πρόβλημα με πικάπ

Reaction score
283
Καλησπερα ειμαι ειμαι εδω και 10 χρονια κατοχος ενος Nottigham analoge Horizon το οποιο ειναι σε εξαιρετικη κατασταση,ειχα ενα προβλημα με τον βραχιονα τον οποιο και αντικατεστησα με ενα ολκαινουργιο ΡΒ 251 στη συνεχεια εγινε η ανακαλωδιωση του με van de hul και επαιζε εξαιρετικα.Το πικαπ παιζει με ενισχυτη unico se o οποιος εχει εσωτερικα πλακετα phono.Καποια στιγμη ειχαν ενα ατυχημα με την κεφαλη(στραβωσε η Βελονα)στη συνεχεια καταφερε ο τεχνικος να την φερει στα ισια της,και υπηρξε βεβαια προιδοποιηση απο μερους του οτι μπορει να μην ακουγεται το ιδιο καλα.Τεσπα βαζουμε την κεφαλη πανω και βλεπω οτι οντως δεν εχει σωστο ηχο οπου και το απεδωσα στην κεφαλη,Ο ηχος ηταν θολος πολυ μπασο φουσκωμενο,πριμα ανυπαρκτα και μια αισθηση οτι ο ηχος ηταν αδυναμος με χαμηλη ενταση..Μετα αλλαζω κεφαλη τοποθετω καινουργια και οταν ηρθε η ωρα να παιξει προς μεγαλη μου εκπληξη παλι μια απο τα ιδια(χαλια ο ηχος)Μετα αποφασιζω να παω τον βραχιονα για ελεγχο της καλωδιωσης μετρησαμε αντιστασεις, ελεγξαμε γειωσεις τα παντα ηταν οκ.Τωρα κατεληξα να παω τον ενισχυτη για ελεγχο στον τεχνικο μηπως εχει καποιο προβλημα η πλακετα του phono,επισης εχω και ενα μικρο θεμα με τον σελεκτορα,οπου θα καθαριστει,εντω μεταξυ το cdplayer παιζει αψογα.Επειδη ο τεχνικος θα καθυστερησει αρκετα να τον κοιταξει,και εγω δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να φταιει θα ηθελα τα φωτα σας,και γενικως απο την εμπειρια σας καποιες γνωμες για το τι μπορει να φταιει,ευχαριστω!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Από προσωπική εμπειρία, θα έριχνα το "φταίξιμο" στην κεφαλή και στην στραβωμένη/"διορθωμένη" βελόνα.

Reaction score
109
Ετσι οπως το λες δεν φταιει το πικαπ και ο βραχιονας.
Το προβλημα μπορει να ειναι στην κεφαλη η στο phono του ενισχυτη η στη εισοδο ΜΜ η ΜC του phono.
προσπαθησε να δοκιμασεις καποιον αλλο ενiσχυτη με phono καταλληλο για την κεφαλη σου η καποιο εξωτερικο phono και αν το προβλημα συνεχιζεται τσεκαρεις την κεφαλη σου.

Reaction score
283
Ετσι οπως το λες δεν φταιει το πικαπ και ο βραχιονας.
Το προβλημα μπορει να ειναι στην κεφαλη η στο phono του ενισχυτη η στη εισοδο ΜΜ η ΜC του phono.
προσπαθησε να δοκιμασεις καποιον αλλο ενiσχυτη με phono καταλληλο για την κεφαλη σου η καποιο εξωτερικο phono και αν το προβλημα συνεχιζεται τσεκαρεις την κεφαλη σου.
Mε την πρωτη κεφαλη επαιζα mc(0.4mv) και με την δευτερη την ολοκαινουργια επαιζα mm (4.5mv) δηλαδη το προβλημα ηταν και στις δυο εξοδους..Για να μου κανει και στις 2 κεφαλες το ιδιο προβλημα δεν παιζει να ειναι κεφαλη,και δυστυχως δεν εχω αλλον ενισχυτη να δοκιμαζα.

Reaction score
248
Η δική μου εμπειρία, όχι πάνω σε πικαπ αλλά γενικότερα σε troubleshooting, είναι ότι ξεκινάμε με αυτά που μπορόυμε να τσεκάρουμε μόνοι μας, από τα απλά στα πιο σύνθετα, και προχωράμε μετά στο μάστορα.
Αυτά έγιναν από πλευράς σου και σύμφωνα με τη λογική, το πικάπ και τα συναφή του είναι άμοιρα ευθυνών.
Οπότε θα ακολουθύσα τη συμβουλή του sugar_611 και θα δοκίμαζα άλλο ενισχυτή ή phono stage.
Πάντα από τα γραφόμενα.

ryk

Reaction score
925
Για πες και με τι κεφαλές έπαιζες.
Σεταρισμένες σωστά; (ΜΜ-ΜC επιλογή στον ενισχυτή (αυτονόητο θα μου πεις, αλλά είπα να το τσεκάρω), χρήση προτράκτορα, ρυθμίσεις ύψους, VTF κτλ.)

Reaction score
283
Για πες και με τι κεφαλές έπαιζες.
Σεταρισμένες σωστά; (ΜΜ-ΜC επιλογή στον ενισχυτή (αυτονόητο θα μου πεις, αλλά είπα να το τσεκάρω), χρήση προτράκτορα, ρυθμίσεις ύψους, VTF κτλ.)
ολα ηταν ρυθμισμενα αψογα,VTA με ακριβεια αλφαδιου,βαρος κλπ ολα σωστα, και ελεγχος ξαναεγινε, οι κεφαλες ηταν mc denon 301mk2 και mm audiotechnica AT100Eκαι εννοειται επαιζαν στις αναλογες εξοδους του phono.

ryk

Reaction score
925
ολα ηταν ρυθμισμενα αψογα,VTA με ακριβεια αλφαδιου,βαρος κλπ ολα σωστα, και ελεγχος ξαναεγινε, οι κεφαλες ηταν mc denon 301mk2 και mm audiotechnica AT100Eκαι εννοειται επαιζαν στις αναλογες εξοδους του phono.
Ας μας πουν οι πιο ειδήμονες για την ΑΤ100Ε (δεν την έχω ακούσει). Έχεις δοκιμάσει καμιά άλλη (π.χ. φίλου);

Reaction score
283
Από προσωπική εμπειρία, θα έριχνα το "φταίξιμο" στην κεφαλή και στην στραβωμένη/"διορθωμένη" βελόνα.
Yπονοεις οτι η κεφαλη η διορθωμενη δημιουργησε το προβλημα;;Γιατι οπως αναφερα παραπανω δοκιμασα κια δευτερη καινουργια κεφαλη και το αποτελεσμα το ιδιο.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Yπονοεις οτι η κεφαλη η διορθωμενη δημιουργησε το προβλημα;;Γιατι οπως αναφερα παραπανω δοκιμασα κια δευτερη καινουργια κεφαλη και το αποτελεσμα το ιδιο.
Ναι, αλλά διαβάζοντας πιο προσεκτικά το αρχικό post σου, πρόσεξα (κάπως αργά...) ότι είχες δοκιμάσει κι άλλη κεφαλή με το ίδιο αποτέλεσμα.

ryk

Reaction score
925
Πάντως -απ'οτι κατάλαβα- πριν το ατύχημα η denon έπαιζε καλά. Μετά σου τα παρουσίασε τα συμπτώματα. Η λογική λέει ότι αφού ο βραχίονας δεν έπαθε τίποτα, η διόρθωση της βελόνας ήταν ο φταίχτης.
Τώρα για την ΑΤ, είσαι σίγουρος ότι ταιριάζει το πικάπ σου; (δεν βρίσκω την ενδοτικότητά της)

Για ψάξε και στο vinyl engine για θέματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει άλλοι χρήστες:
π.χ. http://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=11782
http://www.vinylengine.com/search_r...um/viewtopic.php?t=11782&ref=&ss=597j310817j3

ika

News
Reaction score
16.778
  • Μήπως αλλάξατε θέση σε κανένα jumper στο PHONO Board του ενισχυτή ?

Reaction score
2.248
Ο ηχος ηταν θολος πολυ μπασο φουσκωμενο,πριμα ανυπαρκτα και μια αισθηση οτι ο ηχος ηταν αδυναμος με χαμηλη ενταση.
Αυτό είναι ένδειξη ότι δεν φορτώνει σωστά.
Παρόλο που υπάρχει διαφορά ΑΤ και Denon, δεν νομίζω ότι η παραπάνω περιγραφή δείχνει και την διαφορά τους.
Δες αυτό που λέει ο @ika

Μία ερώτηση. Μετά την ανακαλωδίωση έχεις ακούσει ΜΜ κεφαλή?

@ika η ενδοτικότητά της είναι 8cu αλλά μετρημένη στα 100Hz (όπως σχεδόν όλες οι japanesse)
Δηλαδή κάπου στα 14cu στα 10Hz (πολλαπλασιαζόμενη Χ 1,8)
Ο μαθηματικός τύπος που μας δίνει την ιδιοσυχνότητα της συνεδρίας θέλει την τιμή της δυναμικής ενδοτικότητας μετρημένη στα 10Hz. Οπότε θα βάλουμε 14cu και όχι 8cu

Reaction score
283
Απαντω για τις 3 τελευταιες δημοσιευσεις,με τα jumper δεν υπαρχει θεμα,οσον αφορα την denon οταν επισκευαστηκε και επαιξε ταυτοχρονα ειχε γινει και η μεταφορα της αναβαθμισμενης καλωδιωσης απο το rb250(προβληματικος) στον rb251 που σαφως ηταν πολυ καλυτερος(καινουργιος)για αυτο και πηγα πισω τον βραχιονα για ελεγχο μηπως κατι δεν ειχαν βαλει σωστα,αλλα οπως ανεφερα παραπανω ολα ηταν οκ.Τωρα για την ενδοτικοτητα που αναφερετε δεν νομιζω να μου εδινε ο ιδιος που ελεγξε τον βραχιονα αυτη την κεφαλη αν δεν εκανε,και οπως αναφερα και στην αρχη τα συμπτωματα ηταν και στις 2 κεφαλες ακριβως τα ιδια,οποτε δεν παιζει θεμα ενδοτικοτητας,μιας και ο rb250 επαιζε κανονικα την denon πριν παθει ζημια η κεφαλη,και οπως πολλοι γνωριζουν ο rb251 ειναι σχεδον ο ιδιος με τον rb250

Reaction score
283
Αυτό είναι ένδειξη ότι δεν φορτώνει σωστά.
Παρόλο που υπάρχει διαφορά ΑΤ και Denon, δεν νομίζω ότι η παραπάνω περιγραφή δείχνει και την διαφορά τους.
Δες αυτό που λέει ο @ika

Μία ερώτηση. Μετά την ανακαλωδίωση έχεις ακούσει ΜΜ κεφαλή?

@ika η ενδοτικότητά της είναι 8cu αλλά μετρημένη στα 100Hz (όπως σχεδόν όλες οι japanesse)
Δηλαδή κάπου στα 14cu στα 10Hz (πολλαπλασιαζόμενη Χ 1,8)
Ο μαθηματικός τύπος που μας δίνει την ιδιοσυχνότητα της συνεδρίας θέλει την τιμή της δυναμικής ενδοτικότητας μετρημένη στα 10Hz. Οπότε θα βάλουμε 14cu και όχι 8cu
Με την ανακαλωδιωση στον πρωτο βραχιονα ακουγα με mc μια χαρα,με του που γινεται η ανακαλωδιωση στον rb251 τοτε χαλασαν ολα,θεωρησα οτι εφταιγε η κεφαλη αλλα μετα που ειχα τα ιδια συμπτωματα και με τη AT100E αποκλειστηκε το θεμα της κεφαλης,Τωρα με mm με την παρουσα καλωδιωση στον rb250 δεν ειχα ακουσει,αλλα νονιζω οτι ειναι τραβηγμενο μια καλωδιωση να μην παιζει mm,και οπως αναφερα εχουν τα ιδια συμτωματα 2 κεφαλες διαφορετικης εξξοδου.

Reaction score
283
επισης να αναφερω οτι rb250 ειχε στραβο το κελυφος με αποτελεσμα το VTA να μην ρυθμιζεται σωστα,και με τον rb251 η αναγνωστικοτητα της κεφαλης(επισκευασμενη denon) ηταν απιστευτα καλυτερη οταν χρησιμοποιηθηκε ο δισκος vinyl esntials apo image hifi,με αυτον τον δισκο ρυθμιστηκε και το antiscating αυτη την δουλεια την εκανε ο τεχνικος σε δικο του μηχανημα συνδεμενο το πικαπ.Αρα λεω αμα επαιζε ετσι χαλια δεν θα καταλαβαινε οτι οτι κατι δεν παει καλα;;Για αυτο θεωρησα οτι κατι τρεχει με τον ενισχυτη μου αφου και ο βραχιονας δεν εδειξε κατι αρνητικο κατα τον επανελεγχο.

Reaction score
2.248
Τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι ότι δεν φορτώνει σωστά την κεφαλή σου. To πρόβλημά σου δεν είναι μηχανικό αλλά ηλεκτρικό.
Ο ενισχυτής σου πως αλλάζει το loading από τα 440pf / 100Ω (MC) στα 220pf / 47ΚΩ (ΜΜ) ?
Με κουμπάκι? άλλη είσοδο? jumper εσωτερικά? 1 ή 2 jumpers?

Όπως και να το αλλάζει είσαι σίγουρος ότι είναι τώρα στα 220pf / 47ΚΩ?

Εάν ναι δώσε μου τα spects της καλωδίωσης (capacitance) να το δω στις μετρήσεις

Reaction score
283
Τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι ότι δεν φορτώνει σωστά την κεφαλή σου. To πρόβλημά σου δεν είναι μηχανικό αλλά ηλεκτρικό.
Ο ενισχυτής σου πως αλλάζει το loading από τα 440pf / 100Ω (MC) στα 220pf / 47ΚΩ (ΜΜ) ?
Με κουμπάκι? άλλη είσοδο? jumper εσωτερικά? 1 ή 2 jumpers?

Όπως και να το αλλάζει είσαι σίγουρος ότι είναι τώρα στα 220pf / 47ΚΩ?

Εάν ναι δώσε μου τα spects της καλωδίωσης (capacitance) να το δω στις μετρήσεις
Aλλαζει εσωτερικα με 2 jumper ανα καναλι.

ika

News
Reaction score
16.778
Αφού όλα είναι διπλοελεγμένα και επειδή είναι περίεργο να είναι και βλάβη σε δυο κανάλια και σε δυο κεφαλές ταυτόχρονα, μήπως είναι ανάδραση?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988