Featured Perlisten & Trinnov

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.834
Πήγα από κει. Σοβαρά ηχεία. Και πολλά σοβαρά σαμπ. Και ωραίος χώρος.
Όταν ολοκληρωθεί το project θα είναι ένα από τα κορυφαία!

Reaction score
641
Πήγα από κει. Σοβαρά ηχεία. Και πολλά σοβαρά σαμπ. Και ωραίος χώρος.
Όταν ολοκληρωθεί το project θα είναι ένα από τα κορυφαία!
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την βοήθεια
Ήρθανε επίσης ο Αλέξανδρος και ο Μάριος μας κάνανε καλή παρέα
Και φυσικά ο ένας και μοναδικός Ζαπ ευχαριστώ πολύ ολους

Reaction score
2.669
Να και η έκπληξη
S7t &. S7c
Απορια.
Ειχες ενα ζευγαρι L/R και ενα κεντρικο απο τη σειρα R η οποια ειναι εξαιρετικη, και δεν πηρες τα υπολοιπα ηχεια της σειρας ωστε να φτιαξεις ενα σωστο ομοιογενες συστημα με ολα τα ηχεια ιδια γιατι ηταν ακριβα και αφησες πισω και στα ατμος τα Klipsch τα οποια ειναι ΟΚ για τα λεφτα τους αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα Perlisten αλλα φυσικα κανεις δεν μπορει να κρινει τις επιλογες καποιου οταν μπαινει στη μεση το κοστος.
Με ποιο σκεπτικο αντι να προχωρησεις στην ολοκληρωση του συνολου με ηχεια της σειρας R, αποφασισες να αλλαξεις τα τρια εμπρος (που ηταν ηδη αψογα) αφηνοντας εστω και προσωρινα τα Klipsch, και βαζοντας στο πλανο αντι να συμπληρωσεις το ηχοσυστημα με ηχεια της ιδιας σειρας, να βαλεις ηχεια εντελως αλλης σειρας, που δεν εχει καμια σχεση με τα εμπρος (τουλαχιστον τα R με τα S ειχαν ιδια διαταξη και πολυ μικρη διαφορα στον ηχητικο χαρακτηρα)?

Εντελως ενημερωτικα, δες αυτο το βιντεο επι του θεματος

Reaction score
6.253
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τη φιλοξενία! Συγχαρητήρια για τα ηχεία που πήρες! Πραγματικά είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει γενικά. Όλο το σετάπ ήταν τρομερό: ο χώρος, ο Trinnov και τα ηχεία δούλευαν δεμένα και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Για τα subs δεν το συζητάω καν, κάνουν πανικό. Το χάρηκα πάρα πολύ!
Απορια.
Ειχες ενα ζευγαρι L/R και ενα κεντρικο απο τη σειρα R η οποια ειναι εξαιρετικη, και δεν πηρες τα υπολοιπα ηχεια της σειρας ωστε να φτιαξεις ενα σωστο ομοιογενες συστημα με ολα τα ηχεια ιδια γιατι ηταν ακριβα και αφησες πισω και στα ατμος τα Klipsch τα οποια ειναι ΟΚ για τα λεφτα τους αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα Perlisten αλλα φυσικα κανεις δεν μπορει να κρινει τις επιλογες καποιου οταν μπαινει στη μεση το κοστος.
Με ποιο σκεπτικο αντι να προχωρησεις στην ολοκληρωση του συνολου με ηχεια της σειρας R, αποφασισες να αλλαξεις τα τρια εμπρος (που ηταν ηδη αψογα) αφηνοντας εστω και προσωρινα τα Klipsch, και βαζοντας στο πλανο αντι να συμπληρωσεις το ηχοσυστημα με ηχεια της ιδιας σειρας, να βαλεις ηχεια εντελως αλλης σειρας, που δεν εχει καμια σχεση με τα εμπρος (τουλαχιστον τα R με τα S ειχαν ιδια διαταξη και πολυ μικρη διαφορα στον ηχητικο χαρακτηρα)?

Εντελως ενημερωτικα, δες αυτο το βιντεο επι του θεματος
Γιατι αυτο που θα φτιαξει ειναι ανώτερο σε κάθε περίπτωση. ;)
Καλώς ή κακώς τα R είναι κατώτερη σειρά. Τα S ειναι απο τα καλύτερα ηχεία που κυκλοφορούν χωρίς να έχει σημασία το κόστος.

Reaction score
2.669
Γιατι αυτο που θα φτιαξει ειναι ανώτερο σε κάθε περίπτωση. ;)
Καλώς ή κακώς τα R είναι κατώτερη σειρά. Τα S ειναι απο τα καλύτερα ηχεία που κυκλοφορούν χωρίς να έχει σημασία το κόστος.
Πλην ομως: 1) Εδω εχει σημασια το κοστος
2) Η σειρα R ελαχιστα υπολειπεται της σειρας S (με πολλες αναφορες χρηστων που δοκιμασαν και τις δυο να προτιμουν την R)
3) Οσο καλυτερα κι αν ειναι, η ομοιογεννεια ειναι πολυ πιο σημαντικη.
Και με ολο το σεβασμο, και χωρις να θελω να χαλασω την διαθεση κανενος, αμφιβαλω ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα με 3 ηχεια σειρας S και 8 σειρας Α δεν θα ειναι ανωτερο απο οτι αν εβαζε 11 ηχεια σειρας R. Sorry.

Reaction score
641
Πλην ομως: 1) Εδω εχει σημασια το κοστος
2) Η σειρα R ελαχιστα υπολειπεται της σειρας S (με πολλες αναφορες χρηστων που δοκιμασαν και τις δυο να προτιμουν την R)
3) Οσο καλυτερα κι αν ειναι, η ομοιογεννεια ειναι πολυ πιο σημαντικη.
Και με ολο το σεβασμο, και χωρις να θελω να χαλασω την διαθεση κανενος, αμφιβαλω ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα με 3 ηχεια σειρας S και 8 σειρας Α δεν θα ειναι ανωτερο απο οτι αν εβαζε 11 ηχεια σειρας R. Sorry.
Καταρχήν και όλα τα σαμπ είναι σειρά S
Άρα μιλάμε για εφτά ηχεία
Επειδή τα είχα και τα δύο εννοείται ότι και τα R ειναι πολύ καλά Αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτά
Ε τώρα το ότι εσύ είσαι σίγουρος χωρίς να ακούσεις τα Α Και χωρίς να ακούσεις την R έβγαλες άποψη Ok
Εμένα άσε να πιστεύω το αντίθετο
Ότι με 7 ηχεία σειράς S και οκτώ ηχεία σειράς Α το αποτέλεσμα είναι καλύτερο

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.221
Σιγά τις διαφορές που θα έχει με τέτοιο επεξεργαστή. Θα τα φτιάξει όλα όμορφα.

Εξάλλου τα τρία εμπρός ηχεία τρώνε όλο το ξύλο σε μια ταινία.
Το αμέσως λιγότερο πάει στα Surround.
Μετά στα μπροστινά Atmos.
Και το λιγότερο το τρώνε τα πίσω Atmos*.

*(Ανάλογα το content δεν έχουν και λόγο ύπαρξης, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα)

Μια χαρά είναι. Καλορίζικα. Να τα χαρείς να γουστάρεις. :drinks:

Last edited:

Reaction score
2.669
Καταρχήν και όλα τα σαμπ είναι σειρά S
Άρα μιλάμε για εφτά ηχεία
Επειδή τα είχα και τα δύο εννοείται ότι και τα R ειναι πολύ καλά Αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτά
Ε τώρα το ότι εσύ είσαι σίγουρος χωρίς να ακούσεις τα Α Και χωρίς να ακούσεις την R έβγαλες άποψη Ok
Εμένα άσε να πιστεύω το αντίθετο
Ότι με 7 ηχεία σειράς S και οκτώ ηχεία σειράς Α το αποτέλεσμα είναι καλύτερο
OK, σε πιστευω. Θα σου προτεινα επισης να στειλεις email στην Perlisten να τους το εξηγησεις για να το προτεινουν και στους υπολοιπους πελατες τους ;)

Οπως και να, χει, να τα χαρεις και να τα ευχαριστηθεις. Εμενα δεν μου πεφτει λογος. Απλα δεν μπορω να κρατησω το στομα μου κλειστο οταν βλεπω κατι λαθος.

Reaction score
641
OK, σε πιστευω. Θα σου προτεινα επισης να στειλεις email στην Perlisten να τους το εξηγησεις για να το προτεινουν και στους υπολοιπους πελατες τους ;)

Οπως και να, χει, να τα χαρεις και να τα ευχαριστηθεις. Εμενα δεν μου πεφτει λογος. Απλα δεν μπορω να κρατησω το στομα μου κλειστο οταν βλεπω κατι λαθος.
Αρκεί που με πιστεύεις
Άμα θέλεις να στείλεις εσύ e-mail στείλτο εμένα γιατί με βάζεις
Νομίζεις ότι κάτι βλέπεις λάθος
Ευχαριστώ πολύ

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.834
Σε αυτό το επίπεδο δύσκολα αποφασίζεις τι είναι σωστό και τι λάθος.
Σαν να λέμε ποιος είναι καλύτερος ο LeBron ή ο Kobe.

Reaction score
641

Ευχαριστώ πολύ Αλέξη να είσαι καλά
Καλή Σαρακοστή σε όλους

Reaction score
4.614
Μιλωντας τελειως προσωπικα απ την δικη μου εμπειρια.

Πριν βαλω τα ατμος ειχα εμπρος τα Adam Α77Χ και τα υπολοιπα ηταν τα Α7Χ.
Βαζοντας στην πορεια ολα τα ηχεια Α77Χ και μονο τα 4 ατμος ειναι διαφορετικα (Adam T7V) ε λοιπον οτι και να μου πειτε οτι το βαρος πευτει στα εμπρος ηχεια και ...και...και, εγω και τα ατμος θα τα βαλω σε καποια φαση απ την ιδια σειρα Α77Χ. Τρωγοντας ερχεται η ορεξη! Καναμε ενα σωρο μαλακειες, σ αυτο θα κολησουμε? ΟΛΑ ΙΔΙΑ!

Κατανοω οτι οταν υπερβαινεις κατα πολυ το αρχικο μπατζετ και ξεπερνας τα ορια, λες σε καποια φαση ΣΤΟΠ! Ομως ... οταν τελειωσεις και ηρεμησεις τοτε σταδιακα αρχιζει να σε τρωει το σαρακι της βετιωσης. Κι αυτο που μοιαζει ηχητικα σ εναν τριτο αμελητεο, στον ιδιοκτητη που ζει καθε μερα με το ηχοσυστημα καταλαβαινει πολλα πραγματα που καποιος επισκεπτης οσο εμπειρος κι αν ειναι δεν τα πιανει.

Επομενως συμφωνω και προσαυξανω με τον στοχο του ιδιοκτητη. Εξυπακουεται οτι χαιρομαστε μαζι του. Αλλα ....το αν τα σχεδια παραμενουν ιδια και μετα απο 2-3 χρονια κραταω μικρο καλαθι.

Reaction score
641
Λοιπόν καλησπέρα θα κάνω μια διατύπωση πάνω στο θέμα αυτό που αναφέρουμε στα πιο πάνω σχόλια για τα αν πρέπει να είναι όλα ίδια τα ηχεία.
Και λέω το εξής επειδή διαβάζουμε εδώ πέρα πάρα πολλά σχόλια από ανθρώπους που ξέρουνε πάρα πολλά πράγματα, και ευχαριστούμε γι’ αυτό γαλουχηθήκαμε που λενε
Τώρα πάμε να μιλήσουμε επί της ουσίας εννοείται η ομοιογένεια είναι το καλύτερο , Πες τώρα ότι αντί για τα Α παίρνω τα περιφερειακά όλα την σειρα s λες είναι το απόλυτο Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι Βαθμολογία 10
15 ηχεία
Κόστος σε όλα αρχικές τιμές 90.000€

Πάμε δεύτερο σενάριο έχω όλα τα ηχεία της σειράς R Όταν λέω όλα όλα και τα 15 ηχεία
Ακριβώς τα αντίστοιχα απλά σειράς R
κοστος 46000€ Βαθμολογία. 6,8

Τρίτο σενάριο το υπάρχον που θα γίνει Έχουμε 7 ηχεια Σειρά S και Και οκτώ ηχεία σειρά Α Όλα τα ατμός και τα σαράουντ Δεν είναι ίδια σειρα δεν υπάρχει ομοιογένεια απλά είναι ίδια η μάρκα Που όσο ναναι δεν είναι και τελείως ξένα
Κοστος 66000€ βαθμολογια 8,9

Τώρα θα σας πω πως βγαίνει το συμπέρασμα της βαθμολογίας
Πρώτον και κύριον από τις μετρήσεις που πήραμε και διευκρινίζω ότι και οι παλιές δεν ήτανε άσχημες αλλά δεν είχανε καμία σχέση με αυτές και η τριάδα έπαιζε με τα καλά τα σαμπ.
Δεύτερον η τριάδα μπροστά δεν έχει τέρμα δεν τερματίζει τα γκάζια είναι ατελείωτα
Όπως το ακούτε
Αυτό δεν μπορώ να το πω με την προηγούμενη τριάδα την προηγούμενη τριάδα την τερμάτισα είχε stop είχε όριο
Το συμπέρασμα είναι ότι μόνο με την τριάδα μπροστά ο ήχος είναι πολύ ανώτερος
Βέβαια πλήρωσες και το ανάλογο αντίτιμο όπως αν πλήρωνες ακόμα παραπάνω θα έπαιρνες βαθμολογία 10 σαυτά τα ηχεία που είναι τόσο πολύ καλά ότι πληρώνεις παίρνεις.
Δηλαδή στη συγκεκριμένη εταιρία δεν πληρώνεις ομορφιά έπιπλο ξύλο όπως συμβαίνει σε άλλες πολλές εταιρίες

* Εννοείται ότι βαθμολογία είναι ένα δείγμα χωρίς να ανταποκρίνεται ακριβώς

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.935
Είναι
Πες τώρα ότι αντί για τα Α παίρνω τα περιφερειακά όλα την σειρα s λες είναι το απόλυτο Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι Βαθμολογία 10
15 ηχεία
Όπως το είπες, όλοι συμφωνούμε.
Ε, τα ευκόλως εννοούμενα.
Αργά ή γρήγορα, θα το κάνεις. Και το ξέρεις ήδη.
Συνειδητοποίησέ το, να τελειώνεις. 😂

Τι ψυχή έχουν μερικά χιλιάρικα ακόμα; 😁
Αφού είσαι βλαμμένος.
Σιγά σιγά, όλα θα γίνουν.
Ένα ωραίο ταξίδι είναι.

Reaction score
641
Ε όχι και βλαμμένος ρώτησα το chatGPT ποιο είναι το καλύτερο σύστημα ανάμεσα στα δύο κενά η απάντηση :taunt:

🔥

Καθαρή Απάντηση: Θα επέλεγα το σύστημα με S-Series + A2s + 212s

📌 Συγκεκριμένα:

✅ Perlisten S7t για μπροστινά

✅ Perlisten S7c για center

✅ 2× Perlisten 212s ως subwoofer

✅ 8× Perlisten A2s για surround/height

💯

Γιατί αυτό είναι «καλύτερο στα ίσια»;

🎬

Home Cinema

• Μεγαλύτερη δυναμική: Τα S7t/S7c έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ικανότητα να αποδίδουν ρεαλιστικό, ισχυρό ήχο με πολύ λιγότερη παραμόρφωση σε υψηλές στάθμες.
  • Καλύτερη ανάλυση διαλόγων και λεπτομέρειας: Ο S7c ως center είναι κορυφαίος στην κατηγορία του — καθαρότερος και πιο «καθαρός» από το R5c.
  • Τρισδιάστατος ήχος: Τα A2s δεν είναι top-series surrounds όπως τα S-series surrounds, αλλά είναι ποιοτικότερα και πιο συμμετοχικά από τα R4s — ειδικά όταν συνδυάζονται με flagship μπροστινά

🎵

Μουσική

• Πολύ πιο ουδέτερο και ακριβές ηχόχρωμα: Τα S-Series έχουν drivers με υψηλότερη διαφάνεια, καλύτερο transient response και συνολικά πιο «καθαρό» ηχητικό ίχνος.
  • Καλύτερη απόδοση σε stereo: Τα S7t θα σου δώσουν πραγματικό head-room και ανάλυση, πιο κοντά σε high-end στερεοφωνικό σύστημα.
  • Βαθύ, καθαρό μπάσο: Οι 212s έχουν ισχυρότερο, πιο σταθερό και πιο καθορισμένο μπάσο από τα R12s, ειδικά σε υψηλά επίπεδα πίεσης

🏆

Συνολικά

✔ Καλύτερη εικόνα ήχου

✔ Καλύτερη δυναμική

✔ Πιο «ενήλικος» και μουσικά/κινηματογραφικά ακριβής ήχος

✔ Καλύτερη συνολική εμπειρία

📌

Μην το παρεξηγήσεις

Το σύστημα με R5m/R5c + R12s + R4s είναι εξαιρετικό ως σύστημα για ταινίες και μουσική — αλλά είναι λίγο πιο «ζεστό» και λιγότερο λεπτομερέστατο, ενώ τα R4s δεν έχουν το ίδιο επίπεδο surround απόκρισης με τα A2s.

Reaction score
2.669
Μιλωντας τελειως προσωπικα απ την δικη μου εμπειρια.

Πριν βαλω τα ατμος ειχα εμπρος τα Adam Α77Χ και τα υπολοιπα ηταν τα Α7Χ.
Βαζοντας στην πορεια ολα τα ηχεια Α77Χ και μονο τα 4 ατμος ειναι διαφορετικα (Adam T7V) ε λοιπον οτι και να μου πειτε οτι το βαρος πευτει στα εμπρος ηχεια και ...και...και, εγω και τα ατμος θα τα βαλω σε καποια φαση απ την ιδια σειρα Α77Χ. Τρωγοντας ερχεται η ορεξη! Καναμε ενα σωρο μαλακειες, σ αυτο θα κολησουμε? ΟΛΑ ΙΔΙΑ!
Ολοι οι σοβαροι installers προτεινουν ολα τα ηχεια να ειναι ιδια.
Λοιπόν καλησπέρα θα κάνω μια διατύπωση πάνω στο θέμα αυτό που αναφέρουμε στα πιο πάνω σχόλια για τα αν πρέπει να είναι όλα ίδια τα ηχεία.
Και λέω το εξής επειδή διαβάζουμε εδώ πέρα πάρα πολλά σχόλια από ανθρώπους που ξέρουνε πάρα πολλά πράγματα, και ευχαριστούμε γι’ αυτό γαλουχηθήκαμε που λενε
Τώρα πάμε να μιλήσουμε επί της ουσίας εννοείται η ομοιογένεια είναι το καλύτερο , Πες τώρα ότι αντί για τα Α παίρνω τα περιφερειακά όλα την σειρα s λες είναι το απόλυτο Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι Βαθμολογία 10
15 ηχεία

Πάμε δεύτερο σενάριο έχω όλα τα ηχεία της σειράς R Όταν λέω όλα όλα και τα 15 ηχεία
Ακριβώς τα αντίστοιχα απλά σειράς R
κοστος 46000€ Βαθμολογία. 6,8

Τρίτο σενάριο το υπάρχον που θα γίνει Έχουμε 7 ηχεια Σειρά S και Και οκτώ ηχεία σειρά Α Όλα τα ατμός και τα σαράουντ Δεν είναι ίδια σειρα δεν υπάρχει ομοιογένεια απλά είναι ίδια η μάρκα Που όσο ναναι δεν είναι και τελείως ξένα
Κοστος 66000€ βαθμολογια 8,9

Τώρα θα σας πω πως βγαίνει το συμπέρασμα της βαθμολογίας
Πρώτον και κύριον από τις μετρήσεις που πήραμε και διευκρινίζω ότι και οι παλιές δεν ήτανε άσχημες αλλά δεν είχανε καμία σχέση με αυτές και η τριάδα έπαιζε με τα καλά τα σαμπ.
Δεύτερον η τριάδα μπροστά δεν έχει τέρμα δεν τερματίζει τα γκάζια είναι ατελείωτα
Όπως το ακούτε
Αυτό δεν μπορώ να το πω με την προηγούμενη τριάδα την προηγούμενη τριάδα την τερμάτισα είχε stop είχε όριο
Το συμπέρασμα είναι ότι μόνο με την τριάδα μπροστά ο ήχος είναι πολύ ανώτερος
Βέβαια πλήρωσες και το ανάλογο αντίτιμο όπως αν πλήρωνες ακόμα παραπάνω θα έπαιρνες βαθμολογία 10 σαυτά τα ηχεία που είναι τόσο πολύ καλά ότι πληρώνεις παίρνεις.
Δηλαδή στη συγκεκριμένη εταιρία δεν πληρώνεις ομορφιά έπιπλο ξύλο όπως συμβαίνει σε άλλες πολλές εταιρίες

* Εννοείται ότι βαθμολογία είναι ένα δείγμα χωρίς να ανταποκρίνεται ακριβώς
Η Perlisten ειναι ισως η πιο σοβαρη εταιρια High End αυτη τη στιγμη στον χωρο του Home Cinema για οικιακους χωρους.
Ειναι απο τις λιγες εταιριες που δημοσιευουν πραγματικα χαρακτηριστικα στα οποια μπορεις να βασιστεις και να κανεις τους υπολογισμους σου και να μην πεσεις εξω.
Με βαση λοιπον τους ισχυρισμους του κατασκευαστη και τα δικα σου λεγομενα θα κανω μια αναλυση για το συστημα σου οχι για το πως ακουγεται αλλα για το πως θα μπορουσες να ειχες κρατησει την βασικη αρχη της ομοιογενειας και ταυτοχρονα να ειχες ξεπερασει και το "προβλημα" του "τερματισματος" των προηγουμενων, σειρας R ηχειων που ειχες.

Ειχες λοιπον πριν την τριαδα R5m L/R και R5c για κεντρικο τα οποια ειναι αμφοτερα THX Dominus, THX Ultra Certified, με ειαισθησια 89.2db και 88.6db, και μεγιστο spl 113.2db και 112.6db αντιστοιχα τα οποια αντικατεστησες με τα S7t και S7c, THX Dominus Certified, με ευαισθησια 92.2 & 92db αντιστοιχα και μεγιστο spl και για τα δυο στα 117db

Λογικο λοιπον με 4+db διαφορα στην ευαισθησια και στο μεγιστο SPL η διαφορα θα ειναι ακουστη και αρκετα σημαντικη ειδικα στον δικο σου χωρο που ειναι μακροστενος και εχει μεγαλυτερες απαιτησεις απο τα εμπρος τρια ηχεια λογω της αποστασης ακροασης.

Ομως η συγκριση ειναι καπως αδικη γιατι εδω δεν συγκρινουμε σειρα S vs σειρα R αλλα δυο εντελως διαφορετικα ηχεια οσον αφορα τις δυνατοτητες τους σε μεγιστο spl λογω μεγεθους και πληθους μεγαφωνων.
H σωστη συγκριση θα ηταν τα S7t & S7c εναντιον R7t & R7c και στην προκειμενη η διαφορα ειναι 2db σε ευαισθησια και μολις 1db σε μεγιστο spl με τα R7t & R7c να εχουν ειαισθησια 90 και 90.2db μεγιστο spl 116db αντιστοιχα (ολες οι μετρησεις της εταιριας, για παραμορφωση κατω απο 3% απο 100-20.000Hz).
Με απλα λογια αν ειχαν αντικατασταθει τα R5m & R5c απο τα R7m &R7c, θα ειχες πετυχει μια δiαφορα σε μεγιστο spl της ταξης των 3db σε σχεση με τα προηγουμενα (μολις 1db λιγοτερο απο τα αντιστοιχα S series) και θα ειχες την δυνατοτητα να ολοκληρωσεις το συστημα με ολα τα ηχεια ιδιας σειρας, βαζοντας τα R5m πισω ως Surround Back, και παιρνοντας αλλο ενα R5c να εμπαιναν αυτα τα δυο ως εμπρος Atmos, οντας και τα δυο πολυ πιο ικανα σε μεγιστο spl σε σχεση με ολα τα atmos της εταιριας ανεξαρτητως σειρας με αποτελεσμα να μπορεις να κανεις πολυ πιο σωστη τοποθετηση των εμπρος atmos ηχειων λογω του μακροστενου χωρου.
Κατοπιν, σιγα σιγα θα μπορουσες να προσθεσεις 2 ζευγη R4s ακομα, ενα για surround, και ενα για πισω atmos που λογω αποστασης δεν θα σε περιοριζαν σε μεγιστο spl.
Το σεταπ αυτο θα ειχε μεγαλυτερο κοστος απο οτι αν ολα τα περιφεριακα ηταν R4s αλλα θα ηταν πιο κοντα σε αυτο που ζηταει ο χωρος.

Στο σεταπ που σκεφτεσαι να κανεις με τα A2s ειμαι βεβαιος οτι θα ειναι προσωρινο και αργα η γρηγορα θα τα αντικαταστησεις με τα αντιστοιχα S series οποτε εγω προσωπικα το μονο που μπορω να πω, ειναι να αποφυγεις τις λαθος αγορες και να πας απευθειας στα S4s οσο κι αν ποναει στην τσεπη. Τωρα που μπηκες στα βαθεια, πρεπει να κολυμπησεις.

Υ.Γ. Αν εβαζα βαθμολογια για τα σεταπ αυτα, θα εβαζα 10 στο σεταπ με ολα τα ηχεια S series, 9 με ολα R series, 8 με mix S & A series και 7.8 με ολα Α Series.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.834
Σε αυτήν την εταιρία όπου όλα τα σπινοράματα είναι ομαλά και παρόμοια, το mix and match δεν είναι δύσκολο. Θα βγει άκρη. Το headroom πρέπει να ταιριάξει στα surrounds, είναι γκαζιάρης νομίζω :roflmao:.
Από ότι κατάλαβα από την συζήτηση χτες, ο @fotiadis θέλει on wall ή λεπτά surrounds και heights, και έχει νόημα γιατί ο χώρος είναι σχετικά μακρόστενος.

Reaction score
2.669
Σε αυτήν την εταιρία όπου όλα τα σπινοράματα είναι ομαλά και παρόμοια, το mix and match δεν είναι δύσκολο. Θα βγει άκρη. Το headroom πρέπει να ταιριάξει στα surrounds, είναι γκαζιάρης νομίζω :roflmao:.
Από ότι κατάλαβα από την συζήτηση χτες, ο @fotiadis θέλει on wall ή λεπτά surrounds και heights, και έχει νόημα γιατί ο χώρος είναι σχετικά μακρόστενος.
Δεν πιστευω οτι ειναι θεμα αποκρισης η σπινοραματος αλλα περισσοτερο timbre matching. Σε ενα τετοιου επιπεδου συστημα, θεωρω οτι οι λεπτομερειες εχουν μεγαλυτερη σημασια απο οτι σε καποιο χαμηλοτερης κατηγοριας συστημα.
Το headroom πιστευω βγαινει σε ολες τις περιπτωσεις γιατι τα surrounds ειναι κοντα. Τα μονα που ειναι καπως μακρια και ισως να εχουν θεμα, ειναι τα εμπρος atmos.

Τα surrounds πολυ σωστα θα πρεπει να ειναι on-wall και λεπτα οποτε του κανουν τοσο τα R4s οσο και τα S4s & τα A2s αλλα τα Surround Back θα μπορουσαν να ειναι τα R5m που ειχε πριν και τα εμπρος atmos θα μπορουσαν μια χαρα να ειναι δυο οριζοντια R5s.

Επισης η η θεση των surrounds ειναι λαθος, η η θεση του καναπε (ψηφιζω καναπε).

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.834
Δεν πιστευω οτι ειναι θεμα αποκρισης η σπινοραματος αλλα περισσοτερο timbre matching.
Με ομαλό σπινόραμα/directivity index και Trinnov δεν νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα matching.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts