Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Κατέφθασαν οι καινούριοι τροχοί! :dance2:

Θα πάω το απόγευμα στο κατάστημα για να τους αλλάξει ο υπεύθυνος. Στο τηλέφωνο συζητήσαμε για αλλαγή ελαστικών. Τον ρώτησα εάν είχε ετοιμοπαράδοτα 25mm λάστιχα (σκεφτόμουν κάτι σε Continental). Η απάντηση ήταν αρνητική και μου αντιπρότεινε τα Kenda Kontender στα 26mm (review). Είναι αυτά που χρησιμοποιεί κι ο ίδιος στο ποδήλατό του, οπότε είπα να εμπιστευτώ την εμπειρία του - ούτως ή άλλως, όπως σχολίασε κι ο ίδιος, η διαφορά με ελαστικό 25mm είναι ελάχιστη. Ίδωμεν!

Το νέο setάκι (τροχών & ελαστικών) θα δοκιμαστεί την Κυριακή σε μια "δυνατή" διαδρομή!

Reaction score
1.988

Θα πάω το απόγευμα στο κατάστημα για να τους αλλάξει ο υπεύθυνος. Στο τηλέφωνο συζητήσαμε για αλλαγή ελαστικών. Τον ρώτησα εάν είχε ετοιμοπαράδοτα 25mm λάστιχα (σκεφτόμουν κάτι σε Continental). Η απάντηση ήταν αρνητική και μου αντιπρότεινε τα Kenda Kontender στα 26mm (review). Είναι αυτά που χρησιμοποιεί κι ο ίδιος στο ποδήλατό του, οπότε είπα να εμπιστευτώ την εμπειρία του - ούτως ή άλλως, όπως σχολίασε κι ο ίδιος, η διαφορά με ελαστικό 25mm είναι ελάχιστη. Ίδωμεν!

Το νέο setάκι (τροχών & ελαστικών) θα δοκιμαστεί την Κυριακή σε μια "δυνατή" διαδρομή!
Καλοπάτητα!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Καλώς τα δέχτηκες. Ποιους τροχούς πήρες?

Ουσιαστική διαφορά του ελαστικού των 26 με των 25 mm δεν υπάρχει.
Εδώ μια δοκιμή των ελαστικών σου, που για κάποιο λόγο τα βρίσκει επιρρεπή σε τρυπήματα παρόλο που δεν θα έπρεπε.
http://www.bikeradar.com/road/gear/...es/road/product/review-kenda-kontender-46765/

wizzy

Reaction score
22.478
Καλώς τα δέχτηκες. Ποιους τροχούς πήρες?

Ουσιαστική διαφορά του ελαστικού των 26 με των 25 mm δεν υπάρχει.
Εδώ μια δοκιμή των ελαστικών σου, που για κάποιο λόγο τα βρίσκει επιρρεπή σε τρυπήματα παρόλο που δεν θα έπρεπε.
http://www.bikeradar.com/road/gear/...es/road/product/review-kenda-kontender-46765/
Με τα χίλια μύρια που έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου, πίστεψέ με, δεν μπορώ να θυμηθώ την μάρκα των τροχών... (ξέρω, ξέρω, απαράδεκτος). Το διάβασα το review κι όντως, μου κάνει εντύπωση το συμπέρασμα περί επιρρέπειας σε τρυπήματα. Δεν έχω κάτι να αντιτάξω στο συμπέρασμα, πέραν της αναφοράς του φίλου/συν-ποδηλάτη/επαγγελματία του χώρου που τα "φοράει" στο ποδήλατό του και δεν του παρουσίασαν παρόμοιο πρόβλημα. Ίσως ο reviewer να "έπεσε" σε ελαττωματικό ελαστικό από κατασκευής ή ο φίλος μου να είναι πολύ τυχερός.

Από την Κυριακή και μετά θα έχω και προσωπική εμπειρία, για μελλοντική αναφορά σε συγκρίσεις ελαστικών.

wizzy

Reaction score
22.478
Λοιπόν, οι τροχοί είναι οι Novatec Jetfly (clincher). Δεν θυμόμουν τα χρώματα, αλλά όταν τους είδα "φορεμένους" στο ποδήλατο, το μαύρο/κόκκινο χρώμα τους, "έδεσε" μια χαρά με τα αντίστοιχα χρώματα του ποδηλάτου. Ανυπομονώ για την Κυριακή!:dance2::dance2:

Edit: Μέχρι σήμερα, το ποδήλατο "φορούσε" τους Shimano RS11.

wizzy

Reaction score
22.478
Σας "χρωστάω" μια περιγραφή της ποδηλασίας της Κυριακής στην οποία δοκίμασα καινούριους τροχούς και λάστιχα.:) Υπολογίζω ότι μέχρι απόψε ή το πολύ αύριο θα την αναρτήσω.

Reaction score
1.988
Εν μέσω εορταστικού κλίματος, τρεξιμάτων της τελευταίας στιγμής κλπ τέτοια, κατάφερα να κάνω από 25 χιλιόμετρα περίπου τόσο την Πέμπτη το βράδυ (πολύ υγρασία και θερμοκρασία 8-9 βαθμοί !), όσο και την Παρασκευή το πρωί (με άριστο καιρό) μεταξύ πρωινού (κάτι λίγα παϊδάκια για αρχή ) και μεσημεριανού (πόλεμος....).
Άντε να ξαναβγώ αύριο-μεθαύριο γιατί έρχεται και άλλο εορταστικό τριήμερο με οτι αυτό συνεπάγεται!!!

Reaction score
1.529
Καλησπέρα καλη χρονιά με υγεία, απορία στο βίντεο βλέπω ωριαία ταχύτητα εως και 50+ χιλιόμετρα την ωρα, ειναι σε κατηφόρα γιατί μου φένωνται παρα πολλά χιλιόμετρα, συγνώμη για την απορία αλλά εχω να ανέβω σε ποδήλατο 40+ χρόνια.

Reaction score
20.832
Καλησπέρα, επίσης καλή χρονιά!

Φυσικά ειναι σε κατηφόρα, σιγά μην πιάσω 55 χιλιόμετρα σε ευθεία (είναι στο τμήμα που ξεκινά από την υψηλότερη κορυφή στο γράφημα περίπου στα 40 χιλιόμετρα, μέχρι τη βάση στο Κολυμπάρι), και μάλιστα χρησιμοποιώντας τον μεσαίο δίσκο! :D

Reaction score
1.529
Ευχαριστώ για την απάντηση, καλές διαδρομές να εχεις πάντα με υγεία, στο πανέμορφο μέρος που μένεις.

wizzy

Reaction score
22.478
Σώτο, καλημέρα και καλή χρονιά! Ωραία βόλτα! Για μένα, η ποδηλατική χρονιά ελπίζω να ξεκινήσει αύριο, με τη γνωστή διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι.

Ποια έκδοση/ρύθμιση του Garmin Connect χρησιμοποιείς για να βλέπεις τα στοιχεία της εικόνας που ανέβασες;

Reaction score
20.832
Καλημέρα Γιώργο, επίσης καλή χρονιά!

Η εικόνα είναι από το Endomondo, το έχω συνδέσει αυτό και το strava με το garmin και κάνουν αυτόματα συγχρονισμό, όποτε ανεβάσω κάτι στο garmin connect..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis