- Reaction score
- 600
Γιατι το λες αυτό?Α
Audio-Technica 150 MLX , το δικό μου phono αυτή την στιγμή είναι το Trichord Dino mk2 +PSU, αλλά σε σχέση με το EAR είναι υποδεέστερο.
Γιατι το λες αυτό?Α
Audio-Technica 150 MLX , το δικό μου phono αυτή την στιγμή είναι το Trichord Dino mk2 +PSU, αλλά σε σχέση με το EAR είναι υποδεέστερο.
Διότι τυγχάνει αυτή την στιγμή και έχω το EAR που μου δάνεισε ένας φίλος μου και αυτό που ακούω είναι εντελώς διαφορετικό από το Trichord. Πολύ πιο φυσικές χροιές στα όργανα και στη φωνή, καλύτερο χαμηλό που μου λείπει με το Dino, μεγαλύτερη σκηνή, τρισδιάστατη θα έλεγα και βάθος, σε σχέση με το Dino το οποίο βέβαια είναι πιο αναλυτικό - δυναμικό και φωτεινό κατά κάποιο τρόπο!Γιατι το λες αυτό?
[DOUBLEPOST=1453235321][/DOUBLEPOST]Ωραια! Πιστευω (κατά την γνωμη μου παντα) ότι τα λαμπατα phono προτιμουν της mm κεφαλες, εχουν ποιο μεγαλα σωματα είναι ποιο γλυκοηχα αλλα στερουνε σε λεπτομέρεια και εστιαση.Τωρα αυτό που συνεβη στο πολύ ωραιο συστημα σου είναι ότι βρηκε κατι που ισως το έλειπε - περισσότερο ογκο και μια λαμπατη πινελιά που σίγουρα ταιριαζει με τα harbeth- οπος λεει και ο φιλος dimmanoukas!!! Υ.Γ καλείται και ο pitermani να πει την γνωμη του!!Διότι τυγχάνει αυτή την στιγμή και έχω το EAR που μου δάνεισε ένας φίλος μου και αυτό που ακούω είναι εντελώς διαφορετικό από το Trichord. Πολύ πιο φυσικές χροιές στα όργανα και στη φωνή, καλύτερο χαμηλό που μου λείπει με το Dino, μεγαλύτερη σκηνή, τρισδιάστατη θα έλεγα και βάθος, σε σχέση με το Dino το οποίο βέβαια είναι πιο αναλυτικό - δυναμικό και φωτεινό κατά κάποιο τρόπο!
Να σημειώσω ότι ο ενισχυτής μου είναι ο LFD MKIV και ηχεία Harbeth SHL5.[/QUOTE Ωραια! Πιστευω (κατά την γνωμη μου παντα) ότι τα λαμπατα phono προτιμουν της mm κεφαλες, εχουν ποιο μεγαλα σωματα είναι ποιο γλυκοηχα αλλα στερουνε σε λεπτομέρεια και εστιαση.Τωρα αυτό που συνεβη στο πολύ ωραιο συστημα σου είναι ότι βρηκε κατι που ισως το έλειπε - περισσότερο ογκο και μια λαμπατη πινελιά που σίγουρα ταιριαζει με τα harbeth- οπος λεει και ο φιλος dimmanoukas!!! Υ.Γ καλείται και ο pitermani να πει την γνωμη του!!
Κάποιες φορές εκλαμβάνουμε μια <<φουσκωμένη>> κατώτερη περιοχή σαν <<καλύτερη>>, σε σχέση με ένα δυναμικό και στακάτο χαμηλό ή μεσο-χαμηλό. Θεωρώ ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στο ηχείο και όχι στο Trichord.Διότι τυγχάνει αυτή την στιγμή και έχω το EAR που μου δάνεισε ένας φίλος μου και αυτό που ακούω είναι εντελώς διαφορετικό από το Trichord. Πολύ πιο φυσικές χροιές στα όργανα και στη φωνή, καλύτερο χαμηλό που μου λείπει με το Dino, μεγαλύτερη σκηνή, τρισδιάστατη θα έλεγα και βάθος, σε σχέση με το Dino το οποίο βέβαια είναι πιο αναλυτικό - δυναμικό και φωτεινό κατά κάποιο τρόπο!
Δηλαδή, κατά την γνώμη σου, και επειδή δεν θέλω να αλλάξω ηχείο, υπάρχει κάποιο phono άλλο που θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα;Κάποιες φορές εκλαμβάνουμε μια <<φουσκωμένη>> κατώτερη περιοχή σαν <<καλύτερη>>, σε σχέση με ένα δυναμικό και στακάτο χαμηλό ή μεσο-χαμηλό. Θεωρώ ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στο ηχείο και όχι στο Trichord.
Σαφέστατα σωστότερο πιστεύω το Trichord, αλλά θα αποδώσει αυτό που μπορεί με ένα ολοκληρωμένο συχνοτικά ηχείο.
Αυτό που αναφέρεις για την ανάλυση και την στερεοφωνική εικόνα είναι αντικρουόμενα.
Πάντα η καλύτερη ανάλυση έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εικόνα.
Από τη στιγμή που δεν θέλεις να αλλάξεις ηχείο, ή κάτι άλλο στο σύστημα σου, καλά κάνεις και ψάχνεις το phono που θα σε καλύψει ηχητικά.Δηλαδή, κατά την γνώμη σου, και επειδή δεν θέλω να αλλάξω ηχείο, υπάρχει κάποιο phono άλλο που θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα;
και αν σου έλεγαν να να διαλέξεις κάτι άλλο εκτός των παραπάνω, ποιο ή ποια θα ήταν στην λίστα σου;Από τη στιγμή που δεν θέλεις να αλλάξεις ηχείο, ή κάτι άλλο στο σύστημα σου, καλά κάνεις και ψάχνεις το phono που θα σε καλύψει ηχητικά.
Το καλύτερο βέβαια είναι πολύ σχετικό και αλλάζει αναλόγως τη περίσταση.
Προσωπικά, αν μου έλεγαν να διαλέξω μεταξύ των δύο phono stage, EAR και Trichord, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα το δεύτερο.
Το Black Cube SE της Lehmannκαι αν σου έλεγαν να να διαλέξεις κάτι άλλο εκτός των παραπάνω, ποιο ή ποια θα ήταν στην λίστα σου;
το micro iPhono αξίζει προσοχής; τουλάχιστον με αυτά που διαβάζω!!Το Black Cube SE της Lehmann
Δεν μπορώ να σου απαντήσω για κάτι που δεν γνωρίζω και δεν έχω ακούσει σε γνωστές μου συνθήκες ακρόασης.το micro iPhono αξίζει προσοχής; τουλάχιστον με αυτά που διαβάζω!!
Black Cube SE ή Sonneteer Sedley;Το Black Cube SE της Lehmann
Καλλίτερο (πρ'οσεξε δεν εννοώ διαφορετικό) σαυτήν την κατηγορία τιμής δεν θα βρεις. Ασχολήσου με την ρύθμιση του trichord και του υπόλοιπου συστήματος, όπως και την τοποθέτηση των ηχείων αν δεν το έχεις κάνει. Σηκώνει και καλλίτερη κεφαλή οταν και αν το θελήσεις. ΙΜΗΟBlack Cube SE ή Sonneteer Sedley;
Δεν θα ελεγα οτι ειναι ακριβως ετσι οσον αφορα τα λαμπατα phono.Το θεμα με αυτα ειναι οτι απλες κατασκευες με 2-3 λαμπες 12ΑΧ7 η παρομοιες δεν μπορουν στις σχετικα χαμηλες κατηγοριες να αξιοποιησουν επαρκως μια καλη mc αλλα ακομη και μια πολυ καλη mm.Αν τυχει να ακουσεις ενα πολυ καλο λαμπατο,νομιζω θα συμφωνησεις.Σε αρκετα λαμπατα,οι χρωματισμοι του παρελθοντος δεν υπαρχουν πλεον.Εχουν αναλυση,εξαιρετικες δυναμικες κλπ.... τουλαχιστον εξ'ισου καλα με ενα solid state.[DOUBLEPOST=1453235321][/DOUBLEPOST]
Ωραια! Πιστευω (κατά την γνωμη μου παντα) ότι τα λαμπατα phono προτιμουν της mm κεφαλες, εχουν ποιο μεγαλα σωματα είναι ποιο γλυκοηχα αλλα στερουνε σε λεπτομέρεια και εστιαση.Τωρα αυτό που συνεβη στο πολύ ωραιο συστημα σου είναι ότι βρηκε κατι που ισως το έλειπε - περισσότερο ογκο και μια λαμπατη πινελιά που σίγουρα ταιριαζει με τα harbeth- οπος λεει και ο φιλος dimmanoukas!!! Υ.Γ καλείται και ο pitermani να πει την γνωμη του!!
Δεν νομιζω το HL5 να "αδικει" συχνοτικα το dino.Κάποιες φορές εκλαμβάνουμε μια <<φουσκωμένη>> κατώτερη περιοχή σαν <<καλύτερη>>, σε σχέση με ένα δυναμικό και στακάτο χαμηλό ή μεσο-χαμηλό. Θεωρώ ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στο ηχείο και όχι στο Trichord.
Σαφέστατα σωστότερο πιστεύω το Trichord, αλλά θα αποδώσει αυτό που μπορεί με ένα ολοκληρωμένο συχνοτικά ηχείο..