωθε και έχω παίξει το συγκεκριμένο πέρασμα πανω απο 50 φορες σε διαφορες εντάσεις και κουρδίσματα του sub, σε σημειο που να ακουσεις τις πόρτες να ξεφυσάνε σαν λαχανιασμένος ταυρος ή να ακους τον driver να κάνει flap-flap σαν να πεταρίζει...

Και στα 30 εκ. που έκατσα με σχεδον τερμα το sub (και κλεισμένο τον τελικό, ωστε να είναι μονο το sub ανοιχτο και μας φευγουν τα αυτια) δεν έπαιρνα την αίσθηση που περιγράφω.

Εν αντιθέση, τα αυτιά μου βουλώναν ανετότατα! Θα παίξω σημερα ενδελεχώς, μπας και βρω ακρη. Είδαλλως θα ξαναπάω στο σπιτι του zizik απρόσκλητος με το δικο μου sub, μπας και τελικά φταίει το καημένο!
θελω και γω να ρθω εθελοντικα στο κουβαλημα! :D:D

μετα παμε εδω...

Reaction score
2.482
Οσο για το καναπεδομασαζοτρεμουλο που λες....θα ερθεις κ απο δω μια βολτα οταν κανονισουμε...να παρεις μια γευση κ απο τον δικο μου χωρο! :sneaky:
Στο έχω προτείνει, αλλα μας έχεις όλο στο περίμενε! Εγω, από εσενα περιμένω την προσκληση αν θυμάσαι!

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Στο έχω προτείνει, αλλα μας έχεις όλο στο περίμενε! Εγω, από εσενα περιμένω την προσκληση αν θυμάσαι!
κατσε βρε παραπονιαρη αντρα!!! εχουμε μπλεξει λιγο τον τελευταιο καιρο... αφου ειπαμε θα γινει!!!;)

Reaction score
239
αναφορικα με τις ακυρωσεις μισο μετρο παιζει ρολο ( στον χωρο μου συμβαινει ακριβως αυτο καποιες συχνοτητες ακυρωνονται σε μια θεση ενω αλλες ενισχυονται...)

ενα 12" σαμπ φιλου που δεν ειναι τιποτα το ιδιεταιρο εκανε "σεισμο" στο υπογειο του, ~10 μετρα μηκος ~6+ μετρα φαρδος και 4 μετρα υψος με ολους τους τοιχουν μπετο και τα 4 παραθυρα ειναι στο ταβανι σχεδον.

ακομα δε μπορω να πιστεψω τι μπασσο εχει με το απλο του σαμπ...
μπετο και χωρις παραθυρα και εχει το σαμπ σε μια πεντακα8αρη γωνια κανενα ανοιγμα για σχεδον 3 μετρα προς οποιαδηποτε κατευθυνση...

βασικο ειναι αρκετα μεγαλο το μηκος εστω και μιας διαστασης 10μ,
αλλα για καποιο λογο το υψος φαινεται να κανει τη μεγαλυτερη διαφορα, γιατι εχω βρεθει και σε αλλους μεγαλους χωρους με κανονικο ταβανι (~2.9) αλλα ετσι δεν ακουγοταν...
οποτε καταληγω στο ψηλοταβανο γιατι αυτη ειναι συνηθως και η μικροτερη διασταση ενος χωρου.
αυτουνου στα 4+ μετρα το υψος και σχεδον μηδενικες λογω μπετου απωλειες ειχε μαλλον το 8εωρητικο μαχ gain απο πατωμα και τοιχους στη γωνια του.
σορρυ για το μπλα μπλα

αποσταση 8εασης απο το σαμπ στα 5 μετρα!!!ειχε gain σχεδον σε ολο το φασμα και απλα κομμενα τα οποια μεγαλα peaks

Last edited:

Reaction score
2.482
Οχι δεν διαφωνω οτι δεν παιζει ρολο, απλα εννοουσα οτι δεν παιζει ρολο διοτι εχω σταθει σε διαφορα σημεια του δωματίου μου και ακουω διαφορες, αλλα οχι αυτο που περιμένω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απ τη στιγμή που είσαι σε διαμέρισμα και είναι το σαλόνι μήπως θα ήταν πιό σόφρων να κοιτάξεις για bass shakers;
Θα έχεις τις δονήσεις (20Hz και κάτω) να μεταδίδονται μέσω του καναπέως(μασαζ style),χωρίς το πέος του κόστους και της κρεβατομουρμούρας ενός ακόμα PB13.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.323
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer