αναβαθμιση phono stage

Reaction score
208
Ως κατοχος και των δυο αλλα τουλαχιστον 2 χρονια πισω, απο μνημης θα πω οτι το trichord φαινεται πιο λεπτομερες με καλυτερα δυναμικα, ενω το ear σαφως καλυτερο στα μεσαια και πιο μουσικο
Ωστοσο, τοσο οι κεφαλες, τοσο και τα φωνο για να αξιολογηθουν σωστα θα πρεπει να ληφθει υποψη και το υπολοιπο συστημα
Πχ ενα συστημα προς το γλυκο θα δεχθει καλυτερα το trichord, ενω ενα πιο αυστηρο θα κολακευτει απο το ear
Καθαρα προσωπικες αποψεις τα ανωτερω γραφομενα και βαση προσωπικων εμπειριων

Reaction score
42
Γιατι το λες αυτό?
Διότι τυγχάνει αυτή την στιγμή και έχω το EAR που μου δάνεισε ένας φίλος μου και αυτό που ακούω είναι εντελώς διαφορετικό από το Trichord. Πολύ πιο φυσικές χροιές στα όργανα και στη φωνή, καλύτερο χαμηλό που μου λείπει με το Dino, μεγαλύτερη σκηνή, τρισδιάστατη θα έλεγα και βάθος, σε σχέση με το Dino το οποίο βέβαια είναι πιο αναλυτικό - δυναμικό και φωτεινό κατά κάποιο τρόπο!
Να σημειώσω ότι ο ενισχυτής μου είναι ο LFD MKIV και ηχεία Harbeth SHL5, και είμαι σε φάση ψαξίματος phono, εστιάζοντας σε αυτά που έχει το Dino και το EAR, εύκολο ε;!!!!! αν κάποιος έχει να μου συστήσει κάτι....!!

Last edited:

Reaction score
208
Εαν επρεπε να πω ενα βασικο πλεονεκτημα για το καθενα θα ηταν η πλειονοτητα ρυθμισεων του trichord εναντι της πληρους μεταμορφωσης του ear με ενα καλο σετ λυχνιων
Οσον αφορα στα γραφομενα του φιλου nikog72 θα συμφωνησω 1000 %

Reaction score
600
Διότι τυγχάνει αυτή την στιγμή και έχω το EAR που μου δάνεισε ένας φίλος μου και αυτό που ακούω είναι εντελώς διαφορετικό από το Trichord. Πολύ πιο φυσικές χροιές στα όργανα και στη φωνή, καλύτερο χαμηλό που μου λείπει με το Dino, μεγαλύτερη σκηνή, τρισδιάστατη θα έλεγα και βάθος, σε σχέση με το Dino το οποίο βέβαια είναι πιο αναλυτικό - δυναμικό και φωτεινό κατά κάποιο τρόπο!
Να σημειώσω ότι ο ενισχυτής μου είναι ο LFD MKIV και ηχεία Harbeth SHL5.[/QUOTE Ωραια! Πιστευω (κατά την γνωμη μου παντα) ότι τα λαμπατα phono προτιμουν της mm κεφαλες, εχουν ποιο μεγαλα σωματα είναι ποιο γλυκοηχα αλλα στερουνε σε λεπτομέρεια και εστιαση.Τωρα αυτό που συνεβη στο πολύ ωραιο συστημα σου είναι ότι βρηκε κατι που ισως το έλειπε - περισσότερο ογκο και μια λαμπατη πινελιά που σίγουρα ταιριαζει με τα harbeth- οπος λεει και ο φιλος dimmanoukas!!! Υ.Γ καλείται και ο pitermani να πει την γνωμη του!!
[DOUBLEPOST=1453235321][/DOUBLEPOST]Ωραια! Πιστευω (κατά την γνωμη μου παντα) ότι τα λαμπατα phono προτιμουν της mm κεφαλες, εχουν ποιο μεγαλα σωματα είναι ποιο γλυκοηχα αλλα στερουνε σε λεπτομέρεια και εστιαση.Τωρα αυτό που συνεβη στο πολύ ωραιο συστημα σου είναι ότι βρηκε κατι που ισως το έλειπε - περισσότερο ογκο και μια λαμπατη πινελιά που σίγουρα ταιριαζει με τα harbeth- οπος λεει και ο φιλος dimmanoukas!!! Υ.Γ καλείται και ο pitermani να πει την γνωμη του!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.573
Κάποιες φορές εκλαμβάνουμε μια <<φουσκωμένη>> κατώτερη περιοχή σαν <<καλύτερη>>, σε σχέση με ένα δυναμικό και στακάτο χαμηλό ή μεσο-χαμηλό. Θεωρώ ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στο ηχείο και όχι στο Trichord.
Σαφέστατα σωστότερο πιστεύω το Trichord, αλλά θα αποδώσει αυτό που μπορεί με ένα ολοκληρωμένο συχνοτικά ηχείο.

Αυτό που αναφέρεις για την ανάλυση και την στερεοφωνική εικόνα είναι αντικρουόμενα.
Πάντα η καλύτερη ανάλυση έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εικόνα.

Reaction score
42
Κάποιες φορές εκλαμβάνουμε μια <<φουσκωμένη>> κατώτερη περιοχή σαν <<καλύτερη>>, σε σχέση με ένα δυναμικό και στακάτο χαμηλό ή μεσο-χαμηλό. Θεωρώ ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στο ηχείο και όχι στο Trichord.
Σαφέστατα σωστότερο πιστεύω το Trichord, αλλά θα αποδώσει αυτό που μπορεί με ένα ολοκληρωμένο συχνοτικά ηχείο.

Αυτό που αναφέρεις για την ανάλυση και την στερεοφωνική εικόνα είναι αντικρουόμενα.
Πάντα η καλύτερη ανάλυση έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εικόνα.
Δηλαδή, κατά την γνώμη σου, και επειδή δεν θέλω να αλλάξω ηχείο, υπάρχει κάποιο phono άλλο που θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.573
Δηλαδή, κατά την γνώμη σου, και επειδή δεν θέλω να αλλάξω ηχείο, υπάρχει κάποιο phono άλλο που θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα;
Από τη στιγμή που δεν θέλεις να αλλάξεις ηχείο, ή κάτι άλλο στο σύστημα σου, καλά κάνεις και ψάχνεις το phono που θα σε καλύψει ηχητικά.
Το καλύτερο βέβαια είναι πολύ σχετικό και αλλάζει αναλόγως τη περίσταση.

Προσωπικά, αν μου έλεγαν να διαλέξω μεταξύ των δύο phono stage, EAR και Trichord, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα το δεύτερο.

Reaction score
42
Από τη στιγμή που δεν θέλεις να αλλάξεις ηχείο, ή κάτι άλλο στο σύστημα σου, καλά κάνεις και ψάχνεις το phono που θα σε καλύψει ηχητικά.
Το καλύτερο βέβαια είναι πολύ σχετικό και αλλάζει αναλόγως τη περίσταση.

Προσωπικά, αν μου έλεγαν να διαλέξω μεταξύ των δύο phono stage, EAR και Trichord, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα το δεύτερο.
και αν σου έλεγαν να να διαλέξεις κάτι άλλο εκτός των παραπάνω, ποιο ή ποια θα ήταν στην λίστα σου;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.573
το micro iPhono αξίζει προσοχής; τουλάχιστον με αυτά που διαβάζω!!
Δεν μπορώ να σου απαντήσω για κάτι που δεν γνωρίζω και δεν έχω ακούσει σε γνωστές μου συνθήκες ακρόασης.

Reaction score
830
Black Cube SE ή Sonneteer Sedley;
Καλλίτερο (πρ'οσεξε δεν εννοώ διαφορετικό) σαυτήν την κατηγορία τιμής δεν θα βρεις. Ασχολήσου με την ρύθμιση του trichord και του υπόλοιπου συστήματος, όπως και την τοποθέτηση των ηχείων αν δεν το έχεις κάνει. Σηκώνει και καλλίτερη κεφαλή οταν και αν το θελήσεις. ΙΜΗΟ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
[DOUBLEPOST=1453235321][/DOUBLEPOST]
Ωραια! Πιστευω (κατά την γνωμη μου παντα) ότι τα λαμπατα phono προτιμουν της mm κεφαλες, εχουν ποιο μεγαλα σωματα είναι ποιο γλυκοηχα αλλα στερουνε σε λεπτομέρεια και εστιαση.Τωρα αυτό που συνεβη στο πολύ ωραιο συστημα σου είναι ότι βρηκε κατι που ισως το έλειπε - περισσότερο ογκο και μια λαμπατη πινελιά που σίγουρα ταιριαζει με τα harbeth- οπος λεει και ο φιλος dimmanoukas!!! Υ.Γ καλείται και ο pitermani να πει την γνωμη του!!
Δεν θα ελεγα οτι ειναι ακριβως ετσι οσον αφορα τα λαμπατα phono.Το θεμα με αυτα ειναι οτι απλες κατασκευες με 2-3 λαμπες 12ΑΧ7 η παρομοιες δεν μπορουν στις σχετικα χαμηλες κατηγοριες να αξιοποιησουν επαρκως μια καλη mc αλλα ακομη και μια πολυ καλη mm.Αν τυχει να ακουσεις ενα πολυ καλο λαμπατο,νομιζω θα συμφωνησεις.Σε αρκετα λαμπατα,οι χρωματισμοι του παρελθοντος δεν υπαρχουν πλεον.Εχουν αναλυση,εξαιρετικες δυναμικες κλπ.... τουλαχιστον εξ'ισου καλα με ενα solid state.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σαφέστατα σωστότερο πιστεύω το Trichord, αλλά θα αποδώσει αυτό που μπορεί με ένα ολοκληρωμένο συχνοτικά ηχείο..
Δεν νομιζω το HL5 να "αδικει" συχνοτικα το dino.
Οσες φορες εχω ακουσει το dino,μαλλον αυτο αδικει κεφαλες η συστηματα με καλη εκταση χαμηλα.ΙΜΟ βεβαια :)
Οπως σωστα ομως λες οτι μερικες φορες η "φουσκωμενη" χαμηλη περιοχη εκλαμβανεται ως "καλυτερη" , αλλες τοσες φορες (πιστευω περισοτερες) η αδυναμη/αδυνατη χαμηλη περιοχη,εκλαμβανεται ως "ουδετεροτητα,η σφικτο μπασο, η ταχυτητα " κλπ
Προσωπικα δεν θεωρω σωστη κινηση να αλλαξει το HL5 για το "χατηρι" του dino ;)

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
361
Βρε παιδιά είναι τόσο μεγάλη ιστορία το αναλογικό! Θα πρέπει ο ίδιος να καταλάβει τι ακριβώς ζητάει.......πάντως ώς κάτοχος του Trichord dino+ για πάρα πολλά χρόνια θα συμφωνίσω να το ψάξει αλλού το θέμα και υποψιάζομαι την κεφαλή,ίσως κάποια άλλη με πιό ζεστό χαρακτήρα;

Reaction score
437
Καταρχήν δεν το παίζω hiendakias. Τα phono stage είναι μια πονεμένη ιστορία γιατί άλλα ακούγονται μουντά σαν να σε έχει πλακώσει ο ουρανός, άλλα είναι επιβλητικά με εξωτερικά τροφοδοτικά με ήχο μελό μέχρι αηδίας. Τέλος τα περισσότερα είναι πολύ αδύναμα σε ήχο και ας ακούγονται καθαρά. Όλα τα έχω αλλάξει και το μόνο που έχω αφήσει στα 3 συστήματα είναι το phono stage Creek Obh 15. Το έβαλα δίπλα σε άλλα και φάγανε τα μούτρα τους. Μέχρι και ιδιοκτήτης καταστήματος hi end που το άκουσε μου είπε πως δεν το πίστευε. Εξαιρετικό σε ήχο είναι και το Ear (όχι ιδιαίτερα δυναμικό) αλλά πλήρες σε ήχο.

Reaction score
103
+1 Για το CREEK το εδωσα καποια στγμη γιατι δεν γινοταν αλλιως και ακομα μου λειπει..

Reaction score
323
Παντος βλεπω μεγαλη υπόθεση ο αναλογικος ηχος, εγω παντος παλι καλα αφου εγινε η ρυθμιση του πικαπ ειμαι μια χαρα. Βεβαια πλεον το αυτι μου ψαχνει περισοτερα πλεον και αυτο που βλεπω με το συγκεκριμενο phono της project πλεον δεν με ικανοποιεί θελω περισσότερη αναλυση και ποιο γλυκο ηχο. Ζαχαρωνο πολύ το sonneter που μου προτινε ενα παιδι εδω, αλλα με αυτα που διαβάζω εχω μπερδευτεί τωρα λεει ενα παιδι απο εδω οτι το creek ειναι αρκετα καλο, γιατι εχω creek ενισχυτή οπότε μπορει να ταιριαξει, αλλα έχω διαβασει και κατι ξενα φορουμ που το θαβουν οτι υστερεί αρκετά.

Ο μαγαζατορας που έχω παρει τα περισσότερα συστήματα απο εκει μου προτινε το phono ξανα της project αλλα το tube αυτο που εχει λυχνιες, αλλα δεν ξερω project;
Ειναι λιγο δυσκολο τι θα σου ταιριαξει στο συστημα σου γιατι και σε μαγαζια να πας να ακουσεις διαφοετικα phono αμα αυτα δεν τα ακούσεις στο σύστημα σου δεν νομίζω να μπορείς να βγάλεις σωστό συμπέρασμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus