Racks

Reaction score
75
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Παναγιώτη αιςθανομαι άσχημα που σε έβαλα να γράψεις ολόκληρο κατεβατό.
Θα έπρεπε να ημουν πιο συγκεκριμένος.
Τα χέρια μου δε πιάνουν αλλα υπαρχουν φίλοι.
Οι ενισχυτές εχουν διαστασεις 215x470mm βαρος 22kg έκαστος και θα κάτσουν στο πάτωμα που ειναι πλακάκι, ο καθένας δίπλα απο το ηχείο του αρα δυο τεμάχια και θα εχουν πρόσβαση απο παντού ελεύθερη.
Ερωτήσεις.
Το σωστό θα ηταν το mdf να κοπεί στις ίδιες διαστασεις με τους ενιςχυτες η χρειαζεται και λίγος αέρας;
Για το μονο mdf που εχω ακούσει ειναι το θαλασσης, το ιδιο εννοούμε;
Απο οσο είδα υπαρχουν παχοι 20, 25, 30, 40 mm και λογω του οτι ψάχνω για ρετάλι να προτιμήσω ή 30 ή 40 mm;
Τώρα η ιδέα με τα ροδάκια μου φαίνεται ωραια γιατι θα διευκολύνει και το εταίρο ήμισυ στο καθάρισμα της περιοχής αλλα μήπως τα σταθερά ποδαράκια ειναι προτιμότερα ή δε παιζει καποιο ρόλο.
Και τελος είτε με τη μια είτε με την άλλη στήριξη των βάσεων τι υψος πρεπει να δώσω;
Ευχαριστώ

Reaction score
1.391
Τα ποδαράκι θα έχουν καλύτερη στήριξη....τα ροδάκια ποιο πρακτικα αλήθεια...
Το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι άλλο....
Μιλαμε για mdf...
Για αισθητικους λόγους το ξύλο ας έχει ένα πόντο αέρα γύρω γύρω...
Και άκρες λίγο στρογγυλεμένες...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Αντιγραφη απο το α/α 31 μηνυμα του Π. Μελα:
"Εναλλακτικά, αντί για ακίδες και πιατάκια, υπάρχει η λύση της προσαρμογής βιομηχανικού τύπου τροχών με περιστρεφόμενη βάση, οι οποίοι έχουν μασίφ καουτσούκ στην περιφέρεια και προσφέρουν την πολυπόθητη απομόνωση, χωρίς ακίδες και πιατάκια, μοκέτες, σορμποθάνη κλπ. Αλλά για το αισθητικό τους αποτέλεσμα δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται αποδεκτό.

Σημ.: Εγώ στα δικά μου ρακς (αυτοκατασκευή), τέτοιους τροχούς χρησιμοποιώ."

Παναγιωτη ποιους ακριβως τροχους (δωσε φωτο αν μπορεις) εβαλες στο ρακ με ικανοποιητικη (απο)μονωση; Στη δικη μου ντουλαπα ( τετοια ειναι!) δεν προσφερουν πολυ ικανοποιητικη, γιατι σε σχετικα μεγαλη ενταση οι δονησεις επηρεαζουν το ...cdplayer που "γλιτσιαζει" που και που, αν και ειναι τοποθετημενο στο επανω μερος. Ομως το ενα ηχειο ειναι διπλα, οποτε...:(

Reaction score
1.391
βαγγελη ειναι ροδες βαρεος τυπου με καοτσουκ οχι κατι ιδιαίτερο .. εννοώ τις βρίσκεις εύκολα..

οσο αφορα το πλευερ που λες, οσο ποιο ψηλα τοσο ποιο κακο ...

εκτος αν το ράφι ειναι αναρτημένο ..

μη ξεχνας οτι απο κατω ξεκιναει το ρακ και παει προς τα επανω ;)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Τετοιες εβαλα, απλα δεν ειναι (εχουν) με πολυ καουτσουκ.
Το cdp ηταν διπλα στον ενισχυτη, μετακομισε σε μεσαιο ραφι (ο ενισχυτης κατω του λογω στερεοτηας) και καθεται πανω σε παχυ auralex, εντυπωσεις αργοτερα

Reaction score
3.085
Αντιγραφη απο το α/α 31 μηνυμα του Π. Μελα:
"Εναλλακτικά, αντί για ακίδες και πιατάκια, υπάρχει η λύση της προσαρμογής βιομηχανικού τύπου τροχών με περιστρεφόμενη βάση, οι οποίοι έχουν μασίφ καουτσούκ στην περιφέρεια και προσφέρουν την πολυπόθητη απομόνωση, χωρίς ακίδες και πιατάκια, μοκέτες, σορμποθάνη κλπ. Αλλά για το αισθητικό τους αποτέλεσμα δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται αποδεκτό.

Σημ.: Εγώ στα δικά μου ρακς (αυτοκατασκευή), τέτοιους τροχούς χρησιμοποιώ."

Παναγιωτη ποιους ακριβως τροχους (δωσε φωτο αν μπορεις) εβαλες στο ρακ με ικανοποιητικη (απο)μονωση; Στη δικη μου ντουλαπα ( τετοια ειναι!) δεν προσφερουν πολυ ικανοποιητικη, γιατι σε σχετικα μεγαλη ενταση οι δονησεις επηρεαζουν το ...cdplayer που "γλιτσιαζει" που και που, αν και ειναι τοποθετημενο στο επανω μερος. Ομως το ενα ηχειο ειναι διπλα, οποτε...:(
1. Αυτή είναι η εικόνα των δύο από τα τρία ρακς, πάνω στα οποία ακουμπάνε τα μηχανήματα του συστήματός μου, στο χώρο Home Theater, στον οποίο το δάπεδο είναι από βιομηχανικού-επαγγελματικού τύπου laminate, κάτι σαν κι αυτό, όχι δηλαδή κάτι το ακριβό ή εξεζητημένο (ως πάτωμα, εννοώ).

DSC_0002.JPG

2. Αυτή είναι μια κοντινή λήψη, που δείχνει το πάχος του ραφιού του ρακ. Όπως φαίνεται, είναι 40mm MDF, λακαρισμένο και πατιναρισμένο στο χρώμα που εγώ διάλεξα.

DSC_0003.JPG

3. Αυτή είναι μια λήψη, που δείχνει το πλαϊνό του ρακ και το πλαίσιο στήριξης των ραφιών του. Είναι από κομμάτια σιδερογωνιάς, 40 x 40 x 3 mm, κομμένα φάλτσα σε γωνία 45 μοιρών στις άκρες τους και κολλημένα μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζουν ένα ορθογώνιο πλαίσιο, στο πλατύ μέρος του οποίου στηρίζονται και πακτώνονται τα ράφια. Αυτά τα χαλύβδινα πλαίσια μετά την κατασκευή τους, μπογιατίστηκαν φυσικά με χρώμα της επιλογής μου και πατιναρίστικαν σε διακριτά σημεία (στη ραφή της κόλλησης ή σε κάποια εξογκώματα σαν κουμπιά ή σαν κεφάλια από καρφιά) με χρυσαφιά μπογιά για αισθητικούς λόγους. Αυτό που φαίνεται στο πάνω μέρος του πλαισίου είναι ένα κομμάτι από φύλλο νοβοπάν, γιατί η αναδιάταξη των μηχανημάτων στα ρακς, επέφερε υποχρεωτικά και αναμόρφωση του ύψους του χώρου ανάμεσα στα ράφια, ώστε αυτό να προσαρμοστεί για να δεχθεί τα μηχανήματα, αφού η αρχική κατασκευή των πλαϊνών πλαισίων είχε σχεδιαστεί για άλλη διάταξη. Ωστόσο, επειδή ακριβώς είναι κάτω από τα ράφια, ελάχιστα έως καθόλου γίνεται αντιληπτό, και δεν χαλάει τη συνολική εικόνα.

DSC_0004.JPG

4. Αυτή είναι μια άλλη λήψη του πλαϊνού, από διαφορετική γωνία και ύψος, που δείχνει πάλι το χαλύβδινο πλαίσιο στήριξης-πάκτωσης των ραφιών.

DSC_0005.JPG

5. Τέλος, κι αυτή είναι μια λήψη από ψηλά, που δείχνει με ποιό τρόπο τα ράφια πακτώνονται πάνω στο χαλύβδινο πλαϊνό πλαίσιο. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μπουλόνια Μ10 με φαρδιές ροδέλες (και παξιμάδια που δεν φαίνονται, γιατί είναι από κάτω), που ενώνουν το ράφι με την σιδερογωνιά του πλαϊνού, σταθερά, ώστε να αποτελούν μια ενιαία κατασκευή. Ανάμεσα στη σιδερογωνιά του πλαισίου και το ράφι, υπάρχει ταινία από αφρώδες υλικό 3mm, που απομονώνει το ράφι από τη σιδερογωνιά και από το παρακάτω (ή παραπάνω) ράφι.

DSC_0006.JPG

Reaction score
75
Παναγιώτη, εμπεριστατωμένος οπως παντα.
Η μόνη απορία που μου δημιουργείται απο αυτο που βλέπω ειναι το εαν οι ρόδες ειναι απευθείας βιδωμένες πανω στο mdf η μεσολαβεί και εδώ αυτο το αφρώδες υλικό και εαν εντελει εχει σημασια.
Και οι ρόδες απο οτι κατάλαβα ειναι κοινές εμπορίου.

Και παλι ευχαριστώ.

Reaction score
3.085
Οι ρόδες έχουν τετράγωνη βάση ή μάλλον οροφή στήριξης και πακτώνονται σταθερά με 4 στριφόνια (ή χοντρές λαμαρινόβιδες) στις 4 γωνίες της κάτω επιφάνειας του τελευταίου κάτω ραφιού του ρακ. Ανάμεσα στην τετράγωνη χαλύβδινη πλατιά οροφή της ρόδας και στην κάτω επιφάνεια του ραφιού έχω βάλει ένα κομμάτι από φύλλο καουτσούκ 3 mm, απλά για να αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα ακόμα αποσβεστικό υλικό, αλλά και να μην υπήρχε, δεν πιστεύω ότι θα άλλαζε τη συνολική συμπεριφορά του ρακ.

Αν προτίθεσαι να φτιάξεις κάτι παρόμοιο δεν είναι κακή ιδέα να το βάλεις κι εσύ.

Reaction score
75
Λοιπον εχω καταλήξει οτι θα πρεπει το ράφι να γινει mdf 4εκ πάχος και με διαστασεις αυτές του ενισχυτη συν λίγο αέρα.
Θα πρεπει ο μαραγκός να το βάψει στο χρώμα που θελω ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο ρακ του σαλονιού.
Εκείνο που με προβληματίζει ειναι τι υψος ρόδες να βαλω ώστε να μη φαίνεται άχαρο το ολο εγχείρημα και εαν θα ηταν ωραίο να έκρυβα τις ρόδες γύρω γύρω.
Για πες μου βρε Παναγιώτη τη γνώμη σου.

Και πάλι ευχαριστώ

Reaction score
3.085
Καλησπέρα και στα γρήγορα:
  • Για να κρύψεις τις ρόδες, ανεξάρτητα από το ύψος τους, και αφού θα σου κάνει το ράφι μαραγκός, να του πεις να βάλει γύρω-γύρω στο σόκορο μια ποδιά, ένα κομμάτι ξύλο μικρού πάχους δηλαδή (π.χ. 6 mm), σαν "καλύπτρα" του κενού, μεταξύ της κάτω επιφάνειας του ραφιού και του πατώματος, όχι υποχρεωτικά να καλύπτει όλο το κενό (να ακουμπάει δηλαδή στο πάτωμα), αλλά έστω και 10-15, ακόμα και 20 χιλιοστά αέρας αν υπάρχει μεταξύ του κάτω μέρους της ποδιάς και του πατώματος, θα καλύψει τις ρόδες μια χαρά. Αν φυσικά το ράφι είναι στο πάτωμα. Αυτή την κατασκευή, την βάφεις στο τέλος και φαίνονται όλα να είναι ένα σώμα.
  • Να πας στον Δημητριάδη, Μεσολογγίου 8 και Μαυρομιχάλη, στον Πειραιά, κοντά στον Άγιο Διονύση. Είναι το κατ΄εξοχήν (ίσως το μοναδικό) μαγαζί στην Αττική που εμπορεύεται κάθε είδους ρόδες και τροχούς, όχι αυτοκινήτων φυσικά. Η ιστοσελίδα του: http://www.dimitriadissa.gr/gr/company.htm. Εκεί θα δεις και θα διαλέξεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει και σε όποια διάσταση, σχήμα, είδος και σουλούπι σου γουστάρει. Και οι άνθρωποι εκεί μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που ψάχνεις, αρκεί να τους δώσεις τις προδιαγραφές του (π.χ. βάρος ανά ρόδα, είδος, αν θέλεις να είναι σταθερής τροχιάς ή περιστρεφόμενη κατά τον κατακόρυφο άξονα, αν την θέλεις πλαστική ή μεταλλική, κλπ. κλπ.)
Ελπίζω να βοήθησα. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, φεύγω πουρνό-πουρνό για επαρχία, θα μπορέσουμε να τα ξαναπούμε σε 2-3 μέρες.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.307
Καλησπέρα και στα γρήγορα:
  • Να πας στον Δημητριάδη, Μεσολογγίου 8 και Μαυρομιχάλη, στον Πειραιά, κοντά στον Άγιο Διονύση. Είναι το κατ΄εξοχήν (ίσως το μοναδικό) μαγαζί στην Αττική που εμπορεύεται κάθε είδους ρόδες και τροχούς, όχι αυτοκινήτων φυσικά. Η ιστοσελίδα του: http://www.dimitriadissa.gr/gr/company.htm. Εκεί θα δεις και θα διαλέξεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει και σε όποια διάσταση, σχήμα, είδος και σουλούπι σου γουστάρει. Και οι άνθρωποι εκεί μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που ψάχνεις, αρκεί να τους δώσεις τις προδιαγραφές του (π.χ. βάρος ανά ρόδα, είδος, αν θέλεις να είναι σταθερής τροχιάς ή περιστρεφόμενη κατά τον κατακόρυφο άξονα, αν την θέλεις πλαστική ή μεταλλική, κλπ. κλπ.)
+ φραντζη και (επι της οδου) καλλιροης ειναι 2-3 μαγαζια με dexion / ντιζες και διαφορες ροδες σχετικες.. δεν γνωριζω τιμες και αν συμφερει (δεν χανει καποιος κατι να ρωτησει) .. ..σκεφτομουν παλαιοτερα κατι σε κατασκευη flexirack, τελικα παραγειλα custom (απο μαραγκο) ενα rack στις διαστασεις που ηθελα κ' ξεμπερδεψα ... αναλογα με της αναγκες/μηχανηματα πρατεις .. αλλα παραλογο το κοστος συχνα .. :)
σσ κανω καποια παρουσιαση με το καλο οταν ολοκληρωθουν και καποιες diy βελτιωσεις :)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus