Το home cinema του Huey του Louie και του Diy

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
here we go

φυσικά η σωστή θέση έπρεπε να πέφτει πάνω στο διαχωριστικό της ντουλάπας

Image2367.jpg

η θέα του PJ

Image2376.jpg

κ μια δοκιμή να σιγουρευτώ πως φτάνει το γκρέμισμα

Image2398.jpg

to be continued...

profi

Reaction score
1.439
and the dark side...

Image2402.jpg

ξεκινάει το βάψιμο για δοκιμή της αραίωσης,γιατί το έκανα με πιστόλι hvlp

Image2426.jpg

κ έτοιμο,το γκρί μέρος :D
(οι βούλες είναι του κινητού δεν το έχω κάνει πουά,οι επόμενες θα είναι από κάμερα )
Image2427.jpg

Image2428.jpg

ο χώρος είναι 3.30 (που είναι κ η απόσταση θέασης περίπου ) επί 4 μέτρα.
το 3.30 είναι κ ο βασικός λόγος που ο προβολέας μπήκε στο διπλανό δωμάτιο,αλλιώς θα έπρεπε ή να αλλάξω προβολέα ή να περιοριστώ στις 60 περίπου ίντσες.
τώρα έχω 86",αλλά η τρύπα στον τοίχο είναι επαρκώς μεγαλύτερη σε περίπτωση αλλαγής προβολέα - οθόνης.

profi

Reaction score
1.439
and the realy dark side

IMGP0011.JPG

IMGP0012.JPG

η αρχική σκέψη ήταν να κλειστεί το παράθυρο για να περιοριστεί ο θόρυβος γιατί
από πίσω είναι το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον πρώτο όροφο.
δεν μου άρεσε όμως η ιδέα το μόνο παράθυρο που θα υπάρχει να είναι η μπαλκονόπορτα που είναι στα αριστερά κ βλέπει στο δρόμο.είναι κ ισόγειο.
οπότε θα μείνει όπως είναι κ θα μπεί κουρτίνα από μαύρο βελούδο.

κ μία δοκιμή της βάσης του κεντρικού με ρυθμιζόμενη κλήση από μασίφ οξυά 10χ10.
(ιδέα κλεμμένη από τον Μελίδη,ή τον Zizik δεν ξέρω ποιανού είναι τα πνευματικά δικαιώματα :p)

Image2446.jpg

τα πλακάκια από mdf μπήκαν για εξοικονόμηση χρόνου,θα αντικατασταθούν από μεταλλικά (κάτι μου λέει πως θα αργήσει αυτό όμως :D)

profi

Reaction score
1.439
κ το τελευταίο Update για λίγο καιρό.

μιας κ ο προβολέας είναι σε άλλο δωμάτιο αλλά πάλι κοντά στο κεφάλι μου,

IMGP0021.JPG

γυαλί από ένα scanner που είχα κρατήσει για αυτό το σκοπό.τυχαία φαντάζομαι πως κάποια διαφορά θα έχει από το απλό γυαλί,κ αφού δεν βλέπω σημαντική διαφορά στην εικόνα θα μείνει.μελλοντικά θα γίνει κ κορνίζα στην μεριά του HC.

διακόπτες κ πρίζες έγιναν έτσι για να μην είναι άσπροι

IMGP0015.JPG

κ μερικές ακόμα

IMGP0020.JPG

IMGP0018.JPG

IMGP0019.JPG

αυτά για την ώρα.

εκτός από τις κουρτίνες που θα μπούν από δευτέρα σίγουρα γιατί τα τζάμια είναι ενοχλητικά.ειδικά αριστερά στην μπαλκονόπορτα που κατοπτρίζεται ολόκληρη η εικόνα.

profi

Reaction score
1.439
για πες μας και με τι παιζεις οπτικοακουστικα
ακουστικά τα είδες ( m3-6 k bx-5 )
είμαι σε αναζήτηση sub (περισσότερο ψυχολογική αναζήτηση...diy or not :oops:)
για την ώρα έχω συνδέσει των Logitech z-5500.αν αποφασίσω την diy οδό,θα πάρω άμεσα έναν ενισχυτή για αυτό το sub,κ το άλλο όποτε το φτιάξω το έφτιαξα.
ενισχυτής yamaha rx-v1800
ένα blu ray player της σειράς
οθόνη αυτή
http://www.avsite.gr/forum/threads/diy-οθόνη-86-με-blackout-cloth.129751/
έχω κ μια draper 120" αλλά δεν θέλω να κόψω στις 86".
επίσης προτιμώ αυτή την ό,τι να'ναι σταθερή από το ρολό,οπότε...
αν αλλαχθεί ο προβολέας κ πάω σε περισσότερες θα την κάνω σταθερή.
αλλιώς...:whistling:
http://www.projectorcentral.com/paint_perfect_screen_$100.htm?page=Finding-the-Perfect-Paint

κ τέλος,το αγαπημένο σου :p, dlp
benq w5000

Ακουστικά παίζει πολύ ωραία, δεν τα βλέπεις; :p

Καλοδουλευτα Ηλία!
όχι απλά ωραία,σχεδόν τρομερά,τρομερά παίζουν τα 8αρια :p

ευχαριστώ :)

profi

Reaction score
1.439
οταν τελειωσεις φωναξε να τα σενιαρουμε ολα ;)

:party:
:hi: ευχαριστώ

πρέπει να μπούν κουρτίνες,να αγοραστούν εφόδια ηχοαπορόφησης να είναι εύκαιρα κ ενισχυτής sub.
προτάσεις?
αυτό μου κάνει?
http://www.thomann.de/gb/behringer_inuke_nu3000dsp_amplifier.htm

τα υπόλοιπα νομίζω θα καθυστερήσουν.(νέο sub κ οθόνη)

Reaction score
11.759
Τολμηρό σε βρίσκω με το μαύρο χρώμα. Δεν αστειεύεσαι!
Κι εγώ θέλω να βάψω το δωμάτιο προβολής μαύρο γιατί έχω πολλές ανακλάσεις, αλλά δεν τολμάω ακόμα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.703
Υπάρχει και το γκρι Πέτρο που μπορεί να μην είναι σαν το μαύρο

αλλά πολύ καλύτερο απ' τ' ανοιχτόχρωμα χρώματα. :wink:

Reaction score
2.482
:hi: ευχαριστώ

πρέπει να μπούν κουρτίνες,να αγοραστούν εφόδια ηχοαπορόφησης να είναι εύκαιρα κ ενισχυτής sub.
προτάσεις?
αυτό μου κάνει?
http://www.thomann.de/gb/behringer_inuke_nu3000dsp_amplifier.htm

τα υπόλοιπα νομίζω θα καθυστερήσουν.(νέο sub κ οθόνη)
Νομιζω ότι ο παραπάνω ενισχυτής είναι στις προτιμήσεις των DIY σαμπγουφεράδων. Εγω αν είχα χωρο και ακολουθουσα την DIY πορεία, 4 τέτοιους ενισχυτες θα έπαιρνα και 8x 18" (http://stereointegrity.com/product/ht18-18-subwoofer/)
σαμπάκια θα έφτιαχνα, ισα-ισα να πεις ότι νιώθεις κάτι...

H' μια τετραδούλα από αυτα: http://stereointegrity.com/product/hs24-24-subwoofer/ (999$ το ένα τα πουλάει, ασχέτως με το τι γράφει στο site του).

Reaction score
227
και εγώ μαύρο ήθελα να κάνω το δικό μου , αλλα η σύζυγος θα με πέταγε έξω από το σπίτι.... :(

profi

Reaction score
1.439
Εγω αν είχα χωρο και ακολουθουσα την DIY πορεία, 4 τέτοιους ενισχυτες θα έπαιρνα και 8x 18"
ε καλά εσένα σου έχει βγεί το όνομα καιρό τώρα :p:p

το sub να το χαρείς σε πυκνοκατοικημένη περιοχή το θεωρώ δύσκολο.
για την ώρα μια χαρά με καλύπτει κ των logitech.
θα μου πείς τα ίδια έλεγα κ για τους δορυφόρους των Ζ-5500 κ τα m-audio av-40 με έστειλαν κ πήρα καινούργια πεντάδα...οπότε ας φάω μεγάλη μπουκιά καλύτερα :D

για μονάδα σκέφτομαι κάποιο της σειράς HF της dayton audio,

http://www.daytonaudio.com/index.php/rss390hf-4-15-reference-hf-subwoofer-4-ohm.html

κ περισσότερο για την κατασκευή του κ την δοκιμή,όχι επειδή θέλω κάτι ακουστικά.
αν δεν ακούς σε στάθμες αναφοράς,αλλά αρκετά χαμηλότερα,πολλά από αυτά που ηχογραφήθηκαν απλά χάνονται.κ για εμένα χάνεται κ το νόημα το να έχεις πολλές απαιτήσεις από το sub.

η περίπτωση των πολλαπλών δεν ξέρω αν έχει νόημα σε ένα χώρο 13τ.μ.
έχω την εντύπωση πως χρειάζονται σε μεγάλους χώρους,ή σε περίεργους σχηματικά χώρους,ή στην περίπτωση που θέλεις ομοιογένεια σε αρκετές θέσεις ακρόασης.

Reaction score
6.599
m-audiakias βλεπω μου εγινες τελικα, τουλαχιστον κεντρικο επρεπε να χτυπαγες το 8αιτσο τριδρομο, και πισω οπως βλεπω το χωρο θα προτιμουσα κατι σε διπολο παθητικο λεμε τωρα...

η αληθεια ειναι οτι οσο παιζουν τοσο θα στρωνουν , δεν ξερω ποτε θα τελιωσει αυτο, δεν το περιμενα παντως σε τετοιο βαθμο καλοακουστα οπως και ναχει!!!

profi

Reaction score
1.439
m-audiakias βλεπω μου εγινες τελικα, τουλαχιστον κεντρικο επρεπε να χτυπαγες το 8αιτσο τριδρομο, και πισω οπως βλεπω το χωρο θα προτιμουσα κατι σε διπολο παθητικο λεμε τωρα...

η αληθεια ειναι οτι οσο παιζουν τοσο θα στρωνουν , δεν ξερω ποτε θα τελιωσει αυτο, δεν το περιμενα παντως σε τετοιο βαθμο καλοακουστα οπως και ναχει!!!
ευχαριστώ
έτυχε κ έγινα m-audiakias.με γλύκαναν τα μικρά,άκουσα κ καλά λόγια για την m-audio γενικά κ δεν το πολυσκέφτηκα.
σκεφτόμουν ολόκληρη την μπροστινή τριάδα να είναι 8αρια αλλά ήδη το volume τους είναι στη μέση κ ο ενισχυτής στο -15?
οπότε δεν μου φάνηκε απαραίτητο,σωστή ή λάθος σκέψη δεν ξέρω,κ αν αποφύγω κ την Melina δεν θα μάθω κιόλας :D
δεν νομίζω πως όταν μπεί η ηχοαπορόφηση θα φτάσω σε σημείο να μου λείπουν ενώ ταυτόχρονα δεν θα ενοχλώ.θα δείξει.

για πίσω ναι,μια τέτοια επιλογή θα ήταν καλύτερη.για 7.1 αν το αποφάσιζα θα το έψαχνα.για 5.1 πήγα στην εύκολη κ γρήγορη λύση,γιατί όσο το ψάχνω τόσο δεν κάνω τίποτα.

τι δεν περίμενες σε τέτοιο βαθμό ? δεν σε κατάλαβα

Reaction score
6.599
ο ηχος τους ειναι σκληρος και συμπιεσμενος, αλλα μαλακωνει και ανοιγει με τις ωρες, εχω κλεισει πανω απο 6μηνες λειτουργειας και ακομη βελτιωνεται οχι φυσικα οσο τον πρωτο καιρο και μιλαμε για σχεδον καθημερινη χρηση... για την ωρα εχω μονο το κεντρικο , καποιοι ενδοιασμοι αρχιζουν να απομακρυνονται για να συμπληρωσω την τριαδα, θα δουμε ομως γιατι οι πειρασμοι ειναι πολλοι, για την ωρα θελω να ξαναδω παλι την ακουστικη χωρου γιατι εχω αφησει καποιες εκκρεμοτητες ανοιχτες ...

profi

Reaction score
1.439
τώρα σε κατάλαβα,εμένα έχουν ελάχιστες ώρες,κ με αλλαγές παράλληλα οπότε δεν ξέρω αν θα καταλάβω κάτι απο το στρώσιμο.

αγοράστηκε κ το ύφασμα για την κουρτίνα πίσω από την οθόνη,η φωτογραφία είναι με φλας

IMGP0026.JPG

επίσης μιας κ ήταν απόγευμα δυνάμωσα κ λίγο...χάλι,βουή κουραστική.
οπότε δευτέρα πρωί παραγγέλνω απορόφηση,κάθε τοίχος είναι περίπου 10 τ.μ κ το ταβάνι 13 περίπου πάλι.
8 τ.μ υλικό με φτάνεν?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo