Ποδήλατο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τι άλλο θα δούμε στις κούρσες...
http://cannondaleclub.blogspot.gr/2015/04/carbon-disc-brakes-on-road-bikes.html

Η απορία μου είναι τι θα συμβεί όταν σε ένα πελοτόν έχουμε ατύχημα και σπάσει κάποιος δίσκος ή δίσκοι.
Όπως γνωρίζουμε η σκόνη από τα ανθρακονήματα είναι τοξική και δεν πρέπει να εισπνέεται.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Στη νέα επαγγελματική σεζόν θα μάθουμε πολλά για το μέλλον των δισκόφρενων. Η UCI τα επέτρεψε δοκιμαστικά, δεν έχει δηλαδή καταλήξει σε συγκεκριμένους περιορισμούς και περιμένει να τα βρουν οι κατασκευαστές πλαισίων και φρένων από μόνοι τους. Ήδη έχουν καταλήξει σε διάμετρο δίσκων 160mm και άξονες συμβατούς με Shimano 12mm thru axle. Η απόφαση επηρεάζει άμεσα και το ουδέτερο service που πρέπει να ξέρει τι τροχούς να στοκάρει.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Ποτέ δεν συμπάθησα στα δισκόφρενα εφαρμοσμένα σε road bikes. Πείτε με "οπισθοδρομικό", αλλά πιστεύω ότι με δισκόφρενα αλλοιώνεται ο "χαρακτήρας" του road bike - κοινώς, δεν είναι road bike.

Reaction score
20.826
Εγώ πάλι πάντα αντιπαθούσα τα φρένα που πιάνουν στα rims, να πιάνεις φρένο όταν βρέχει ή είναι βρεγμένος ο δρόμος, και να παρακαλάς να φρενάρει! Αν πάρω road, μόνο με δισκόφρενα θα είναι...

Reaction score
1.988
Δεν θα ξεχάσω την πρώτη και τελευταία φορά (μέχρι σήμερα) που έκανα ποδήλατο κάτω υπο καταρακτώδη βροχή και πάω να πατήσω φρένα και τα ένιωσα σαν ξύλινα.....τα χρειάστηκα...ευτυχώς δεν ήταν φρένο πανικού ή έκτακτης ανάγκης...αλλά δεω περίμενα ότι θα είχαν τέτοια αίσθηση......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αυριο εχει ενα μαραθωνιακο spinning
4 ωρες 4 δασκαλοι.......το πολαρ θα γραψει το συμβαν........

Reaction score
1.988
Τα vittoria μου είναι πιο προσιτά σε τιμή...
Να ρωτήσω και κάτι άλλο...αν αλλάξω μόνο το μπροστινό και βάλω 25άρι θα έχω κάποιο θέμα;
Το πίσω (continental ultra sport 23, αν θυμάμαι καλά) είναι ένα χρόνο λάστιχο ενώ το μπροστά δεν το έχω αλλάξει απο τότε που πήρα το ποδήλατο.
Ρώτησα στον Τζορτζόπουλο. Σε 25άρια δεν έχει τα rubino pro. Αναμένει πάραλαβή απο το νέο έτος....Ετοιμοπαράδτα έχει μόνο τα απλά rubino. Αν κατάλαβα καλά αυτά δεν είναι διπλωτά.
Άραγε έχουν μεγάλη διαφορά στο πέλμα;

(Πάντως και να βάλω παραγγελία απο το bike24, με τα μεταφορικά 15 Εur, έρχεται ακριβώς το ίδιο. Οπότε προτιμώ να δώσω τα Eur εδώ...)

wizzy

Reaction score
22.478
...και πολύ καλά κάνεις! Είχα (περίπου) την ίδια εμπειρία όταν ήθελα να αγοράσω το Garmin μου. Ο εδώ αντιπρόσωπος το είχε σε οικονομικότερη τιμή από όλα sites στο internet το έψαξα (από €10 έως και €100!!!) - χωρίς τα μεταφορικά, οπότε το αγόρασα από την τοπική αγορά.

Reaction score
114
Εγω βλεπω αλλο παντως.
Αν ζουσαμε π.χ. στην Αγγλια θα παιρναμε καλα ελαστικα με ~22Ε ενω εδω εχουν πολυ παραπανω.
Εδω ειναι σαν να παιρνεις τα ιδια ελαστικα σε τιμη μαζι με μεταφορικα απο αλλη χωρα ενω ερχονται απο εδω.
Και δεν ειναι μονο τα ελαστικα.....

wizzy

Reaction score
22.478
Θα πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου και το μέγεθος της αγοράς. Άλλο ο αριθμός ποδηλατών στην Αγγλία κι άλλος στην Ελλάδα.

Δηλαδή, εμείς στην Κύπρο, τι να πούμε που (αρκετές φορές) πληρώνουμε τα μεταφορικά πιο ακριβά από το προϊόν...; Πληρώνουμε ακριβά μεταφορικά διότι δεν υπάρχει τρόπος να έρθουν τα προϊόντα οδικώς (= ο πιο οικονομικός τρόπος μεταφορών) κι επειδή είμαστε πολύ μικρή αγορά - πολύ πιο μικρή από της Ελλάδας.;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Είναι άλλο να μιλάς να ιντερνετομάγαζα που στοκάρουν τεράστιες ποσότητες και έτσι ρίχνουν τις τιμές και άλλο για τοπικά μαγαζιά.
Αν αγοράσεις από τοπικό μαγαζί ένα μέρος των χρημάτων επιστρέφει στη τσέπη σου μέσω του τοπικού κύκλου. Από έξω χάθηκαν και απλά αυξάνεις την ανεργία στη πόρτα σου που κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική σου ή της οικογένειας σου.
Αν ρίξετε μια ματιά στην Ιταλική αγορά θα δείτε ότι τα ντόπια Ιταλικά προϊόντα, π.χ. Campagnolo, πωλούνται ακριβότερα από ότι στην Ελλάδα.

wizzy Έτυχα χτες σε κουβέντα σε ποδηλατομάγαζο που εμπορεύεται προϊόντα αντιπροσωπείας με βάση τη Κύπρο.
Έμαθα λοιπόν ότι στη Κύπρο πωλούνται πολλές και ακριβές κούρσες, σε δυσανάλογο βαθμό με τον πληθυσμό του νησιού.
Ίσως οι Ρώσοι να βάζουν το χεράκι τους.

wizzy

Reaction score
22.478
[...]

wizzy Έτυχα χτες σε κουβέντα σε ποδηλατομάγαζο που εμπορεύεται προϊόντα αντιπροσωπείας με βάση τη Κύπρο.
Έμαθα λοιπόν ότι στη Κύπρο πωλούνται πολλές και ακριβές κούρσες, σε δυσανάλογο βαθμό με τον πληθυσμό του νησιού.
Ίσως οι Ρώσοι να βάζουν το χεράκι τους.
Το bold δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω, οπότε εάν θες να μου εξηγήσεις τι εννοείς, θα το εκτιμούσα.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι αυτό που έμαθες είναι αλήθεια. Σε συζητήσεις που έχω κατά καιρούς με ποδηλατικά καταστήματα και φίλους επαγγελματίες του χώρου, διαπιστώνω ότι παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ο Κύπριος δεν διστάζει να "επενδύσει" σε ακριβά ποδήλατα. Φυσικά, όπως είχαμε συζητήσει παλαιότερα, "δεν κάνει το ποδήλατο τον ποδηλάτη", οπότε πιθανολογώ ότι οι περισσότεροι αγοράζουν ακριβά ποδήλατα επειδή αυτό έκαναν οι "διπλανοί" τους, παρά επειδή πραγματικά χρειάζονται ένα ακριβό ποδήλατο, αλλά, από την άλλη, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με την τσέπη του.

Προσωπικά, σκοπεύω να κρατήσω το αλουμινένιο BMC μου για πολύ καιρό ακόμα!:)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το bold δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω, οπότε εάν θες να μου εξηγήσεις τι εννοείς, θα το εκτιμούσα.
Απλά ότι Ρώσοι αγοράζουν ακριβά ποδήλατα μέσω Κύπρου.

wizzy

Reaction score
22.478
Α, ΟΚ. Εμ, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, να σου πω την αλήθεια. Από την άλλη, όπως έγραψα και προηγουμένως, βλέπω πολλούς Κύπριους με ακριβά road bikes, για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

Reaction score
114
Εχω την δικη μου αποψη,την πιστευω και θα διαφωνησω.
Να μην πουμε γενικα για αλλα ειδη που γινεται της κακομοιρας αλλα μονο για τα ποδηλατα.
Δεν εχει για μενα σχεση το μεγεθος της αγορας, αναλογικα πρεπει να πηγαινει το πραγμα.
Οταν ενα προ'ι'ον εχει μεγαλη ζητηση ειδικα στην Ελλαδα δεν γινεται πιο φτηνο αλλα πιο ακριβο, π.χ. το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο τα κινητα.
Το οτι δεν εχουν στοκ ειναι επιλογη τους και για μενα λανθασμενη.
Γενικα πιστευω οτι αποσκοπουν σε πελατες που δεν εχουν γνωση (θα πουλησουν οτι νομιζουν αυτοι) η΄ αυτους που δεν γνωριζουν απο ιντερνετικες παραγγελιες (σιγουρα θα πουλησουν ,ο πελατης δεν εχει αλλη λυση) η΄ αυτους που εχουν αναγκη κατι και το βιαζονται (αφου ο πελατης δεν βρισκει αυτο που θελει θα παει σε κατι αλλο,οποτε θα πουλησουν αυτο που εχουν).
Το να μην εχει ενα προ'ι'ον σε στοκ και να σου λεει οτι θα το φερω π.χ. σε 2 βδομαδες ,σε 1 μηνα και θα το πληρωσεις στην ιδια τιμη η' το πιο πιθανο και ακριβοτερα απο οτι τον βρισκεις εξω εγω δεν μπορω να καταλαβω το λογο να υποστηριξω αυτη την επιλογη (πλην της μεγαλης αναγκης).
Το να εχει μαγαζι αλυσιδα shimano 10 ταχυτητων 18Ε θα συμφωνησω.
Το να εχει μαγαζι ~100 bianchi + merida και να εχει σαμπρελες μονο kenda και οχι των 60mm. σε στοκ δεν ειναι λογικο.
Το να εχει μαγαζι προσθετο βαλβιδας σαμπρελας 8Ε ενω καινουρια σαμπρελα 60mm. εχει απο 5Ε δεν ειναι λογικο.
Βαση εμπροσθιου derailleur δεν μπορει να ξεκιναει απο 12Ε και να φτανει στα υψη ενω βρισκεις με 5$ .
Το να εχει μαγαζι βασεις φρενων 8Ε το ζευγαρι τις πιο φτηνες μονο σε ασημενιο χρωμα και λαστιχακια μονο για αλουμινενιες ζαντες δεν ειναι λογικο.
Και παει λεγοντας.
Μην πω για τα εργαλεια του ποδηλατου που για να παρεις 2 απο αυτα εδω, στην ιδια τιμη παιρνεις ολο το σετ απο το εξωτερικο.
Να βοηθησουμε να μην μεινουν ανεργοι αυτοι αλλα να μην μεινουμε και εμεις.Δεν μπορει ολα τα χομπι να εχουν καταληξει να ειναι πανακριβα και να μην μπορουμε να κανουμε τιποτα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Εχω την δικη μου αποψη,την πιστευω και θα διαφωνησω.
Να μην πουμε γενικα για αλλα ειδη που γινεται της κακομοιρας αλλα μονο για τα ποδηλατα.
Δεν εχει για μενα σχεση το μεγεθος της αγορας, αναλογικα πρεπει να πηγαινει το πραγμα.
Οταν ενα προ'ι'ον εχει μεγαλη ζητηση ειδικα στην Ελλαδα δεν γινεται πιο φτηνο αλλα πιο ακριβο, π.χ. το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο τα κινητα.
Το οτι δεν εχουν στοκ ειναι επιλογη τους και για μενα λανθασμενη.
Γενικα πιστευω οτι αποσκοπουν σε πελατες που δεν εχουν γνωση (θα πουλησουν οτι νομιζουν αυτοι) η΄ αυτους που δεν γνωριζουν απο ιντερνετικες παραγγελιες (σιγουρα θα πουλησουν ,ο πελατης δεν εχει αλλη λυση) η΄ αυτους που εχουν αναγκη κατι και το βιαζονται (αφου ο πελατης δεν βρισκει αυτο που θελει θα παει σε κατι αλλο,οποτε θα πουλησουν αυτο που εχουν).
Το να μην εχει ενα προ'ι'ον σε στοκ και να σου λεει οτι θα το φερω π.χ. σε 2 βδομαδες ,σε 1 μηνα και θα το πληρωσεις στην ιδια τιμη η' το πιο πιθανο και ακριβοτερα απο οτι τον βρισκεις εξω εγω δεν μπορω να καταλαβω το λογο να υποστηριξω αυτη την επιλογη (πλην της μεγαλης αναγκης).
Το να εχει μαγαζι αλυσιδα shimano 10 ταχυτητων 18Ε θα συμφωνησω.
Το να εχει μαγαζι ~100 bianchi + merida και να εχει σαμπρελες μονο kenda και οχι των 60mm. σε στοκ δεν ειναι λογικο.
Το να εχει μαγαζι προσθετο βαλβιδας σαμπρελας 8Ε ενω καινουρια σαμπρελα 60mm. εχει απο 5Ε δεν ειναι λογικο.
Βαση εμπροσθιου derailleur δεν μπορει να ξεκιναει απο 12Ε και να φτανει στα υψη ενω βρισκεις με 5$ .
Το να εχει μαγαζι βασεις φρενων 8Ε το ζευγαρι τις πιο φτηνες μονο σε ασημενιο χρωμα και λαστιχακια μονο για αλουμινενιες ζαντες δεν ειναι λογικο.
Και παει λεγοντας.
Μην πω για τα εργαλεια του ποδηλατου που για να παρεις 2 απο αυτα εδω, στην ιδια τιμη παιρνεις ολο το σετ απο το εξωτερικο.
Να βοηθησουμε να μην μεινουν ανεργοι αυτοι αλλα να μην μεινουμε και εμεις.Δεν μπορει ολα τα χομπι να εχουν καταληξει να ειναι πανακριβα και να μην μπορουμε να κανουμε τιποτα.
Πέρα από προσωπικές απόψεις, κανένας έμπορος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές των μεγάλων ιντερνετικών αποθηκών. Οι λόγοι είναι απλοί: μη συγκρίσιμες παραγγελίες χονδρικής, διαφορετικό φορολογικό καθεστώς και λειτουργικά έξοδα.

Ο τοπικός μαγαζάτορας δεν μπορεί να στοκάρει όλα τα ποδηλατικά "ψιλολόγια" που έχουν ελάχιστη ζήτηση ή αν το κάνει θα προσπαθήσει να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος για να υπάρχει λόγος να τα έχει. Ξέρει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τα ξένα ιντερνετικά μαγαζιά. Στα φτηνά αξεσουάρ βάζει μεγαλύτερη τιμή γιατί ξέρει ότι η αγορά απ' έξω έχει και μεταφορικά που καθιστούν τις μεμονωμένες αγορές ασύμφορες. Στα ποδήλατα και στα ογκώδη περιφερειακά βασίζεται στη δυσκολία ή το φόβο της μεταφοράς μέσω ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Μην ξεχνάμε ότι η αγορά ποδηλάτου στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω συγκριτικά με άλλες χώρες και το 90% βασίζεται στη φτηνή κατηγορία. Πολλά από τα καταστήματα έχουν κλείσει και όσα έχουν μείνει κρατιούνται οριακά.

Τα εργαλεία που ανέφερες τα αγοράζουν ελάχιστοι. Μπορεί να κάνουν και χρόνια να πουληθούν οπότε η τιμή έχει και ένα μέρος της απόσβεσης της δέσμευσης των χρημάτων του μαγαζάτορα. Άσε που δεν θέλει να πουλάει εργαλεία αλλά να χρεώνει την υπηρεσία του service.

Δεν παίρνω θέση, εξηγώ ότι πρέπει να βλέπουμε και τις δύο πλευρές. Φυσικά θα ψωνίσουμε από εκεί που μας συμφέρει ή γουστάρουμε.

Reaction score
20.826
Έτσι ακριβώς, από όπου γουστάρουμε και ανά περίπτωση (αν για παράδειγμα θέλω κάτι τώρα, (όχι κάτι που δεν βρίσκεται ευκολα προφανώς) θα πάω να το πάρω από μαγαζί στα Χανιά. Άλλες φορές θα παραγγείλω από ελληνικό κατάστημα στο internet, κι άλλες απ' έξω (για παράδειγμα αν έπαιρνα από Ελλάδα, και από το μοναδικό μαγαζί που τα έβρισκα διαθέσιμα στο internet, το tacx και το μπροστινό αμορτισέρ, θα τα πλήρωνα κάπου 240 ευρώ περισσότερο - ή σε ποσοστό κάπου 45% ακριβότερα στο σύνολο - από αυτά που έδωσα στο rosebikes, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα τυχόν μεταφορικά εντός Ελλάδας ή και το κόστος αντικαταβολής που χρεώνουν πολλά μαγαζιά).

Η διαφορά βέβαια είναι αυτή ακριβώς, ότι το rosebikes, το bike24, το bike-discount, και όλα τα αντίστοιχα, τροφοδοτούν την Ευρώπη και όχι μόνο, και με τις μαζικές παραγγελίες πετυχαίνουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Άσε που λόγω ανταγωνισμού μεταξύ τους, μπορεί κάποιες φορές να πουλάνε και κάτω από το κόστος, ή με ελάχιστο κέρδος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7