Panasonic pt-ae6000

Reaction score
11
Τελικα αξιζει να δωσεις τα 500-600 ευρω παραπανω για τον epson 9200 ή ειναι παρομοια μηαχανακια,γιατι πραγματικα ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2 και δεν ειμαι και κανενας αμαν γνωστης....
Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια απαντηση σας...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Δεν έχω δει τον panny, αλλά ο 9200 είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι. Πάρα πολύ καλό θα έλεγα.

Reaction score
11
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Ίσως αν υπάρχει κάποιος που έχει γνώμη ιδίοις ομμασι και για τους δύο προβολείς..

Reaction score
640
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Ίσως αν υπάρχει κάποιος που έχει γνώμη ιδίοις ομμασι και για τους δύο προβολείς..

Ειχα τον 9100 και εχω δει τον 9200 στην avart ο 9200 που ειδα μου αρεσε πιο πολυ απο τον panasonic επειδη ειχε καλυτερο μαυρο βεβαια ο χωρος της avart δεν εχει αντανακλασεις οπως το σαλονι μου . θεωρω ομως οτι απο πλευρας αντιθεσης ειναι δυο κλικ παραπανω ο epson .
Αλλο ενα πολυ θετικο σημειο ειναι η ρυθμιση της συγκλισης .
Επειδη ασχολεισαι ομως με μετρησεις θα σου πω οτι χρωματικα ο 9100 που ειχα μετρησει καθεται τελεια ρυθμισμενος με 100 % κορεσμους αλλα στους ενδιαμεσους ειναι κουκουρουκου και απο την παρουσιαση του Μανωλη βλεπω οτι ο 9200 ειναι παρομοιος .
Ειχε και θεμα με το color decoding και δεν εχει τις δυνατοτητες που εχει ο pany με την ρυθμιση του gamma .
O panasonic για μενα εχει καλυτερο φακο και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης
Εαν σε αυτα βαλεις και τα 500 Ευρω της διαφορας θα ελεγα να πας σε Panasonic εκτος και εαν εισαι φανατικος της μαυρης τρυπας που δεν πιστευω καθως ειδα οτι ερχεσαι απο dlp .
Οπως ξερεις οι lcd ειναι και λαχειο το τι θα σου τυχει . Εαν δεν ηταν τα 500 της διαφορας θα επαιρνα τον Epson τωρα τα 500 για αλλους ειναι πολλα για αλλους ειναι λιγα . Ατιμη καινωνια που αλλους τους ανεαζεις και αλλους τους κατεβαζεις

Reaction score
11
Svellinis ευχαριστω πολύ για την απαντηση!
Οσον αφοτα τις μετρήσεις,ειμαι τελειως ασχετος,οποτε από αυτά που εγραψες δεν καταλαβα σχεδόν τιποτα...:(
Οσον αφορα αυτό που ειπες ότι είναι λαχειο η αγορα τους,μηπως παραρισκαρω από το γερμανικο ebay??

Reaction score
640
Svellinis ευχαριστω πολύ για την απαντηση!
Οσον αφοτα τις μετρήσεις,ειμαι τελειως ασχετος,οποτε από αυτά που εγραψες δεν καταλαβα σχεδόν τιποτα...:(
Οσον αφορα αυτό που ειπες ότι είναι λαχειο η αγορα τους,μηπως παραρισκαρω από το γερμανικο ebay??
δεν εχει να κανει απο που αγοραζεις αλλαωστε ο panasonic εχει πανευρωπαικη εγγυηση .
Εχει να κανει με την ανομοιομορφια των πανελς και την συγκλιση τα οποια μπορει να διαφερουν απο κομματι σε κομματι .
Εαν δεν ασχολεισαι με ρυθμισεις πας για epson καθως ο Πανασονικ τις θελει τις ρυθμισεις του

Reaction score
11
Αν δηλαδή μου το ρυθμιζε κάποιος ειδικός τότε δεν τίθεται θέμα πάνελ και σύγκλισης ?
Κατά τα άλλα είναι πολύ κοντά σαν μηχανήματα ?

Reaction score
640
Αν δηλαδή μου το ρυθμιζε κάποιος ειδικός τότε δεν τίθεται θέμα πάνελ και σύγκλισης ?
Κατά τα άλλα είναι πολύ κοντά σαν μηχανήματα ?

Θεμα ανομοιομορφιας και συγκλισης εχουν λιγο πολυ ολοι οι lcd προβολεις αναμεσα τους και οι Sony και οι JVC . Βαθμος του προβληματος εξαρταται απο την συναρμολογηση απο το εργοστασιο και μπορει να διαφερει απο κομματι σε κομματι .
Η ανομοιομορφια δεν ειναι κατι που ρυθμιζεται απο τον καλιμπρατορα . μπορει να βελτιωθει η κατασταση εαν δεν κανεις μεγαλη χρηση lens shift
Η συγκλιση σε Sony , Epson και JVC ρυθμιζεται τα καλυτερα ρυθμιστικα τα εχω δει σε Epson .
Οταν εγραψα οτι ο Panasonic θελει τις ρυθμισεις του εννοουσα την κλιμακα του γκριζου η οποια πρασινιζει ελαφρα και τα χρωματα του .
Εχω ανεβασει σχετικα σχεδιαγραμματα απο την ρυθμιση του δικου μου .
Κανενα απο τα δυο προβολια που εχεις βαλει στο ματι δεν θα παιζει οπως επαιε ο benq χωρις καλιμπραρισμα απλα ο Epson ειναι πιο κοντα στον χρηστη που δεν ασχολειται

Reaction score
640
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση καταυποχρεωμενος ειλικρινά..

Γι αυτο ειναι το φορουμ για να ανταλλασουμε αποψεις και να βοηθαμε ο ενας τον αλλον .

Reaction score
767
βαλε αν θες ενα απολυτο νουμερο στην εικονα του πανυ...

εγω επιμενω...θελω ταξινομηση...λοιπον...στα της εικονας στο πανι...all over...και οχι επιμερους τομεις (δλδ ευκολιες ρυθμισεων, 3d κλπ κλπ):

1. jvc 900r & sony 1100-1000 βαζουμε 10αρι
2. jvc 700r & sony 300 βαζουμε 9αρι
3. jvc 500r βαζουμε....(τι?)
4. jvc x35 βαζουμε.....(τι?)
5. epson 9200 βαζουμε.....(τι?)
6. panasonic 6000 βαζουμε.....(τι?)

αφηστε τους χωρους και τις συσκοτισεις και τις οθονες....εικονα προβολεα θελω μονο

για να δω αν αξιζει για μικρες διαφορες στο αποτελεσμα στο ματι, να δινεις 2 και 3 χιλιαρικα παραπανω...ξερετε, δεν ειναι στραγαλια τα γ@μημενα

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
βαλε αν θες ενα απολυτο νουμερο στην εικονα του πανυ...

εγω επιμενω...θελω ταξινομηση...λοιπον...στα της εικονας στο πανι...all over...και οχι επιμερους τομεις (δλδ ευκολιες ρυθμισεων, 3d κλπ κλπ):

1. jvc 900r & sony 1100-1000 βαζουμε 10αρι
2. jvc 700r & sony 300 βαζουμε 9αρι
3. jvc x35 βαζουμε.....(τι?)
4. epson 9200 βαζουμε.....(τι?)
5. panasonic 6000 βαζουμε.....(τι?)

αφηστε τους χωρους και τις συσκοτισεις και τις οθονες....εικονα προβολεα θελω μονο

για να δω αν αξιζει για μικρες διαφορες στο αποτελεσμα στο ματι, να δινεις 2 και 3 χιλιαρικα παραπανω...ξερετε, δεν ειναι στραγαλια τα γ@μημενα
Έχει κολλήσει το κάρο στη λάσπη βλέπω.:D
Πάρε αυτόν που αντέχει η τσέπη σου. Όλοι δίνουν εξαιρετική εικόνα.

Reaction score
767
ε οχι και να μας ζητανε για διαφορες του μισου και 1 κλικ πανω στην εικονα 2 και 3 χιλιαρικα...

θα μου πεις και πού δε γινεται αυτο στις ανωτερες κατηγοριες μηχανηματων (εικονας-ηχου)

εχουνε καταντησει το χομπυ μια "ελιτιστικη" υποθεση για λιγους...δλδ κακο ειναι να θελουμε γ@μηστερη εικονα με 3 εως 3,5 χιλιαρικα?....θα επεφτε το "ιματζ" της jvc δλδ αν εδινε τον 500r σε αυτη τη τιμη?...συμβιβαζομαι εγω με ενα 8,5 στην εικονα...πασο...δε θελω και δε μπορω να πιασω 10αρι...δλδ, "τσαμπα" ειναι για μερικους αυτα τα φραγκα?

μπορει να τους κραζω, αλλα τα μαζευω να τον παρω...απλα μου τη "δινει" αυτο το ελιτιστικο ρε φουστη μου...

απο ενα σημειο και μετα φευγουμε "διαστημα"...

αλλα καθομαστε και μεις σα τις κοτες και ψαχνουμε απλα να δουμε πως θα τα μαζεψουμε...

Reaction score
15.548
ο πανασονικ εχει ολα εκεινα στο μενου του για να δεις ωραια...και με τις ευκολιες που θες....αν τον συνδιασεις με μια γκρι οθονη και ο χωρος σου δεν εχει πολλες ανακλασεις θα δεις ομορφα με μια ρυθμιση και on την δυναμικη ιριδα(αν δουλευει οπως του 4000 που διπλασιαζει το on/off )

10αρι στην εικονα οβερολ ως σημερα παιρνει μονο η jvc

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
ε οχι και να μας ζητανε για διαφορες του μισου και 1 κλικ πανω στην εικονα 2 και 3 χιλιαρικα...

θα μου πεις και πού δε γινεται αυτο στις ανωτερες κατηγοριες μηχανηματων (εικονας-ηχου)

εχουνε καταντησει το χομπυ μια "ελιτιστικη" υποθεση για λιγους...δλδ κακο ειναι να θελουμε γ@μηστερη εικονα με 3 εως 3,5 χιλιαρικα?....θα επεφτε το "ιματζ" της jvc δλδ αν εδινε τον 500r σε αυτη τη τιμη?...συμβιβαζομαι εγω με ενα 8,5 στην εικονα...πασο...δε θελω και δε μπορω να πιασω 10αρι...δλδ, "τσαμπα" ειναι για μερικους αυτα τα φραγκα?

μπορει να τους κραζω, αλλα τα μαζευω να τον παρω...απλα μου τη "δινει" αυτο το ελιτιστικο ρε φουστη μου...

απο ενα σημειο και μετα φευγουμε "διαστημα"...

αλλα καθομαστε και μεις σα τις κοτες και ψαχνουμε απλα να δουμε πως θα τα μαζεψουμε...
Μα δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Πάρε το μηχάνημα του 10 και βάλε το σε χώρο του 2. Τι θα καταλάβεις; Δεν είναι θέμα προβολέα μόνο.
Ο κατασκευαστής σου προσφέρει την προοπτική. Μην περιμένεις ότι αρρύθμιστος στο χώρο σου, θα αποδώσει όπως σ' ένα batcave ρυθμισμένος!
Αν δεν μπορείς να καλύψεις αυτές τις συνθήκες οι διαφορές θα μικρύνουν σε βαθμό που να μην αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Άσε που πάντα υπάρχει κι ο υποκειμενικός παράγοντας.

Reaction score
767
Μα δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Πάρε το μηχάνημα του 10 και βάλε το σε χώρο του 2. Τι θα καταλάβεις; Δεν είναι θέμα προβολέα μόνο.
Ο κατασκευαστής σου προσφέρει την προοπτική. Μην περιμένεις ότι αρρύθμιστος στο χώρο σου, θα αποδώσει όπως σ' ένα batcave ρυθμισμένος!
Αν δεν μπορείς να καλύψεις αυτές τις συνθήκες οι διαφορές θα μικρύνουν σε βαθμό που να μην αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Άσε που πάντα υπάρχει κι ο υποκειμενικός παράγοντας.
δε θα διαφωνησω...ισα ισα...συμφωνω απολυτα οτι ενα καλο προβολι χαντακωνεται οταν το πεταξεις σε μια μερια χωρις "περαιτερω" μεριμνα...

και αυτο ειναι που με τσιτωνει...οτι για μια αξιοπρεπη και προς ανω εικονα, θα πρεπει να τα σκασεις χοντρα οχι μονο για το προβολι, αλλα και για οθονη και για το ενα και για το αλλο...

και ετσι κατανταει το πραμα να ξεφευγει τοσο πολυ, απλα για να χρις μια εικονα all over γυρω στο 8...γιατι για να πας στο 10 δε το συζητω...γινεται η δε γινεται λοιπον το χομπυ ελιτιστικο?...θελει καποιος γυρω στα 8 με 10 χιλιαρικα μονο στα της εικονας?...

ριξε τις τιμες λιγο να αγοραζει ο κοσμος και ετσι παλι θα χεις κερδη σαν εταιρια...αλλα μετα πως θα ξεχωριζει ο μαγκας "που τα χει" απ τον απλο ανθρωπακο του συρμου?...και το ιματζ της εταιριας που το πας?...δε λεω να βρισκεις τζιβι 900r και screen diamond στα καλαθια, αλλα ημαρτον πια...

Reaction score
5.997
Δυστηχως εαν θέλεις καλο αποτέλεσμα πρέπει να χωσεις πολλα αλλιώς δεν κανεις δουλεια .
Πως να το κάνουμε δηλαδή , εαν δεν τα χωσεις για οθόνη και συνοδα και των 30000 προβολι να πάρεις , πάλι μια τρύπα θα κανεις .
Απλα πρέπει να ξεκινήσεις σωστά με μια καλη οθόνη που θα σου μείνει για να χτιζεις σιγα σιγά πάνω της ...

Reaction score
239
Δηλαδη ο χ900 με απλο πανι των 300ευρω ειναι χειροτερος απο εναν επσον 9200 με στιουαρτ?
Δυσκολο μου φαινεται!
Ας υποθεσουμε οτι ο χωρος δεν εχει θεμα...ενας χ35 με εναν 500 700 900 δεν εχουν αξιολογη διαφορα σε νορμαλ πανι?

Reaction score
239
Υπαρχει δλδ καποιος συνδυασμος π.χ. χ700 + απλο πανι και επσον με στιουαρτ που κοστιζουν το ιδιπ και αποδιδουν το ιδιο?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio