Racks

gonis

Luger
Reaction score
12.720
Θεωρητικά το custom που ζητάς με μεγαλύτερες διαστάσεις, άρα περισσότερο υλικό ,χρεώνεται ακριβότερα.
Το πάχος του ξύλου έχει να κάνει με το βάρος των συσκευών και σιγουρα κάνει την κατασκευή πιο στιβαρή που ειναι το ζητούμενο.
Επειδή θέλεις να στηρίξεις και πικαπ πιστεύω ότι πέρα απο το rack θα παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και η θέση που θα το βάλεις.

Reaction score
8
Θεωρητικά το custom που ζητάς με μεγαλύτερες διαστάσεις, άρα περισσότερο υλικό ,χρεώνεται ακριβότερα.
Το πάχος του ξύλου έχει να κάνει με το βάρος των συσκευών και σιγουρα κάνει την κατασκευή πιο στιβαρή που ειναι το ζητούμενο.
Επειδή θέλεις να στηρίξεις και πικαπ πιστεύω ότι πέρα απο το rack θα παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και η θέση που θα το βάλεις δηλαδή?.

Reaction score
6.046
Θεωρητικά με το παχύτερο ράφι θα έχεις λίγο καλύτερο μπάσο .
Τουλαχιστον στο δικό μου εχει ...
Βέβαια παίζει ρόλο και απο τι υλικό έιναι το ράφι ...

gonis

Luger
Reaction score
12.720
Λέγοντας κατάλληλη θέση του rack εννοώ:
1.να μην επηρεάζεται το πικαπ απο τα ηχεία
2.η θέση του rack ανάμεσα στα ηχεία (πολύ συχνή σε σπίτια και εκθέσεις ) προσφέρει οφθαλμόλουτρο αλλα επηρεάζει αρνητικά το ακουστικό αποτέλεσμα.
Υ.Τ @zakman35 πάρε το λόγο :)

Reaction score
3.085
Έπη τις ουσίας ρωτάω, για παράδειγμα από 2 εκ. το ράφι στα 2.5 εκ παίζει ρόλο στο ακουστικό αποτέλεσμα?
και αν αξίζει η διαφορά τιμής περίπου 500 ευρώ για το ράφι από 2 σε 2.5 και το βάθος από 42 σε 50 εκ που θέλω εγώ.
Ειδικά για την ερώτησή σου, εφ' όσον υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες (π.χ. ξύλινο πάτωμα), ναι το πιο χοντρό ράφι διασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την στιβαρότητα και την ακαμψία, άρα επηρεάζει και το ηχητικό αποτέλεσμα (δες ξανά τον "οδηγό", όπως τον ονόμασες, που έγραψα πιο πάνω). Το πόσο πολύ ή λίγο το κάνει αυτό, εξαρτάται και από τους υπόλοιπους παράγοντες (χώρος, βάρος μηχανημάτων, αντοχή τους στη δόνηση κλπ.)

Τα λεφτά που αναφέρεις είναι αρκετά. Εγώ προσωπικά δεν θα τα έδινα και θα κοίταγα να κάνω τη δουλειά μου με ένα μαραγκό με παραγγελία του ρακ ακριβώς στις διαστάσεις που εγώ το θέλω και με σαφώς πιο βαριά ράφια (είπαμε από 30mm και πάνω).

Αλλά εγώ είμαι εγώ, οπότε ξαναγυρνάμε στην αρχική υπόθεση "περί γούστου..."
-

Reaction score
8
Ειδικά για την ερώτησή σου, εφ' όσον υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες (π.χ. ξύλινο πάτωμα πλακάκι έχω ), ναι το πιο χοντρό ράφι διασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την στιβαρότητα και την ακαμψία, άρα επηρεάζει και το ηχητικό αποτέλεσμα (δες ξανά τον "οδηγό", όπως τον ονόμασες, που έγραψα πιο πάνω). Το πόσο πολύ ή λίγο το κάνει αυτό, εξαρτάται και από τους υπόλοιπους παράγοντες (χώρος, βάρος μηχανημάτων από πόσα κιλά και πάνω θεωρείται για παράδειγμα βαρύς ένας τελικός ενισχυτής από 25 απο35 από 50 κιλά?, αντοχή τους στη δόνηση κλπ.)

Τα λεφτά που αναφέρεις είναι αρκετά. Εγώ προσωπικά δεν θα τα έδινα και θα κοίταγα να κάνω τη δουλειά μου με ένα μαραγκό με παραγγελία του ρακ ακριβώς στις διαστάσεις που εγώ το θέλω και με σαφώς πιο βαριά ράφια (είπαμε από 30mm και πάνω).

Αλλά εγώ είμαι εγώ, οπότε ξαναγυρνάμε στην αρχική υπόθεση "περί γούστου..."
-

Reaction score
146
Έχω rack της Exelixis και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι προτάσεις της Mythos Audio επίσης εξαιρετικές. Προσωπικά δεν θα ξεπερνούσα τα 1.000 ευρώ σε μιια τέτοια αγορά, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Δες και μια φωτό, στοίχισε περίπου 750 ευρώ, είναι μασίφ 4 εκατ. και αποτελείται από 4 ράφια και 2 για τους μονομπλόκ.
[URL=http://s826.photobucket.com/user/gmavrod/media/3_zpsf9cbae17.jpg.html][/URL]

Reaction score
8
1 Στην αρχή ήθελα και εγώ Exelixis μετά θυμήθηκα τα Audio Design
και λέω να σκεφτώ και το αισθητικό δεν μένω βλέπεται μόνος, και λέω να πάρω το Exelixis αλλά 3 εκ ξύλο δεν μου αρέσει περισσότερο αισθητικά και να μηνούν λεφτά για κανέναν τελικό η να πάω στα
Αudio Design που μου αρέσαν από παλαιά περισσότερο από το πρώτο.

Το σκέφτομαι για να μην το μετανιώσω μετά.

Reaction score
146
Είναι καθαρά προσωπική απόφαση το τελικό κόστος. Δε μπορώ όμως παρά να συμφωνήσω απόλυτα με όσα έγραψε ο κ. Παναγιώτης Μελάς.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και για αυτό καλό είναι να κάνουμε value for money αγορές. 1.500 ευρώ για ένα rack είναι πολλά για αρκετούς (και για μένα βεβαίως), αλλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων αλλά και budget. Με 700-800 ευρώ διαφορά αγοράζεις αρκετούς δίσκους, ή οτιδήποτε άλλο για το σύστημά σου. Αυτά από μένα, καλή συνέχεια και καλές αγορές ! :)

Reaction score
3.085
Αφού υπάρχουν οι παράγοντες "ξύλινο πάτωμα" και "(ικανό) βάρος μηχανημάτων", όπως τα υπογράμμισες, το πρώτο που πρέπει να φροντίσεις είναι η απομόνωση του ρακ από το πάτωμα. Θα πρότεινα, ως άμεση λύση, αυτό να έχει κάποιου είδους ακίδες στα πόδια του και να εδράζεται πάνω σε κάποιου είδους σκληρά πιατάκια, τα οποία από κάτω - αν γίνεται - να έχουν κάποιου είδους αφρώδες απορροφητικό υλικό, από μια απλή μοκέτα ή χαλί, έως και σορμποθάνη. Υπάρχουν φυσικά διάφορες λύσεις, ακριβές ή φτηνές, όμως όλες πρέπει να εντάσσονται στον κανόνα "απομόνωση" από το πάτωμα.

Τα έτοιμα ρακς, ειδικά τα ακριβά, όλα τα παραπάνω κατά κανόνα τα προσφέρουν, όχι όμως με κόστος ανάλογο της προσφοράς. Στην αντίπερα όχθη, η άλλη λύση είναι ένα καλοκατασκευασμένο ρακ της δικής σου προσωπικής προτίμησης και διαστάσεων σε ένα καλό μαραγκό, με ράφια, έστω 2 ή 2.5 εκ, αφού θεωρείς αντιαισθητικά τα πιο χοντρά και με επένδυση από βακελίτη, που στα πόδια του να έχουν προσαρμοστεί ακίδες ή μπίλιες. Αυτά (τα πόδια) συνίσταται να είναι από χάλυβα (συνήθως από σωλήνα χοντρή ή από χαλύβδινο προφίλ βαρέος τύπου, όλα φυσικά βαμμένα στο χρώμα που επιθυμείς) ή, στη χειρότερη περίπτωση, από μασίφ ξύλο με πυκνή δομή (οξιά, δεσποτάκη κλπ.), Τρόποι προσαρμογής των ραφιών πάνω στις κολώνες υπάρχουν πολλοί, αλλά ο πιο άμεσος και εύκολος στην κατασκευή είναι αυτά να πατάνε πάνω σε μεταλλική γωνιά (χαλύβδινη ή ανοξείδωτη ή αλουμινένια ικανού πάχους, ώστε να είναι στιβαρή, και ανάμεσα στην κάτω επιφάνεια του ραφιού και στην επιφάνεια της γωνιάς να υπάρχει κάποιου είδους αφρώδες υλικό, από απλή λωρίδα μοκέτας μέχρι φύλλο από αρμαφλέξ. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει σχεδόν πλήρης απομόνωση, τόσο του ίδιου του ρακ όσο και των ραφιών από το πάτωμα και μεταξύ τους. Εναλλακτικά, αντί για ακίδες και πιατάκια, υπάρχει η λύση της προσαρμογής βιομηχανικού τύπου τροχών με περιστρεφόμενη βάση, οι οποίοι έχουν μασίφ καουτσούκ στην περιφέρεια και προσφέρουν την πολυπόθητη απομόνωση, χωρίς ακίδες και πιατάκια, μοκέτες, σορμποθάνη κλπ. Αλλά για το αισθητικό τους αποτέλεσμα δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται αποδεκτό.

Σημ.: Εγώ στα δικά μου ρακς (αυτοκατασκευή), τέτοιους τροχούς χρησιμοποιώ.
-

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.037
Βασικά θέλω τελικό ενισχυτή που δεν έχω.
Ρε συ mmourtos, μας κοροϊδεύεις; Άνοιξες thread και ρωτάς για rack, κάθονται όλοι κι απαντάνε στις απίθανες ερωτήσεις σου (χαρά στο κουράγιο του Παναγιώτη Μελά και των υπολοίπων, δηλαδή!) για να μας πεις στο τέλος ότι θέλεις τελικό ενισχυτή που δεν έχεις; Σοβαρά τώρα;

Reaction score
8
Ρε συ mmourtos, μας κοροϊδεύεις; Άνοιξες thread και ρωτάς για rack, κάθονται όλοι κι απαντάνε στις απίθανες ερωτήσεις σου (χαρά στο κουράγιο του Παναγιώτη Μελά και των υπολοίπων, δηλαδή!) για να μας πεις στο τέλος ότι θέλεις τελικό ενισχυτή που δεν έχεις; Σοβαρά τώρα;
Θεωρικά πάντα με αυτά που γράφεις είσαι το λιγότερο μη σοβαρός
Είπα ότι θέλω τελικό το αν έχω κάποιον ο οποίος είναι δανικός είναι δικό μου θέμα.
Και όταν θες κάπου να βάλεις το συστήμα σου όμορφα και σωστά ακουστικά από το ρακ θα αρχίσεις κατάλαβες? η θες απόδειξη και φορολογική δήλωση?

Αστυνομικός είσαι?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.037
(edit)

Προτείνω τα posts 33, 34 και 35 να διαγραφούν, δεν προσφέρουν κάτι στο thread.

Last edited:

Reaction score
8
Έχω rack της Exelixis και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι προτάσεις της Mythos Audio επίσης εξαιρετικές. Προσωπικά δεν θα ξεπερνούσα τα 1.000 ευρώ σε μιια τέτοια αγορά, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη.
Δες και μια φωτό, στοίχισε περίπου 750 ευρώ, είναι μασίφ 4 εκατ. από τι ξύλο? και αν το 3 εκ. φοβόσουν ότι θα σκεβρώσει. και αποτελείται από 4 ράφια και 2 για τους μονομπλόκ.

Reaction score
8
Το ότι τα Αudio Design είναι κούφια μέσα και μπορούν να πάρουν άμμο αργότερα η σκάγια παίζει ρόλο σε σχέση με τα Exelixis που είναι μασίφ σίδερο κράμα?

D

deleted user 10898

Guest
1.κατω ράφι τελικούς 2.απο πιάνω προ 3. cd 4 .πικάπ δεξιά αριστερά ηχεία.
βαλε τους τελικους πισω απο τα ηχεια.
θα δεις την μεγαλυτερη διαφορα σε σχεση με το ακριβοτερο ρακ που υπαρχει στον πλανητη.
αν θες και εφε, και συμμαζεμα, βαλε τους τελικους διπλα απο τα ηχεια σε χαμηλα ρακ στο πατωμα. εκει θα εχεις και εφε και στηριξη και αποτελεσμα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.511
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio