interconnect... balanced ή unbalanced;

Reaction score
1.769
Χαίρετε!

Ερώτηση για την γνώμη σας....

Interconnect, balanced vs unbalanced, θα "ακουστεί" καμμιά διαφορά ή τζάμπα τα λεφτά;

Θα συνδέσει dac / network player CA 851N με ολοκληρωμένο CA 851A με ηχεία B&W CM9.

Αυτή τη στιγμή, ο 851A "μιλάει" με τα ηχεία με καλώδιο VDH "Goldwater" και με το 851N με interconnect unbalanced RCA VDH "The Name".

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
1.565
Aν προσέξεις, στα περισσότερα prospect μηχανημάτων με balanced-unbalanced εξόδους και εισόδους, η καταγεγραμμένη παραμόρφωση από balanced είναι πάντα κατά τι μικρότερη. Επίσης με τα balanced γλυτώνεις βόμβους και κερδίζεις τζάμπα αισθητά σε db.

Από εκεί και πέρα πολλά μηχανήματα "ταιριάζουν" από πλευράς αντιστάσεων καλύτερα μεταξύ τους με unbalanced (φαντάζομαι ότι αφού τα δικά σου είναι ομόσταυλα και μάλιστα ίδιας σειράς τέτοιο θέμα ουσιαστικά δε θα έχεις). Επίσης, υπάρχουν υποστηρικτές της unbalanced σύνδεσης οι οποίο ισχυρίζονται ότι στη σύνδεση αυτή έχει καλύτερα βύσματα, είναι πιο μουσική κλπ.

Κάτι ακόμη, κάποια μηχανήματα απλά στήνονται να παίζουν καλυτερα από balanced (ας πούμε τα nelson pass) ενά κάποια ψευδοbalanced εισόδους και είναι κυρίως στημένα να παίζουν με rca. Οπότε ειναι και gear dependant το θέμα. η CA τι προτείνει στα manual? Νομίζω πως θα προτείνει balanced.

Άλλωστε σε ένα trully balanced μηχάνημα όταν παίζεις unbalanced έχεις πληρώσει τη μισή πλακέτα τζάμπα (που λέει ο λόγος) :)

Reaction score
1.769
H CA προτείνει balanced... και η αντιπροσωπεία (AVART) μου είπε να βάλω balanced.

Παρήγγειλα ήδη ένα VDH Integration, θα το συνδέσω αύριο, και αφού τα στρώσω (και το καλώδιο και το 851Ν), θα ακούσω αν υπάρχουν τίποτα διαφορές.

Ευχαριστώ πολύ πάντως.

don

Reaction score
38
H CA προτείνει balanced... και η αντιπροσωπεία (AVART) μου είπε να βάλω balanced.

Παρήγγειλα ήδη ένα VDH Integration, θα το συνδέσω αύριο, και αφού τα στρώσω (και το καλώδιο και το 851Ν), θα ακούσω αν υπάρχουν τίποτα διαφορές.

Ευχαριστώ πολύ πάντως.
By the way, εξαιρετικό καλώδιο το Integration. Εγώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, ελπίζω το ίδιο κι εσύ.

Reaction score
1.391
οταν ειναι τρου μπαλανστ οι συσκευες καλο ειναι να γινετε ετσι η συνδεση...

οποιος προ ειχα επαιζε καλυτερα με xlr συνδεσεις...

αν παλι ειναι ψευδομπαλ δεν εχει νοημα ,
[DOUBLEPOST=1445971688][/DOUBLEPOST]για πες μας και τι ακουσες απο CA 851N...
δειχνει ενδιαφέρον μηχάνημα

Reaction score
1.769
οταν ειναι τρου μπαλανστ οι συσκευες καλο ειναι να γινετε ετσι η συνδεση...

οποιος προ ειχα επαιζε καλυτερα με xlr συνδεσεις...

αν παλι ειναι ψευδομπαλ δεν εχει νοημα ,
[DOUBLEPOST=1445971688][/DOUBLEPOST]για πες μας και τι ακουσες απο CA 851N...
δειχνει ενδιαφέρον μηχάνημα
Το CA851Ν συγκριτικά με το CA Stream Magic 6 που είχα πριν, μου φαίνεται ότι ακούγεται το ίδιο.... αλλά μάλλον θέλει "στρώσιμο" και αυτό και το VDH Integration.

Γενικά είναι πολύ πιο γρήγορο και σταθερό από το SM6 και η οθόνη του είναι καταπληκτική, δείχνει τις φωτό από τα άλμπουμς από USB Stick και στην οθόνη του αλλά και στο IOS applications, δείχνει σωστά τους ελληνικούς χαρακτήρες στην οθόνη του... είναι τεράστιο και βαρύ... και... "πονάνε" τα 1.700 ευρώπουλα.

Όσο για το remote control: Καταπληκτικό, ελέγχει όλα τα CA που έχεις και είναι και φωτιζόμενο!

Όμως:

Τρία πράγματα δεν μπορούν / δεν θέλουν / δεν τους πάει στο μυαλό τους, να φτιάξουν οι φίλοι μας στην CA.:

Όταν το βάζεις σε stand by mode (όχι σε shut down) και το ανάβεις ξανά:

1) ΔΕΝ συνεχίζει από κει που τ'άφησες, π.χ. από το τραγούδι και άλμπουμ που έπαιζε, πριν το σβήσεις... όπως π.χ. σε ένα ipod των 100 ευρώ....

2) ΔΕΝ κρατάει το queue.

3) Στο IOS application (Cambridge Connect), μόλις φύγεις απ'το application και πας κάπου αλλού (π.χ. στο Internet) και μετά ξαναγυρίσεις, τότε σε ξεκινάει πάλι από την αρχή... root directory και από κάτω όλα τα folders και άντε πάλι να τα ψάχνεις....

Αυτά!

Reaction score
531
Κι εγώ κι εγώ απορία με τα xlr!
Βρίσκομαι σε αναζήτηση dac και διερωτώμαι αν αξίζει το τελευταίο να έχει xlr.
Το cd player μου έχει rca,οπτική και ομοαξονική έξοδο.
Ο ολοκληρωμένος μου έχει xlr.
Άρα player προς dac - rca,οπτική ή ομοαξονική και dac προς ολοκληρωμένο xlr ?
Ή για να έχει αποτέλεσμα (αν έχει) πρέπει να είναι συνδεδεμένα απο αρχή μέχρι τέλους με xlr?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
1.391
απο player προς dac θα πας με coaxial...

απο dac σε ολοκληρωμένο , θα πας με xlr :)
[DOUBLEPOST=1445985272][/DOUBLEPOST]δεν εχεις πολυ αδικο , εχει εισοδο xlr βύσμα και το dac...(aes ebu).. :)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.891
- αφού το σήμα των πικαπ είναι τρου μπαλανστ , γιατί τα περισσότερα ( να μην πώ σχεδόν όλα ) , έχουν rca ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.037
- αφού το σήμα των πικαπ είναι τρου μπαλανστ , γιατί τα περισσότερα ( να μην πώ σχεδόν όλα ) , έχουν rca ;
Από πού προκύπτει αυτό;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.891
Από πού προκύπτει αυτό;
είχα διαβάσει κάποιο σχετικό άρθρο , ψάχνοντας όμως δεν το βρήκα , αντίθετα αυτά που βρήκα δεν δικαιολογούν την άποψή μου , οπότε το παραπάνω post μου , είναι ανακριβές

Reaction score
1.188
είχα διαβάσει κάποιο σχετικό άρθρο , ψάχνοντας όμως δεν το βρήκα , αντίθετα αυτά που βρήκα δεν δικαιολογούν την άποψή μου , οπότε το παραπάνω post μου , είναι ανακριβές
Εδώ: http://www.aqvox.de/phono.html

Και στις σελίδες 3~4 του manual εξηγεί τι γίνεται με τα καλώδια: http://www.aqvox.de/download/PHONO2CI_manual_en.pdf

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.891

Reaction score
1.188
Χαίρετε!

Ερώτηση για την γνώμη σας....

Interconnect, balanced vs unbalanced, θα "ακουστεί" καμμιά διαφορά ή τζάμπα τα λεφτά;

Θα συνδέσει dac / network player CA 851N με ολοκληρωμένο CA 851A με ηχεία B&W CM9.

Αυτή τη στιγμή, ο 851A "μιλάει" με τα ηχεία με καλώδιο VDH "Goldwater" και με το 851N με interconnect unbalanced RCA VDH "The Name".

Ευχαριστώ πολύ.
Εάν το μηχάνημα είναι μαϊμού balanced (όπως πολλά hali-end μηχανήματα είναι) τότε απλώς το σήμα στην έξοδο παράλληλα με το RCA πηγαίνει και σε ένα βύσμα XLR για να το βλέπουν οι hali-endάδες να ψαρώνουν και να σκάνε τα χιλιάρικα, Σε αυτή την περίπτωση είτε RCA είτε XLR χρησιμοποιήσεις δεν έχει καμμία διαφορά.

Εάν το μηχάνημά σου είναι true balanced τότε η πλακέτα του έχει πάνω της τα διπλά υλικά για το κάθε κανάλι: Για την κανονική φάση και για την ανεστραμμένη φάση. Αν έχεις RCA σύνδεση επί της ουσίας χρησιμοποιείς την μισή πλακέτα αφού χρησιμοποιείς μόνο την κανονική φάση και η ανεστραμμένη είναι στον αέρα. Οπότε ασχέτως εάν ακούγεται το ίδιο ή καλύτερα η σύνδεση XLR γιατί να μην την προτιμήσεις αφού ούτως ή άλλως έχεις πληρώσει για τα διπλά υλικά που υπάρχουν πάνω στην true balanced πλακέτα;

Για να καταλάβεις τι λέω δες τις παρακάτω φωτογραφίες από τα CD-S1000 και CD-S2000 της Yamaha.

Το CD-S1000 έχει μόνο RCA εξόδους γι αυτό και από την αναλογική πλακέτα (πίσω δεξιά όπως φαίνεται στην φωτογραφία) λείπουν τα μισά εξαρτήματα.

Το CD-S2000 που είναι true balanced έχει τα διπλά υλικά στην πλακέτα του για τις 4 φάσεις δηλαδή. Δύο ανά κανάλι (κανονική και ανεστραμμένη)

Last edited:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.705
Νεότερο μέλος